Poloniex vs Kraken

Poloniex dan Kraken adalah dua pertukaran biasa bagi pelabur yang ingin memperluas wawasan mereka dengan perdagangan syiling alternatif (“altcoin” untuk pendek).

PENAFIAN: Walaupun saya cuba bersikap objektif mungkin dalam catatan ini, saya mesti memberi amaran bahawa terdapat banyak laporan mengenai Poloniex menolak pengeluaran dana untuk pengguna dan nampaknya mengabaikan tiket sokongan selama berbulan-bulan. Saya sangat mengesyorkan anda membaca catatan kami sebelumnya di Poloniex sebelum membuat keputusan.

Setelah membaca perbandingan pertukaran “Poloniex vs Kraken” ini, anda akan dapat memilih pertukaran yang sesuai dengan rancangan pelaburan anda.

Kami akan membahas:

Poloniex vs Kraken: Maklumat Utama

Kaedah Pembiayaan

Poloniex hanya membenarkan perdagangan crypto-to-crypto, jadi anda tidak dapat memasukkan mata wang fiat (seperti dolar A.S.) ke bursa. Walaupun anda boleh membiayai akaun anda dengan duit syiling yang ada di bursa, saya mengesyorkan untuk memasukkannya Bitcoin, Ethereum, Monero, atau Tether. Semua duit syiling di platform dipasangkan dengan empat syiling ini untuk pilihan perdagangan.

Kraken menggunakan tahap pengesahan untuk menentukan bagaimana anda dapat membiayai akaun anda.

Anda boleh menyimpan dan mengeluarkan hanya mata wang digital di Tahap 1. Walau bagaimanapun, anda boleh memperdagangkan mata wang digital dan juga mata wang fiat pada tahap ini. Untuk mencapai Tahap 1, anda mesti menyerahkan nama penuh, tarikh lahir, negara, dan nombor telefon anda.

Pada Tahap 2 atau Tahap 3 (bergantung pada negara tempat tinggal anda), deposit dan pengeluaran bank (melalui transfer wayar) ada. Alamat anda diperlukan untuk Tahap 2 sementara anda juga mesti memuat naik ID kerajaan yang sah dan bukti tempat tinggal terkini untuk Tahap 3.

Antara muka

Poloniex mempunyai antara muka langsung yang mudah meletakkan semua carta dan grafik yang relevan pada satu halaman. The harga bersejarah, buku pesanan, kedalaman pasaran, dan sejarah perdagangan berada di ruangan yang teratur untuk analisis yang mudah.

Bahagian atas antara muka Poloniex

Bahagian bawah antara muka Poloniex

Anda juga boleh berdagang dengan margin dan meminjamkan syiling untuk lebih pendek di Poloniex. Ini adalah strategi perdagangan lanjutan yang hanya perlu dicuba oleh peniaga yang berpengalaman.

Di Kraken, anda boleh membuat pesanan menggunakan antara muka Sederhana, Menengah, atau Lanjutan. Gunakan tab Simple untuk meletakkan asas pasar (harga pasaran terbaik) dan had pesanan (harga tetap). Tetapkan had berhenti, tamat tempoh, pilihan leverage, dan penutupan bersyarat menggunakan tab Pertengahan dan Lanjutan.

Papan Pemuka Kraken Bitcoin dengan Tab Ringkas Dipilih

Papan Pemuka Kraken Bitcoin dengan Tab Lanjutan Dipilih

Secara keseluruhan, kedua-dua platform ini memenuhi semua jenis pelabur merangkumi pelbagai tahap pengalaman. Lihat kedua-dua pertukaran dan pilih yang paling selesa anda gunakan.

Yuran Perdagangan

Poloniex dan Kraken menggunakan dua faktor untuk mengira yuran perdagangan anda:

 1. Status Pembuat / Pengambil
 2. Jumlah dagangan 30 hari

Apabila anda membuat pesanan beli pada buku dengan harga yang lebih rendah dari harga “tanya” terendah (atau pesanan jual pada harga yang lebih tinggi daripada harga “tawaran” tertinggi), anda adalah pembuatnya. Sekiranya harga bida atau permintaan anda sepadan dengan harga pesanan pada buku, anda adalah pengambil.

Bayaran Poloniex bermula dari 0.00% hingga 0.15% untuk pembuat dan dari 0.05% hingga 0.25% untuk pengambil. Untuk mendapatkan kadar yang lebih rendah, anda perlu mempunyai perdagangan bernilai lebih dari 600 BTC dalam satu bulan.

Di Kraken, the bayaran pembuat maksimum sebanyak 0.16% dan turun menjadi 0.00% untuk kebanyakan pasangan perdagangan. Bayarannya bermula dari 0.10% hingga 0.26% untuk pengambil.

Dengan struktur yang berbeza-beza di setiap pertukaran, saya cadangkan untuk mengira kos menggunakan jadual yang diposkan di sini untuk Poloniex dan di sini untuk Kraken. Anda boleh menggunakan anggaran tersebut untuk melihat apakah perbezaan yuran cukup besar untuk menentukan pilihan platform anda.

Cryptocurrencies yang ada

Sebagai pertukaran cryptocurrency tulen, Poloniex menyokong pasangan Bitcoin, Ethereum, Monero, dan Tether dengan:

 • Bitcoin
 • Tunai Bitcoin
 • Sengkang
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Golem
 • Kerugian
 • Litecoin
 • Monero
 • Omisego
 • Riak
 • +57 syiling lagi

Kraken juga menyokong banyak syiling dan pasangan seperti:

 • Bitcoin
 • Tunai Bitcoin
 • Sengkang
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • Ethereum
 • Gnosis
 • Ionomi
 • Litecoin
 • Tembikai
 • Augur
 • Tether
 • Dogecoin
 • Lumens Stellar
 • Monero
 • Riak
 • Zcash

Jelas, kedua-dua bursa mempunyai banyak syiling yang ada. Saya mengesyorkan memeriksa setiap pertukaran untuk melihat mana yang mempunyai pasangan yang paling menguntungkan untuk strategi pelaburan anda.

Had Pindah

Poloniex tidak mempunyai had deposit. Walau bagaimanapun, pertukaran mempunyai deposit minimum untuk mata wang tertentu yang disenaraikan di bawah setiap alamat deposit mata wang. Pastikan deposit anda mencapai had ini (walaupun selepas bayaran) atau akaun anda tidak akan dikreditkan.

Had pengeluaran Poloniex adalah $ 25,000 bagi kebanyakan pengguna, tetapi anda boleh memohon untuk menambahkannya. Saya menggariskannya dengan lebih terperinci di bawah, tetapi terdapat beberapa laporan penarikan balik dari Poloniex tidak pernah sampai ke tempat tujuan mereka. Tolong berniaga dengan berhati-hati.

Kraken mempunyai had deposit $ 25,000 sehari semasa anda menyediakan a bukti sumber dana. Deposit biasanya mengambil 2-3 hari bekerja untuk membersihkan. Had pengeluaran harian juga $ 25,000.

Kepercayaan Syarikat

Kraken dikendalikan oleh Payward, Inc dan terletak di San Francisco. Syarikat telah menerima $ 6.5 juta dalam pembiayaan dari beberapa pelabur termasuk Roger Ver dan Blockchain Capital. Sejak dilancarkan pada tahun 2013, jumlah dagangan di bursa meningkat dua kali ganda setiap 5 bulan. Pertumbuhan yang mengejutkan ini menunjukkan bahawa peniaga terus menggunakan dan mempercayai platform tersebut.

Poloniex dimulakan pada tahun 2014 di Wilmington, Delaware. Pertukaran secara konsisten berada di 10 pertukaran teratas untuk jumlah perdagangan tetapi mempunyai banyak masalah yang menyebabkan kurangnya kepercayaan masyarakat. Beberapa peniaga telah dilapor tiket sokongan pergi beberapa bulan tanpa respons. Sering kali, tiket ini berkaitan dengan dana penarikan yang telah dikunci atau “menunggu persetujuan” untuk jangka masa yang panjang. Oleh itu, saya tahu pelabur yang menggunakan Poloniex tanpa sebarang masalah. Sekali lagi, berniaga dengan risiko anda sendiri.

Keselamatan Dana

Dengan kedua-dua syarikat yang beribu pejabat di Amerika Syarikat, anda boleh yakin bahawa Poloniex dan Kraken mengikuti amalan terbaik industri semasa mendapatkan dana anda.

Poloniex tidak menjelaskan secara terperinci mengenai amalan keselamatan mereka, tetapi menyatakan bahawa “sebahagian besar simpanan pelanggan disimpan di luar talian dalam penyimpanan sejuk yang tersekat udara.” Mereka hanya menyimpan cukup dana dalam talian untuk memudahkan kecairan yang diperlukan untuk perdagangan aktif. Pertukaran dipantau 24/7/365 untuk aktiviti mencurigakan, dan semua akaun menggunakan pengesahan 2 faktor.

Seperti Poloniex, Kraken menyimpan kebanyakan aset digital di luar talian dalam dompet yang dienkripsi sementara baki duit syiling digunakan untuk menyimpan kecairan di bursa. Kraken juga mengekalkan rizab penuh memastikan bahawa a menjalankan bank di pertukaran tidak mungkin. Kraken tidak menyebut mengenai insurans FDIC di laman web mereka – langkah berjaga-jaga keselamatan yang diambil oleh pertukaran popular lain seperti Coinbase dan Gemini.

Sokongan pengguna

Poloniex terkenal dengan sokongan pelanggan yang kurang bersemangat. Seperti yang disebutkan sebelumnya, tiket sokongan boleh memakan masa selama 4-5 bulan untuk diselesaikan. Poloniex mempunyai bahagian sokongan pelanggan di laman web mereka yang merangkumi Soalan Lazim; namun, perpustakaan soalan sangat terhad.

Kraken bukan sahaja mempunyai senarai FAQ sokongan yang banyak tetapi juga menyediakan a panduan latihan untuk membantu pelabur pemula untuk memulakan. Kraken juga mendapat kritikan di forum untuk waktu respons sokongan yang perlahan, tetapi aduan tersebut tidak seburuk yang diarahkan ke arah Poloniex.

Sekiranya anda baru berniaga dan berpendapat anda mungkin memerlukan sokongan aktif untuk memulakan, saya cadangkan Kraken sebagai platform anda.

Kesimpulannya

Dengan isu sokongan dan penarikan yang berleluasa di Poloniex, Saya menasihati kebanyakan anda membaca ini untuk berdagang di Kraken.

Saya hanya mengesyorkan Poloniex kepada pedagang yang berminat dengan strategi pelaburan tertentu yang tidak dapat dilakukan di Kraken (beberapa pasangan perdagangan margin dan pinjaman duit syiling kepada yang lebih pendek).

(Lihat Senarai Ulasan Penuh Crypto CoinCentral)

Lebih Banyak Perbandingan Poloniex

 • Poloniex vs Bittrex

Lebih Banyak Perbandingan Kraken

 • Kraken vs Coinbase
 • Kraken vs GDAX
 • Kraken vs Gemini