Bitit is een Frans uitwisselingsplatform dat in 2015 werd opgericht door drie vrienden en liefhebbers van cryptocurrency. Terwijl crypto-uitwisselingen zoals Binance vaak gericht zijn op handelaren, richt Bitit zich heel duidelijk op crypto-beginners. De service is bedoeld om het iedereen gemakkelijk te maken om cryptocurrencies te kopen met een creditcard of verschillende andere betaalmethoden.
In deze Bitit-recensie bekijken we de functies en geven we u ons algemene oordeel over het Bitit-platform.
Belangrijke informatie
Overzicht
Hoewel “uitwisseling” het enige woord is dat we hebben om Bitit te beschrijven, is het geen typische uitwisseling zoals Coinbase of Bitstamp. Bitit is slechts een fiat-to-crypto-service waarmee u crypto kunt kopen en het geld in uw eigen portemonnee kunt storten. Het biedt geen crypto-naar-crypto-service en u kunt het niet gebruiken om uw cryptocurrency te verkopen.
In dit stadium krabben de meeste doorgewinterde cryptoliefhebbers waarschijnlijk hun hoofd en vragen zich af: “Maar wat heeft het dan voor zin?” Wat belangrijk is om te begrijpen, is dat Bitit zichzelf niet op de markt brengt richting de doorgewinterde cryptoliefhebber. Het probeert zichzelf te profileren als een platform dat de wereld van crypto openstelt voor nieuwkomers, zelfs voor degenen die er anders geen toegang toe zouden hebben..
Bitit streeft er daarom naar om zichzelf zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Volgens het bedrijfsblog richt het zich op zoveel mogelijk lokale valuta en talen om het net te verbreden voor potentiële nieuwe gebruikers van crypto.
Het bedrijf werkt ook aan integraties met verschillende betalingsproviders om gemakkelijkere contante betalingen mogelijk te maken voor landen die niet over een groot aantal creditcardgebruikers beschikken. Bitit biedt zelfs cadeaubonnen aan, dus je zou je oma de kans kunnen geven om haar eigen bitcoins op Bitit te kopen als kerstcadeau als je wilt.
Het knelpunt
Als je eenmaal dit idee om je te richten op de mainstream voor een toegangspunt tot crypto begrijpt, is het logischer dat Bitit geen volledige uitwisselingsservices biedt. Maar we zijn een groot knelpunt tegengekomen in de logica van het Bitit-bedrijfsmodel.
Bitit slaat geen cryptofondsen op zijn platform op. Gebruikers moeten hun eigen portemonnee-adressen hebben om crypto op Bitit te kopen. Hun website beveelt de Ledger Nano S aan voor beveiliging, wat weliswaar een geweldige portemonnee is die door velen wordt gebruikt. Bovendien weten we allemaal dat het opslaan van cryptovaluta op een exchange over het algemeen een slecht idee is.
Maar als je oma eenmaal haar Bitit-cadeaubon hebt gegeven, kun je dan echt zien dat ze de rest van eerste kerstdag op zoek gaat naar een Ledger Nano S op Amazon en het dan helemaal zelf instelt? Nee, wij ook niet. Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen die nieuw zijn in cryptocurrencies, laten hun munten een tijdje op een exchange staan totdat ze genoeg lezen om te beseffen dat het een slecht idee is.
Hoewel ons Granny-voorbeeld misschien vergezocht is, stelt Bitit dat het eraan werkt om cryptocurrency open te stellen voor gebruikers in ontwikkelingslanden. Dit doel is prijzenswaardig, maar gebruikers hebben die externe portemonnee-instelling nodig, ongeacht waar ze zich bevinden. Het aanbieden van de Ledger Nano S als de enige portemonnee-aanbeveling, die geen goedkoop stuk hardware is en geen picknick om op te zetten voor een totale nieuwkomer, lijkt nog steeds meer een barrière dan een enabler te zijn.
Het Bitit-platform gebruiken
Hoe dan ook, laten we dit allemaal even opzij zetten en ons voorstellen dat u onze hypothetische crypto-noob bent. Natuurlijk ben je veel technischer dan oma. Je bent naar de Bitit-website gegaan voor een eerste blik en realiseerde je dat je een portemonnee nodig hebt. Je hebt er een voor jezelf opgezet, en nu ben je daar, met je nieuwe portefeuilleadres vast, klaar om je eerste kennismaking met cryptocurrency te maken met behulp van het Bitit-platform.
Een account aanmaken
Het is gemakkelijk, vooral voor een nu ervaren portemonnee-setter zoals jij. U gaat naar de Bitit-website en voert basisgegevens in, waaronder naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, e-mailadres en wachtwoord. Bevestig vervolgens uw account met de e-mail die Bitit naar u stuurt.
Zoals de zaken er nu voorstaan, is er geen Bitit-app beschikbaar, dus alles gebeurt via de website.
Verificatie
Om daadwerkelijk cryptovaluta te kopen, moet u het verificatieproces doorlopen. Dit proces omvat het indienen van een scan van uw paspoort, samen met een selfie van u terwijl u uw wachtwoord omhoog houdt en een vel papier met het woord “Bitit” erop geschreven..
Het kan enkele dagen duren voordat het verificatieproces is voltooid.
Betalingsmogelijkheden
Met onze in het VK geregistreerde account konden we er in ieder geval alleen voor kiezen om te betalen met een creditcard, met betaalvouchers Neosurf of Cashlib, of met een Bitit-cadeaubon.
Beschikbare munten
Het assortiment munten dat je op Bitit kunt kopen, wordt hieronder weergegeven:
Het assortiment munten dat u op Bitit kunt kopen
Vergoedingen
Als noob weet je waarschijnlijk niet veel van vergoedingen. Dat is maar goed ook, want je staat op het punt om de prijs te betalen voor de comfortabele rit die je tot nu toe hebt genoten (ondanks de bekwaamheid van je portemonnee).
Bitit berekent een flinke vergoeding van 6,9% op alle creditcardaankopen. Als u gebruik maakt van de betaalvoucherservice, kan dit oplopen tot maar liefst 11,9%. Deze vergoeding lijkt te gelden ongeacht de transactiewaarde. Dit soort flat-fee verschilt van andere nieuwkomersvriendelijke uitwisselingen zoals Coinbase, die hoge kosten in rekening brengt als percentage van transacties met een lage waarde, maar de kosten worden geleidelijk lager voor aankopen met een hogere waarde.
Ik huil niet, jij huilt. Eigenlijk ben ik aan het huilen.
Grenzen
Met een creditcard beperkt Bitit uitwisselingen tot een maximale waarde van € 1500 (ongeveer $ 1700) per week. Met behulp van de betalingsvoucher of cadeaukaartopties loopt dit op tot $ 2500 per week.
U weet nu waarschijnlijk dat uw beste optie is om uw creditcard te gebruiken om een Bitit-cadeaubon te kopen. U kunt dat vervolgens gebruiken om uw cryptocurrency-aankopen te doen, waarbij u profiteert van de lagere kosten en hogere aankooplimieten.
Veiligheid
Bitit voldoet aan de Payment Card Industry Data Security Standard, wat betekent dat uw creditcardgegevens veilig zijn op de Bitit-website.
Aangezien u uw crypto-aankopen in uw eigen portemonnee opslaat, hangt de veiligheid van uw munten af van de beveiliging van uw portemonnee, niet van de Bitit-uitwisseling.
Vertrouwen
Over het algemeen zijn beoordelingen van gebruikers van Bitit vrij positief. De meeste klachten gaan meestal over bevroren transacties, maar er lijken geen grote problemen te zijn gemeld.
Klantenservice
De Bitit-website heeft een uitgebreide helpen sectie, die een breed scala aan vragen behandelt die de meeste gebruikersproblemen zouden moeten beantwoorden. In het geval van een probleem dat u niet kunt oplossen met behulp van de helpsectie, is er een contactformulier op de website.
Overzicht
Bitit heeft zeker zijn doel bereikt om gemakkelijk te gebruiken te zijn. De interface is schoon en intuïtief. Voor een beginner kan dit een van de beste opties zijn, maar alleen als de genoemde beginner graag weggaat en door het proces van het opzetten van zijn eigen portemonnee navigeert.
Gezien de hoge kosten is het zeer onwaarschijnlijk dat Bitit doorgewinterde cryptohandelaren of investeerders zal aanspreken. Lage tarieven zijn tenslotte een van de voordelen van het omgaan met cryptocurrencies.
Naar onze mening, als Bitit echt een markt voor beginners in crypto wil veroveren zonder een eigen portemonnee aan te bieden, dan is er één ding dat het zou kunnen doen. Hoewel we volledig voorstander zijn van de veiligheid van een hardwareportefeuille om uw munten veilig te houden, is het niet echt bemoedigend dat beginners meteen een hardwareportemonnee kopen, vooral als het uiteindelijk meer kost dan de waarde van hun eerste investering..
Daarom zou het simpelweg geven van aanbevelingen voor een aantal alternatieve hot-storage portefeuilles die geschikter zijn voor beginners, zoals Jaxx of MyEtherWallet, een gemakkelijke manier zijn voor Bitit om zichzelf meer verwelkomend te maken voor nieuwkomers..