Ramai orang menganggap Perianne Boring sebagai penyokong penting untuk blockchain dan cryptocurrency. Dengan lebih daripada 23.6k Twitter pengikut (mulai November 2018) dan penyusunan semula dasar kerja yang panjang, Boring telah menjadi pengaruh utama dalam bidang ini. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai latar belakang dan karya semasa Boring.

Bio Perianne Boring

Menurut LinkedIn, Perianne Boring adalah pakar komunikasi dan penceramah awam. Sepanjang kariernya, Boring telah memfokuskan diri pada peran pemerintah dalam membentuk peraturan keuangan. Pada tahun 2010, Boring lulus dari University of Florida dengan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pentadbiran dan Pengurusan Perniagaan, Ekonomi.

Perianne-Membosankan-YouTube

Dari tahun 2011 hingga 2013, dia berkhidmat sebagai penganalisis perundangan di Dewan Perwakilan Amerika Syarikat. Dari tahun 2013 hingga 2014, Boring adalah tuan rumah televisyen dan penyiar program televisyen kewangan antarabangsa RT America yang disebut Prime Interest. Acara ini mempunyai 650 juta penonton dan ditayangkan di lebih dari 100 negara.

Pada tahun 2014, Boring menjadi pengasas dan presiden Dewan Perdagangan Digital. Bermula pada Januari 2018, Boring mula mengajar sebagai kursus Profesor Adjunct mengenai FinTech dan Blockchain di McDonough School of Business Georgetown University.

Gambar profil Twitter Perianne Boring

Perianne Boring adalah pengasas dan presiden Dewan Perdagangan Digital, yang ditubuhkan pada tahun 2014.

Menubuhkan Dewan Perdagangan Digital

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Boring memfokuskan kerjanya di Dewan Perdagangan Digital. Pada bulan Oktober 2014, organisasi ini menerima 501 (c) (6) status bukan keuntungan dari Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri Amerika Syarikat (IRS). Matlamat Dewan Perdagangan Digital adalah untuk mempromosikan penggunaan teknologi blockchain, bitcoin, mata wang digital, dan aset digital.

Dewan Perdagangan Digital mempunyai sejumlah inisiatif dan kumpulan kerja. Ini termasuk Token Alliance, Smart Contracts Alliance, Majlis Harta Intelek Blockchain, Konsortium Perakaunan Aset Digital, Forum Blockchain Global, Kumpulan Kerja Negeri, DC Blockchain Center, dan Blockchain Alliance. Peranan khusus setiap kumpulan berbeza-beza. Namun, semua usaha ini bertujuan untuk “mencerminkan keutamaan yang relevan dengan ekosistem blockchain.” Terutamanya, matlamat organisasi ini adalah untuk mempengaruhi dasar awam yang berkaitan dengan blockchain dan cryptocurrency.

Logo untuk Sidang Kemuncak Blockchain DC 2019

Chamber of Digital Commerce menganjurkan DC Blockchain Summit dan beberapa acara lain setiap tahun.

Syarikat Anggota, Acara, dan Usaha Antarabangsa

Syarikat keahlian Dewan Perdagangan Digital merangkumi pelbagai industri. Ini termasuk syarikat pemula, syarikat perisian, perunding IT global, institusi kewangan, syarikat insurans, firma undang-undang, dan firma pelaburan. Beberapa syarikat ahli terkenal termasuk Accenture, Bittrex, BNP Paribas, Cisco, dan Microsoft. Organisasi ini menganjurkan beberapa acara setiap tahun. Sebagai contoh, beberapa acara pada tahun 2018 merangkumi Code-a-thon, DC Blockchain Summit, dan DC FinTech Week.

Organisasi ini juga bertujuan untuk membimbing pengembangan dasar di peringkat global. Sebagai contoh, pada bulan Oktober 2017, Dewan Perdagangan Digital bekerjasama dengan Jabatan Perdagangan Amerika Syarikat. Bersama-sama, mereka memimpin Misi Perdagangan Bertauliah Blockchain pertama ke Emiriah Arab Bersatu. Pada bulan September 2018, Dewan Perdagangan Digital menerbitkan dokumen yang mengulas mengenai dasar Kanada. Ini sebagai tanggapan terhadap peraturan kebijakan yang diusulkan dari “Hasil Kejahatan (Pengubahan Wang Haram) dan Akta Pembiayaan Pengganas, 2018.”

Podcast Bitcoin Tidak Disensor

Pada tahun 2016, Boring adalah tetamu di sebuah episod podcast Bitcoin Tanpa Sensor. Penampilan ini menimbulkan banyak kontroversi di pelbagai platform media sosial. Tuan rumah podcast mengemukakan soalan mudah yang membosankan mengenai blockchain. Menurut tuan rumah, dia tidak dapat menjawabnya atau memberikan jawapan yang salah. Beberapa orang berpihak kepada tuan rumah yang mengatakan bahawa Boring tidak cukup tahu tentang blockchain atau crypto, dan bahawa Boring terlalu bergantung pada kata kunci dan titik perbincangan yang ketat. Tuan rumah podcast juga menuduh Boring mempromosikan projek penipuan.

Orang lain sedikit lebih menyokong Boring setelah mendengar podcast. Mereka menyatakan bahawa dia tidak pernah mengaku sebagai ahli teknikal (iaitu pembangun blockchain) dan bahawa tuan rumah bersikap kasar. Seorang yang objektif merangkumnya sebagai “MO Uncensored Bitcoin adalah untuk memanggang. Menonton podcast mereka dan mengharapkan sebaliknya adalah seperti membiarkan The Daily Show membuat anda dan mengharapkan untuk dikodkan. “

Reaksi Boring terhadap Siaran Podcast

Reaksi yang membosankan terhadap wawancara ini juga memberi perhatian negatif dan tambahan. Dia mengancam untuk menuntut tuan rumah podcast atas gangguan dan fitnah jika episod itu disiarkan. Sebenarnya, podcast itu disiarkan dan masih terdapat di Soundcloud. Menurut satu artikel reaksi, wawancara ini tidak dekat dengan tuduhan yang dibuat oleh Boring. Artikel seterusnya mengatakan bahawa tuan rumah tidak memerlukan kebenaran Boring untuk menyiarkan episod podcast.

Malangnya, ini membuat sebilangan orang mempersoalkan sama ada Boring harus menjadi orang yang memimpin organisasi advokasi blockchain dan cryptocurrency. Sementara itu, yang lain berpendapat bahawa diperlukan lebih banyak peguam bela yang mempunyai pengalaman dengan dasar pemerintah seperti Boring. Walaupun terdapat kontroversi ini, Boring terus menjadi penyokong utama blockchain dan crypto.

Podcast Bitcoin tanpa sensor dengan sampul sampul (terdapat di Soundcloud)

Boring mengancam akan menuntut setelah wawancara podcast ini salah.

Ucapan, Advokasi, dan Pencapaian

Perianne Boring telah berkhidmat sebagai penceramah di sejumlah acara blockchain berprofil tinggi. Dia juga sering menjadi penyumbang kepada pelbagai program media berasaskan televisyen dan internet. Sebagai contoh, Boring telah muncul TradeTalks Nasdaq program untuk membincangkan keadaan peraturan cryptocurrency dan peranan token utiliti. Pada bulan September 2018, dia bercakap di Forum Dasar Blockchain OECD di Paris. Pada bulan Oktober 2018, Boring mengambil bahagian dalam Finance Disrupt, sebuah acara yang dihoskan di New York oleh The Economist.

Foto ciri untuk Kewangan Terganggu (2017)

Boring adalah penceramah umum di beberapa persidangan berkaitan blockchain dan crypto.

Ringkasan

Inovasi teknikal akan terus menjadikan blockchain / crypto lebih berdaya maju. Namun, kita juga tidak boleh mengabaikan kepentingan organisasi bukan keuntungan seperti Dewan Perdagangan Digital atau individu seperti Boring. Banyak usaha diperlukan untuk mewujudkan dan menjelaskan dasar awam terhadap teknologi blockchain dan cryptocurrency.

Seperti yang sering kita lihat di media, perkara seperti turun naik harga atau penipuan cryptocurrency telah memberi kesan negatif kepada banyak orang mengenai ruang tersebut. Memandangkan iklim semasa peraturan pemerintah dan larangan cryptocurrency, sangat penting untuk mempunyai penyokong yang dapat membantu membina masa depan yang lebih positif untuk industri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me