SounDAC adalah platform pembayaran royalti autonomi yang direka untuk memberi lebih banyak kawalan di tangan artis, dan pada masa yang sama, memberikan pengedar model perniagaan yang lebih cekap untuk diteruskan. SounDAC (XSD) mengalami pertumbuhan rekod minggu lalu apabila XSD melonjak 5,834 peratus hanya dalam lima hari. XSD naik dari $ 0,07 pada 29 Ogos, ke paras tertinggi $ 0,36 pada 4 September. Duit syiling ini kini diperdagangkan pada $ .14 setelah mengalami pembetulan pasaran sejak dua hari terakhir.

SounDAC, yang dipanggil MUSE pada mulanya, memasuki pasaran pada 6 Mei 2015. MUSE pertama kali membuat tajuk utama ketika mereka bekerjasama dengan platform fintech OpenLedger dan pertukaran Bitcoin Denmark CCEDK. Syarikat itu memilih untuk menjenamakan semula produknya setelah menyedari bahawa MUSE juga merupakan platform kerjaya dalam talian yang berpusat di New York.

Bulan lalu para pembangun mengumumkan penjenamaan semula melalui media sosial mereka akaun. Semasa perubahan itu, syarikat itu bersikeras bahawa penjenamaan semula tidak melibatkan perubahan teknikal. Dalam catatan Steemit, firma itu menjelaskan bahawa penjenamaan itu diperlukan untuk mengelakkan kekeliruan. Penjenamaan semula yang berjaya mendorong banyak keuntungan minggu ini.

SounDAC Mengumumkan Penjenamaan Semula Melalui Twitter Baru

SounDAC Mengumumkan Penjenamaan Semula Melalui Twitter Baru

Inspirasi SounDAC

Platform SounDAC menyediakan semua aspek industri muzik bernilai berbilion dolar dengan alternatif berasaskan blockchain daripada status quo. Laporan terkini diterbitkan oleh Statista menunjukkan bahawa pendapatan industri muzik AS melepasi 17.2 bilion USD tahun lalu. Penganalisis meramalkan industri akan melebihi 22.6 bilion USD pada tahun 2021. Pertumbuhan yang diharapkan ini mempunyai banyak ruang untuk mencari pilihan yang lebih baik.

Pada masa ini, pemuzik membayar sejumlah besar bayaran kepada pengedar, pengurus, dan elemen pengeluaran penting lain untuk melepaskan produk siap mereka. SounDAC menghilangkan kos ini. Menurut satu Papan Iklan belajar, rata-rata pemuzik membayar sepuluh peratus daripada pendapatan kasar mereka kepada ejen mereka dan dua puluh peratus lagi kepada pengurus mereka. Perbelanjaan ini berlaku sebelum pemotongan sebarang cukai, yuran, atau kos tambahan.

Purata Pembayaran untuk Pemuzik melalui Papan Iklan

Purata Pembayaran untuk Pemuzik melalui Papan Iklan

Selain itu, Artis kini menghadap semua orang 360 tawaran. Tawaran ini berbeza dengan kontrak masa lalu kerana mereka memberikan hak label rakaman untuk semua aktiviti yang berkaitan dengan muzik bukan artis. Gaya kesepakatan rekod ini kini menjadi standard industri. Sebilangan besar pengaturan 360 menyediakan syarikat rakaman potongan daripada persembahan langsung, barang dagangan, sokongan, TV, filem, dan senarai itu berterusan. Pengaliran dana yang berterusan ini tidak banyak yang diharapkan oleh semua pihak dalam persamaan, terutamanya pemuzik.

Penyelesaian SounDAC

Pembangun di sebalik platform SounDAC berjanji untuk mengurangkan masalah ini, dan banyak lagi, melalui penyatuan sistem berasaskan blockchain yang autonomi. Platform mereka membolehkan setiap peserta dalam lagu menerima pembayaran royalti automatik termasuk penguasaan, komposisi, platform streaming, dan firma penerbitan. SounDAC menyelesaikan tugas-tugas ini dengan penggunaan kontrak pintar.

Sistem SounDAC mencipta lejar global untuk pemuzik. Pangkalan data terbuka ini berfungsi Kit alat Graphene Cryptonomex. Teknologi ini membolehkan syarikat mengembangkan aplikasi yang terdesentralisasi, menjalankan pertukaran, atau mengintegrasikan perkhidmatan blockchain tambahan. Pertukaran cryptocurrency yang popular, Bitshares, adalah syarikat pertama yang menjalankan protokol dengan jayanya.

SounDAC Menjanjikan Ketelusan

SounDAC membuat pangkalan data yang kaya dan telus mengenai siapa yang berhutang melalui protokol blockchain mereka. Setiap kali muzik artis disiarkan, lakonannya dicap waktu dan diletakkan di blockchain. Ketelusan ini memberi kemudahan kepada semua pihak yang terlibat untuk menguruskan pendapatan mereka. Ia juga mengurangkan kos kepada artis kerana menghilangkan keperluan untuk perjanjian penerbitan yang mahal.

Penggunaan kontrak pintar mengotomatisasi keseluruhan prosedur termasuk memantau permainan, mengira royalti yang terhutang, dan mengagihkan dana. Protokol mempermudah industri muzik dengan membuang beberapa perantara dari persamaan. Sifat sistem yang tidak boleh dipercayai adalah salah satu faedah utamanya.

Pengekodan Platform

Platform SounDAC menggunakan kod sumber terbuka. Pengguna boleh menyemak pengekodan platform melalui mereka GitHub halaman. GitHub mereka menunjukkan 258 komited, 12 pelepasan, dan 12 penyumbang. Halaman ini menunjukkan 16 masalah yang diselesaikan sehingga kini. Akaun media sosial syarikat itu baru kerana penjenamaan semula.

Kertas putih

Platform SounDAC belum mengeluarkan kertas putih sehingga kini. Ketika berbicara dengan Presiden SounDAC, Cedric Cobban, mengenai keputusan yang aneh ini, dia menjelaskan bahawa persaingan di sektor muzik blockchain meningkat dan syarikat itu “ingin mendapat daya tarikan sebelum mengungkapkan rahsia.” Walaupun pendekatan ini tidak diragukan lagi unik, ia meninggalkan persoalan yang tidak dijawab dari perspektif pelabur.

Kertas Putih SounDAC melalui Laman Web

Kertas Putih SounDAC melalui Laman Web

Dalam kebanyakan keadaan, tidak digalakkan untuk melabur di syarikat yang tidak mempunyai kertas putih kerana anda tidak tahu di mana, kapan, dan berapa perbelanjaan dana anda. Nampaknya para pelabur baik-baik saja dengan melabur dalam platform ini, walaupun sebenarnya tanpa buku putih. Walaupun ini kelihatan aneh, mungkin kerana sudah beroperasi dan sumber terbuka.

Pasukan SounDAC

Pasukan SounDAC, diketuai oleh Pengasas Eddie Corral dan Presiden Cedric Cobban, berharap dapat mengubah industri muzik. Kedua-dua lelaki itu adalah eksekutif di Jejak Rakan Sebaya. PeerTracks adalah laman streaming berasaskan blockchain bebas iklan yang popular. Laman web disatukan ke dalam platform SounDAC. Integrasi ini menyediakan alternatif blockchain untuk platform streaming muzik tradisional seperti Spotify atau Pandora. Ia juga membolehkan SounDAC menawarkan platform yang merangkumi semua.

Pasukan SounDAC melalui Laman Web

Pasukan SounDAC melalui Laman Web

Token XSD

Token XSD mempunyai jumlah bekalan 18,081,806. Kini terdapat 14,581,806 token XSD yang beredar. Pada masa ini, token XSD menunjukkan had pasaran sebanyak USD 2,104,288. Laman web syarikat tidak menyenaraikan maklumat tambahan mengenai token XSD.

Pertandingan Muzik Blockchain

Terdapat banyak pertumbuhan yang berlaku di sektor muzik blockchain, dengan banyak platform dijadualkan untuk dilancarkan tahun ini. Persaingan yang semakin meningkat ini meningkatkan inovasi di ruang angkasa. Berikut adalah beberapa pesaing SoundDAC:

Muzik Blockchain Misteri

SounDAC memilih strategi yang menarik dengan tidak membuat kertas putih tetapi sebaliknya kod mereka tersedia sebagai sumber terbuka. Konsep di sebalik projek ini kuat, tetapi kekurangan maklumat yang tersedia ini boleh menyebabkan kebingungan pihak pelabur. Di sebalik semua langkah yang salah ini, SounDAC berjaya mendapatkan tempat sebagai pemenang utama minggu lalu melalui penjenamaan semula yang berjaya, dan pemahaman yang tegas mengenai kekurangan industri muzik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me