Bittrex versus Bitfinex

Bittrex versus Bitfinex: Bittrex en Bitfinex worden vaak vergeleken met Binance en zijn beide solide beurzen voor beleggers die nu enige handelservaring hebben opgedaan.

Ze bieden tal van handelsparen tegen lage kosten, waardoor ze ideale kandidaten zijn als u in alternatieve munten (altcoins) wilt investeren. Hoewel de uitwisselingen vergelijkbaar van aard zijn, zijn er toch enkele verschillen waardoor u de ene boven de andere kunt kiezen.

In deze Bittrex versus Bitfinex-vergelijking duiken we in alles wat u moet weten over elke uitwisseling, zodat u zelfverzekerd kunt beslissen welke het beste bij u past.

OPMERKING: Bitfinex heeft onlangs de toegang voor Amerikaanse accounts verwijderd. Dus als u een Amerikaans staatsburger bent, kunt u niet handelen op het platform.

We onderzoeken:

Bittrex versus Bitfinex Belangrijke informatie

Financieringsmethoden

Bittrex en Binance delen dezelfde methoden om uw account te financieren – overschrijvingen en cryptovaluta.

Bankoverschrijvingen op Bittrex moeten hoger zijn dan $ 100.000 en u kunt deze alleen gebruiken om Bitcoin, Ethereum of Tether te kopen. U kunt storten elke cryptocurrency die Bittrex ondersteunt.

In tegenstelling tot Bittrex heeft Bitfinex geen minimum voor bankoverschrijvingen. Net als Bittrex kun je elke cryptocurrency storten die de exchange ondersteunt.

Koppel

De Bittrex-uitwisselingsinterface is veel eenvoudiger dan die op Bitfinex. Bittrex plaatst de kandelaargrafiek, volumedieptes en orderboeken netjes rond het invoervak ​​om uw bestelling te plaatsen.

Bittrex-interface-grafieken

En op Bittrex kunt u markt-, limiet- en / of voorwaardelijke bestellingen plaatsen.

Bittrex interface bestelling sectie

Bitfinex plaatst ook de eerder genoemde handelsgrafieken en informatie op dezelfde pagina waarop u orders plaatst; de lay-out is echter meer warrig.

bitfinex-interface

Naast het regelmatig handelen met markt-, limiet- en andere voorwaardelijke orders, biedt Bitfinex ook margehandel. Hoewel deze handelsstrategie lucratief kan zijn, brengt deze ook meer risico met zich mee. Handel alleen op marge als u een ervaren handelaar bent.

Handelskosten

Bittrex laadt een flat op 0,25% vergoeding op alle transacties.

Bitfinex gebruikt een handel vergoedingsschema om uw vergoedingen voor elke transactie te berekenen. Om dit cijfer te krijgen, gebruikt het schema uw handelsvolumegeschiedenis in combinatie met uw maker / nemer-status. Als maker (een ruil in de boeken zetten), betaalt u tussen 0,00% tot 0,10%. Terwijl u als nemer (een bestelling uit de boeken invult), uw vergoeding tussen 0,10% tot 0,20%.

Zoals u kunt zien, zijn de Bitfinex-kosten altijd lager dan de Bittrex-kosten. Hoewel het misschien niet veel lijkt, kan dit verschil echt oplopen als u van plan bent in grote volumes te handelen.

Beschikbare cryptocurrencies

Beide beurzen hebben honderden handelsparen die hoogstwaarschijnlijk de cryptocurrencies bevatten waarin u geïnteresseerd bent. Dit omvat, maar is niet beperkt tot:

 • Bitcoin
 • EOS
 • Ethereum
 • Golem
 • NEO
 • Tron
 • 0x

U kunt een volledige lijst met ondersteunde handelsparen bekijken hier voor Bittrex en hier voor Bitfinex.

Bitfinex krijgt hier een klein puntje van de hoed omdat het meerdere fiat-handelsparen (USD, EUR, JPY, GBP) biedt dan Bittrex.

Overdrachtslimieten

De overdrachtslimieten van Bittrex zijn strenger dan degene die u op Bitfinex zult vinden.

Bittrex heeft geen limiet op het bedrag dat u op de beurs kunt storten, maar u moet verificatie verstrekken om al uw geld op te nemen. De dagelijkse opnamelimieten voor elk verificatieniveau zijn:

 • Geen verificatie: 0 BTC
 • Basisverificatie: ~ 0,4 BTC
 • ID-verificatie (zonder 2FA): 1 BTC
 • ID-verificatie (met 2FA): 100 BTC

Bitfinex vermeldt geen stortings- of opnamelimieten voor zowel crypto als fiat, maar ze hebben enkele verificatievereisten voor fiat-overdrachten. Om een ​​fiat over te dragen, moet u het volgende verstrekken:

 • E-mailadres
 • Telefoon nummer
 • Adres
 • Bewijs van adres
 • Leeftijd
 • bankafschrift
 • Twee vormen van overheidsidentificatie

Dit is aanzienlijk meer informatie dan de meeste beurzen vragen tijdens het identificatie verificatieproces.

Bedrijfvertrouwen

Bittrex heeft een iets betere reputatie dan Bitfinex in de blockchain-community.

Omdat Bittrex vanuit Seattle wordt geëxploiteerd, moet het platform voldoen aan de (soms te strenge) regels en voorschriften van de Verenigde Staten. Hoewel Bittrex het aanmelden van nieuwe gebruikers kort moest stoppen na een overweldigende groei eind 2017, is het platform nu weer volledig van kracht met een gestroomlijnde UI-upgrade.

Vraag het een paar handelaars, en u zult waarschijnlijk een mix van meningen over Bitfinex horen. Veel gebruikers hebben geen problemen gehad met het platform, maar een paar veel voorkomende klachten komen keer op keer naar voren. Sommige leden van de gemeenschap zijn van mening dat Bitfinex illegaal Tether afdrukt om hun eigen insolventieproblemen op te lossen. Dit moet echter nog worden bewezen. Andere handelaren hebben ook gemeld dat het minimumbedrag dat nodig is om zich van het platform terug te trekken op oneerlijke wijze de fondsen van kleinere investeerders in de val lokt.

Als vertrouwen een belangrijke factor voor u is, is Bittrex wellicht een betere keuze.

Fondsbeveiliging

Uw geld is op deze beurzen net zo veilig (zo niet veiliger) als op elk ander platform.

Het team achter Bittrex heeft jarenlange ervaring in cybersecurity. Ze gebruiken een elastische portemonnee met meerdere fasen om het merendeel van het geld van de gebruikers offline veilig te stellen. Bovendien hebben ze tweefactorauthenticatie ingebouwd in elke belangrijke stap van het handelsproces.

Bitfinex schetst veel van hun beveiligingspraktijken op hun website. Ze houden 99,5% van het geld van het platform offline in een portemonnee met meerdere handtekeningen. Ze maken ook elke dag een back-up van de database van de beurs en houden verdachte handelsactiviteiten nauwlettend in de gaten.

Klantenservice

Beide uitwisselingen werden geplaagd door trage responstijden als gevolg van onderbezet klantenondersteuningsteams, maar het lijkt erop dat ze dit hebben omgedraaid.

Bittrex maakte een schriftelijke toezegging om dat exacte probleem op te lossen. Het platform herbergt nu een robuuste klantenondersteuningssite met een eenvoudig ticket-systeem voor problemen en talloze veelgestelde vragen.

Bitfinex heeft ook een speciaal gedeelte voor klantenondersteuning met veelgestelde vragen / antwoorden en een gedeelte om eventuele problemen in te dienen.

Bittrex versus Bitfinex Conclusie

Bittrex en Bitfinex lijken zo op elkaar dat u mogelijk nog steeds problemen ondervindt bij het nemen van een beslissing.

Als u vertrouwen in de gemeenschap en / of eenvoud waardeert, Bittrex zou de betere optie kunnen zijn (hoewel dit tegen een hogere prijs komt). Als u van plan bent om in grote volumes te handelen of geïnteresseerd bent in meer geavanceerde handelsopties, moet u waarschijnlijk geven Bitfinex een poging.

(Zie de volledige lijst met crypto-uitwisselingen van CoinCentral)