Directe uitwisselingen zijn een populaire manier voor handelaren in cryptocurrency om snel en efficiënt te handelen. Veel mensen beschouwen Changelly en ShapeShift als twee van de beste instant-uitwisselingsopties die momenteel op de markt zijn. Als cryptocurrency-handelaar is het belangrijk om de voor- en nadelen van elke uitwisseling in overweging te nemen.

In deze directe beoordeling onderzoeken we Changelly vs. ShapeShift, rekening houdend met hun belangrijkste overeenkomsten en verschillen op gebieden als gebruikersinterface, beveiliging, vergoedingen en valuta-opties..

Gebruikersomgeving

Laten we eerst in deze vergelijking van Changelly versus ShapeShift de gebruikersinterfaces evalueren. Dit is de eerste indruk die elke cryptocurrency-handelaar krijgt bij het gebruik van een exchange.

De interface van Changelly is misschien wel de meest directe, eenvoudig te gebruiken tussen alle cryptocurrency-uitwisselingen. In plaats van naar een aparte pagina te moeten navigeren om handelsopties te zien en wisselkoersen te berekenen, plaatst Changelly dit bovenaan de homepage. Ja, er is nog een aanmeldings- / inlogproces dat moet worden doorlopen voordat u daadwerkelijk kunt handelen. Desalniettemin kunt u vooraf een goed idee krijgen van hoe vergoedingen eruit zien.

screenshot van de Changelly-homepage

De Changelly-startpagina bevat een calculator voor het omrekenen van valuta’s waarvoor u zich niet hoeft aan te melden.

Voorheen stond ShapeShift bekend als ‘de uitwisseling zonder accounts’. In september 2018 besloot de beurs echter om dit model te wijzigen om gebruikers te beschermen en wrijving te verminderen. In de toekomst moet u een account aanmaken om te kunnen handelen.

In vergelijking met Changelly is ShapeShift misschien wat moeilijker voor nieuwere gebruikers. Als u bijvoorbeeld naar de homepage van de beurs gaat, ziet u een pop-upvenster met de tekst “voor handelen is een account vereist” en worden alle mogelijke voordelen van het gebruik van deze beurs weergegeven. Wanneer je de pop-up verlaat, zul je veel coole functies ontdekken met betrekking tot uitwisselingsstatistieken. U kunt bijvoorbeeld de meest recente transacties zien van verschillende crypto-naar-crypto-transacties (BTC-naar-altcoin, altcoin-naar-BTC en altcoin-naar-altcoin). De startpagina bevat ook 24-uursstatistieken voor het aantal transacties, het BTC-volume-equivalent, de gemiddelde verwerkingstijd en het meest populaire handelspaar.

Veiligheid

Changelly slaat geen gebruikersfondsen op haar site op. In plaats daarvan stuurt de uitwisseling geld rechtstreeks naar uw portemonnee nadat u deze hebt gebruikt. Dit maakt het een niet-bewaarplichtige beurs, die over het algemeen als veiliger wordt beschouwd dan een beurs die cryptocurrency-fondsen aanhoudt (bewaaruitwisseling). Bovendien gebruikt Changelly tweefactorauthenticatie.

In mei 2017 werd een van de ondersteuningsaccounts van Changelly gehackt. Sommige gebruikers hebben een bericht ontvangen die luidde: “Alle klanten die wisselen van bitcoin naar welke valuta dan ook, moeten handmatig overschrijven naar dit Bitcoin-portefeuilleadres: ..” De klantenondersteuning van Changelly zegt dat ze het account hebben geblokkeerd als reactie om te voorkomen dat gebruikers geld verliezen.

ShapeShift gebruikte ooit hot wallets op zijn site. Het is niet duidelijk of dit nog steeds het geval is, maar u moet zich bewust zijn van het eerdere beveiligingsprobleem van deze exchange. In april 2016 werd ShapeShift gehackt, wat resulteerde in de verlies van $ 200.000 aan fondsen. Volgens CEO Erik Voorhees was de “serverinfrastructuur gecompromitteerd en bedreigd. We hebben de beslissing genomen om die infrastructuur te schrappen en opnieuw op te bouwen in een geheel nieuwe en veilige omgeving. ” Het is belangrijk op te merken dat er geen geld van klanten is verloren. Het enige geld dat werd gestolen, behoorde toe aan het bedrijf zelf. ShapeShift beschouwde een niet nader genoemde medewerker als verantwoordelijk voor het incident.

ShapeShift 24-uurs statistieken

ShapeShift toont u up-to-date handelsstatistieken.

Vergoedingen

ShapeShift-kosten zijn relatief laag voor een onmiddellijke uitwisseling. De beurs brengt alleen een mijnvergoeding in rekening voor elke transactie. Een paar mensen hebben gezegd dat de uitwisseling winst maakt door een hogere vaste mijnvergoeding te vermelden ten opzichte van de daadwerkelijke mijnvergoeding. Toch zijn de ShapeShift-kosten doorgaans minder dan 0,5 procent voor een bepaalde transactie.

De uitwisseling vergoedt geen mislukte transacties in gevallen waarin activa minder waard zijn dan het geboekte bedrag voor mijnwerkersvergoeding. Als u crypto naar een onjuist adres verzendt (d.w.z. GNT naar een ETH-adres), zal de uitwisseling een extractievergoeding in rekening brengen die gelijk is aan 50 EUR van het verkeerd verzonden activum met de dan geldende wisselkoersen.

Net als bij ShapeShift, zijn de Changelly-vergoedingen vastgesteld op 0,5%. Een nadeel van Changelly is echter dat sommige mensen de mogelijkheid van verborgen kosten hebben opgemerkt. Als u bijvoorbeeld een hoeveelheid valuta invoert die u heeft (bijv. USD), is wat u in een andere valuta ontvangt (bijv. BTC) niet altijd gelijk aan de huidige marktkoers. Soms is de marktrente echter correct. Dit is iets waar u op moet letten wanneer u een transactie doet om te voorkomen dat u onnodig geld verliest. Hoewel je dit altijd bij elke transactie op een beurs moet doen, moet je vooral proactief zijn om dit op Changelly te voorkomen.

eenvoudig diagram van hoe Changelly werkt

Changelly somt 90+ cryptocurrencies op, evenals USD- en EUR-fiat-opties.

Valuta-opties

Het belangrijkste voordeel van zowel ShapeShift als Changelly ten opzichte van de meeste beurzen is natuurlijk het feit dat er niet slechts een paar hoofdmunten zijn die de helft van een handelspaar vormen. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig Qtum en Aragon rechtstreeks verhandelen, in plaats van Qtum te verhandelen naar Bitcoin en vervolgens Bitcoin naar Aragon, zoals u op de overgrote meerderheid van andere beurzen zult moeten doen..

Als je geïnteresseerd bent in een van de grootste verschillen in het Changelly vs. ShapeShift-debat, dan is de beschikbaarheid van fiat-valuta zeker iets om te overwegen. ShapeShift heeft een strikt no-fiat-beleid. In plaats daarvan werkte ShapeShift samen met Simplex om u deze optie te geven. Zelfs met dit partnerschap kunt u alleen kiezen tussen BTC-USD en BTC-EUR handelsparen.

Er zijn ongeveer 33 cryptocurrencies beschikbaar op ShapeShift. De site vermeldt nog een aantal crypto’s als ‘tijdelijk niet beschikbaar’, wat de bruikbaarheid van de exchange voor sommige gebruikers moeilijk zou kunnen maken. Changelly biedt daarentegen een verscheidenheid aan cryptohandelparen (meer dan 90) voor USD en EUR. Met deze uitwisseling kunt u ook aankopen doen met bankpassen en creditcards (Visa of Mastercard).

ShapeShift-interface voor het verhandelen van twee cryptocurrencies

ShapeShift biedt zowel “snelle” als “nauwkeurige” handelsopties.

Geografische beperkingen en transactielimieten

Noch ShapeShift noch Changelly hebben geografische beperkingen. Dit betekent dat gebruikers van over de hele wereld gemakkelijk toegang hebben tot beide uitwisselingen. Dit is goed nieuws, vooral omdat veel beurzen dergelijke beperkingen hebben.

Als u grote bedragen wilt wisselen, moet u weten dat beide beurzen transactielimieten hebben. ShapeShift heeft een relatief lage transactielimiet van $ 10.000 voor gebruikers van niveau 1. Het is mogelijk om deze limieten te verhogen door lidmaatschap. Vanaf november 2018 zijn er nog geen hogere niveaus (2-5) voor niet-leden beschikbaar. De maximale limieten voor Changelly zijn $ 50 tot $ 10.000 voor de eerste transactie, tot $ 20.000 per dag en tot $ 50.000 per maand.

Gevolgtrekking

Dus welke uitwisseling wint het Changelly vs. ShapeShift-debat? Door de bovenstaande criteria te onderzoeken, lijkt het erop dat Changelly over het algemeen een lichte voorsprong heeft. Hoewel, als vergoedingen belangrijk voor u zijn, het misschien de moeite waard is om ShapeShift te gebruiken.

Het is belangrijk op te merken dat ShapeShift een lidmaatschapsprogramma toegevoegd in september 2018. Dit zal zeker iets zijn om in de nabije toekomst op te letten, aangezien de beurs deze functies uitrolt. Het kan mogelijk helpen de algehele gebruikerservaring van ShapeShift te verbeteren. Wat Changelly betreft, blijft de uitwisseling een aantal partnerschappen met bedrijven in de blockchain en crypto-ruimtes. Zaken als de integratie van mobiele applicaties met verschillende betalingsapps zouden het gebruikersbestand van Changelly en de toekomstige acceptatie heel goed kunnen verbreden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me