Als u op zoek bent naar een hardware-portemonnee, heeft u misschien de indruk dat Ledger en Trezor uw enige twee opties zijn. Hoewel dat een tijdje geleden misschien het geval was, staan ​​er nu een heleboel hardwareportefeuilles tot uw beschikking.

Een van deze alternatieven is CoolBitX en zijn vlaggenschipproduct, de CoolWallet S. Wat op het eerste gezicht een goedkope naam lijkt, heeft eigenlijk een belangrijke betekenis. Als een coole portemonnee, de CoolWallet S bevindt zich op het kruispunt van warme (online) en koude (offline) portemonnees. Het koppelt een fysieke kaart met een EAL5 + gecertificeerde Secure Element-microchip aan een mobiele app om u “de enige portemonnee voor mobiele hardware ter wereld” te geven.

In deze CoolWallet S-recensie bespreken we alles wat u moet weten over de portemonnee, waaronder:

CoolWallet S recensie

Je zult meteen merken dat de CoolWallet S niet is zoals andere hardwareportefeuilles. In plaats van de USB-stick-variant die andere bedrijven gebruiken voor hun fysieke portemonnee, gebruikt de CoolWallet S een elektronische kaart die ongeveer even groot en duurzaam is als een creditcard..

Behalve de portefeuillekaart bevat de slanke doos ook een herstelkaart, plastic oplader en oplaadkabel.

Inhoud CoolWallet S Box

Inhoud CoolWallet S Box

CoolWallet S-kaart

De CoolWallet S-kaart is duurzaam genoeg om hem gemakkelijk in je portemonnee mee te nemen. Het is waterdicht (tot een uur), licht buigzaam en bestand tegen temperaturen tussen 14 en 122 graden Fahrenheit.

Mobiel eerst

Het CoolBitX-team heeft een mobile-first-benadering gekozen met de CoolWallet S. Voordat u de portemonnee kunt gebruiken, moet u eerst de aanvullende app naar uw telefoon downloaden. De CoolWallet S-app is op beide beschikbaar Android en iOS.

Je koppelt je kaart via bluetooth aan de wallet app. Om dit te doen, moet u de app ook locatierechten geven.

De CoolWallet S-app koppelt via Bluetooth aan de fysieke kaart.

De CoolWallet S-app koppelt via Bluetooth aan de fysieke kaart.

Het verbinden van de twee portemonnee-componenten is relatief eenvoudig. De app biedt eenvoudig te begrijpen instructies, en de website biedt extra hulp als je vastloopt.

Een portemonnee maken

Zodra uw fysieke portemonnee is gekoppeld, kunt u beginnen met het instellen van de portemonnee voor uw munten. Handig is dat u meerdere valuta’s kunt verzenden, ontvangen en opslaan in één portemonnee. Zoals met de meeste wallets, kun je een seed herstellen of een geheel nieuwe wallet maken.

Je hebt nogal wat opties om je portemonnee helemaal opnieuw te maken. U kunt de lengte van uw seed-frase aanpassen en kiezen of u deze via een app of kaart wilt genereren. Elke selectie brengt een verschillend beveiligingsniveau met zich mee. Hoe langer het zaadje, hoe veiliger. En het genereren van kaarten heeft een hoger beschermingsniveau dan het genereren van apps.

De CoolWallet S heeft verschillende niveaus van zaadbescherming.

De CoolWallet S heeft verschillende niveaus van zaadbescherming.

Het verifiëren van het zaad is geen wandeling in het park. In plaats van dat je een aantal willekeurige zaden moet invoeren om de nauwkeurigheid te controleren, dwingt de CoolWallet S-app je om de som van al je zaden in te voeren. Met elk zaadje op vijf cijfers is dit enigszins pijnlijk.

Het gebruik van nummerzaden in plaats van woorden biedt wel een extra beveiligingslaag. Misschien vindt u het echter overdreven.

CoolWallet S-app

De CoolWallet S maakt gebruik van een eenvoudig ontwerp en bevat alles wat u zou verwachten in een typische portemonnee (plus meer). U heeft een portemonneedashboard om uw saldi en totale accountwaarde te bekijken. U kunt verschillende cryptocurrencies verzenden en ontvangen via openbare adressen en QR-codes. En het bevat een tabblad met de geschiedenis van al uw transacties.

CoolWallet S App-interface

CoolWallet S App-interface

Naast de eenvoudige portemonnee-functionaliteit, bevat de app een Changelly-integratie. Met deze integratie kun je de ene ondersteunde crypto rechtstreeks in de app omwisselen voor een andere. Je portemonnee bestaat ook uit een manier om crypto te kopen, hoewel het eigenlijk gewoon een link is naar Coinmama.

De app had een paar kleine bugs en was soms traag, maar geen van deze dingen was nadelig voor de algehele ervaring.

Beschikbare cryptocurrency

De CoolWallet S ondersteunt niet zoveel munten als andere, meer populaire hardwareportefeuilles. Het bevat echter enkele minder bekende valuta’s zoals JAYZ en BDG die de grote jongens niet hebben. De lijst met cryptocurrency omvat:

  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Binance Coin (BNB)
  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Ketting (USDT)
  • Rimpel (XRP)
  • Zencash (ZEN)
  • ERC20-tokens

Over CoolBitX

CoolBitX, het bedrijf achter de CoolWallet S begon in 2014. In 2015 voerde het CoolBitX-team een ​​Indiegogo-campagne uit voor de originele CoolWallet, waarmee meer dan $ 20.000 werd opgehaald. Twee jaar later kregen ze een seed-ronde van een half miljoen dollar van voornamelijk Aziatische investeerders, waaronder Kyber Capital en Midana Capital.

In 2018 kocht SBI Holdings 40 procent van het bedrijf met als doel de portemonnee te integreren met de vele andere cryptocurrency-projecten die de holding ook bezit..

Sinds de eerste productlancering in 2015 heeft CoolBitX verkocht meer dan 100.000 portemonnees en kreeg goedkeuring van crypto-zwaargewichten zoals Litecoins Charlie Lee.

De reeks investeerders, opmerkelijke aanbevelingen en een aanzienlijk verkoopvolume zijn allemaal tekenen dat u dit bedrijf kunt vertrouwen.

Ondersteuning

Het instellen en gebruiken van de CoolWallet S is misschien niet intuïtief voor beginnende gebruikers van cryptocurrency. Er is echter voldoende ondersteuning om u op weg te helpen.

De website biedt een uitgebreide handleiding, u door alles leiden, van het koppelen van uw portemonnee tot het verwijderen van uw account. Bovendien is er een lijst met veelgestelde vragen die betrekking hebben op alle fundamentele vragen die u heeft.

Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u naar de helpcentrum of stuur een contact verzoek. Het team beantwoordt ook actief vragen over Twitter en Telegram.

Communautair sentiment

Over het algemeen lijken CoolWallet S-eigenaren tevreden te zijn met hun aankopen. De portemonnee-app heeft een 4,6 van 5,0 waardering op zowel de Google Play- als de Apple App-winkels. Dat gezegd hebbende, weerspiegelen die scores de mening van minder dan 100 gebruikers.

Reddit en andere leden van de forumgemeenschap zijn over het algemeen ook lovend over de portemonnee. In meerdere discussies kwamen echter twee beveiligingsproblemen aan de oppervlakte. Ten eerste opent de Bluetooth-verbinding tussen de kaart en de app de portemonnee voor een paar aanvalsvectoren die je niet hebt in een normale hardware-wallet-USB-verbinding. Ten tweede vereist de app alleen aanvullende biometrische verificatie bij het verzenden van geld. Er is niets dat iemand met uw telefoon ervan weerhoudt uw saldo of andere informatie te bekijken.

U hoeft zich echter geen zorgen te maken. De portemonnee gebruikt AES256-codering om het BLE-signaal te beveiligen. Dus zelfs als iemand het signaal zou kunnen ruiken, hebben ze alleen toegang tot de openbare transactiegegevens die sowieso op de blockchain te vinden zijn. De portemonnee heeft ook drie onafhankelijke beveiligingsaudits ondergaan en heeft de afgelopen drie jaar geen enkele kwetsbaarheid ondervonden.

Laatste gedachten

De CoolWallet S is een innovatief concept dat de veiligheid van een hardware wallet combineert met de mobiliteit en software.

Met een $ 99 prijskaartje, het is minder duur dan zijn tegenhanger Ledger Nano X. Maar als de merknaam belangrijk voor u is, wilt u misschien in plaats daarvan naar de Ledger kijken.

Aan de andere kant heeft de CoolWallet S weinig tot geen beveiligingsproblemen in vergelijking met andere hardware wallets. Bovendien heeft het de unieke voordelen van draagbaarheid en waardoor u uw crypto rechtstreeks vanuit uw portemonnee in de echte wereld kunt uitgeven.

Voor een strategie waarbij beveiliging voorop staat, raden we aan om een ​​traditionele USB-hardwareportefeuille (Ledger of Trezor) te hebben om het merendeel van je geld ergens op een veilige plek op te bergen, terwijl je zoiets als de CoolWallet S gebruikt voor je dagelijkse bestedingssaldo. Hoewel deze methode twee portemonneeaankopen met zich meebrengt, zijn de kosten laag vergeleken met gemoedsrust.

Al met al zorgt de CoolWallet S voor een handige kleine draagbare gadget met de enorme waarde om uw cryptocurrency onderweg veilig te houden.

Noot van de redacteur: de auteur ontving een aanvullende CoolWallet S om te testen voor de recensie.