BitMEX (Bitcoin Mercantile Exchange) recensie

BitMEX (Bitcoin Mercantile Exchange) heeft onlangs enige populariteit gewonnen als een uitwisseling voor geavanceerde cryptocurrency-handelaren. Door tot 100x hefboomcontracten en shorting aan te bieden, kunt u uw potentiële winsten (of verliezen) op het platform vergroten door voor elke transactie extra risico te nemen.

In tegenstelling tot andere beurzen biedt BitMEX alleen hefboomcontracten aan die u in Bitcoin koopt en verkoopt. Dit betekent dat, zelfs als u altcoins verhandelt, uw winst en verlies in Bitcoin zal zijn. Dit platform is bedoeld voor handelaren, niet voor beleggers die de munten daadwerkelijk willen bezitten.

Opmerking: BitMEX is momenteel niet beschikbaar voor inwoners van de VS..

In de BitMEX-recensie behandelen we:

BitMEX-sleutelinformatie

Hoe het werkt

Op het eerste gezicht kan de BitMEX-interface overweldigend zijn. Het platform houdt de orderboeken en uitgevoerde transacties constant up-to-date. U zult meteen merken dat het platform alle standaard analysegegevens heeft: kandelaar- en dieptegrafieken, technische indicatoren en handelsvolume.

Bitmex-interface

BitMEX biedt twee soorten contracten: Futures-contracten en Eeuwigdurende contracten. Een futurescontract is een overeenkomst om de onderliggende waarde op een bepaald tijdstip in de toekomst tegen een overeengekomen prijs te kopen of verkopen. Hiermee kunt u munten verhandelen zonder ze ooit te hoeven bezitten.

Een eeuwigdurend contract is vergelijkbaar, maar heeft geen vervaldatum. Het verhandelen hiervan is vergelijkbaar met de normale spothandel.

bitmex handelsopties

Op BitMEX kunt u eenvoudige markt- en limietorders plaatsen en stoplimieten instellen met behulp van eeuwigdurende contracten. Als deze termen u verwarren, raden we u aan een exchange te gebruiken die meer op beginners is gericht, zoals Coinbase.

Wat BitMEX echter uniek maakt, zijn de geavanceerde handelsopties die het biedt. Met name ondersteunt het de hefboomwerking van slechts 2x tot 100x uw positie. De hoeveelheid hefboomwerking varieert van contract tot contract, maar de dagelijkse Bitcoin / JPY Futures en Perpetual Bitcoin / USD hebben de hoogste beschikbare hefboomopties.

Handelskosten

BitMEX-handelskosten variëren van -0,05% (een korting) tot 0,075% afhankelijk van of u een maker of nemer bent en welke contracten u verhandelt. Hierover bestaat enige verwarring in de gemeenschap vergoedingen​Het lijkt er echter op dat het handelen op hefboomwerking deze vergoedingen aanzienlijk verhoogt.

De afwikkelingskosten voor BitMEX zijn gratis voor alle futures-transacties behalve voor Bitcoin. Bovendien hoeft u geen kosten te betalen om uw geld te storten of op te nemen. Bij het opnemen van Bitcoin stelt BitMEX echter automatisch een minimum netwerkvergoeding in die hoger kan zijn dan u gewend bent.

Beschikbare cryptocurrencies

Zoals eerder vermeld, is BitMEX een futures-handelsplatform, geen cryptocurrency-uitwisseling. Daarom handelt u alleen in Bitcoin. U kunt echter contracten ruilen voor:

  • Bitcoin
  • Bitcoin Cash
  • Cardano
  • Ethereum
  • Litecoin
  • Rimpeling

Als u geïnteresseerd bent in het bezitten van de verschillende munten die u verhandelt, bent u wellicht geïnteresseerd in Binance.

Overdrachtslimieten

Er is geen limiet aan het bedrag aan Bitcoin dat u kunt storten op en opnemen van uw account.

De minimale storting voor handelen varieert van contract tot contract, afhankelijk van de initiële marge, maar is meestal vrij laag.

Bedrijfvertrouwen

Het team BitMEX draaien is ongelooflijk transparant en toont hun namen, LinkedIn-biografieën en afbeeldingen rechtstreeks op de officiële website. Het team heeft de beurs in 2014 opgericht en exploiteert deze momenteel vanuit Hong Kong.

Communityleden hebben meestal positieve dingen te zeggen over het platform, hoewel sommigen beweren dat de vergoedingen aanzienlijk hoger zijn dan bij andere handelsopties met hefboomwerking. Onlangs heeft BitMEX enige bekendheid gezien onder actieve handelaren op Twitter vanwege de Affiliate-programma. Hoewel populaire handelaren het platform waarschijnlijk promoten om extra inkomsten te verwerven, is het onwaarschijnlijk dat ze hun reputatie verpesten door iets onbetrouwbaars te promoten.

Fondsbeveiliging

Het BitMEX-team neemt fonds zekerheid ernstig. Ze slaan al het geld op in portefeuilles met meerdere handtekeningen die alleen toegankelijk zijn als een meerderheid van de partners dit toestaat. De wallets zijn offline (cold storage) buiten bereik van potentiële hackers.

Bovendien worden alle opnames handmatig gecontroleerd door ten minste twee BitMEX-medewerkers voordat ze worden verzonden. Daarom moet u uw opnameverzoek voor 13:00 UTC indienen om uw geld dezelfde dag nog te ontvangen.

Klantenservice

BitMEX behandelt ondersteuningsproblemen via een e-mailticketsysteem. Het gemeenschapsgevoel rond de klantenondersteuning lijkt redelijk goed te zijn. Het team communiceert ook actief op Reddit en andere forums om problemen op te lossen die zich voordoen.

Bovendien, The BitMEX website heeft niet alleen uitgebreide informatie over het handelsplatform, maar ook over verwarrende terminologie. Het bevat een lijst met veelgestelde vragen, informatie over margehandel en contractgidsen.

Gevolgtrekking

BitMEX is een solide keuze voor ervaren cryptocurrency-handelaren. Hoewel de vergoedingen hoger zijn, zijn de hefboomopties van het platform ongeëvenaard. De community heeft voornamelijk positieve dingen te zeggen over BitMEX, en het team bewaart uw geld veilig in koude opslag.

Als u echter een investeerder bent die op zoek is naar munten, of als u een beginner bent, raden we u aan een ander platform te gebruiken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me