Coinbase vs Bittrex

Pangkalan Wang Syiling dan Bittrex adalah dua pertukaran cryptocurrency yang paling popular. Dalam tinjauan Coinbase vs. Bittrex ini, kami akan membahas semua perkara dari ciri utama setiap platform, platform yang paling sesuai untuk setiap platform, dan banyak lagi.

Maklumat Utama Coinbase vs Bittrex

Ziarah Coinbase ke Bittrex

Coinbase dan Bittrex mengikuti aliran pengguna yang serupa.

Aliran pengguna ini mungkin tidak begitu berbeza dengan yang membawa anda ke carian anda.

Mari kita meneka.

Anda mula menggunakan Coinbase. Sangat mudah untuk dilayari, anda membeli beberapa Bitcoin, Ethereum, dan / atau Litecoin dan mendapat sedikit kulit dalam permainan. Pada waktunya, anda mahukan lebih banyak.

Walau bagaimanapun, bayaran Coinbase mula kelihatan menakutkan. Anda mahu mula berniaga syiling lain.

Anda mula melihat alternatif lain seperti Bittrex, Gemini, Poloniex, dan lain-lain.

Sekarang, anda di sini.

Walaupun corak ini tidak menggambarkan perjalanan anda dengan tepat (seperti yang saya jalani), ini sangat berguna untuk perbezaan antara Coinbase dan Bittrex.

Lihat, Coinbase menjadikan platform pertama yang sangat baik. Inilah sebabnya mengapa ia menerajui pengguna baru dan dianggap sebagai “unicorn” di antara mereka syarikat permulaan bernilai $ 1.6 bilion. Walau bagaimanapun, kebanyakan pengguna ini akhirnya memahamkan dunia cryptocurrency. Mereka ingin meneroka perairan baru dengan altcoin yang berbeza, dan ingin berhenti membayar yuran Coinbase yang agak tinggi. Ini adalah ketika mereka akhirnya berpisah dengan pelbagai pertukaran yang memberi mereka lebih banyak fleksibiliti perdagangan dan menawarkan yuran yang lebih rendah.

Sebilangan besar pengguna ini menemui ciri yang mereka mahukan di Bittrex, dan akhirnya menyebarkan pegangan mereka di Coinbase, Bittrex, dan berpotensi menjadi dompet keras atau dua.

Panduan ini akan membantu anda memahami perbezaan antara Coinbase dan Bittrex, dan yang paling sesuai untuk anda.

Asas Pertukaran

Perlu diingat bahawa semasa memilih pertukaran cryptocurrency, anda tidak semestinya hanya menggunakan satu. Setiap pertukaran mempunyai kekuatannya, dan dengan menyebarkan portfolio anda, anda secara berkesan membezakan beberapa risiko salah satu daripada mereka diretas.

Jadi, berikut adalah ciri utama yang harus anda pertimbangkan semasa membandingkan Coinbase vs Bittrex.

Keselamatan

Untuk menjadi pertukaran yang berjaya di zaman moden ini, keselamatan anda semestinya ketat. Terdapat begitu banyak pilihan pertukaran yang hebat di luar sana, dan satu ancaman keselamatan yang tidak dapat ditangani boleh mematikan pangkalan pengguna syarikat pertukaran.

Coinbase memperlakukan dompet USD seperti akaun bank dan FDIC diinsuranskan sehingga $ 250,000. Pada waktu tertentu sahaja 2% pegangan Coinbase terdedah, dan sebarang kerugian yang ditanggung dilindungi oleh syarikat insurans swasta.

Bittrex menggunakan strategi dompet pelbagai peringkat elastik yang menyimpan 80% hingga 90% daripada semua dana di luar talian. Bittrex juga memerlukan Pengesahan Dua Faktor (2FA) untuk semua pengeluaran dan penggunaan API.

Kedua-dua Coinbase dan Bittrex dianggap sebagai platform yang sangat selamat, tetapi perlu disebutkan bahawa kedua-duanya berada di Internet dan terdedah kepada risiko kecil untuk diretas. Anda tidak mengesyorkan anda menyimpan dana anda dalam pertukaran jangka panjang kerana meningkatkan potensi mereka digodam. Menyimpannya untuk jangka masa pendek tidak mengapa, tetapi hanya simpan apa yang anda rancangkan untuk berniaga secara aktif.

Coinbase, Sesuai untuk Pemula

Ada sebab mengapa banyak orang memasuki dunia cryptocurrency melalui Coinbase. Coinbase telah melakukan pekerjaan yang luar biasa dalam mewujudkan antara muka yang sangat mesra pengguna dan menjadikan pembelian syiling adalah proses yang sangat mudah.

Pengguna boleh membeli Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin di Coinbase dan Bittrex, tetapi platformnya sangat berbeza untuk pemula.

Bittrex adalah pertukaran cryptocurrency yang membolehkan pengguna melakukan perdagangan pasangan duit syiling antara satu sama lain seperti pertukaran saham atau forex. Ini boleh menjadi rumit bagi pemula dan ada banyak ruang untuk melakukan kesalahan kecil tetapi mahal.

Coinbase, sebaliknya, menjadikan prosesnya berfokus sempit dan sederhana.

Semasa memperdagangkan mata wang fiat untuk Bitcoin, Ethereum dan Litecoin, Coinbase membolehkan anda menyimpan mata wang fiat dan membeli kuantiti yang anda pilih. Sebab banyak pengguna memilih Coinbase adalah kerana ia jauh lebih mudah dan senang digunakan untuk pengguna kali pertama. Membeli cryptocurrency melalui Coinbase adalah proses yang sangat lurus:

Pembelian Kad Kredit / Debit:

 1. Sahkan akaun anda & Kad kredit.
 2. Segera beli Bitcoin, Ethereum, atau Litecoin pada harga yang ditetapkan.

beli bitcoin dengan kad kredit di coinbase

selesai membuat pesanan beli dengan kad kredit di coinbase

Anda harus perhatikan bahawa had pembelian kad kredit dan transfer bank di Coinbase berbeza mengikut pengguna. Had kad kredit ditentukan dengan sejarah pembelian, usia akaun, dan status pengesahan. Sekiranya anda ingin membeli jumlah yang lebih besar, lebih baik menggunakan pindahan wang bank kerana anda dapat segera mengakses had yang lebih tinggi setelah anda disahkan.

Pembelian Pindahan Bank:

beli bitcoin di coinbase

 1. Sahkan akaun anda.
 2. Beli Bitcoin, Ethereum, atau Litecoin pada harga yang ditetapkan.
 3. Setelah beberapa hari diproses, jumlah syiling akan dimasukkan ke dalam akaun anda.

Bittrex tidak menawarkan pembelian syiling secara langsung menggunakan kredit, debit, akaun bank ACH, atau pindahan wang. Ciri ini ditutup, tetapi laman web tersebut mendakwa bahawa Bittrex akan melancarkan pasaran USD yang lebih baik dan pilihan untuk deposit.

Ini bermakna anda perlu membeli Bitcoin, Ethereum, atau Litecoin anda di bursa lain seperti Coinbase atau GDAX, dan kemudian memindahkannya ke Bittrex untuk diperdagangkan.

Sebaiknya anda menggunakan pindahan wang melalui Coinbase dan bukannya kad kredit untuk mendapatkan jumlah yuran terendah. Apabila anda membeli duit syiling di Coinbase, anda mengunci harga semasa, tetapi anda tidak dapat memindahkan duit syiling anda sehingga setelah pindahan wang bank anda selesai diproses.

Sokongan pengguna

Apabila mendapat sokongan pelanggan, dunia cryptocurrency tidak mempunyai apa-apa yang boleh dibanggakan. Pencarian mudah di Google untuk pertukaran apa pun akan memunculkan puluhan ulasan penting yang mengkritik layanan pelanggan yang lemah dari platform apa sahaja yang anda cari..

Ini sebahagian besarnya disebabkan oleh kemasukan pelabur baru baru-baru ini, dan kebanyakan laman web cryptocurrency begitu habis dengan pertumbuhan sehingga perkhidmatan pelanggan mereka telah diabaikan dan habis.

Pangkalan Wang Syiling mempunyai sokongan pelanggan melalui e-mel, dan tidak seburuk pesaingnya. Sokongan pelanggan Coinbase masih mempunyai kekurangannya, tetapi secara amnya ia memberi respons dalam 24-72 jam untuk mendapatkan tiket sokongan.

Bittrex mempunyai bahagian yang baik dari tinjauan negatif untuk sokongan pelanggannya, tetapi komunikasi tidak dapat dicapai. Bittrex menawarkan a pusat sokongan, serta e-mel sokongan di [e-mel dilindungi].

Kedua-dua Coinbase dan Bittrex Dipercayai

Coinbase dan Bittrex telah lama wujud dan kehabisan Amerika Syarikat.

Sebagai platform pertukaran cryptocurrency yang paling popular, Coinbase telah menarik sejumlah besar modal pelaburan dari pelabur terkemuka, firma modal teroka, malah institusi kewangan dan bank seperti New York Stock Exchange, USAA Bank, BBVA. Baki USD Coinbase diinsuranskan FDIC hingga $ 250,000.

Bittrex tidak mempunyai penghargaan pelaburan yang sama dengan Coinbase, tetapi ia masih dilihat sebagai platform yang sangat dipercayai. Bittrex diasaskan oleh sekumpulan peminat cryptocurrency dengan pengalaman keselamatan dan pembangunan dari pelbagai syarikat termasuk Microsoft, Amazon, Blackberry, dan Qualys. Kisah di sebalik Bittrex juga cukup menarik, lihat di sini.

Bayaran

Semasa Pangkalan Wang Syiling memang menawarkan pengalaman yang sangat mesra pengguna untuk pemula dan mempunyai beberapa kelebihan yang unik untuk platform ini, yurannya agak tinggi berbanding kebanyakan pertukaran lain. Ini masuk akal memandangkan nilai yang diberikan oleh Coinbase, tetapi perlu disebutkan. Bayaran Coinbase adalah seperti berikut:

 • Beli / jual standard akaun bank AS: 1.49%
 • Pembelian kad kredit / debit: 3.99%

Sekiranya anda ingin menjimatkan kos perdagangan, Bittrex semestinya wajar dipertimbangkan.

Bittrex mempunyai yuran perdagangan komisen .25% sederhana.

Namun, perlu diingat bahawa Coinbase mengenakan yuran ini untuk membeli Bitcoin, Litecoin, dan Ethereum dengan USD, sedangkan yuran Bittrex adalah untuk perdagangan cryptocurrency lain, seperti membeli Ethereum dengan Bitcoin.

Oleh itu, anda boleh menggunakan Coinbase dan Bittrex dalam rutin perdagangan cryptocurrency anda dengan menukar USD dengan duit syiling pilihan anda, kemudian memindahkan syiling anda ke Bittrex untuk menukar koin lain yang tidak dimiliki Coinbase.

Hanya kata bijak, menggunakan kad kredit / debit akan memberi anda bayaran 3.99% yang harus dielakkan.

Cryptocurrencies yang ada di Coinbase dan Bittrex

Sekiranya anda ingin membeli sekumpulan altcoin yang berbeza, kemungkinan besar anda akan mendapat banyak nilai dari Bittrex. Keupayaan untuk membeli pelbagai altcoin adalah tempat Bittrex berdiri di atas Coinbase.

Pertukaran Bittrex

Bittrex menyokong perdagangan 190+ syiling yang berbeza, sedangkan Coinbase pada masa ini hanya menyokong pembelian Bitcoin, Litecoin, dan Ethereum. Coinbase telah menyatakan rancangan untuk menambah lebih banyak duit syiling pada masa akan datang, tetapi kemungkinan mereka hanya akan menambah beberapa lagi yang paling popular.

Coinbase vs Bittrex: Pemikiran Akhir

Sekiranya anda terpaksa memilih yang lain antara Coinbase dan Bittrex, anda mungkin menghadapi kesukaran kerana mereka melayani dua tujuan yang berbeza. Walaupun terdapat beberapa pertindihan antara perkhidmatan yang mereka tawarkan, mereka berdua mempunyai kelebihan besar yang tidak dimiliki oleh yang lain.

Coinbase membolehkan anda membeli BTC, LTC, dan ETH dengan USD, sesuatu yang Bittrex buat masa ini tidak menyokong.

Bittrex menyokong perdagangan lebih dari 190+ cryptocurrency berbeza, sedangkan Coinbase hanya membolehkan anda membeli BTC, LTC, dan ETH.

Sesuatu yang banyak orang lakukan adalah menggunakan Coinbase untuk membeli Bitcoin mereka, dan kemudian memindahkannya ke Bittrex atau pertukaran lain untuk membeli altcoin lain.

Sekiranya anda mencari sesuatu yang mudah untuk memulakan dengan cryptocurrency, Pangkalan Wang Syiling adalah pilihan yang tepat. Setelah anda mengembangkan pemahaman antara dan ingin melabur dalam altcoin lain, Bittrex adalah langkah seterusnya yang kukuh.

Lebih Banyak Perbandingan Coinbase

 • Coinbase vs GDAX
 • Coinbase vs Kraken
 • Coinbase vs Gemini
 • Coinbase vs XAPO