Coin Dance adalah platform yang didorong oleh komuniti yang menawarkan statistik dan perkhidmatan untuk Bitcoin dan Bitcoin Cash. Bersama dengan laman web lain yang terkenal seperti Bitfire, gelombang baru laman web adalah model yang mencabar bahkan tidak ketat dalam bidang cryptocurrency. Nampaknya desentralisasi tidak melupuskan bidang perniagaan, bahkan statistik.

Apa itu Tarian Syiling?

Platform ini mengesan pelbagai jenis metrik di sekitar Bitcoin, dari penambangan blok hingga statistik jumlah, dan juga sentimen di seluruh dunia. Makna tarian duit syiling sebenarnya berasal dari kata kebetulan. Seperti banyak meme internet yang menarik, kata-kata itu menjadi popular setelah telefon pintar mula membetulkan kesalahan pengguna secara automatik.

Pelbagai pilihan statistik dan perkhidmatan di portal Coin Dance

Pelbagai pilihan statistik dan perkhidmatan di portal Coin Dance

Visi

Coin Dance ingin membuka ruang statistik dengan memberi akses kepada maklumat secara bebas, terutama berkaitan dengan Bitcoin. Pasukan percaya bagaimana Bitcoin berkembang sebagai protokol yang harus dimiliki masyarakat. Di samping itu, sesiapa sahaja berhak untuk menyumbang kepada perkongsian maklumat tanpa mengira latar belakang teknikal, kedudukan sosial, atau jumlah bitcoin yang mereka miliki dalam simpanan.

Strategi

Yang menjadikan Bitcoin istimewa adalah sifatnya yang cukup telus. Dengan memaksimumkan perkongsian data, Coin Dance membuat komuniti saling berinteraksi dan membuat keputusan penting berdasarkan model data bersama ini. Menurut Coin Dance,

Misi kami adalah mudah: memperkasakan komuniti dan mengembangkan ekosistem.

Perkhidmatan

Carta Isipadu

Coin Dance menyediakan charting volume terutamanya untuk pasaran peer-to-peer. Anggota komuniti mengemas kini carta setiap minggu sehingga pandangan perdagangan yang berguna bergerak seiring dengan pasaran. Pasaran peer-to-peer yang diketengahkan ialah Bisq, LocalBitcoins, dan Paxful.

Pembangun baru-baru ini mengemas kini platform untuk menambahkan data perdagangan dalam beberapa mata wang yang berbeza di seluruh dunia. Kemas kini ini akan menjimatkan banyak masa bagi banyak pengguna di luar AS yang sering terpaksa menukar ke mata wang tempatan mereka terlebih dahulu.

Perkhidmatan Vanity

Platform ini juga menawarkan perkhidmatan penamaan sia-sia bagi mereka yang ingin menambahkan sedikit pertukaran pada alamat Bitcoin mereka. Anda boleh memperibadikan dompet Bitcoin anda daripada menggunakan kod hex atau QR yang disertakan dengan alamat standard. Menyiapkan dompet peribadi anda tidak begitu sukar, dan ada yang berguna Pautan tutorial Steemit untuk memulakan anda.

Politik & Pendapat

Bahagian politik memantau proses membuat keputusan mengenai cryptocurrency terbesar di dunia oleh pemerintah di seluruh dunia. Namun, pada saat penulisan, tidak ada cadangan Bitcoin yang diundi, tetapi mengharapkan ini berubah ketika crypto terus berkembang. Peta politik ini memberikan gambaran yang berguna mengenai bagaimana prestasi Bitcoin di pentas global dan membolehkan pengguna mengawasi perubahan tersebut.

Bahagian ini bukan sahaja menyenaraikan di mana Bitcoin disekat tetapi juga bagaimana ia dikelaskan. Contohnya, di India, Bitcoin pada masa ini dianggap sebagai harta tanah, tetapi di China, ia diiktiraf sebagai komoditi.

Tarian Duit Syiling: Bagaimana Bitcoin berada di pentas politik dunia

Bagaimana Bitcoin sedang maju di pentas politik dunia

Statistik

Kawasan statistik tidak diragukan lagi adalah tempat di mana pedagang, pengkod, dan juruaudit Bitcoin datang untuk mengesahkan semua perkara yang berkaitan dengan Bitcoin. Anda boleh mendapatkan statistik harga biasa anda di Coin Dance.

Namun, lebih menarik untuk melihat-lihat data blockchain yang ada, yang biasanya tidak anda temui di laman web perdagangan lain. Cari maklumat terperinci mengenai ukuran blok, blok lombong, carian Google Bitcoin, demografi komuniti dan banyak lagi. Anda juga dapat mencari ticker cryptocurrency berdasarkan permodalan pasaran, serupa dengan CoinMarketCap, menjelang akhir halaman.

Ringkasan Node Bitcoin

Untuk yang lebih teknikal di antara kita, terdapat ringkasan simpul Bitcoin. Ini penuh dengan maklumat mengenai anggaran 10,000 nod di seluruh dunia yang menjalankan rangkaian Bitcoin. Bahagian ini juga memantau peningkatan node untuk menangani yang baru-baru ini kerentanan inflasi yang dilihat di rangkaian.

Lihat artikel Nod Penuh Bitcoin kami untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik mengenai nod dan cara menetapkannya untuk diri anda sendiri.

Blok

Bahagian blok membantu penonton mengesahkan blok terbaru yang dilombong dan mendapatkan gambaran keseluruhan yang lebih baik mengenai kesihatan perlombongan rangkaian. Pemusatan perlombongan menjadi lebih banyak masalah sejak kebelakangan ini. Oleh kerana itu, pelbagai anggota komuniti Bitcoin menggunakan statistik kumpulan untuk mengesan dominasi Bitmain di kawasan ini.

Sumber

Bahagian sumber mempunyai banyak kebaikan untuk pemula cryptocurrency dan Bitcoin. Terdapat beberapa sumber hebat lain di luar sana, tetapi ini akan menjadi titik permulaan yang baik jika anda tidak pasti di mana hendak bermula.

Poker

Dan akhirnya, yang terakhir tetapi tidak kurang pentingnya, apa kripto tanpa menambahkan keseronokan murni ke dalam campuran? Blockchain poker sudah menjadi perkara, dan Coin Dance membolehkan anda melompat ke dalam permainan tanpa perlu mendaftar. Tambahkan beberapa Satoshi percuma ke bankroll anda, dan presto, anda sudah bersedia.

Main poker Texas hold'em dengan Bitcoin percuma di Coin Dance

Mainkan poker Texas hold’em dengan Bitcoin percuma di Coin Dance

Mencabar Pengambilan Data Besar?

Data besar adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan peningkatan maklumat yang datang dengan variasi yang lebih besar dan pada kelajuan yang lebih besar. Fenomena ini terus berkembang apabila semakin ramai orang datang ke dalam talian dan membuat kandungan mereka sendiri.

Ramalan data besar

Sumber: Statista

Syarikat seperti Google dan Facebook dapat memberikan perkhidmatan percuma yang luas kerana nilai yang mereka peroleh dari data yang kami berikan kepada mereka.

Maklumat itu tidak tersedia untuk orang ramai, yang menimbulkan dua masalah. Pertama, ia menimbulkan masalah privasi. Kedua, ia tidak dapat digunakan oleh komuniti yang menyediakannya jika mereka ingin membina perkhidmatan nilai tambah mereka sendiri.

Nampaknya Coin Dance secara langsung mencabar model ini. Dengan mendemokrasikan proses ini dan membuka perkongsian statistik kepada masyarakat, mereka memungkinkan para anggota untuk mempunyai kepentingan langsung dalam pengembangan jaringan. Sudah tentu ini adalah hari-hari awal dan kita harus menunggu beberapa tahun lagi untuk mengetahui apakah pendekatan ini dapat berkembang di kalangan perniagaan yang mapan yang mengumpulkan data.

Kesimpulannya

Model berasaskan komuniti mempunyai potensi kenaikan yang besar. Ekonomi perkongsian lebih merupakan kata kunci dalam perniagaan seperti Airbnb dan Uber kerana syarikat-syarikat ini tidak berkongsi nilai yang diambil dengan pengguna mereka. Ini semua mengenai perpindahan ke dunia terbuka, di mana ketelusan dan kerjasama mungkin akan menjadi alat masa depan.

Coin Dance memberikan perkhidmatan statistik yang berharga kepada anggota komuniti Bitcoin. Akan menarik untuk melihat bagaimana projek akan dibina berdasarkan perkhidmatan mereka.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me