Coinbase versus Kraken

Coinbase en Kraken zijn twee van de meest aanbevolen opties voor het kopen van cryptocurrencies. In deze Coinbase vs Kraken vergelijking, laten we u de belangrijkste verschillen tussen beide opties zien, zodat u de juiste voor u kunt kiezen.

Coinbase vs Kraken: belangrijke informatie

Coinbase vs Kraken: Instant Buy of Crypto Exchange?

Als je de bovenstaande tabel met belangrijke informatie bekijkt, is het je waarschijnlijk opgevallen dat Coinbase wordt vermeld als beginnersvriendelijk. Kraken is dat echter niet. Hoewel beide sites gebruikers in staat stellen cryptocurrency te kopen, bieden ze deze service op verschillende manieren aan.

Kraken werkt als een cryptocurrency-uitwisseling. Om uit te leggen: u kunt valutaparen met elkaar verhandelen, vergelijkbaar met een forex of aandelenbeurs. Dit ontwerp laat meer ruimte voor menselijke fouten dan Coinbase, vooral als je geen eerdere handelservaring hebt. Bekijk de beste day trading strategieën waarmee u een handelsdeskundige kunt worden.

Ervan uitgaande dat u wilt handelen met fiat-valuta (USD, EUR, etc.), zal het waarschijnlijk langer duren voordat u uw cryptocurrency op Kraken koopt. Om cryptocurrency met fiat op Kraken te kopen, moet u de volgende stappen uitvoeren:

 1. Verifieer eerst uw account.
 2. Stort daarna fiat-valuta via bankoverschrijving.
 3. Wacht vervolgens tot uw storting op uw rekening komt, wat gewoonlijk 1-5 werkdagen duurt.
 4. Ruil ten slotte uw fiat-valuta in voor cryptocurrency.

Zoals u hieronder zult zien, kunt u met Coinbase uw prijs sneller vastleggen.

kraken kopen & amp; verkooporders

Kraken maakt gebruik van orderboeken waardoor het koopproces iets gecompliceerder wordt dan bij Coinbase.

Als alternatief vereenvoudigt Coinbase het kopen van cryptocurrency door veel van de meer complexe aspecten van beurzen te verwijderen. Sterker nog, het stelt je in staat om cryptocurrency te kopen met beide bankoverschrijvingen (ACH) en pinpassen. Hieronder laten we u zien hoe het koopproces van Coinbase is voor elke betaalmethode.

Aankopen met pinpassen

 1. Verifieer eerst uw account en betaalpas.
 2. Koop vervolgens onmiddellijk Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin of verschillende andere munten voor de vaste prijs.

Notitie: De aankooplimieten van Coinbase-betaalpassen en bankoverschrijvingen verschillen per gebruiker. De limieten voor betaalpassen worden bijvoorbeeld bepaald door de leeftijd van de rekening, de koopgeschiedenis en de verificatiestatus. Als u hoopt grotere bedragen te kopen, zijn aankopen via overboeking een goede optie, aangezien u na verificatie onmiddellijk toegang heeft tot hogere limieten.

Coinbase Instant Buy-interface

Coinbase Instant Buy-interface

Aankopen via bankoverschrijving

 1. Verifieer eerst uw account.
 2. Koop daarna Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin of verschillende andere munten voor de vaste prijs.
 3. Vervolgens ontvang je na een paar dagen verwerkingstijd de afgesproken hoeveelheid cryptocurrency die je hebt gekocht.

Wanneer u een betaalpas gebruikt, ziet u gemakkelijk de voordelen van Coinbase. U kunt niet alleen een betaalmethode gebruiken die vaak de voorkeur heeft, maar u ontvangt ook uw cryptocurrency direct.

Als u zo snel mogelijk een prijs wilt vastleggen, kunt u ook profiteren van een bankoverschrijving. In tegenstelling tot Kraken kunt u met Coinbase uw aankoopprijs vastleggen voordat uw bankoverschrijving wordt verwerkt. Dit kan handig zijn als u verwacht dat de prijzen snel zullen stijgen. Houd er rekening mee dat u geen cryptocurrency van uw account kunt overboeken terwijl uw bankoverschrijving wordt verwerkt.

Ongeacht welke betaalmethode u gebruikt, de prijs en kosten worden duidelijk weergegeven op het moment van uw aankoop. De prijs is gebaseerd op wisselkoersen, dus u kunt er zeker van zijn dat het een eerlijke prijs is. Coinbase brengt wel kosten in rekening voor hun service, die u kunt zien in het gedeelte Kosten hieronder.

Coinbase vs Kraken: klantenondersteuning

Hoewel beide platforms in het verleden worstelden met klantenondersteuning, hebben ze het afgelopen jaar talloze verbeteringen doorgevoerd. U zou dus geen problemen moeten hebben met ondersteuning op Coinbase of Kraken.

Coinbase biedt klantenondersteuning via e-mail en telefoon. Hoewel Coinbase niet onberispelijk is, lijkt het binnen een redelijk tijdsbestek te reageren op problemen met klantenondersteuning. In onze persoonlijke ervaring heeft Coinbase binnen 24-48 uur gereageerd op supporttickets. Deze ervaring wordt meestal herhaald op online forums, hoewel 24-72 uur een nauwkeuriger totaalcijfer kan zijn.

Kraken staat doorgaans bekend om zijn goede klantenservice, hoewel er enkele klachten lijken te zijn over accountverificatietijden. In de buurt van online forums hebben gebruikers gezegd dat ze moeite hebben om nieuwe accounts te laten verifiëren en dat ze niet binnen een redelijk tijdsbestek kunnen rekenen op klantenondersteuning.

Beide bedrijven worden vertrouwd door de gemeenschap

Als je het vertrouwen van de gemeenschap tussen Coinbase en Kraken observeert, zul je niet veel verschil merken. Beiden zijn pioniers geweest in het onderhouden van de aan- en verkoop van cryptocurrency, te beginnen in respectievelijk 2012 en 2011.

Beide bedrijven zijn gevestigd in San Francisco, Californië. Als in de VS gevestigde bedrijven zetten beide sites zich volledig in om te voldoen aan alle Amerikaanse wet- en regelgeving.

Veilig

Met miljoenen dollars die op deze sites worden vastgehouden, zou de beveiliging van fondsen een van hun belangrijkste zorgen moeten zijn. Zowel Kraken als Coinbase houden zich aan de best practices uit de branche voor het opslaan van zowel cryptocurrency als fiat-valutafondsen.

 • Ze houden de fondsen van het bedrijf en van gebruikers gescheiden, wat betekent dat ze uw fondsen niet gebruiken voor operationele doeleinden van het bedrijf.
 • Het belangrijkste is dat de overgrote meerderheid van cryptocurrency-fondsen wordt opgeslagen in veilige offline portefeuilles voor koude opslag. Dit type opslag beschermt deze fondsen tegen een mogelijke hack of andere beveiligingsinbreuken.
 • Beide sites bieden ook een verscheidenheid aan methoden om uw persoonlijke accounts te beveiligen, waaronder 2-factor-authenticatie.

Daarnaast biedt Coinbase een aantal extra voorzorgsmaatregelen. Cryptocurrency-fondsen die online worden aangehouden, zijn verzekerd door een syndicaat van Lloyd’s of London. Bovendien worden de tegoeden van Amerikaanse klanten in USD-portefeuilles tot $ 250.000 gedekt door de FDIC-verzekering.

Als uw persoonlijke account echter rechtstreeks in gevaar wordt gebracht doordat u deze niet goed beveiligt, kan geen van beide sites verantwoordelijk worden gehouden voor eventueel verloren geld.

Coinbase vs Kraken: vergoedingen

Als besparen op kosten uw primaire zorg is, komt Kraken in deze vergelijking voorop. Dat gezegd hebbende, zou je moeten Houd er rekening mee dat deze twee bedrijven verschillende diensten en betalingsmethoden aanbieden.

Kraken’s handelskosten zijn over het algemeen lager dan 0,36%, variërend per valutapaar. Voor meer informatie kunt u het tarievenoverzicht bekijken hier.

Coinbase heeft begrijpelijkerwijs hogere kosten als u rekening houdt met:

 1. Ze bieden aanvullende services die Kraken niet biedt.
 2. En ze accepteren pinpassen, die natuurlijk hogere kosten met zich meebrengen. Deze kosten zijn te wijten aan de kosten die door kaartmaatschappijen in rekening worden gebracht en de risico’s van frauduleuze terugboekingen.

Op Coinbase brengen bankoverschrijvingen doorgaans 1,49% kosten met zich mee, terwijl aankopen met betaalpassen 3,99% kosten.

Coinbase vs Kraken: beschikbare cryptocurrencies

Als je verschillende altcoins wilt kopen, is Kraken waarschijnlijk de betere optie voor jou.

Coinbase biedt gebruikers alleen de mogelijkheid om Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, 0x, USD Coin, Basic Attention Token en Zcash te kopen en verkopen. Hoewel ze in een vrij snel tempo begonnen zijn met het toevoegen van meer cryptocurrencies.

Aan de andere kant kun je met Kraken de volgende cryptocurrencies verhandelen:

 • Bitcoin
 • Cardano
 • Bitcoin Cash
 • De visie van Bitcoin Satoshi
 • Dash
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • Ethereum
 • Gnosis
 • Litecoin
 • Meloen
 • QTUM
 • Augur
 • Tether
 • Stellaire lumen
 • Monero
 • XRP
 • Zcash

Coinbase vs Kraken: Final Thoughts

In de strijd van Coinbase vs Kraken is er geen duidelijke winnaar. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur. In feite zijn beide sites goede opties om cryptocurrencies te kopen.

Als eenvoud en tijd uw zorgen zijn, Coinbase is de betere optie voor jou. Van de twee is het ook de enige optie die pinpassen accepteert.

Als lage kosten en een groot aantal beschikbare cryptocurrencies belangrijk voor u zijn, dan Kraken is een betere optie.

Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt op 5.12.2020 om de veranderingen van de uitwisselingen weer te geven.

Meer Coinbase-vergelijkingen

 • Gemini versus Coinbase
 • GDAX versus Coinbase
 • Bittrex versus Coinbase
 • XAPO versus Coinbase
 • CEX.IO versus Coinbase
 • Changelly versus Coinbase

Meer Kraken-vergelijkingen

 • GDAX versus Kraken
 • Gemini vs Kraken
 • Bittrex tegen Kraken
 • Poloniex tegen Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me