Pasaran cryptocurrency menjadi cukup tepu – dipenuhi dengan segala-galanya dari projek palsu hingga penyelesaian yang mengubah hidup. Kami telah melihat bagaimana cryptocurrency dapat mendorong orang untuk melakukan perkara yang luar biasa, dari memerangi jenayah hingga berdagang lebihan tenaga. Tetapi ketika anda fikir anda telah mendengar semuanya, datanglah VeganCoin.

Walaupun mungkin terdengar agak lucu pada awalnya, premis di sebalik VeganCoin sebenarnya cukup kukuh, dengan cara yang hijau dan beretika. Walaupun seringkali, dunia cryptocurrency seolah-olah seperti tempat yang penuh dengan orang untuk keuntungan peribadi, orang-orang di VeganNation malah mempromosikan nilai-nilai baik. Menyelamatkan dunia, antaranya.

VeganCoin mereka mengidentifikasi dirinya sebagai “Cryptocurrency Bebas Kekejaman,” kerana veganisme, dan bukan hanya menjadi kesulitan pada majlis perkahwinan, adalah cara hidup dan bukan hanya diet. Pilihan untuk kebaikan yang lebih besar, bukan sekadar kepuasan diri.

Veganisme semakin meningkat

vegan

Veganisme semakin meningkat di seluruh dunia.

Walaupun veganisme sememangnya merupakan minoriti kecil, jumlah vegan di seluruh dunia semakin meningkat. Di Amerika Syarikat sahaja, vegan berdaftar meningkat 600 peratus sejak tiga tahun kebelakangan ini, dan 350 peratus di UK. Veganisme juga merupakan trend carian teratas di Kanada pada tahun 2017.

Orang lebih sedar akan pilihan makanan dan kesannya terhadap alam sekitar. Rangkaian pasar raya melihat peningkatan permintaan untuk produk yang diluluskan oleh vegan dan meminta lebih banyak pembekal makanan berasaskan tumbuhan. Ini merangkumi rantai besar seperti Tesco, Costco, dan Walmart.

Sama ada orang memutuskan untuk menjalani diet nabati untuk kesihatan mereka, untuk haiwan, atau untuk menyelamatkan planet ini (pengeluaran daging memberi tekanan yang kuat pada alam sekitar), mereka mempunyai pandangan yang sama – gaya hidup yang lebih sihat.

Menurut Persatuan Vegan, proses yang terlibat dalam pengeluaran daging adalah salah satu pendorong utama perubahan iklim. Oleh kerana haiwan yang kita makan perlu dimakan, kawasan hutan yang luas digodam untuk memicu penggunaan haiwan. Ini membawa kepada kehilangan spesies dan penebangan hutan.

Pengangkutan dan gas metana dari lembu juga menghasilkan jejak karbon berat. Di Brazil sahaja, sekitar 5.6 juta ekar tanah digunakan untuk memberi makan ternak sekarang.

Jadi, pujian kepada orang yang menjadi vegan. Selain membaca hotdog dan membaca setiap paket, mereka membuat komitmen untuk membantu menyelamatkan planet ini. Tetapi menjadi vegan tidak mudah. Bukan hanya kerana godaan sandwic keju panggang atau roti bacon. Terdapat kekurangan produk vegan yang berkualiti di hampir semua tempat di seluruh dunia.

Keperluan untuk Ekosistem Vegan

VeganNation

Penerbit VeganNation VeganCoin

Membuat pilihan untuk menjadi vegan dengan sendirinya tidak mudah dan, bergantung kepada tempat tinggal anda, mungkin juga tidak mungkin. Mari kita menghadapinya. Nikmati BBQ keluarga yang mengumumkan pilihan gaya hidup baru anda dan jangan mengharapkan kegembiraan. Walaupun bagi mereka yang tinggal di kawasan metropolitan, sukar untuk mencari produk vegan – dan lebih sukar untuk mengesahkan cara ramuan sumbernya.

Sekarang pindah ke bandar kecil dan peluang anda untuk mencari produk vegan akan berkurang dengan ketara. Pilihan produk yang diluluskan oleh vegan hampir tidak ada di banyak tempat – dan restoran yang mesra vegan (dan orang) tidak ada. Menghadapi prospek hidup selada membuat pilihan yang lebih sukar bahkan lebih sukar, menyebabkan banyak orang berubah pikiran.

Di sinilah insentif melalui cryptocurrency VeganCoin dapat membuat perbezaan dan menyatukan komuniti vegan global. VeganNation bertujuan untuk menyatukan vegan di seluruh dunia yang mempunyai nilai bersama, menggunakan VeganCoin untuk memperkasakan komuniti.

Ini akan menjadikan vegan menjadi lebih mudah dilakukan dan membolehkan ramuan disahkan di setiap peringkat rantaian bekalan. Berkat ketelusan blockchain, semua produk yang dibeli dengan VeganCoin memenuhi standard etika.

Pengguna dapat mengesan bahan dengan mudah hingga ke sumbernya, atau hanya membeli produk dengan yakin. Mereka tidak perlu lagi risau tentang integriti pembelian mereka. Mereka akan tahu bahawa membeli dengan VeganCoin adalah keputusan yang ekologi.

VeganCoin – Sistem dengan Tiga Komponen

Platform e-Dagang

Melalui ekosistem VeganNation, menggunakan VeganCoin, pengguna dapat membeli produk mesra vegan. Mereka boleh berdagang di antara mereka secara langsung, atau dengan pemilik perniagaan kecil, petani, dan pelbagai jenis penyedia perkhidmatan (seperti pakar diet dan pakar pemakanan).

Sistem Sokongan

Melalui kandungan yang dihasilkan pengguna di platform VeganNation, pengguna dapat berkongsi resipi, titik perit, idea, dan petua. Mereka boleh menawarkan sokongan dan membuat profil yang memberi amaran kepada mereka kepada ahli terdekat dan penjual vegan yang disahkan berdekatan mereka, berhubung melalui platform sosial.

Platform Perkongsian Makanan

“Kami ingin membawa ekonomi perkongsian kepada masyarakat vegan,” kata kertas hijau VeganNation. Kedengarannya agak bagus, tetapi bagaimana ia berfungsi? Nampaknya vegan memerlukan insentif untuk berkongsi dengan orang lain.

Melalui sistem ganjaran token, VeganNation merancang untuk membolehkan individu dan isi rumah membuat dan berkongsi makanan vegan melalui platform berkongsi makanan VeganPoint mereka.

Salah satu halangan untuk menjalani gaya hidup vegan sepenuhnya adalah harga produk yang tinggi. Dengan berkongsi makanan, mereka dapat menurunkan harga, memungkinkan orang mengikuti diet vegan dengan lebih mudah, walaupun mereka tinggal jauh dari kawasan bandar.

Konsep perkongsian makanan semakin menyatukan orang, mengembangkan komuniti vegan, dan mendorong perniagaan mikro berkembang.

Dengan presale di cakrawala, belum tentu dapat mengesahkan populariti atau kejayaan VeganCoin – walaupun VeganNation meminta sokongan beberapa rakan kongsi kelas berat, termasuk firma perakaunan global, EY.

Oleh itu, jika anda fikir anda telah melihat setiap idea untuk keluar dari komuniti cryptocurrency, datanglah VeganCoin untuk membuktikan bahawa inovasi cryptocurrency hanya dibatasi oleh imaginasi kami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me