Sekiranya Anda Menerima Gaji Anda dalam Bitcoin?

Malah penginjil Bitcoin yang paling keras berusaha untuk menjawab soalan ini. OK, mungkin bukan paling diehard. Tetapi terdapat banyak “orang percaya” dalam cryptocurrency pertama di dunia yang tidak akan menerima upah mereka dalam Bitcoin. Kenapa tidak?

Nah, mengira cukai (belum lagi, cukai belakang) pada Bitcoin adalah mimpi buruk. Ia dilarang di banyak tempat, dan tidak boleh diterima secara universal.

Malah pengasas bersama dan CEO laman web penyenaraian cryptocurrency Jadual Syiling, Alex Buelau, mengatakan, “Bitcoin tidak diterima di mana sahaja, semua yang anda ingin beli, bekalan pejabat, peralatan, komputer, arak, anda tidak dapat membayar dengan crypto. ”

Dan kemudian, terdapat turun naik.

Beberapa hari yang hebat, bencana pada hari berikutnya. Tapi hei, anda mesti membuat keseronokan di suatu tempat, betul?

Tetapi melainkan jika anda tinggal di negara di mana anda memerlukan beg pakaian yang penuh dengan wang tunai dan bukannya dompet untuk pergi ke kedai sudut, menggunakan Bitcoin sebagai alternatif yang stabil untuk mata wang fiat mungkin sangat berisiko.

Oleh itu, adakah anda akan menerima gaji anda dalam Bitcoin? Dan jika demikian, apa yang perlu anda ketahui?

Mengapa Terima Gaji Anda dalam Bitcoin

Sekiranya anda tidak perlu mengakses pendapatan anda dengan serta-merta, baiklah dengan mengetahui bahawa pasaran boleh naik – atau turun– seketika, dan seperti menjadi pengguna awal, anda mungkin mahu menerima gaji anda dalam Bitcoin.

“Saya menerima upah dalam Bitcoin pada tahun 2013, dan itu adalah perkara paling hebat yang pernah saya lakukan !,” kata pelawak Dan Nainan–Dengan wajah lurus dan semua. Sudah tentu, mendapatkan Bitcoin bernilai beberapa ratus dolar lima tahun yang lalu berbanding dengan nilainya sekarang bukanlah perkara yang menggelikan. Menghadapi statistik seperti itu, sesiapa sahaja akan mengambil gaji mereka dalam Bitcoin.

“Itu akhirnya akan menjadi pertunjukan dengan bayaran tertinggi yang pernah saya lakukan, sejauh ini,” katanya. Sesungguhnya. Walaupun dengan kenaikan besar hingga hampir $ 20,000 dan kejatuhan mendadak setelah itu, Dan masih memperoleh keuntungan yang besar.

Tetapi itu tidak bermakna anda akan melakukannya.

Walaupun nilai Bitcoin kurang dapat diramalkan daripada musim panas Inggeris, Chris Castiglione mengatakan, “Saya seorang profesor di Columbia University tempat saya mengajar mengenai blockchain. Saya juga mengajar kursus yang dipanggil Bitcoin Satu Bulan & Ethereum. “Saya 100% menerima gaji saya dalam Bitcoin. Saya yakin bahawa cryptocurrency akan menjadi mata wang masa depan. ”

Bagaimana dengan turun naik harganya? “Sekiranya ada orang yang prihatin tentang turun naik kripto, mereka dapat merasa nyaman dengan mengetahui bahawa mereka memiliki kemampuan untuk menukar langsung menjadi USD setelah penerimaan,” jawabnya.

Penyokong lain untuk Bitcoin ialah Matvey Dyadkov, Ketua Pegawai Eksekutif platform pengiklanan dalam talian Bitmedia.io, yang hanya menerima pembayaran dengan mata wang digital. Dia cakap:

“Cryptocurrency menjadi lebih biasa, jadi membenarkan orang membayar dengan cryptocurrency adalah idea yang bijak. Lebih-lebih lagi, ia menjadikan pembayaran antarabangsa lebih mudah. Cuba hantarkan wang dengan transfer bank atau PayPal ke negara lain. Anda akan mengalami kesukaran dalam 80% kes. “

Apa yang Harus Anda Ketahui Mengenai Aspek Undang-Undang?

kesahan bitcoin

Victoria Griesdoorn, Pengurus Operasi di Cryptocades menawarkan beberapa nasihat yang kukuh. “Sekiranya saya mempertimbangkan sama ada saya ingin membayar semua atau sebahagian daripada gaji saya dalam mata wang kripto, saya akan mengkaji sama ada ini boleh dilakukan secara sah di tempat kediaman saya.”

Itu tidak hanya berbeza dari satu negara ke negara lain, tetapi juga dari negeri ke negara. Kajian Undang-undang Negara menilai keadaan undang-undang di A.S. dan mendapati bahawa di peringkat persekutuan, mungkin ada upah yang sebahagiannya dibayar dalam cryptocurrency. Walau bagaimanapun, ini hanya selagi gaji minimum dan pampasan lebih masa dibayar dalam Dolar A.S..

“Oleh itu, apa-apa upah yang diperoleh melebihi gaji minimum dapat dibayar melalui instrumen lain, termasuk cryptocurrency. Walau bagaimanapun, beberapa negeri, terutamanya Maryland dan Pennsylvania mempunyai undang-undang sendiri yang mengatur bahawa upah perlu dibayar dalam Dolar A.S. Oleh itu, ia bergantung kepada tempat saya tinggal dan undang-undang buruh mana yang berlaku untuk saya sama ada penerimaan gaji dalam mata wang kripto mungkin secara sah. ”

Ian Kane, Pengasas Bersama Ternio permulaan blockchain mengatakan, “Cabaran terbesar yang ada saat ini dari segi kompensasi sepenuhnya dalam crypto adalah undang-undang AS yang ada. AS menganggap semua token / syiling sebagai sekuriti tidak seperti negara seperti Switzerland di mana terdapat 3 kategori – utiliti, mata wang dan keselamatan. Saya optimis undang-undang AS akhirnya akan berakhir. ” Semua pekerjanya diberi pampasan dalam mata wang fiat dan juga token TERNAKAN syarikat.

Berapa Banyak Wang Anda Bersedia untuk Kalah?

Bitcoin akan menjadi cryptocurrency yang cukup mahal untuk dibayar sekiranya anda merancang untuk menukarnya menjadi mata wang fiat secara berkala. Oleh itu, anda perlu bertanya pada diri sendiri, berapa banyak wang yang anda bersedia untuk kehilangan, dan seberapa cepat anda memerlukan akses kepada gaji anda?

Griesdoorn berkongsi, “Saya akan mempertimbangkan berapa banyak gaji saya yang saya akan rugi juga. Cryptocurrency adalah alat kewangan yang agak baru dan pasaran telah menyaksikan banyak turun naik. Oleh itu, cryptocurrency harus dianggap berisiko tinggi (lebih daripada alat kewangan seperti saham, bon dan sekuriti). “

Ty Smith adalah pengasas bersama Crypico, platform bebas yang membolehkan pengguna membayar dan dibayar dalam sebarang cryptocurrency. Walaupun percaya pada cryptocurrency, dia tetap menasihati orang untuk terus berhati-hati.

“Salah satu perkara terbesar yang saya ingin memberitahu orang untuk berhati-hati adalah pengiraan cukai, penyelesaian sedang dikembangkan yang menjadikan cukai kripto lebih mudah tetapi belum ada yang membuahkan hasil sehingga anda mungkin memerlukan akauntan khusus.”

Dan ketika ditanya mengenai kesesuaian Bitcoin sebagai pembayaran upah, dia berkata, “turun naik crypto masih terlalu tinggi untuk dibayar pada nilai yang ditetapkan. Bayaran dalam mata wang kripto tentu saja berisiko tetapi, jika anda cukup toleran terhadap risiko, ini mungkin memberikan kemungkinan kenaikan yang, pada pendapat saya, melebihi kelebihan. Walaupun begitu, saya tidak akan mengesyorkannya sebagai satu-satunya kaedah pendapatan bagi sesiapa sahaja pada masa ini. ”

Jangan Letakkan Semua Telur Anda dalam Satu Bakul

Telur dalam satu bakul

Mesej yang mendasari mereka yang tahu tidak meletakkan semua telur anda dalam satu bakul. Seperti mana-mana keputusan pelaburan atau kewangan, langkah pintar tidak pernah menyimpan semua sumber pendapatan anda di tempat yang sama. Bank naik perut, pertukaran Bitcoin digodam. Memadai tilam dengan wang tunai sekalipun tidak berguna sekiranya rumah anda terbakar.

“Saya menjalankan pertumbuhan dan kandungan Lingkaran Syiling, permulaan crypto, “kata Chance Abbott,” dan tidak mahu menerima Bitcoin sebagai pembayaran. Yuran transaksi yang tinggi, waktu sekejap yang perlahan, dan mimpi buruk cukai yang timbul dari setiap transaksi yang mencetuskan cukai keuntungan modal sudah cukup untuk menghalang saya daripada mahu dibayar dalam Bitcoin. Buat masa ini, saya lebih suka dibayar dalam fiat dan memutuskan berapa banyak yang saya mahu melabur dalam cryptocurrency selepas itu. ”

Pengasas bersama di Air terbuka Tim Spell membayar bonus pekerja dalam Bitcoin tetapi juga menasihati untuk berhati-hati. “Walaupun mungkin kelihatan ideal bagi majikan anda membayar anda dengan Bitcoin, kenyataannya adalah bahawa hidup hanya dari Bitcoin akan menjadi kesulitan besar. Mungkin ada hari yang tidak terlalu jauh di mana Bitcoin akan menjadi mata wang penyelesaian lalai, tetapi bagi pekerja hari ini, mungkin idea yang lebih baik hanya menggunakan mata wang fiat yang tersisa untuk membeli Bitcoin setelah anda membayar cukai. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map