Seven Stars Cloud Menjamin Kontrak $ 24 Billion untuk Meningkatkan Armada Bas Cina

Perkembangan blockchain besar akan keluar dari China pada suku ini apabila firma blockchain Seven Stars Cloud Group memperoleh kontrak penggalangan dana utama dengan National Transportation Capacity Co. Ltd. (NTS). NTS adalah penyedia kenderaan elektrik terbesar di negara ini.

Pegawai China berusaha menaik taraf semua bas awam mereka menjadi kenderaan elektrik dalam tempoh tiga tahun akan datang. Kumpulan Seven Stars Cloud mengumpulkan sejumlah $ 24 bilion modal pelaburan untuk menyelesaikan tugas ini.

Berita mengenai perkongsian strategik pertama kali muncul pada bulan Ogos siaran akhbar. Siaran akhbar mendedahkan banyak aspek penting dalam perjanjian eksklusif. Menurut siaran tersebut, Seven Stars Cloud Group akan mengeluarkan produk pembiayaan sewa secara langsung melalui rangkaian blockchain syarikat. Syarikat ini menggunakan protokol blockchain yang mematuhi peraturan, menjadikannya sesuai untuk tugas seperti itu.

Pada mulanya, Seven Stars Cloud Group akan menawarkan produk ini ke pasaran China. Pembangun telah menyatakan bahawa mereka akan mengembangkan produk mereka untuk merangkumi khalayak global dalam beberapa bulan akan datang. Pembangun platform berharap dapat merangkumi produk pendapatan tetap dan pendigitalan aset pada masa akan datang.

Pegawai China perlu mengumpulkan modal pelaburan yang dianggarkan $ 145 bilion untuk mencapai matlamat mereka untuk sistem bas awam elektrik sepenuhnya. Langkah itu akan membantu China menurunkan pergantungannya pada minyak asing, dan mengurangkan pelepasan berbahaya di negara ini. Kedua-dua gerakan ini mewakili kemajuan kritikal dalam pembangunan China.

Kumpulan Awan Tujuh Bintang

Seven Stars Cloud Group akan mengumpulkan modal pelaburan sekitar $ 8.75 bilion melalui penjualan produk berpendapatan tetap ke pasaran China. Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif firma, Bruno Wu menyebut perjanjian itu “pecah tanah” dalam satu kenyataan umum.

Stesen Bas Elektrik Cina melalui Caixinglobal

Stesen Bas Elektrik Cina melalui Caixinglobal

Dalam wawancara lain, Encik WU menjelaskan bahawa kontrak tersebut adalah yang terbesar dari jenisnya. Jarang sekali anda melihat kontrak berskala besar dan disokong aset ketika membincangkan syarikat blockchain. Perjanjian itu menunjukkan kelebihan mengambil produk kewangan berasaskan aset ke era digital. Gabungan infrastruktur kewangan yang dikawal selia, produk yang disokong aset, dan pengurusan risiko AI yang maju dapat terbukti menjadi contoh sempurna untuk integrasi blockchain berskala besar di masa depan.

Kumpulan Awan Tujuh Bintang yang berpangkalan di China berdagang di NASDAQ di bawah simbol SSC dan merupakan antara platform platform blockchain yang semakin banyak yang mematuhi SEC. Seven Stars menyediakan syarikat akses ke protokol AI, sistem kewangan digital, dan platform berasaskan blockchain.

NTS

NTS memiliki dan mengendalikan armada bas elektrik terbesar di dunia. Syarikat dapat memperoleh kedudukan ini melalui gabungan faktor.

Insentif polisi memainkan peranan penting dalam memungkinkan pertumbuhan syarikat yang belum pernah terjadi sebelumnya. Bas elektrik boleh menelan belanja sehingga empat kali lebih tinggi daripada kenderaan berkuasa diesel tradisional. Tetapi, NTS menerima banyak geran kerajaan untuk membantu mengimbangi kos peningkatan.

Selain itu, NTS mempelopori program pajakan yang membolehkan bandar-bandar di China memperoleh bas setelah membuat wang pendahuluan yang agak kecil. Dalam kebanyakan keadaan, bandar membeli bas mereka dengan harga sekitar $ 90,000 – $ 120,000 setiap kenderaan. Pengurangan kos ini memungkinkan perbandaran yang kekurangan wang untuk meningkatkan pengangkutan awam mereka dengan harga yang jauh lebih murah daripada anggaran sebelumnya.

NTS juga menawarkan jaminan seumur hidup pada semua bateri bas mereka – salah satu komponen kenderaan elektrik yang paling mahal. Bas NTS menggunakan bateri yang dibuat khas yang membolehkan para pelatih beroperasi seharian penuh tanpa mengecas semula.

Presiden National Transportation Capacity Co Ltd, Jihong Huang, menyatakan bahawa syarikatnya “gembira” untuk mengadakan perjanjian ini. Dia menjelaskan bahawa perjanjian itu bersejarah kerana ukuran digitalisasi pendapatan tetap yang diperlukan. Penggunaan teknologi blockchain akan membolehkan syarikat meningkatkan sistem pembiayaan pajakan tradisional mereka sambil mengurangkan kos keseluruhan platform.

Pencemaran Udara China

China telah menghadapi kebimbangan pencemaran udara yang meningkat selama satu dekade terakhir. Menurut Kementerian Kesihatan China, barah adalah penyebab utama kematian di negara ini. Laporan yang sama menunjukkan bahawa ratusan ribu orang mati setiap tahun kerana penyakit yang berkaitan dengan pencemaran udara. Laporan itu juga menekankan fakta bahawa 500 juta warganegara China kekurangan akses ke udara bersih.

Walaupun sebahagian besar pencemaran udara dilaporkan berasal dari penggunaan arang batu di China, yang lebih besar daripada gabungan semua negara lain, peratusan besar pencemaran berasal dari jalan raya China. Statistik ini memaksa pegawai China dengan cepat mempertimbangkan langkah menuju kenderaan elektrik.

Bandar Shenzhen telah mempunyai lebih banyak bas elektrik yang beroperasi daripada bandar besar AS, menurut laporan baru-baru ini yang diterbitkan oleh CleanTechnica. Menurut komisi pengangkutan bandar, Shenzhen telah menukar 16,359 bas kepada kenderaan elektrik pada tahun lalu sahaja. Selain itu, 63 peratus teksi negara menggunakan elektrik.

Penerapan Bas Elektrik Shenzen melalui WRI CHINA

Penggunaan Bas Elektrik Shenzhen melalui WRI CHINA

Skala perjanjian ini pasti meletakkan tawaran digital yang disokong aset dengan tegas di peta menurut Tuan Huang. Syarikat akan bergantung pada pengeluaran aset digital berasaskan perkhidmatan Seven Stars Cloud Group dan ekosistem untuk menyelesaikan tugas yang diperlukan.

Dunia Menjadi Elektrik

China tidak bersendirian dalam aspirasi kenderaan elektrik mereka. Hari ini, banyak negara beralih ke kenderaan elektrik untuk membantu mengurangkan pencemaran udara berbahaya di wilayah mereka. Baru-baru ini lapor yang dikeluarkan oleh Reuters menunjukkan bahawa AS, Jerman, Taiwan, Israel, Australia, Belfast, dan UK semuanya mempunyai inisiatif kereta elektrik.

China Bersedia untuk Masa Depan

Pegawai China memandang ke arah kebebasan tenaga dengan manuver terbaru ini. Negara ini terus mengalami pertumbuhan di semua sektor ekonomi, dan dengan menukar menjadi kenderaan elektrik, China memimpin dalam pasaran yang terus berkembang ini. Memandangkan China adalah pasaran automotif terbesar di dunia, perubahan yang dibuat di sini pasti akan menghasilkan kesan riak di seluruh industri automotif.

Gabungan teknologi blockchain, AI, dan kenderaan elektrik sepertinya perlawanan yang dibuat di syurga. Akan menarik untuk melihat bagaimana perkembangan ini membentuk pasaran minyak global, dan bagaimana pengeluar automotif menyesuaikan strategi mereka untuk mengakomodasi strategi baru ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map