Bitstamp is een gerespecteerde uitwisseling die wordt gecrediteerd als een van de meest betrouwbare uitwisselingen met enkele van de laagste transactiekosten.

De uitwisseling is beter geschikt voor gemiddelde tot gevorderde gebruikers die met grotere hoeveelheden kapitaal investeren, en is misschien een beetje te complex voor beginners. Er zijn beperkte betalingsmethoden en Bitstamp rekent behoorlijk hoge stortingskosten voor kleine bedragen.

Bitstamp-sleutelinformatie

Bitstamp is een van de oudste Bitcoin-uitwisselingen en bestaat al sinds 2011. Dat betekent dat Bitstamp veel heeft zien dalen in de cryptocurrency-wereld en zich indien nodig heeft kunnen aanpassen.

Het enige dat Bitstamp echt ervan weerhoudt om veel competitiever te zijn in termen van populariteit, is dat de gebruikersinterface niet zo intuïtief is als die van de concurrenten, evenals het gebrek aan handige betaalmethoden.

Als u met grotere sommen geld wilt handelen, is Bitstamp een uitstekende tool voor u. Zorg ervoor dat u een bankoverschrijving gebruikt, zodat u niet zoveel van de kosten eet als bij andere soortgelijke uitwisselingen.

Bitstamp-overzicht

Bitstamp is oorspronkelijk opgericht als een in Europa gevestigde beurs en een alternatief voor Mt. Gox, destijds de meest populaire uitwisseling.

Als je niet bekend bent met Mt. Gox, het was een enorme beurs in Tokio die op een gegeven moment ongeveer 70% van alle bitcoin-transacties afhandelde. De Mt. Het verhaal van Gox eindigde in schande toen meer dan 850.000 bitcoins (destijds gewaardeerd op $ 450 miljoen) plotseling vermist werden door een hack.

Hoe dan ook, het is handig om de hele Mt. Gox-situatie omdat het ons helpt om uitwisselingen zoals Bitstamp te waarderen.

Bitstamp, gevestigd in Luxemburg, maakt het mogelijk om tussen USD en EUR te handelen voor een verscheidenheid aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Ripple.

Bitstamp is een in Europa gevestigde beurs en geniet populariteit bij veel Europese cryptocurrency-handelaren. Het is erg handig voor Europese gebruikers om euro’s te storten.

Bitstamp biedt ook een API waarmee gebruikers aangepaste software kunnen maken voor toegang tot en gebruik van hun accounts.

Publieke opinie

De rechtbank van de publieke opinie werpt een vrij positief licht op Bitstamp. Omdat het al een tijdje bestaat, hebben we enkele van de meer recente recensies bekeken om een ​​meer eigentijds beeld te schetsen.

Het positieve: Mensen houden van de lage handelskosten van 0,25% of lager. Europeanen geven de voorkeur aan Bitstamp omdat je gratis euro’s kunt storten met SEPA. U hoeft ook geen transactiekosten te betalen bij het opnemen van BTC. Er zijn beweringen dat de Bitstamp-klantenondersteuning aanzienlijk beter is dan op veel andere beurzen, maar nog steeds erg traag kan zijn. Zodra een transactie is ingevoerd, is deze extreem snel. De analyses worden vergeleken met die van typische handelsvloeranalyses. Bovendien heeft Bitstamp een licentie.

Het negatieve: Geld storten met een creditcard kan obsceen duur zijn. Dit is vrij standaard bij de meeste cryptocurrency-uitwisselingen. Vermijd het gebruik van uw creditcard bij een uitwisseling of eet behoorlijk hoge kosten. Het verificatieproces kan wat lang duren, maar dit komt vooral door de enorme toestroom van cryptocurrency-handelaren. Het aantal tokens is een beetje beperkt (BTC, LTC, XRP en ETH) in vergelijking met enkele meer diverse uitwisselingen die er zijn. Een ding dat een paar mensen woedt, is dat het overbrengen van geld uit Bitstamp naar Europese banken lastig kan zijn, aangezien veel Europese banken geen transacties met Bitcoin-gerelateerde bedrijven toestaan. Dit is niet zozeer de schuld van Bitstamp, maar ze krijgen er toch wat warmte voor.

Is Bitstamp veilig?

Bitstamp is een van de veiligste uitwisselingen die er zijn.

Hoewel Bitstamp als uiterst gerenommeerd en betrouwbaar wordt beschouwd, is het niet zonder zijn ongelukkige gebeurtenissen geweest. Het is belangrijk om te kijken naar hoe de Bitstamp deze gebeurtenissen heeft afgehandeld, aangezien de cryptocurrency-uitwisselingsindustrie een behoorlijk hobbelige weg heeft afgelegd.

In februari 2014 moest Bitstamp opnames een paar dagen opschorten vanwege de dreiging van een DDOS-aanval door hackers. De hackers zouden CEO Nejc Kodrič losgeld hebben gestuurd en 75 bitcoins hebben geëist.

Kodrič trok een machtsactie uit en weigerde het losgeld omdat zijn bedrijf niet onderhandelt met terroristen. Na het herstellen van de service heeft Bitstamp opnames opgeschort als een veiligheidsmaatregel.

In januari 2015 koos Bitstamp ervoor om zijn service ongeveer een week op te schorten nadat het was gehackt voor 19.000 bitcoins. Niet ideaal, maar zeker niet in de buurt van de cataclysmische 850.000 bitcoins die werden gehackt vanaf Mt. Gox.

Misschien kijkt u naar deze gebeurtenissen en voelt u zich een beetje ongemakkelijk, maar realiseert u zich alstublieft dat met elke beveiligingsdreiging een nieuwe golf van beveiligingsmaatregelen komt om de veiligheid en beveiliging van gebruikers te waarborgen. Sinds de hack in 2015 gaat het relatief soepel voor Bitstamp.

Bitstamp bewaart ongeveer 98% van al zijn munten in koude portemonnees en houdt het geld van zijn klanten offline in veilige kluizen. De rest wordt bewaard voor live handel via de beurs.

Bitstamp zet de norm voor de beste beveiligingspraktijken met zijn volledig verzekerde koude opslag, Two-Factor Authentication (2FA) en verplichte bevestigingsmails. Bitstamp biedt e-mail- en sms-waarschuwingen. Het maakt ook gebruik van PGP-gegevenscodering (Pretty Good Privacy) om alle geüploade bestanden te verifiëren.

Bitstamp-handelskosten

De stortings- en handelskosten van Bitstamp hangen aan de onderkant van wat beurzen in rekening brengen.

Voor internationale overboekingen geldt een tarief van 0,05% met een minimum van 7,50 USD / EUR. Deze duren tussen de 2-5 dagen.

Voor internationale overboekingen geldt een tarief van 0,09% met een minimum van 15,00 USD / EUR. Het minimum dat u kunt opnemen via internationale overboeking is $ 50 USD / EUR, met ongeveer 2-5 werkdagen om te voltooien.

Het minimale handelsbedrag is $ 5. Bitcoin-handelskosten kosten 0,25% voor maandelijkse volumes van minder dan $ 20, waarbij het percentage daalt met een volumestijging tot 0,10% voor een maandelijks volume van $ 20 miljoen. Enkele van de vergoedingen zijn als volgt:

.24% voor minder dan $ 100.000

.22% voor minder dan $ 200.000

.20% voor minder dan $ 400.000

.15% voor minder dan $ 600.000

.14% voor minder dan $ 1.000.000

Zoals u kunt zien, is Bitstamp beter voor handelaren met een hoog volume, dus let op hoeveel u van plan bent te handelen. Om de volledige uitsplitsing van hun handelskosten te zien, kijk hier eens naar.

Een opvallend kenmerk van Bitstamp is dat u geen transactiekosten hoeft te betalen bij het opnemen van BTC. Dit is super handig als u alt-munten op verschillende beurzen wilt verhandelen, omdat die kleine BTC-opnamekosten in uw marges zullen opeten. Bitstamp bereikt dit door uw betaling samen te voegen met een heleboel andere betalingen, waarna zij de vergoeding voor u dekken.

Klantenservice

Het lijkt erop dat klantenondersteuning echt een gooi is voor veel cryptocurrency-uitwisselingen. Sommige mensen beweren dat hun problemen binnen een paar uur zijn opgelost, terwijl anderen beweren dat het weken heeft geduurd voordat ze een e-mail terugkregen.

U kunt het beste ervoor zorgen dat u 100% weet wat u doet bij het storten van geld en dat u op de hoogte bent van alle kosten en limieten, zodat u niet in een situatie terechtkomt waarin u contact moet opnemen met de klantenservice..

Zodra u lid wordt, kunt u de Bitstamp-klantenondersteuning vinden hier.

Laatste gedachten – Samenvatting Bitstamp Exchange Review

Over het algemeen is Bitstamp een redelijk goede optie voor middelgrote tot gevorderde handelaars op hoog niveau, vooral degenen die in Europa wonen.

Als u net begint, is Bitstamp misschien niet de beste optie voor u. De kosten die gepaard gaan met transacties met kleinere volumes maken Bitstamp tot een duurdere uitwisseling, en voor dergelijke hoge kosten bent u beter af met een uitwisseling die een eenvoudigere en gemakkelijker te begrijpen gebruikersinterface biedt..

Zorg ervoor dat u vertrouwd bent met het Bitstamp-beleid en de kosten voordat u een account aanmaakt, en bekijk een paar tutorials over het gebruik ervan. Op deze manier kunt u voorkomen dat u contact moet opnemen met hun klantenondersteuning, een van de belangrijkste oorzaken van pijn bij veel van hun toepassingen.

Behalve hun gebrek aan klantenondersteuning, is Bitstamp een redelijk goede uitwisseling.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me