Kraken dan Bittrex adalah dua platform paling popular bagi pelabur untuk berdagang syiling alternatif (“altcoin”). Kedua-duanya adalah pilihan yang bagus untuk orang yang selesa menggunakan pertukaran yang lebih mudah, seperti Gemini dan Coinbase, dan ingin mengembangkan portfolio mereka.

Dalam tinjauan “Kraken vs Bittrex” ini, saya akan menggariskan positif dan negatif setiap platform sambil memperincikan apa yang menjadikannya unik. Dengan cara itu, anda dengan yakin dapat memutuskan pertukaran mana yang terbaik untuk anda.

Kami akan membahas:

Kraken vs Bittrex: Maklumat Utama

Kaedah Pembiayaan

Kaedah pembiayaan yang ada ditentukan oleh anda tahap pengesahan pada Kraken.

Sebagai Tahap 1 pengguna, anda terhad kepada deposit dan pengeluaran cryptocurrency. Walau bagaimanapun, anda juga dapat memperdagangkan fiat (mis. Dolar A.S.) di samping cryptocurrency pada tahap ini. Untuk menjadi pengguna Tahap 1, anda mesti memberikan nama penuh, tarikh lahir, negara dan nombor telefon anda.

Untuk dikategorikan dalam Tahap 2, anda juga perlu memberikan alamat anda. Untuk mencapai Tahap 3 memerlukan muat naik ID kerajaan yang sah dan bukti tempat tinggal. Bergantung pada negara tempat tinggal anda, anda boleh mendeposit dan mengeluarkan dana melalui pindahan wang melalui bank di Tier 2 atau Tier 3. Penduduk A.S. mesti berada di Tahap 3 untuk mendapat akses ke kaedah pembiayaan ini.

Tidak seperti dengan Kraken, anda tidak dapat membiayai akaun anda dengan fiat di Bittrex. Bittrex hanya membenarkan pertukaran crypto-to-crypto memberi tumpuan kepada pasangan Bitcoin, Ethereum, dan Tether. Sekiranya anda memilih untuk menggunakan Bittrex, saya cadangkan membeli salah satu daripada tiga syiling tersebut di bursa lain dan pindahkannya ke Bittrex untuk diperdagangkan.

Antara muka

Kraken dengan mudah menyediakan tiga cara untuk membeli dan menjual cryptocurrency: Simple, Intermediate dan Advanced. Dengan menggunakan tab Simple, anda boleh meletakkan pasaran dan had pesanan.

Papan Pemuka Kraken Bitcoin dengan Tab Ringkas Dipilih

Pada tab Perantaraan dan Lanjutan, anda dapat menetapkan penutupan bersyarat, stop-loss, pilihan leverage, dan tamat tempoh.

Papan Pemuka Kraken Bitcoin dengan Tab Lanjutan Dipilih

Antara muka Bittrex tidak begitu intuitif seperti Kraken pada penggunaan pertama. Untuk membeli / menjual duit syiling tertentu anda boleh mengklik nama pasaran (mis. BTC-XMR) dari laman utama atau mengklik nama duit syiling dari halaman dompet anda (mis. XMR).

Di halaman pasaran, Bittrex menyediakan carta yang sesuai (buku pesanan dan garis masa harga) tepat di atas kotak input untuk pesanan. Ini membolehkan anda menganalisis teknikal duit syiling dengan mudah semasa anda membuat pesanan.

Carta Buku Pesanan Bittrex Monero

Sama dengan Kraken, anda boleh menetapkan pesanan pasaran dan had serta meletakkan syarat untuk pesanan anda. Itulah sejauh mana pilihan perdagangan lanjutan yang ditawarkan oleh Bittrex.

Borang Pesanan Bittrex

Pelabur yang berpengalaman mencari ciri perdagangan canggih harus melihat Kraken sementara pelabur dengan analitik sebagai fokus harus melihat Bittrex.

Yuran Perdagangan

Kraken menggunakan a jadual bayaran perdagangan dengan yuran berbeza-beza berdasarkan jumlah dagangan 30 hari anda dan sama ada anda membuat pesanan pada buku (pembuat) atau mengisi pesanan dari buku (pengambil).

The bayaran pembuat untuk kebanyakan pasangan di Kraken berkisar antara 0.00% hingga 0.16%. Bayaran pengambil biasanya antara 0.10% dan 0.26%.

Bittrex mengenakan yuran komisen 0.25% untuk semua perdagangan.

Kraken mempunyai kelebihan yang jelas dalam yuran perdagangan. Walau bagaimanapun, jika anda adalah pelabur dengan jumlah rendah yang menggunakan bursa ini untuk membeli posisi duit syiling dengan cepat, bayarannya lebih setanding – 0.25% untuk Bittrex vs 0.26% di Kraken.

Cryptocurrencies yang ada

Tidak mungkin anda tidak dapat mencari duit syiling yang anda cari di antara kedua-dua bursa ini.

Kraken mempunyai banyak duit syiling dan persembahan pasangan termasuk:

 • Bitcoin
 • Tunai Bitcoin
 • Sengkang
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • Ethereum
 • Gnosis
 • Ionomi
 • Litecoin
 • Tembikai
 • Augur
 • Tether
 • Dogecoin
 • Lumens Stellar
 • Monero
 • Riak
 • Zcash

Bittrex mempunyai lebih daripada 250 pasangan perdagangan. Seperti yang saya nyatakan sebelumnya, pasangan ini semuanya menggunakan Bitcoin, Ethereum, dan Tether, jadi pastikan anda mempunyai dana sebelum berdagang.

Had Pindah

Di Kraken, anda boleh deposit sehingga $ 25,000 sehari semasa anda menyediakan a bukti sumber dana. Deposit biasanya mengambil masa 1-5 hari bekerja untuk mencapai akaun anda. Had pengeluaran Kraken juga $ 25,000 sehari.

Tidak ada had untuk jumlah yang boleh anda depositkan di Bittrex. Jumlah pengeluaran anda boleh meningkat dengan jumlah wang anda tahap pengesahan.

Akaun asas boleh mengeluarkan sehingga 3 BTC sehari apabila pengesahan dua faktor diaktifkan. Anda perlu menghantar nama, alamat, dan tarikh lahir untuk memiliki akaun asas.

Akaun yang dipertingkatkan mempunyai had pengeluaran harian 100 BTC apabila mereka mengaktifkan dua faktor. Untuk mendapatkan akaun yang dipertingkatkan, anda perlu memuat naik kad pengenalan dan selfie.

Kepercayaan Syarikat

Beroperasi sebagai syarikat A.S., Kraken dan Bittrex mematuhi standard dan peraturan tinggi SEC dan pemerintah A.S..

Kraken beribu pejabat di San Francisco dan dikendalikan oleh syarikat induknya, Payward, Inc.. Banyak pelabur ternama, termasuk Blockchain Capital, telah memberikan dana lebih dari $ 6 juta kepada syarikat itu. Pangkalan pengguna di bursa juga meningkat secara mendadak sejak dilancarkan pada tahun 2013 – meningkat dua kali ganda setiap 5 bulan.

Bittrex dilancarkan pada tahun 2014 oleh pasukan dengan pengetahuan dan pengalaman yang luas dalam keselamatan dan pembangunan produk. The pasukan pengasas sebelum ini bekerja di syarikat terkenal seperti Amazon, Blackberry, Microsoft, dan Qualys. Kini beribu pejabat di Seattle, Bittrex disyorkan berulang kali oleh ahli komuniti sebagai kaedah terbaik untuk berdagang altcoin.

Keselamatan Dana

Walaupun jumlah yang tepat tidak dinyatakan, Kraken menyatakan bahawa mereka menyimpan sebahagian besar aset crypto di luar talian dalam dompet perkakasan yang disulitkan. Satu-satunya duit syiling yang mereka simpan dalam talian adalah yang digunakan untuk mengekalkan kecairan di bursa. Syarikat juga menyimpan rizab penuh untuk mencegah risiko a menjalankan bank.

Bittrex mempunyai 80% hingga 90% daripada semua dana yang disimpan di luar talian menggunakan strategi dompet pelbagai peringkat yang elastik. Platform ini juga menggunakan pengesahan 2 faktor, amaran e-mel, dan pengesanan alamat IP untuk melindungi akaun anda lebih jauh semasa log masuk.

AMARAN: Bittrex biasanya menjadi tumpuan penggodam yang cuba memalsukan dan mendapatkan maklumat log masuk pengguna. Sentiasa menavigasi ke laman web dengan mengetik “bittrex.com” terus ke bar navigasi anda. Jangan google “Bittrex” dan klik pada pautan dari hasil carian. Sering kali, phisher akan membeli iklan yang mempunyai URL dan reka bentuk laman web yang serupa dengan laman web Bittrex rasmi untuk menipu peniaga agar tidak memberikan maklumat log masuk mereka.

Sokongan pengguna

Kedua-dua Kraken dan Bittrex memberikan sokongan pelanggan yang baik dan sumber daya yang mencukupi untuk membantu pelabur baru dengan masalah umum yang mungkin timbul.

Kraken mempunyai komprehensif Bahagian Soalan Lazim malah merangkumi a panduan latihan untuk pemula dan peniaga yang ingin belajar lebih banyak mengenai pelaburan.

Saya tidak mengalami perkara ini secara peribadi, tetapi Kraken baru-baru ini mendapat kritikan kerana masa respons sokongan perlahan dan kadang-kadang mengabaikan tiket sokongan. Saya rasa ini tidak berniat jahat tetapi lebih baik untuk syarikat yang berkembang pesat.

Bittrex mempunyai kekuatan laman web sokongan terdiri daripada Soalan Lazim, pengumuman, berita, dan bidang untuk melaporkan masalah.

Minggu lalu, banyak anggota masyarakat melaporkan bahawa mereka tiba-tiba tidak dapat log masuk ke Bittrex atau mengeluarkan dana kerana masalah pengesahan pada akaun mereka. Setelah beberapa hari mendiamkan diri, Bittrex melepaskan sebuah penyataan menjelaskan bahawa penonaktifan akaun disebabkan oleh sebab pematuhan dan hanya mempengaruhi 0.01% akaun.

Saya setuju dengan majoriti masyarakat bahawa Bittrex dapat memberikan peringatan dan memberikan sokongan yang lebih baik kepada mereka yang akaunnya terjejas. Mudah-mudahan, syarikat akan belajar dari kesilapan ini dan memberikan pengalaman yang lebih baik pada masa yang sama peristiwa serupa berlaku.

Kesimpulannya

Terdapat sebab yang baik mengapa Kraken dan Bittrex adalah dua pertukaran paling popular di industri sekarang. Anda tidak boleh salah memilih salah satu untuk perdagangan altcoin anda.

Sekiranya anda mencari platform untuk deposit fiat dan berdagang pelbagai jenis syiling semuanya dalam satu lokasi, Kraken adalah untuk anda.

Adakah anda berminat berniaga a pelbagai jenis syiling yang lebih luas pada pertukaran dengan sokongan masyarakat yang luas? Pilih Bittrex.

(Lihat Senarai Ulasan Penuh Crypto CoinCentral)

Lebih Banyak Perbandingan Kraken

 • Kraken vs GDAX
 • Kraken vs Gemini
 • Kraken vs Coinbase
 • Kraken vs Poloniex

Lebih Banyak Perbandingan Bittrex

 • Bittrex vs Coinbase
 • Bittrex vs Poloniex