Psikologi Duit Syiling Murah

Ada kemungkinan bahawa Bitcoin akan menjalani penjenamaan semula dalam masa terdekat kerana histeria yang sering mengelilingi syiling yang murah. Dalam artikel ini, kita akan meneroka tarikan psikologi duit syiling murah dan bagaimana penjenamaan semula Bitcoin yang dikhabarkan dapat meningkatkan kapitalisasi pasarannya dengan berbilion.

Apa kesamaan banyak duit syiling yang sedang melalui pam gila? Tommy Wiseau mungkin mengatakan yang terbaik dalam klip berikut:

Mereka murah murah murah murah. Baiklah, sekurang-kurangnya dari segi psikologi mereka. Lebih sukar untuk mengatakan jika duit syiling ini benar-benar dinilai terlalu tinggi atau tidak dinilai. Walau bagaimanapun, terdapat sejarah panjang mengenai kesan psikologi pemisahan saham dan harga yang lebih murah menyebabkan lebih banyak pelabur dan peningkatan pasaran.

Menurut PerpustakaanArticle Anda, “Apabila harga saham semakin tinggi dan lebih tinggi beberapa pelabur mungkin merasakan harganya terlalu tinggi untuk mereka beli atau pelabur kecil mungkin merasa tidak terjangkau. Membahagi bahagian menjadikan harga saham turun ke tahap yang lebih menarik. Oleh itu, kesannya adalah psikologi. Nilai sebenar saham itu tidak berubah sedikit pun, tetapi harga saham turun boleh menarik minat pelabur baru. “

Adakah syiling baru ini dengan bekalan beredar dalam jumlah berbilion-bilion memanfaatkan ini? Menurut pendapat beberapa pihak, terdapat kenaikan dalam syiling “murah”. Makna murah sekitar harga satu dolar atau kurang. Lihatlah carta pelbagai syiling murah ini sejak seminggu yang lalu.

Carta Kenaikan Kenaikan

Carta Kenaikan Cardano

Carta TRON Naik

Carta Kenaikan RaiBlocks

Carta Kenaikan Bintang

Terdapat banyak contoh syiling murah yang semakin meningkat. Bandingkan carta ini dengan duit syiling yang lebih mahal yang menyaksikan kejayaan besar pada tahun 2017, tetapi berjuang minggu lalu.

Carta Harga Bitcoin

Carta Harga Litecoin

Carta Harga Tunai Bitcoin

Carta Harga Dash

Carta Harga Monero

Tidak ada berita penting mengenai banyak duit syiling yang lebih murah ini. Namun mereka terus memompa, dan jumlah kapitalisasi pasaran meningkat. Bagi Cardano, mereka belum mempunyai produk yang berfungsi.

Adalah wajar untuk mempercayai bahawa ini adalah kes wang baru masuk ke pasaran altcoin, tanpa menghiraukan penawaran maksimum syiling dan had pasaran, dan hanya berharap dapat memanfaatkan mania kripto. Orang secara psikologi melihat duit syiling pada satu dolar mempunyai potensi pertumbuhan yang besar dan duit syiling pada 200 dolar mempunyai kurang.

“Terdapat bukti bahawa pelabur gagal menyesuaikan titik rujukan mereka dengan betul” berkaitan dengan harga syiling ini dan jumlah penawaran. (The Psychology of Investing oleh John R. Nofsinger)

Kenyataannya adalah bahawa duit syiling satu dolar boleh dinilai terlalu tinggi dan duit syiling 200 dolar sama sekali tidak dinilai. Akan menarik untuk melihat apakah keuntungan baru-baru ini mencari tempat selamat dan akhirnya mengalir ke syiling dengan rekod prestasi yang lebih terbukti. Atau mungkin kita telah memasuki era baru, kenaikan duit syiling yang murah.

Sehingga baru-baru ini, orang biasa yang menyertai Coinbase atau beberapa pertukaran lain adalah mungkin untuk membeli nilai integer BTC, ETH, dan LTC. Ramai orang masih tidak faham bahawa anda boleh membeli sebilangan kecil Bitcoin.

Pecahan Tren Google Bitcoin

Tetapi walaupun seseorang tahu Bitcoin berbeza dari saham, “memahami pecahan dan perpuluhan adalah sukar kerana nombor bulat adalah yang paling kerap dan jenis nombor yang paling awal berpengalaman” Juga pertimbangkan bahawa “bukti yang semakin meningkat menunjukkan bahawa keinginan pengguna untuk berurusan bersih, nombor bulat” Oleh kerana pertumbuhan syiling ini, membeli nilai integer tidak lagi dapat dilaksanakan oleh rata-rata pelabur.

Pada tahun 2017, Bitcoin menyaksikan pertumbuhan luar biasa sebanyak 1263% dan mendapat liputan media terbanyak. Mengikuti kesan psikologi duit syiling murah ini, tidak menghairankan bahawa Litecoin mengatasi Bitcoin pada tahun ini dengan pertumbuhan 4978%. Adakah orang yang membeli Litecoin mempunyai pengetahuan tentang Charlie Lee, masa transaksi, bayaran, dan kekurangan garpu keras yang berterusan? Bukan kebetulan bahawa Litecoin adalah duit syiling yang paling murah untuk dibeli secara langsung dari fiat di bursa yang lebih popular di Amerika dan China pada tahun 2017. Orang mungkin secara psikologi diintimidasi oleh harga Bitcoin empat angka, tetapi dengan Litecoin, mereka merasakan mereka masuk ke tingkat bawah dan masih ada harapan untuk memperoleh 5000% keuntungan.

Sekarang kita sampai pada tahun 2018 di mana Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin masih kekal sebagai duit syiling termudah untuk dibeli, tetapi mereka kehilangan dominasi pasaran mereka, diancam oleh duit syiling yang murah dan akan datang. Jelas semakin banyak wang bergerak ke pasaran setiap hari, tetapi bagi mereka yang memulakannya, kita melihat kitaran itu berterusan, dengan Litecoin secara konsisten lebih dari 200 dolar, pencarian duit syiling murah baru bermula.

Perbualan pelaburan hari ini biasanya seperti berikut:

Orang A: Anda harus masuk ke pasaran kripto, belum terlambat.

Orang B: Ya tetapi semua duit syiling yang anda miliki terlalu mahal. Saya mahukan sesuatu yang murah. Namakan saya duit syiling murah yang pernah orang dengar.

Orang A: Nah, ada Ripple. Harganya sekitar 50 sen, tetapi ada berbilion-bilion, jadi had pasarannya sudah cukup tinggi.

Orang B: 50 sen? Ya, saya mahukan itu. Saya mahukan duit syiling yang masih murah. Saya boleh memiliki 20,000 daripadanya!

Perbualan ini tidak biasa dan menunjukkan apa yang berlaku di ruang crypto.

Sudah tentu, Ripple naik 640% tidak lama selepas itu. Ripple adalah budak poster untuk keuntungan psikologi duit syiling yang murah dan mungkin membuka pintu-pintu banjir. Ramai orang mula-mula berminat dengan Bitcoin sebagai cara untuk mengelakkan bank, dan sekarang kami mempunyai Ripple, # 3 dalam pasaran, ingin bekerja secara langsung dengan bank. Bukan sahaja duit syiling mereka terpusat, ditambang, dengan 20% kekayaan akan terus diberikan kepada pencipta, tetapi token itu tidak ada kaitan dengan percubaan perniagaan mereka dengan bank. Ia bahkan mempunyai yang tersendiri artikel di CNN baru-baru ini. Adakah duit syiling ini hanya meningkat kerana mempunyai pendedahan dan murah? Ada kemungkinan pelabur kasual hanya meluangkan sedikit masa untuk memahami perbezaan antara 21 juta bekalan Bitcoin maksimum berbanding bekalan maksimum 100 bilion Ripple atau perbandingan had pasaran.

Apabila pemegang cryptocurrency rata-rata matang, dan peningkatan dopamin bulan BTC, ETH, dan LTC semakin hilang, peratusan yang lebih besar bergerak ke dunia Binance dan Bittrex, mencari pam besar seterusnya. Di sinilah syiling murah mula berkembang. Mengenai syiling murah mana, khususnya, yang meningkat? Sudah tentu ada hubungan yang berlaku dengan pendedahan yang mereka terima di Reddit dan Twitter.

Kemungkinan Penjenamaan Semula

Sekarang mari kita lihat apa yang telah dilakukan Litecoin untuk mengatasi ruang duit syiling yang murah. Loaf Wallet telah berusaha untuk membantu menjauhkan diri dari Litecoin dan lebih fokus pada Lites (di mana 1 ltc = 1000 lite), dengan tetapan lalai baru yang menunjukkan jumlah Lites di dompet anda. Bayangkan jika anda log masuk ke Coinbase, Litecoin 200 dolar yang menakutkan hilang dan Lite 20 sen yang bagus boleh didapati.

Akhirnya, dan yang paling penting, terdapat desas-desus kuat baru-baru ini bahawa Coinbase dan pertukaran lain akan melakukan usaha yang diselaraskan untuk menjenamakan idea Bit (di mana mungkin 1 btc = 1000 bit). Masih banyak orang yang ingin menjadi sebahagian daripada Bitcoin tetapi merasa harganya menakutkan. Sekiranya orang-orang ini log masuk dan melihat mereka dapat membeli bit dengan harga 15 dolar, itu boleh menyebabkan berbilion dolar mengalir ke Bitcoin dan duit syiling lain yang berjaya melaksanakan strategi ini.

Penjenamaan semula psikologi juga akan membantu dalam jangka masa panjang dengan perbelanjaan sebenar duit syiling. Walaupun beberapa laman web mencuba, pada tahap pasar massal tidak dapat dilakukan untuk menyenaraikan harga barang di kedai anda sebagai 0.00300000 BTC. Itu akan menjadi 3 bit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me