Ulasan ICO: Selesaikan.Care

Solve.Care menawarkan penyelesaian blockchain global untuk sistem koordinasi, pentadbiran, dan pembayaran dalam penjagaan kesihatan.

Platform Solve.Care bertujuan untuk memudahkan interaksi langsung antara pengguna, penanggung insurans, dan penyedia perkhidmatan untuk mengurangkan kos, merampingkan pembayaran, dan akhirnya meningkatkan akses perawatan kesihatan. Sesiapa sahaja dari pesakit dan majikan hingga penanggung insurans dan agensi kerajaan boleh membuat pembayaran penjagaan kesihatan melalui platform.

Projek ini akan menggunakan blockchain untuk menghilangkan sebahagian besar kos penjagaan kesihatan dengan menghilangkan pendua, ketidakcekapan, pembaziran, penyalahgunaan, dan penipuan dari sistem.

Buku putih Solve.Care agak teliti dan disarankan agar anda membaca dengan baik sekiranya anda mempertimbangkan untuk melabur atau ingin tahu bagaimana masalah besar dalam industri penjagaan kesihatan dapat diselesaikan. Ulasan ini akan merangkumi beberapa komponen teras projek ini.

Peluang

Tiada apa untuk dilihat di sini. Industri penjagaan kesihatan sempurna dan TIDAK ada yang salah dengannya. Sesiapa sahaja dan semua orang di dunia boleh mendapat akses ke penjagaan kesihatan yang berpatutan tanpa masalah atau polisi insurans yang melanggar bank.

Malangnya, kami tahu ini salah. Selesaikan.Care berusaha untuk mengatasi masalah besar dalam industri raksasa.

Kertas putih The Solve.Care menganggarkan bahawa kos pentadbiran penjagaan kesihatan berkisar antara 7% hingga 30% dari jumlah perbelanjaan penjagaan kesihatan, yang sebahagian besarnya adalah hasil dari proses yang tidak cekap, pendua usaha, dan silo sistem data.

Proses yang tidak cekap ini lahir dari komunikasi dan koordinasi yang buruk antara ketiga-tiga pihak (pengguna, penyedia, dan syarikat insurans). Hampir 15-25% daripada semua wang yang dibelanjakan untuk faedah akhirnya dibelanjakan untuk IT, proses pentadbiran, dan pertindihan usaha. Oleh kerana sangat sukar untuk melacak sistem ini, sangat sukar untuk menjejaki pembaziran dan penyalahgunaan, serta mencegah penipuan.

Selesaikan.Care menyatakan bahawa ia dapat melaksanakan tugas pentadbiran penjagaan kesihatan semasa pada 3% dari jumlah perbelanjaan melalui blockchain. Menjalankan tugas-tugas pentadbiran semasa dengan lebih cekap tidak mengejutkan, terutamanya ketika melihat proses linear yang rumit untuk mencari doktor untuk menyelesaikan tuntutan insurans.

Platform Solve.Care akan menghubungkan semua orang dalam rangkaian yang jauh lebih cekap. Sekiranya ia dapat menyelesaikan tugas menakutkan untuk menyederhanakan proses penjagaan kesihatan-insurans semasa, Solve.Care akan memberikan perkhidmatan besar kepada pengguna akhir.

Dengan ukuran pasaran yang dapat diatasi lebih dari $ 100 bilion di Amerika Syarikat sahaja, industri penjagaan kesihatan sudah siap untuk diambil oleh projek blockchain seperti Solve.Care.

Produk

Solve.Care menawarkan rangkaian produk dan integrasi yang memberi kuasa kepada sistem. Komponen yang paling menghadap ke hadapan adalah Penjagaan mereka. Wallet, yang merupakan aplikasi berasaskan blockchain yang mesra pengguna yang membantu penyedia dan pesakit berkomunikasi dan menguruskan penghantaran penjagaan.

Titik fokus platform adalah Care.Wallet, yang memungkinkan memberikan manfaat yang berbeza untuk semua pihak (digariskan di atas).

Portal Pesakit membolehkan pengguna membuat temu janji dengan doktor dengan serta-merta, yang sekurang-kurangnya dapat menyelesaikan masalah kesakitan yang besar.

Bagaimana Akan Menyelesaikan.Care Menjana Wang?

Tema umum yang menjadi landasan bagi banyak ICO adalah komponen altruistik “kita membawa kuasa kepada orang-orang melalui blockchain”. Ini kedengarannya hebat, secara teori, tetapi memberikan sedikit insentif bagi syarikat induk untuk benar-benar memenuhi misinya.

Solve.Care bertujuan untuk mengumpulkan pendapatan dari empat baldi yang berbeza:

  1. Pendapatan pelanggan: bayaran platform untuk langganan, lesen, transaksi, dan pemprosesan, dan bayaran perkhidmatan untuk konfigurasi, peluasan, dan penyatuan.
  2. Pendapatan pelanggan: Bayaran langganan untuk dompet dan kad yang dibayar secara langsung oleh pelanggan atau penaja dan bayaran transaksi untuk pembayaran dan tindakan berdasarkan yuran lain.
  3. Pendapatan Marketplace: pendapatan dari tawaran masyarakat di pasar dibahagikan dengan penerbit dan yayasan Solve.Care. Pasangan, titik akhir, kad dan aplikasi yang diterbitkan oleh komuniti menjana pendapatan berulang.
  4. Hasil rakan kongsi: pasaran tertentu memerlukan Solve.Care untuk digunakan di dalam ekosistem yang ada. Model konfigurasi dan pembahagian hasil khusus dengan rakan ekosistem yang berkenaan.

Pasukan

Pasukan anggota 50+ mempunyai kepakaran domain yang mendalam dalam perkhidmatan kesihatan dan manusia, koordinasi penjagaan, pentadbiran manfaat, dan pembangunan. Pada awal tahun 2017, Solve.Care memperoleh syarikat pengembangan perisian yang berpangkalan di Ukraine bernama Ukrsoft. Selesaikan.Jaga

Pradeep Goel (CEO) mempunyai pengalaman yang mendalam dalam bidang kesihatan dan perkhidmatan manusia, kewangan, dan teknologi. Dia telah memakai banyak topi termasuk CEO, COO, CIO, dan CTO di beberapa syarikat teknologi dan pengalamannya merangkumi 25 tahun. Pradeep membantu merancang dan membina beberapa program awam seperti Medicaid, insurans kesihatan kanak-kanak, Medicare, SNAP, TANF, kesihatan mental dan banyak lagi.

Vadym Vorobiov (CTO) telah menghabiskan lebih dari satu dekad di sektor Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia untuk membantu membangun dan menggunakan sistem perusahaan untuk organisasi komersial dan pemerintah.

David Randall, Ph.D. (Senior Policy Advisor) adalah Residen Scholar dengan American Research and Policy Institute di Washington, DC. Pengalamannya termasuk menjadi bekas pengawal selia insurans, pelobi penjagaan kesihatan, anggota kakitangan perundangan, dan eksekutif dengan segelintir syarikat insurans. Dia telah menulis lebih dari dua lusin artikel jurnal, ulasan, dan bab buku yang dikaji oleh rakan sebaya mengenai hak penjagaan kesihatan, sistem pembiayaan perawatan kesihatan, dan teknologi maklumat kesihatan.

Pembahagian Token

Token CAN diperlukan untuk segalanya, mulai dari langganan dompet dan langganan kad hingga menggunakan Care.Coin (token stabil yang disambungkan ke rizab mata wang tertentu) untuk pembayaran.

CAN mempunyai bekalan terhad, dan hanya akan ada 1 bilion token CAN. Pra-penjualan dan penjualan token hanya akan menawarkan 350 juta token CAN, dengan 650 juta token CAN disediakan untuk pasukan, yayasan, dan komuniti. Semua token yang tidak terjual akan dibakar.

Token akan dijual pada harga $ 0.10 / BOLEH.

Jualan token berakhir pada 4/30/2018.

Oleh itu, dengan kira-kira 35% token di pasaran terbuka dan 65% menuju ke pasukan, anda mendapat dinamik yang menarik untuk pertumbuhan projek. Membangunkan projek sebesar ini akan memerlukan masa dan wang, jadi secara semula jadi masuk akal untuk menempah sebahagian besar token untuk membiayai usaha Solve.Care.

Kertas putih bertujuan untuk mengatasi sebarang masalah bagi eksekutif, anggota pasukan, atau penasihat daripada membuang token mereka dengan membuat jadual peletakan hak token yang dikhaskan. Ini mengelakkan pembayaran pendahuluan yang tidak adil dan menjaga insentif pasukan agar selaras dengan penanda aras jadual peletakan hak.

Projek ini akan memperuntukkan sebahagian besar token mereka untuk pembangunan, dan pelanggan dan pemerolehan.

Pemikiran Akhir

Seperti hampir semua ICO lain, kita perlu melihat kemajuan dalam perkembangan, pertumbuhan pengguna, dan pendapatan sebelum dapat menilai keberhasilan proyek.

Ruang penjagaan kesihatan sudah siap untuk gangguan. Projek blockchain yang tidak terhitung jumlahnya yang berusaha untuk membangun diri berpotensi akan mengoptimumkan sistem yang sangat memerlukannya.

Jualan token Solve.Care berakhir pada 30 April 2018.

Untuk membaca lebih lanjut mengenai projek Solve.Care, lihat buku putih mereka dan tapak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me