Binance versus Bitfinex

Binance versus Bitfinex: Beide beurzen zijn populaire keuzes voor actieve handelaren die handelen in alternatieve munten (altcoins). Ze staan ​​consequent in de top vijf van beurzen op basis van handelsvolume, met Binance bijna altijd voor op Bitfinex.

Het is teleurstellend voor inwoners van de VS dat Bitfinex eind 2017 de service naar de Verenigde Staten stopte. Hoewel deze stopzetting tijdelijk lijkt te zijn, is het onduidelijk hoe lang het daadwerkelijk zal duren..

Afgezien van serviceonderbrekingen is het nog steeds belangrijk om deze dominante uitwisselingen te vergelijken. In deze Binance versus Bitfinex-uitwisselingsvergelijking gaan we alle voor-, nadelen en details van elk bespreken, zodat u een beslissing kunt nemen over welke het beste voor u is.

We zullen praten over:

Binance versus Bitfinex sleutelinformatie

Financieringsmethoden

Binance is strikt een cryptocurrency-uitwisseling – het heeft geen fiat on-ramp. Hoewel u elke ondersteunde cryptocurrency kunt storten, moet u zich houden aan Bitcoin, Ethereum, Binance-munt, en Tether. Dit zijn de enige munten op de beurs die u kunt verhandelen voor andere cryptocurrencies.

Op Bitfinex kunt u uw account financieren via bankoverschrijvingen. Het platform ondersteunt de euro, Japanse yen, pond sterling en Amerikaanse dollar. U kunt ook geld in cryptovaluta storten.

Koppel

Binance biedt twee interface-opties: Basis en Geavanceerd. De twee weergaven zijn eigenlijk vergelijkbaar in complexiteit, maar de geavanceerde heeft meer tools beschikbaar voor technische analyse. Beide weergaven bevatten de gebruikelijke grafieken en cijfers die u op elke gerenommeerde beurs zou vinden.

Op Binance kunt u markt-, limiet- en stoplimietorders plaatsen.

binance-interface

De Bitfinex-interface is aanzienlijk gecompliceerder dan Binance. Maar het platform ondersteunt ook meer geavanceerde handel. Naast markt-, limiet- en andere soorten voorwaardelijke orders kunt u dat ook doen handel op marge ook. Omdat dit een heel nieuw risiconiveau met zich meebrengt op een toch al volatiele markt, raden we u aan alleen op marge te handelen als u een ervaren belegger bent..

bitfinex-interface

Handelskosten

U zult problemen ondervinden bij het vinden van een beurs met lagere kosten dan Binance. Binance rekent slechts 0,10% per transactie en halveert de vergoeding als u met Binance Coin (BNB) betaalt.

Bitfinex gebruikt een handel vergoedingsschema die vergoedingen berekent op basis van uw handelsgeschiedenis en of u een maker bent (een order in de boeken plaatst) of een nemer (een order uit de boeken invult). Maker vergoedingen variëren van gratis tot 0,10% terwijl taker vergoedingen variëren van 0,10% tot 0,20%. Dit is nog steeds laag in vergelijking met de meeste andere beurzen.

Beschikbare cryptocurrencies

Hoewel Binance meer beschikbare cryptocurrencies heeft dan Bitfinex, zul je waarschijnlijk op beide platformen de munt vinden die je zoekt. Beide beurzen ondersteunen:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Dash
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Litecoin
 • Monero
 • NEO
 • OmiseGo
 • + veel meer

Om een ​​volledige lijst te zien van de cryptocurrencies die elke beurs aanbiedt, kunt u kijken hier voor Binance en hier voor Bitfinex.

Overdrachtslimieten

Binance heeft geen stortingslimiet. Uw opnamelimiet is echter gebaseerd op uw verificatieniveau. Zonder verificatie bent u beperkt tot 2 BTC per dag. Nadat u de ID-verificatie heeft ingediend, kunt u elke dag maximaal 100 BTC opnemen.

Bitfinex heeft geen stortings- of opnamelimieten vermeld. Het lijkt erop dat u zelfs zonder verificatie elk bedrag aan cryptocurrency kunt storten en opnemen. Dit geldt echter niet voor fiat-transfers.

Om fiat-valuta te storten / opnemen, moet u het verificatieproces van Bitfinex doorlopen. Dit proces is intensiever dan de verificatiestappen op andere platforms. Om geverifieerd te worden, moet u een online formulier indienen en de volgende informatie overhandigen:

 • Leeftijd
 • Adres
 • Telefoon nummer
 • E-mailadres
 • Twee vormen van door de overheid uitgegeven identiteitsbewijzen
 • bankafschrift
 • Bewijs van adres

Als u zich niet op uw gemak voelt om zoveel informatie op te geven, wilt u waarschijnlijk Bitfinex niet gebruiken voor fiat-transacties.

Bedrijfvertrouwen

De cryptocurrency-gemeenschap heeft Binance veel hoger in aanzien dan Bitfinex.

Sommige communityleden zijn op hun hoede voor de connectie van Bitfinex met Tether en zijn van mening dat de exchange onethisch meer van de stabiele munt afdrukt om hun eigen insolventieproblemen op te lossen. Andere handelaren klagen ook dat minimale opnamebedragen oneerlijk het geld van kleine beleggers op het platform vergrendeld houden. Dat gezegd hebbende, hebben veel investeerders positieve ervaringen met het gebruik van de beurs.

Aan de andere kant is Binance de stralende ster geworden van cryptocurrency-uitwisselingen. Binnen 6 maanden groeide het platform van ICO tot de grootste beurs ter wereld. Het Binance-team is ongelooflijk transparant op Twitter en gebruikers melden zelden problemen.

Bytecoin (BCN) aanbetaling

Vanwege netwerkproblemen met Bytecoin (BCN) ondervinden stortingen en opnames ernstige vertragingen. Het Bytecoin-projectteam werkt eraan om het probleem op te lossen. Wees voorzichtig met hoge prijsvolatiliteit en handel voorzichtig.https://t.co/ZaUk3p2Wln pic.twitter.com/dhbAfd8naA

– Binance (@binance) 8 mei 2018

Fondsbeveiliging

Bitfinex heeft een voorsprong als het gaat om beveiligingsprotocollen, maar uw geld is veilig op beide beurzen.

Bitfinex houdt slechts 0,5% van de cryptocurrency-activa online en de rest in cold wallets. Bovendien hebben deze cold wallets de handmatige goedkeuring van meerdere Bitfinex-medewerkers nodig om zelfs toegang te verlenen. Het team maakt ook elke dag een back-up van de database, controleert op verdacht gedrag en stelt u in staat uw account onmiddellijk te bevriezen als u denkt dat deze is gehackt.

Binance zet hun beveiligingsbeleid niet uiteen op hun website, maar er zijn een paar gevallen geweest waarin het team hun toewijding aan beveiliging heeft bewezen. Onlangs werden enkele Binance-gebruikers het slachtoffer van een phishing / API-aanval. Zodra het team verdachte handelsactiviteiten had opgemerkt, bevroor ze de accounts, zetten ze de transacties terug en gaven ze geld terug aan de juiste gebruikers.

Klantenservice

De klantenondersteuning op beide platforms is ongeveer gelijk en vergelijkbaar met de rest van de branche. Pieken in het handelsvolume en nieuwe registraties veroorzaken soms vertragingen in de responstijden, maar verder zijn beide teams over het algemeen behulpzaam.

Binance en Bitfinex hebben speciale secties op hun websites voor veelgestelde vragen, ondersteuningstickets en algemene handelsvragen. U kunt die secties vinden hier voor Binance en hier voor Bitfinex.

Binance versus Bitfinex Conclusie

Als u een inwoner van de VS bent, is de beslissing eenvoudig: Binance is uw enige optie.

Voor alle anderen staat u echter een moeilijke keuze te maken. Je zou moeten overwegen Bitfinex als u enige ervaring heeft met handelen en meer geavanceerde handelsstrategieën wilt uitvoeren. Als vertrouwen en / of gebruiksgemak uw hoogste prioriteit hebben, kijk dan eens naar Binance.

(Zie de volledige lijst met Crypto Exchange-beoordelingen van CoinCentral)