ICO Mematuhi dan Airdrops Perlu Mengikutinya

Kami menghampiri titik pertengahan tahun 2018 dan setakat ini lebih daripada 340 ICO telah meningkat $ 9 bilion antara mereka. Walaupun di tengah kebimbangan mengenai peraturan, penipuan, dan penggodam, angka-angka tersebut tidak boleh diabaikan. Sebenarnya, sementara kebanyakan orang menganggap tahun lalu sebagai pesta tanpa henti untuk ICO, 2017 menyaksikan hanya 210 daripadanya mengumpulkan dana di bawah $ 4 bilion.

Apa yang memberi? Nampaknya walaupun dengan sentimen pasaran yang menurun dan SEC AS meresap ketakutan di permulaan startup blockchain, ICO masih kuat. Sudah tentu, apa yang berlaku setelah mereka mengumpulkan dana masih harus dilihat – dan juga arahan yang akan diambil oleh undang-undang.

Oleh itu, sementara banyak syarikat blockchain masih yakin pada ICO, yang lain mendapati diri mereka melakukan kesalahan dan menilai pilihan mereka. Seperti semua perkara di sekitar kawasan kelabu ini, terdapat beberapa kekeliruan mengenai pilihan apa itu.

Apakah ICO yang Mematuhi?

ICO yang mematuhi, atau STO (Penawaran Token Keselamatan), diatur oleh SEC sejak awal. Terdapat empat jalan utama yang terbuka untuk syarikat blockchain AS yang ingin mengadakan penawaran yang diatur dan masing-masing mempunyai kebaikan dan keburukan.

Salah satu alternatifnya, misalnya, adalah menggunakan pengecualian sekuriti yang ada yang disebut Reg A +. Anda boleh mengumpulkan hingga $ 50 juta dan membuka tawaran anda kepada sesiapa yang berumur 18 tahun ke atas. Anda memerlukan dua tahun kewangan yang diaudit dan masa dan wang yang besar.

Reg CF adalah kaedah mengumpulkan dana yang lebih mudah dan murah, tetapi anda terhad kepada jumlah yang boleh anda kumpulkan (kurang dari $ 2 juta).

Akaun Pedagang Fintech membantu syarikat blockchain untuk memegang ICO yang mematuhi. Ketua Pegawai Eksekutif Edward Corona mengatakan, “ingatlah bahawa mereka [ICO patuh] masih tidak memberikan kebebasan dan kawalan pemilik perniagaan ICO yang tidak terkawal.”

Betul. Tetapi, tentu saja, mereka juga tidak memberikan kemungkinan pemilik perniagaan berada di belakang jeruji besi.

Kelebihan utama lain dari memegang ICO yang mematuhi adalah anda boleh mendapatkan perjanjian anda dan mengiklankannya di mana sahaja, menjadikannya lebih mudah untuk meningkatkan kesedaran mengenai penjualan token anda. Dengan Facebook, Twitter, Google dan Bing melarang iklan ICO, mengambil jalan yang diatur akan membolehkan anda menggunakan saluran ini untuk pendedahan yang lebih besar.

Anda juga akan menenangkan fikiran yang bermasalah dari banyak calon pelabur yang dikejutkan oleh akhbar buruk baru-baru ini.

Apa Maknanya Ini untuk Airdrops?

Beberapa pasukan ICO yang cerdas telah menggunakan cara kreatif untuk memasarkan projek mereka dengan menggunakan airdrops. Berkesan, mengedarkan token percuma kepada pihak yang berminat dan membuat penjualan untuk mereka. Kami juga telah melihat beberapa tetesan udara fizikal yang luar biasa, dengan token jatuh dari belon.

Dalam usaha herculean ini untuk menghindari undang-undang sekuriti, airdrops telah mendapat momentum. Siapa yang tidak suka wang percuma, bukan? Anda juga boleh mendaftar ke berjaga-jaga ke udara yang akan datang dan menikmati semua wang tunai percuma. Tetapi jika ibumu pernah memberitahu bahawa tidak ada apa-apa dalam hidup yang datang secara percuma, maafkan dia benar.

amaran udara

Laman web yang memberi amaran kepada orang ramai mengenai airdrops

Sama seperti tidak ada makan siang percuma, ada juga tiada perkara seperti stok percuma. Bukan hanya Momma yang bercakap, itu juga Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa.

Oleh itu, jika anda menganggap bahawa airdrops adalah kaedah terbaik untuk mengatasi larangan iklan, atau memasarkan ICO anda, anda mungkin juga harus membuang idea itu.

Airdrops juga tidak patuh. Dan mereka mungkin akan dianggap sebagai transaksi keselamatan, yang menghadirkan senario yang cukup bermasalah.

Darren Marble, Ketua Pegawai Eksekutif PT CrowdfundX, sebuah firma pemasaran untuk STO, menunjukkan, “Anda tidak boleh menghantar saham saham kepada orang lain. Masalah dengan airdrop adalah bahawa umumnya tidak sesuai dengan undang-undang keselamatan AS. ” Jadi, taktik pemasaran yang hebat untuk memberi kesedaran dan bahkan meningkatkan FOMO? Tidak begitu idea yang baik.

“Nasihat umum saya untuk penerbit STO,” lanjutnya, “Saya akan menunda konsep airdrop itu. Saya akan menasihati sesiapa sahaja di AS agar tidak melakukannya. Saya mengerti, ini adalah taktik pemasaran yang baik, tetapi terlalu banyak risiko dan ketidakpastian. “

Ini Tidak Seronok Lagi

Peraturan nampaknya melukis gambar yang suram. Ucapkan saja perkataan itu dan menghantar pasaran kripto bergetar. Tetapi tujuan peraturan nampaknya dua kali ganda. Untuk memberi syarikat blockchain kerangka undang-undang untuk bekerja, dan untuk melindungi pelabur dari penipuan ICO.

Menurut Marble, syarikat blockchain tidak boleh terlalu kecewa. Walaupun rasanya sayap mereka dipotong, masih ada banyak cara untuk mendapatkan dana. Dia cakap:

“Saya rasa pasukan sebenarnya tidak begitu prihatin. Sekiranya anda mempunyai konsep atau pasukan blockchain yang sebenar dan anda mempunyai kemahiran atau pembezaan atau visi yang luar biasa, hakikat bahawa anda tidak boleh beriklan di Twitter tidak boleh menghalangi anda atau menghalang anda menjana wang. ”

Dana Hedge Fund

Oleh itu, anda tidak boleh (atau tidak mahu) memegang ICO, anda tidak boleh memasukkan stok percuma ke dalam dompet pelabur dan anda tidak boleh memikat pengguna di media sosial. Tetapi masih ada cara lain untuk mengumpulkan wang dan mereka boleh menyusun gandum dari sekam.

“Jika anda melihat apa yang terjadi di luar angkasa, jelas terdapat banyak pelabur runcit ke pasaran pada tahun 2017 dan sekarang ini sebahagian besarnya reda. Pencarian Google untuk Bitcoin telah menurun secara mendadak. Perbualan mengenai Bitcoin di meja makan adalah Thanksgiving yang terakhir. Sekarang terdapat banyak dana lindung nilai crypto. “

Kami bercakap mengenai dana lindung nilai kecil yang mempunyai pelaburan antara $ 5 juta hingga $ 500 juta. Dan mereka menunggu untuk mengetahui mengenai projek anda.

“Syarikat inovatif,” kata Marble, “walaupun anda pasukan kecil, anda boleh keluar dan mencari halaman yang menyenaraikan semua dana ini dan kemudian menghubungi orang-orang ini. Tawaran terbaik di ruang ini dibiayai oleh sekumpulan kecil dana lindung nilai crypto yang tidak mustahil dicapai. “

Pemikiran Penutup

Masa depan penggalangan dana mungkin kelihatan jauh berbeza, tetapi tidak semestinya suram. Oleh kerana ICO dan airdrops mulai mereda, demikian juga sekiranya banjir kotoran dan kertas putih berongga tidak menjual apa-apa selain udara.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me