Bitfinex recensie

Bitfinex heeft consequent het hoogste of op één na hoogste dagelijkse handelsvolume van elke cryptocurrency-uitwisseling, en daar is een goede reden voor. Het platform biedt een brede muntselectie met talrijke handelsparen, lage kosten en een robuuste interface.

Als u in de VS woont, heeft u helaas misschien pech. Bitfinex heeft onlangs besloten de service aan inwoners van de VS stop te zetten en heeft geen uitspraken gedaan over het al dan niet ongedaan maken van deze beslissing.

In deze Bitfinex recensie, Ik behandel:

Bitfinex Review: belangrijke informatie

Hoe het werkt

De Bitfinex interface kan een beetje overweldigend zijn. Er zijn verschillende opties en tabbladen op het hoofddashboard die u kunnen verwarren als u net begint met beleggen. Het platform is het meest geschikt voor handelaren met enige ervaring.

Om te beginnen, moet u eerst geld op uw account storten. Als u op de knop “Storten” in de rechterbovenhoek tikt, gaat u naar de stortingspagina. Hier kunt u kiezen uit een lijst met cryptocurrencies om te storten.

Bitfinex aanbetalingspagina

Met geld op uw account kunt u nu beginnen met handelen. Selecteer de koppeling waartussen u wilt uitwisselen door de muisaanwijzer op de knop ‘Ruilen’ te bewegen.

Bitfinex handelsopties

De handelsinterface geeft verschillende analytische informatie weer, zoals een kandelaargrafiek, een grafisch orderboek en de meest recente handelsgegevens. U kunt eenvoudige limiet-, markt- en stoporders maken, evenals geavanceerdere stop-limiet-, trailing-stop- en vul- of stoporders. U kunt ook op marge handelen, hoewel ik dit ten zeerste afraad, tenzij u een ervaren handelaar bent. Margehandel brengt een extra risiconiveau met zich mee voor de toch al risicovolle aard van beleggen in cryptocurrency.

Bitfinex Dashboard

Handelskosten

Zoals bij de meeste beurzen, variëren de handelskosten op Bitfinex voor elke transactie en worden ze bepaald door een vergoedingsschema. De twee factoren die worden gebruikt om uw vergoeding te berekenen, zijn uw:

 1. Handelsvolume over de afgelopen 30 dagen
 2. Status van maker / nemer

Om een ​​maker te zijn, moet u liquiditeit aan het orderboek toevoegen door een order te plaatsen boven de tickerprijs bij verkoop of onder de tickerprijs bij aankoop. Afnemers doen het tegenovergestelde: een order invullen die al in het orderboek staat.

De Bitfinex maker fees variëren van 0,0% tot 0,1% Terwijl de taker vergoedingen variëren van 0,1% tot 0,2%.

Alle stortingen in cryptovaluta zijn gratis, maar stortingen via bankoverschrijving wordt een vergoeding van 0,1% in rekening gebracht. De opnamekosten (vermeld hier) variëren van valuta tot valuta.

Beschikbare cryptocurrencies

Bitfinex heeft verschillende munten beschikbaar die zijn gekoppeld aan Amerikaanse dollars, Bitcoin en Ethereum voor de handel. De beschikbare munten zijn:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Zcash
 • Monero
 • Dash
 • Rimpeling
 • IOTA (Bitfinex is een van de slechts twee grote beurzen waarmee u IOTA kunt kopen)
 • EOS
 • Santiment
 • OmiseGo
 • Bcash
 • NEO
 • ETP
 • QTUM
 • Aventus
 • Eidoo
 • Bitcoin Gold

Om onervaren handelaren te helpen, biedt Bitfinex een Overzicht van elke munt die beschikbaar is op de beurs. Het bedrijf is constant beoordelen en doorlichten munten om toe te voegen aan de uitwisseling, dus als je de munt die je zoekt vandaag niet kunt vinden, kom dan over een paar weken terug om te zien of deze is toegevoegd.

Overdrachtslimieten

Er zijn geen vermelde stortings- of opnamelimieten op Bitfinex en verschillende investeerders op verschillende forums hebben verklaard dat ze geen problemen hebben met limieten.

Cryptogeld opnames kunnen tot 12 uur duren maar hebbend bepaalde beveiligingsfuncties het instellen van uw account kan dit proces versnellen. Als u geen tweefactorauthenticatie heeft ingeschakeld, wordt elke opname die u doet handmatig beoordeeld en kan dit zelfs langer duren.

Bedrijfvertrouwen

Bitfinex is eigendom van en wordt beheerd door iFinex, Inc. en is een van de grootste cryptocurrency-handelsplatforms. De beurs is opgericht in 2012 en heeft momenteel zijn hoofdkantoor in Hong Kong.

In 2016 heeft een inbreuk op de beveiliging veroorzaakte dat $ 72 miljoen aan Bitcoin werd gestolen van rekeningen op de beurs. Om geld terug te betalen, gaf het bedrijf BFX-tokens uit aan de getroffen klanten die elk $ 1 waard waren en het bedrag vertegenwoordigden dat elke belegger verloor. Na verloop van tijd kochten ze die tokens terug en kochten ze ze terug in april 2017.

Over het algemeen heeft Bitfinex het vertrouwen van de gemeenschap, maar hun beslissing om stop de service aan hun Amerikaanse klanten heeft ertoe geleid dat veel handelaren naar alternatieven zijn gaan kijken.

Fondsbeveiliging

Bitfinex doet geweldig werk door de beveiligingsbeleid ter bescherming van zowel uw rekening als uw geld.

Om uw account verder te beveiligen, kunt u inschakelen tweefactorauthenticatie versterkt door de universele 2e factor open authenticatiestandaard. De uitwisseling maakt ook gebruik van verificatietools zoals IP-adres detectie en waarschuwingen voor kwaadwillende activiteiten om ervoor te zorgen dat “u werkelijk uzelf bent” wanneer u zich aanmeldt.

Enkel en alleen 0,5% van de crypto-activa wordt online gehouden om de dagelijkse activiteiten te handhaven. De overige meerderheid wordt offline bewaard in cold wallets buiten het bereik van hackers. Sterker nog, de cold wallets vereisen handmatige authenticatie door verschillende leden van het managementteam om de wallets toegankelijk te maken.

Klantenservice

Het klantenondersteuningsgedeelte op Bitfinex is indrukwekkend. Het bedrijf heeft een geheel helpcentrum toegewijd aan het beantwoorden van al uw veelgestelde vragen. De secties in het helpcentrum behandelen alles van ‘Aan de slag’ en ‘Beveiliging’ tot ‘Valuta-overzichten’ en ‘Ordertypes’.

Als u problemen heeft met uw account of geen antwoord op uw vraag kunt vinden in het helpcentrum, kunt u een ondersteuningsticket indienen via e-mail. Net als veel andere uitwisselingen wordt Bitfinex echter vaak bekritiseerd vanwege de trage responstijden op deze tickets.

Gevolgtrekking

Als u een ervaren handelaar bent die vertrouwd is met candlestick-grafieken, orderboeken en margehandel, Bitfinex zou een goede optie voor je kunnen zijn. Het platform biedt een breed scala aan munten (zelfs sommige zoals IOTA die niet op veel andere beurzen worden vermeld) met lage handelskosten.

Helaas is deze uitwisseling beperkt tot niet-Amerikaanse ingezetenen voorlopig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me