Dunia penuh dengan maklumat. Ini adalah keindahan dan keburukan internet, paradoks kehidupan sebenar. Sama seperti sesiapa sahaja, di mana sahaja boleh menerbitkan kandungan mereka sendiri dan ini kadang-kadang menjadikan berita cryptocurrency yang paling relevan dan menarik adalah tugas yang sukar.

Tetapi jangan risau, CoinCentral kami telah melindungi anda! Oleh itu, kami telah mengumpulkan maklumat sumber berita cryptocurrency kami sendiri untuk memastikan anda tidak pernah ketinggalan. Di samping itu, beberapa sumber ini mempunyai aplikasi berita cryptocurrency mereka sendiri. Sekiranya anda sering dalam perjalanan, mempunyai sumber hujung jari yang baik untuk momen wifi lapangan terbang dan wisma ini pasti akan berguna.

Kami menjemput anda untuk bergabung dengan kami dalam memberikan maklumat mengenai laman sesawang media dan sumber berita yang sangat baik dalam membantu menubuhkan industri cryptocurrency.

CoinDesk

https://www.coindesk.com/

CoinDesk adalah penerbitan yang telah lama berjalan (untuk ruang berita cryptocurrency yang agak muda) dan pertama kali ditubuhkan pada tahun 2013. Pada masa ini mereka menerima lebih dari 10 juta pelawat unik melalui penerbitan web mereka dan pelbagai saluran media sosial. Laman web ini memberikan liputan luas mengenai crypto, berita, dan peristiwa yang berlaku di ruang cryptocurrency dan blockchain.

CoinDesk mempunyai sejumlah ciri laman web yang bagus termasuk State of Blockchain yang merangkumi trend utama, data dan peristiwa dalam industri untuk tahun sebelumnya. Yang lain adalah Indeks Harga Bitcoin mereka yang banyak digunakan oleh Wall Street Journal dan Financial Times.

Berita Cryptocurrency

Coindesk, peneraju berita cryptocurrency

Mereka juga menjadi tuan rumah sidang kemuncak Konsensus tahunan yang berlangsung di New York City. Permuafakatan dianggap oleh banyak peminat sebagai salah satu persidangan pergi ke litar dunia crypto.

CoinTelegraph

https://cointelegraph.com/

CoinTelegraph juga ditubuhkan pada tahun 2013 di puncak salah satu gelembung Bitcoins. CT adalah penerbitan bebas yang merangkumi semua perkara cryptocurrency, blockchain, aplikasi terdesentralisasi dan masa depan kewangan. Mereka mempunyai pasukan penulis antarabangsa yang besar dan menghasilkan kandungan biasa setiap hari.

Laman web ini terkenal dengan keunikannya ilustrasi bergaya kartun dikhaskan untuk setiap jawatan.

Berita Cryptocurrency

Contoh ilustrasi seperti kartun Cointelegraphs

BitcoinTalk

https://bitcointalk.org/

Walaupun beberapa laman web yang lebih lama ditingkatkan ke antara muka yang lebih seksi, BitcoinTalk telah mengekalkan akarnya. Ia masih merupakan sumber sekolah lama dan kebanyakannya menyimpan format papan mesej asalnya yang begitu lazim pada akhir 90-an dan awal zaman.

Berita Cryptocurrency

Bitcointalk – sekolah lama!

BitcoinTalk diasaskan oleh Satoshi Nakamoto pada tahun 2009 sebagai tempat para peminat membincangkan butiran teknikal Bitcoin. Sudah tentu, sejak itu ia berkembang menjadi binatang baru dengan perbincangan teknikal di semua bidang bidang cryptocurrency. Ia juga merupakan sumber yang sangat berharga bagi ICO untuk memasarkan diri.

Reddit

https://www.reddit.com/

Reddit secara konsisten menduduki tempat dalam 20 laman web paling popular di dunia selama bertahun-tahun. Ini adalah salah satu sumber utama untuk berita yang disusun oleh masyarakat. Komuniti crypto telah berpindah ke Reddit tepat kerana sifatnya yang terdesentralisasi.

Walaupun penerbitan arus perdana terus mendorong agenda mereka sendiri dalam talian, tempat seperti Reddit membolehkan sesiapa sahaja menerbitkan kandungan mereka sendiri. Tidak hairanlah apabila projek ICO terus mengalirkan sumber daya untuk memasarkan diri mereka di platform ini.

Berita Cryptocurrency

Reddit tidak pernah geli!

Kelemahan yang jelas bagi pengguna Reddit ialah anda benar-benar harus membuat kerja rumah anda sendiri jika anda ingin mencari kandungan berkualiti. Walau bagaimanapun, kami telah menjadikannya lebih mudah untuk anda. Beberapa subreddit popular (atau forum yang dikhaskan untuk sasaran tertentu di Reddit) termasuk:

Twitter

https://twitter.com/

Twitter tetap menjadi sumber penting bagi setiap peminat cryptocurrency yang serius. Platform microblogging digunakan oleh pakar di seluruh dunia untuk mendapatkan maklumat yang cepat kerana ia berkembang sepanjang hari bekerja, dan sebenarnya, setiap hari.

Artikel memerlukan masa untuk menghasilkan dan mendapat persetujuan sebelum dipaparkan di laman berita cryptocurrency kegemaran anda. Twitter melangkau proses ini dengan membenarkan anda mengikuti personaliti kegemaran anda dan menerima kemas kini mereka dalam masa nyata.

Walau bagaimanapun, tidak ada platform yang sempurna dan Twitter terkenal troll dan penipuan ICO. Walaupun terdapat masalah ini, masih ada nilai yang luar biasa dalam mengikuti sejumlah pakar cryptocurrency Berikut adalah perkara yang perlu diperhatikan:

  • Andreas Antonopolous – Pengarang, penceramah, pendidik terlaris, dan salah satu pakar bitcoin dan blockchain terbuka di dunia
  • Vitalik Buterin – Penceramah awam, penulis, pengaturcara dan pengasas bersama Bitcoin Magazine dan blockchain Ethereum
  • Jameson Lopp – Jurutera infrastruktur di Casa, pencipta statoshi.info dan pengasas bitcoinsig.com
  • Jejak Mayer – Usahawan, pelabur, wartawan, saintis kewangan dan pembela kebebasan bersuara
  • Lagu Jimmy – Pembangun Bitcoin & maksimalis, guru dan rakan usaha sama di Blockchain Capital
  • Ari Paul – CIO & pengasas bersama Blocktower Capital, sebuah syarikat pelaburan cryptocurrency terkemuka
  • Chris Burniske – Pengasas bersama Placeholder Ventures, sebuah firma NY yang pakar dalam aset crypto

Sudah tentu ada banyak, banyak lagi. Walau bagaimanapun, kami mungkin memerlukan beberapa artikel hanya untuk merangkumi senarai pengaruh yang semakin meningkat di Twitter.

CoinCentral

https://coincentral.com/

Dan akhirnya, tidak ada senarai yang lengkap tanpa sebutan serius mengenai laman web berita cryptocurrency yang terkenal dan terkenal: CoinCentral tentu saja! Walaupun baru didirikan pada bulan Oktober tahun lalu (2017), CoinCentral mencapai jumlah pembaca bulanan 1,000,000 – 2,000,000 pembaca (bergantung pada sumbernya) dan terus berkembang.

Tidak seperti beberapa pesaing terkenal lain, CoinCentral tidak menghantar spam kepada anda dengan pautan iklan atau afiliasi. Kami memberi tumpuan pertama dan utama dalam menyediakan kandungan berkualiti tinggi di semua bidang bidang cryptocurrency. Walaupun sebahagian besar kandungan kami menumpukan pada panduan asas projek, analisis teknikal, dan usaha kewartawanan lain, kami juga mengeluarkan berita yang kadang-kadang dengan wawasan berkualiti tinggi.

Berita Cryptocurrency

CoinCentral, membuat gelombang di ruang cryptocurrency

Kami juga baru-baru ini melancarkan ticker harga langsung kami yang kini menjejaki lebih dari 290 cryptocurrency. CoinCentral menyediakan rangkuman mingguan, potongan berita yang cepat dan banyak artikel mendalam yang merangkumi semua aspek cryptocurrency dan blockchain.

Kami menyediakan banyak panduan pemula jika anda baru memulakan:

  • Apa itu Bitcoin
  • Apa itu Ethereum
  • Gambaran umum umum semua panduan kami

Dan bahagian artikel kami merangkumi pelbagai topik bagi mereka yang menginginkan pemahaman yang lebih mendalam tentang bagaimana kripto menggerakkan sesuatu. Mingguan siri e-mel Minggu Ini dalam Crypto kami keluar setiap hari Jumaat dan mencatat berita terpenting yang perlu anda ketahui. Akhirnya, ramai di antara anda yang ingin mengikuti perkembangan berita terkini dan siaran akhbar yang membentuk bidang yang sungguh menarik ini. Pastikan penanda halaman dan nantikan!

Pemikiran Akhir: Pusingan Berita Cryptocurrency

Laman berita cryptocurrency terbaik di luar sana pasti akan menjadi pendapat peribadi. Jelas sekali, anda tahu siapa yang mendapat undi kami. Tetapi mungkin, yang lebih penting lagi, kunci untuk memberitahu diri anda di ruang cryptocurrency adalah mendapatkan pelbagai sumber. Kami telah menyediakan sebilangan yang berguna di sini yang sangat dihormati oleh orang dalam komuniti cryptocurrency.

Internet mempunyai aliran maklumat yang demokratik. Oleh kerana itu, kita sekarang mempunyai dunia baru perkhidmatan berita yang terdesentralisasi bersama pemain tradisional. Siapa yang mendapat undi anda? Pastikan tweet kami beberapa sumber berita cryptocurrency kegemaran anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me