Als u op zoek bent naar edelstenen met een lage marktkapitalisatie, zult u waarschijnlijk tijdens uw zoektocht Cryptopia tegenkomen. Wat deze uitwisseling ontbreekt aan bruikbaarheid, het compenseert het door het enorme aantal beschikbare cryptocurrencies.

Cryptopia somt projecten vaak op als ze nog te klein zijn om op een grote beurs als Binance te worden vermeld. Investeren in deze kleine munten kan zeer riskant zijn, maar het vinden van de juiste kan betekenen dat u goud moet slaan.

In deze Cryptopia-recensie behandelen we:

Cryptopia-sleutelinformatie

Hoe het werkt

Cryptopia is puur een crypto-naar-crypto-uitwisseling. Dit betekent dat u het niet kunt gebruiken om munten te kopen met fiat-valuta’s zoals de USD. In plaats daarvan moet u BTC, USDT, NZDT, LTC of DOGE aanschaffen en deze overzetten naar uw Cryptopia-account om te beginnen met handelen..

Het uitwisselingsdashboard is een beetje rommelig. Het toont een doorzoekbare lijst van alle markten, evenals een 24-uurs marktoverzicht voor elke markt. Bovendien geeft het de topmarkt weer door het handelsvolume voor elke valuta te verhandelen.

Om te beginnen met handelen, klikt u op het betreffende tabblad met handelsparen in de linkerbovenhoek en zoekt u naar de munt die u wilt verhandelen.

Dashboard van Cryptopia Exchange

Cryptopia heeft een standaard uitwisselingsinterface. Het bevat een grafiek waarmee u eenvoudig kunt schakelen tussen kandelaars voor prijs en volume, een orderboek / dieptegrafiek en een distributiekaart.

Cryptopia Exchange-interface

De koop- / verkoopfuncties zijn niet zo intuïtief als op andere beurzen, maar ze zijn nog steeds niet zo moeilijk te gebruiken. Hoewel de koop- / verkooppanels geen opties voor markt- of limietorders bevatten, kunt u op een bestaande order in de boeken klikken om uw order automatisch in te vullen. Geavanceerde opties zoals marge- en hefboomwerking zijn niet inbegrepen.

Handelskosten

De vergoedingsstructuur van Cryptopia is eenvoudig. De beurs brengt een 0.2% vergoeding voor elke transactie. Dit is aan de onderkant van de handelskosten op de beurs.

Voor opnames variëren de kosten van Cryptopia per munt. U kunt de opnamekosten voor elke munt bekijken op de CoinInfo-pagina onder ‘Instellingen’.

Er zijn geen aanbetalingskosten.

Beschikbare cryptocurrencies

Een van de belangrijkste voordelen van Cryptopia is het enorme aantal munten dat beschikbaar is om te verhandelen. De uitwisseling ondersteunt honderden cryptocurrencies in handelsparen met BTC, USDT, NZDT, LTC en DOGE.

Welke munt u ook wilt verhandelen, u zult het waarschijnlijk vinden op Cryptopia.

Overdrachtslimieten

Er is geen beperking op het bedrag dat u kunt storten.

Cryptopia beperkt echter het bedrag dat u kunt opnemen op basis van uw verificatieniveau. De niveaus en vereiste informatie zijn als volgt:

 • Niveau 1: e-mail
 • Dagelijkse opnamelimiet: $ 5.000 NZD
 • Niveau 2: volledige naam, geboortedatum, adres, een foto van uw identiteitsbewijs en een foto van uzelf met een identiteitsbewijs

  • Dagelijkse opnamelimiet: $ 50.000 NZD
  • Niveau 3: neem contact op met de klantenondersteuning

   • Dagelijkse opnamelimiet: >$ 50.000 NZD
   • Bedrijfvertrouwen

    Cryptopia was vroeger een voorkeursuitwisseling voor beleggers die relatief onbekende munten wilden kopen. Dit lijkt echter recentelijk te zijn veranderd.

    Talloze gebruikers zijn begonnen met het melden van problemen met zowel stortingen als opnames. Blijkbaar lopen overdrachten vast of verschijnen ze nooit, en de klantenondersteuning reageert traag op eventuele problemen.

    Als u het vertrouwen van het bedrijf belangrijker vindt dan andere factoren, is Cryptopia misschien niet iets voor u.

    Fondsbeveiliging

    De Cryptopia-website heeft geen zinvolle beveiligingsinformatie. Het is onduidelijk hoe ze geld opslaan en welk percentage zich in online (warme) opslag bevindt versus offline (koude) opslag. Positief is dat het platform tweefactorauthenticatie bevat wanneer u inlogt en handelt.

    Nogmaals, als beveiliging een prioriteit van u is, wilt u misschien ergens anders kijken.

    Klantenservice

    Zoals eerder besproken, hebben verschillende handelaren langzame tot geen reacties gemeld van het klantenserviceteam van Cryptopia.

    Als u geen interactie met de klantenondersteuning nodig heeft, kunt u nog steeds een positieve ervaring hebben. Het platform heeft een diepgang help sectie dat omvat een solide lijst met veelgestelde vragen en stapsgewijze instructies voor het uitvoeren van veel van de taken op de beurs.

    Gevolgtrekking

    Het doel van Cryptopia is duidelijk: een uitwisseling om kleine marktkapitalisaties en minder bekende cryptocurrencies te verhandelen. De beveiliging is relatief onbekend, de klantenondersteuning ontbreekt, maar de muntselectie is van de beste klasse.

    Als u alleen in enkele van de beste cryptocurrencies wilt investeren, moet u deze uitwisseling vermijden. Als u echter op zoek bent naar ruwe diamanten, is Cryptopia waarschijnlijk uw beste keuze. Soms moet je het riskeren om het koekje te krijgen.