CEX.IO recensie

CEX.IO werd gelanceerd in 2013, als zowel een Bitcoin-uitwisseling als een cloudmining-service.

In 2016 verlegde het bedrijf hun focus. Hun cloud mining-services werden stopgezet en ze voegden Ethereum toe aan hun platform.

Momenteel gevestigd in Londen, CEX.IO heeft in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd. Ze bieden momenteel een uitwisseling aan, evenals eenvoudige koop- / verkoopmethoden voor Bitcoin en Ethereum. Gebruikers kunnen geld storten op de beurs met zowel bankoverschrijvingen als creditcards.

In deze CEX.IO recensie, we behandelen:

CEX.IO Review: belangrijke informatie

Is CEX.IO veilig?

Naast het hebben van jarenlange terugkerende klanten, zijn er nog een aantal andere factoren waardoor CEX.IO een veilige optie lijkt voor het kopen en verkopen van cryptocurrency..

Legitimiteit van het bedrijf

Als een bedrijf dat opereert vanuit het Verenigd Koninkrijk en klanten bedient in het grootste deel van de wereld, volgt CEX.IO een verscheidenheid aan wet- en regelgeving van de overheid.

  • Opgericht als een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid in het Verenigd Koninkrijk.
  • Geregistreerd bij FinCEN.
  • Voldoet aan de Payment Card Industry Security Standards Council.
  • Geregistreerd bij het Information Commissioner’s Office of the United Kingdom

Veiligheid van fondsen

Hoewel ik niet veel details kon vinden over hoe CEX.IO het geld van gebruikers opslaat, beweren ze wel offline koude opslag te gebruiken. Dit is een goed teken, hoewel ik zou willen dat ze meer specifieke details zouden verstrekken die gemakkelijk te vinden waren.

Persoonlijke accountbeveiliging

U kunt uw persoonlijke CEX.IO accounts met 2-factorenauthenticatie, hetzij via Google Authenticator of via sms / oproepverzoeken. Ik raad aan om Google Authenticator te gebruiken. Het wordt ook aanbevolen om geen grote hoeveelheden cryptocurrency op ENIGE beurzen of online portefeuilles te bewaren. U kunt hier meer lezen over het veilig opslaan van uw cryptocurrency.

Hoe u cryptocurrency kunt kopen op CEX.IO

1) De eerste stap is om te registreren en een account aan te maken. Dit doe je via de aanmeldknop in de rechterbovenhoek. De stappen om te registreren zijn gemakkelijk te volgen en spreken voor zich.

cex.io aanmelden

2) Tijdens het registratieproces wordt u gevraagd om 2-factor authenticatie in te stellen. Ik raad u ten zeerste aan dit in te stellen om uw account te beveiligen.

cex.io portemonnee beveiliging

3) Verifieer uw account. Bijna alle cryptocurrency-uitwisselingen die fiat-valuta accepteren (USD, EUR, enz.), Vereisen verificatie. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat deze uitwisselingen voldoen aan verschillende wet- en regelgeving. Het verificatieproces verschilt per land, maar hier zijn enkele voorbeelden van de informatie die nodig kan zijn om uw account te verifiëren:

  • Voor-en achternaam
  • Adres
  • Afbeelding van ID
  • Bewijs van adresdocument
  • Selfie met creditcard

cex.io creditcard- en identiteitsverificatie

In mijn persoonlijke ervaring heeft CEX.IO mijn account zeer snel geverifieerd.

4) Financier uw account. Wanneer uw account is geverifieerd, kunt u geld op uw account storten via creditcard of bankoverschrijving. Creditcards kunnen een snellere methode zijn om geld op uw account te storten, hoewel er extra kosten aan verbonden zijn. De overboekingstijden variëren, maar duren doorgaans 1-3 dagen.

cex.io stortingsmethoden

5) Koop Bitcoin en / of Ethereum. Zodra uw account is geverifieerd en gefinancierd, kunt u dat doen koop cryptocurrency op CEX.IO.

Koop op CEX.IO

CEX.IO’s Easy Buy-methode maakt gebruik van “Fill-or-Kill” -orders om prijzen te garanderen. U kunt meer over dit proces leren in deze schermafbeelding van hun site.

cex.io vullen of doden

U kunt ook op hun beurs handelen om kosten te besparen.

Bezoek CEX.IO

Klantenservice

CEX.IO verzorgt de klantenondersteuning via e-mail. Ze hebben ook een uitgebreide FAQ.

In mijn persoonlijke ervaring met de klantenondersteuning van CEX.IO ben ik erg tevreden. Mijn account werd zeer snel geverifieerd en mijn e-mails kregen binnen 24-48 uur antwoord.

Ondersteunde landen

CEX.IO biedt hun diensten aan het grootste deel van de wereld. Op het moment van schrijven van deze recensie ondersteunt CEX.IO alle landen, tenzij hieronder anders vermeld.

De volgende landen mogen geen geld storten met creditcards

Bosnië, Herzegovina, IJsland, Iran, Irak, Noord-Korea, Syrië, Vietnam

De volgende landen mogen geen geld storten via bankoverschrijving

Afghanistan, Ivoorkust, Democratische Republiek Congo, Eritrea, Ethiopië, Guinee, Guinee-Bissau, Haïti, Iran, Irak, Kenia, Liberia, Libië, Nigeria, São Tomé en Principe, Somalië, Soedan, Syrië, Tanzania, Tunesië, Turkije, Vietnam, Jemen, Zimbabwe

Voor sommige delen van de Verenigde Staten gelden mogelijk beperkingen.

Grenzen

De limieten voor het storten en opnemen van accounts op CEX.IO zijn afhankelijk van uw niveau van accountverificatie.

Basic accounts kunnen alleen creditcards gebruiken voor stortingen en opnames.

Stortingslimieten: $ 300 per dag / $ 1.000 per maand

Opnamelimieten: $ 500 per dag / $ 2.000 per maand

Geverifieerd rekeningen kunnen zowel creditcards als bankoverschrijvingen gebruiken voor stortingen en opnames.

Stortingslimieten: $ 10.000 per dag / $ 100.000 per maand

Opnamelimieten: $ 10.000 per dag / $ 100.000 per maand

In mijn ervaring was “geverifieerd” worden een vrij eenvoudig proces. Ik moest een formulier invullen met wat persoonlijke gegevens en foto’s uploaden van mijn identiteitsbewijs en mijn identiteitsbewijs.

Verified Plus

Als u uw limiet wilt verhogen tot voorbij wat beschikbaar is voor ‘geverifieerde’ accounts, kunt u ‘geverifieerd plus’ aanvragen bij uw accountbeheerder. Indien geaccepteerd, zijn uw limieten onbeperkt.

Vergoedingen

De vergoedingen van CEX.IO variëren afhankelijk van of u hun ruil- of eenvoudige koop- / verkoopmethoden gebruikt.

Als u op de beurs handelt, bedragen de vergoedingen maximaal 0,2%. Als u hun gemakkelijke koop- en verkoopmethoden wilt gebruiken, brengen ze 7% kosten in rekening.

Daarnaast zijn er ook kosten voor stortingen en opnames.

Stortingskosten zijn ongeveer 3,5% bij gebruik van creditcards, maar gratis bij gebruik van bankoverschrijvingen.

De opnamekosten bedragen maximaal $ 3,8 + 1,2% bij gebruik van creditcards en $ 50 voor bankoverschrijvingen.

CEX.IO Samenvatting beoordeling

CEX.IO is een beginnersvriendelijke manier om cryptocurrencies te kopen. Hun website is heel gemakkelijk te gebruiken en het gebruik van een creditcard is geweldig.

Het nadeel van CEX.IO zijn hun vergoedingen. Als u de “gemakkelijke koop- en verkoopmethode” gebruikt, zijn hun vergoedingen een behoorlijk stuk hoger dan die van hun concurrent Coinbase. Dat gezegd hebbende, kunt u hun uitwisseling gebruiken om kosten te besparen. CEX.IO biedt u ook veel grotere limieten voor stortingen dan Coinbase wanneer u een creditcard gebruikt.

Met alle factoren in aanmerking genomen, zou ik CEX.IO aanbevelen voor nieuwkomers op het gebied van cryptocurrency, vooral degenen die in landen wonen die niet worden ondersteund door Coinbase.