Perisian Perlombongan Bitcoin Terbaik 2018

Perlombongan Bitcoin menjadi sangat popular sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Oleh kerana cryptocurrency asal mencapai tahap tertinggi pada separuh kedua tahun 2017, semua orang mahu aksi tersebut. Oleh kerana minat terhadap crypto terus meningkat, begitu juga jumlah pelombong baru yang memasuki arena perlombongan. Walaupun ini adalah berita menarik dari segi pengangkatan, ia dapat menyebabkan para penambang berjuang untuk mencari perisian perlombongan Bitcoin terbaik agar tetap menguntungkan.

Anda memerlukan gabungan pelantar perlombongan yang boleh dipercayai dan perisian perlombongan Bitcoin terbaik yang tersedia untuk terus berada di puncak pada tahun 2018. Perlombongan BTC masih boleh menguntungkan, tetapi anda perlu melakukan banyak penyelidikan untuk membentuk strategi perlombongan yang sesuai untuk anda.

Strategi perlombongan yang lengkap akan mempertimbangkan item seperti:

  • Kos Elektrik
  • Kos Perkakasan Perlombongan Bitcoin
  • Kos Perisian
  • Keperluan Pengudaraan yang Betul
  • Bayaran Pelombong
  • Kos Transaksi

Hari ini, perlombongan adalah aktiviti yang sangat terpusat dengan sebahagian besar BTC ditambang oleh pusat data berjuta-juta dolar yang besar. Dalam kebanyakan kes, kemudahan ini terletak di kawasan terpencil di dunia, biasanya di mana elektrik paling murah.

Tetapi menjalankan 500 pelombong ASIC pada masa yang sama tidak murah. Sebelum anda dapat mencapai tahap permainan ini, anda harus bermula di tingkat bawah.

Lakukan Penyelidikan Anda – Pilihan Perkakasan

Sekiranya anda berminat untuk melombong, anda perlu terlebih dahulu meneliti pilihan perkakasan anda. ASIC pelantar perlombongan dapat memberikan hasil yang lebih baik tetapi sedikit lebih mahal untuk dimiliki dan dikendalikan jika dibandingkan dengan pelantar perlombongan GPU.

Pelantar perlombongan GPU lebih fleksibel kerana tidak seperti rakan ASIC, mereka tidak terhad kepada satu algoritma hash. Tetapi mereka harus dipasangkan dengan kolam penambangan untuk memberi anda pulangan yang dapat dilacak jika memilih untuk menambang BTC.

Keputusan perkakasan anda akan membantu menentukan perisian perlombongan Bitcoin terbaik yang boleh digunakan. Tidak semua perisian dan perkakasan perlombongan Bitcoin serasi. Oleh itu, anda perlu membuat sedikit kajian untuk memastikan anda tidak membeli rig yang tidak sesuai dengan strategi perlombongan keseluruhan anda.

Persaingan sengit di arena perlombongan. Untuk berjaya dalam usaha anda, anda perlu mengetahui perisian perlombongan Bitcoin terbaik.

CGMiner

CGMiner adalah salah satu platform perisian perlombongan Bitcoin yang paling popular yang ada. Perisian perlombongan sumber terbuka ini serasi dengan pelantar perlombongan ASIC / FPGA. Kod sumber ditulis dalam huruf C, sehingga dapat beroperasi di semua sistem operasi termasuk Windows, OS X, dan Linux.

Perisian ini mempunyai antara muka baris perintah yang mudah difahami untuk pelombong berpengalaman. Ia memerlukan beberapa kebiasaan bagi individu yang tidak biasa dengan perlombongan.

CGminer

Antaramuka Talian CGminer

BFGMiner

BFGMiner serupa dengan CGMiner tetapi dengan peningkatan teknikal yang lebih banyak. Perisian ini direka khusus untuk digunakan dengan peranti perlombongan AISC dan FPGA (Field-Programmable-Gate-Array). Perisian unik ini merangkumi beberapa ciri canggih, seperti sokongan berbilang peranti dan pengesanan kegagalan kolam automatik.

BFGMiner adalah salah satu penyelesaian perisian perlombongan Bitcoin yang paling dipercayai di planet ini. Dan kerana ditulis dalam C, ia sesuai dengan semua sistem operasi yang paling popular.

antara muka bfgminer

Antaramuka BFGMiner

MultiMiner

Pelombong baru boleh keliru dengan antara muka talian dan kerana ini, BFGMiner kini menawarkan antara muka grafik MultiMiner.

Susun atur intuitif program ini sesuai untuk penambang pemula dan mereka yang tidak biasa dengan proses perlombongan. MultiMiner merangkumi semua ciri kuat yang sama yang terkenal dengan BFGMiner tetapi dengan panel kawalan yang lebih mudah difahami.

Cukup ketuk tab “Kolam” untuk memilih kolam penambangan yang ingin anda sertai dan anda sudah bersedia untuk pergi.

antara muka multiminer

Antaramuka Mulitminer

EasyMiner

EasyMiner adalah peningkatan grafik frontend untuk program perlombongan CGMiner yang sangat popular. Setelah memasang peningkatan ini, pelombong dapat melihat dompet mereka dengan mudah, mengatur kolam perlombongan, dan mengubah tetapan rangkaian yang difikirkan sesuai.

Ini adalah penambahan pintar bagi pelombong baru yang mencari antara muka yang bersih yang akan membuat mereka terus mengetahui perkembangan perlombongan mereka tanpa mengganggu mereka mempelajari pengekodan baru. EasyMiner telah mencapai kejayaan besar di pasaran sehingga kini kerana pemasangannya yang mudah dan hasil yang sangat baik.

antara muka pelombong mudah

Antaramuka EasyMiner

Bitminer

Perisian kolam perlombongan Bitminer pertama kali diperkenalkan ke ruang crypto pada tahun 2011. Platform perlombongan ini adalah salah satu yang tertua di pasaran dan, dengan lebih dari 450,000 pengguna berdaftar, anda pasti akan bergabung dengan kekuatan hash yang serius ketika menggunakan perisian ini.

Sekiranya anda salah satu daripada individu yang belum cukup bersedia menjatuhkan $ 3,000 pada pelombong ASIC yang boleh dipercayai, perisian Bitminer serasi dengan pelantar CPU dan GPU.

Penyediaannya mudah dan kerana fleksibiliti tambahan dalam memilih penyediaan pelombongan perlombongan anda, anda lebih cenderung untuk memenuhi keperluan anda semasa menggunakan perisian ini untuk menambang BTC.

Bitminer

Antara Muka Bitminer

Perisian Perlombongan Bitcoin Terbaik – Edisi 2018

Sektor perlombongan berkembang dengan pantas. Setiap hari konsep baru dan lebih inovatif memasuki sektor perlombongan crypto. Akan sangat menarik menyaksikan bagaimana industri ini berkembang pada tahun-tahun mendatang.

Sudah, kenaikan kos peralatan perlombongan dan elektrik telah mengilhami minda kreatif untuk mencari alternatif baru untuk proses perlombongan. Ini termasuk syiling Proof-of-Stake yang melepaskan persamaan matematik besar yang diperlukan dalam sistem PoW, seperti BTC.

Kita boleh melihat perkembangan yang berterusan di arena perlombongan ketika BTC menghampiri duit syiling terakhirnya untuk ditambang. BTC ke-21 semakin hampir, kerana 17 juta BTC telah berjaya ditambang.

Oleh kerana ganjaran perlombongan dikurangkan separuh setiap 210,000 blok, lebih bijak memasuki sektor ini daripada menunggu lebih lama.

Mudah-mudahan, sektor perlombongan menjadi lebih seimbang pada tahun-tahun mendatang, kerana lebih banyak individu menyatakan minat untuk melombong BTC. Sangat mengagumkan apabila melihat kembali ke zaman perlombongan CPU. Di mana orang boleh menambang terus dari PC rumah mereka tanpa memerlukan perkakasan khas.

Apa pendapat anda semua? Adakah arena perlombongan terlalu padat? Beritahu kami Twitter dan pastikan anda mendaftar buletin kami untuk mengetahui perkembangan terkini mengenai crypto terkini!