CRYPTOTAG Review: is deze Badass-back-upportemonnee het waard?

Een cryptograaf, ingenieur, ontwerper en metaalbewerker komen een Noors death metal concert binnen … en komt CRYPTOTAG. Of tenminste, zo stellen we het ons graag voor.

CRYPTOTAG is een cryptocurrency-beveiligingsbedrijf gevestigd in Amsterdam dat titaniumplaten maakt die functioneren als permanente opslag voor back-upzinnen die zijn gekoppeld aan hardware-cryptocurrency-wallets zoals Ledger, Trezor en KeepKey.

Elk pakket wordt geleverd met twee ‘vrijwel onverwoestbare’ titaniumplaten van 24 lijnen, een set metalen pinnen met letteropdruk, een hamerplatform en natuurlijk een metalen hamer van 2 pond.

Hoe CRYPTOTAG werkt

CRYPTOTAG is bedoeld om uw back-upsleutels te beschermen en is niet per se een cryptocurrency-portemonnee. Om uw cryptocurrency daadwerkelijk veilig op te slaan, heeft u een hardware wallet nodig, zoals een Ledger of Trezor. Nadat u uw hardwareportefeuille heeft geconfigureerd, krijgt u een back-upzin die bestaat uit 12 tot 24 woorden (beer, katten, shirt, munt, enz.) De meeste portefeuilles met cryptocurrency gebruiken een standaard genaamd BIP39, een protocol dat drie tot acht letter back-up woorden. De eerste combo’s van vier letters zijn voldoende om het volledige woord te herstellen. Elke CRYPTOTAG is voldoende voor 2x Ledger Nano S / X, 2x Trezor, maximaal 4x KeepKey of andere op BIP39 gebaseerde hardware-wallets.

De meeste portemonnees worden geleverd met een vel papier of karton dat bedoeld is voor de transcriptie, maar dit papier is nog steeds kwetsbaar voor de elementen. CRYPTOTAG wil dat u uw woorden in metaal hamer, zodat gebruikers hun back-upsleutels nog jarenlang kunnen lezen.

CRYPTOTAG Oorsprong

CRYPTOTAG is voortgekomen uit Founder Adrijan ScekicNieuwsgierigheid naar de fundamenten van geld in plaats van de financiële crisis van 2008. “Ik ontdekte dat ik heel weinig wist over iets dat zo belangrijk is in ons dagelijks leven”, zegt Adrijan. “Na jaren van zelfstudie ontdekte ik dat het huidige monetaire systeem gecentraliseerd en onrechtvaardig is. Ik denk dat dit systeem niet lang zal duren. “

CryptoTag

“Toen ik in 2011 voor het eerst met Bitcoin in aanraking kwam, ging er een nieuwe wereld voor me open. Een paar jaar later begon ik met mijnbouw en begon uiteindelijk actief te investeren in verschillende cryptocurrency-projecten. Degenen die ons geld beheersen, hebben de macht. Centralisatie leidt tot machtsmisbruik, en daar wil ik verandering in brengen. Ik besteed mijn tijd, middelen en energie aan projecten die indruisen tegen de status quo en een alternatief zijn voor het huidige monetaire systeem. “

Voordelen:

  • Het lijkt redelijk effectief te zijn als een manier om uw back-upzinnen op te slaan. Een beetje overdreven, zullen sommigen zeggen, maar nogmaals, niemand wil die persoon zijn die tragisch genoeg een fortuin heeft verloren door nalatigheid of brand. Het CRYPTOTAG testfaciliteit is een gedeelte van de site gewijd aan het team dat probeert de platen te verbranden, te schieten en te vernietigen… voor de wetenschap.
  • Extra verzekeringslaag. Een vuurvast product verslaat een product dat dat niet is. Lezers die sterk geneigd zijn tot foutloze beveiliging, zullen troost vinden in elke extra bescherming. Er is een gemoedsrust die voortkomt uit de wetenschap dat uw cryptocurrency veilig is, zelfs als uw huis, kluis, bank, matras en voor sommige van onze shitcoin-investeerderslezers een kartonnen doos onder een brug afbranden, een mooie verzekering biedt.
  • Presentatie van het product. Het CRYPTOTAG-pakket is heel goed samengesteld voor een product in de ruimte. Het bedrijf lijkt het over de top concept van het beschermen van uw digitale activa in titanium met een hamer van 2 pond, en de verpakking voegt meer nieuwheidswaarde toe. De doos wordt geleverd met alles wat hierboven is vermeld, evenals enkele oordopjes en merklucifers.
  • Hamer is waarschijnlijk een behoorlijk wapen om jezelf te verdedigen en uw cryptocurrency als het erop aankomt. Een zeldzame luxe die deze kit biedt die veel andere cryptocurrency-producten niet bieden, is dat het een bevestigend antwoord biedt op de vraag “kan ik dit als wapen gebruiken om mezelf te beschermen?” Natuurlijk komt het er waarschijnlijk nooit op neer, maar in een situatie van leven of dood heb ik liever een CRYPTOTAG-hamer in mijn hand in plaats van een nietige Ledger Nano S (sorry, Ledger-team).

Nadelen:

  • Een papieren portemonnee kan hetzelfde werk gratis doen. € 169,99 (~ $ 194) per starterspakket is een vrij fors bedrag voor een beveiligingsproduct dat alleen uw back-upzinnen beveiligt. Met een Ledger of Trezor kost de hele shebang je bijna $ 300. Dat gezegd hebbende, zijn papieren portemonnees buitengewoon gemakkelijk te verliezen, te verbranden of anderszins te vernietigen, wat de CRYPTOTAG beschermt tegen de laatste twee plagen. Houd er rekening mee dat als u een hardware wallet verliest, u uw cryptocurrency nog steeds kunt herstellen via uw back-upsleutels. Maar als u uw back-upsleutels EN hardwareportefeuille verliest, is uw cryptocurrency zo goed als verdwenen.
  • Beveiliging voor de beveiliging. Een lasteraar van hardwareportefeuilles (en hun afgeleide producten voor back-upsleutel) zal erop wijzen dat de apparaten alleen beschermen tegen online hackers en dat het fysieke product nog steeds moet worden beveiligd. U kunt dus zeker uw cryptocurrency beschermen als uw Ledger of Trezor wordt gestolen, maar als uw titanium CRYPTOTAG wordt ingenomen, kunnen hackers nog steeds een manier vinden om uw geld te stelen. Het veilig houden van het fysieke product is een zaak van de gebruiker en niet van het bedrijf. Oprichter Adrijan stelt voor om een ​​extra wachtwoordzin en meer dan één exemplaar van de CRYPTOTAG te gebruiken. Dus voor het geval dat iemand krijgt toegang, ze kunnen het geld niet verplaatsen zonder de extra wachtwoordzin en je hebt altijd een extra kopie van de back-up.
  • Mogelijk dure whoopsies. Als je per ongeluk de verkeerde letter inslaat, lijkt je fout permanent te zijn en heb je waarschijnlijk een nieuwe titanium plaat nodig (ervan uitgaande dat je beide kanten maximaal moet gebruiken) voor € 99. “Als je toch een fout maakt, zijn er twee opties”, merkt Adrijan op. ”Je kunt een paar keer over de verkeerde letter heen stempelen. Op deze manier wordt de nieuwe letter zo diep gestempeld dat het duidelijk is dat de diepe letter de juiste is. De rest van de letters van het woord zou je ook moeten helpen de juiste letter te raden. “

Laatste gedachten

Doet CRYPTOTAG werk? Als u uw back-upzinnen correct invoert en de metalen platen op een veilige locatie bewaart, ja. Omdat er eigenlijk geen elektronische hardware is, is alles vrij eenvoudig. Hoewel er veel staal- en metaalconcurrenten op de markt zijn die hetzelfde doen, heeft CRYPTOTAG zichzelf gepositioneerd als de meest badass en een van de meer kostenefficiënte keuzes vanwege het vermogen om meer woorden op te slaan dan concurrenten. Dit zal het waarschijnlijk een aantal nieuwigheidspunten opleveren bij klanten die een extra beveiligingslaag in brute stijl willen toevoegen.

Is CRYPTOTAG het waard? Dat hangt af van uw beveiligings- en risicovoorkeuren. Als u een van die zeldzame beleggers bent die een stapel papieren portemonnees ter waarde van miljoenen in een boek bewaart, is het de moeite waard om te upgraden naar iets duurzamer. Als u een gemiddelde belegger in cryptocurrency bent, is het hebben van een back-upbeschermer zoals CRYPTOTAG een goede extra laag voor uw beveiligingsarsenaal. Als je een paar honderd dollar aan cryptocurrency hebt, kun je beter wachten met het uitbetalen van ~ $ 200 voor dit product totdat je genoeg cryptocurrency hebt verzameld die het waard is om te beschermen.

“Onze concurrenten doen niet hetzelfde als wij”, merkt Adrijan op. ‘De meesten verkopen gewoon metaal. We kozen voor een stempelmethode die bewezen het beste werkt (ook door Jameson Lopp) en hebben er een volledig werkend systeem omheen gebouwd. Dat is iets heel anders dan twee platen metaal snijden en ze in een plastic zak doen. We gebruiken ook premium titanium en testen ons product uitgebreid. “

De beste manier om CRYPTOTAG te gebruiken, is door het te combineren met verschillende cryptocurrency-beveiligingsoplossingen. Je hebt natuurlijk een Ledger, Trezor of andere hardware wallet nodig om je cryptocurrency daadwerkelijk op te slaan, zodat je CRYPTOTAG kunt gebruiken. Maar als u dat doet, moet u voorkomen dat u uw back-upzinnen en uw portemonnee op dezelfde locatie bundelt, zodat u niet al uw eieren in één mandje stopt.

We vroegen de oprichter van CRYPTOTAG, wat is de volgende stap in de CRYPTOTAG-line-up? Ninja-sterren?

“We denken meer aan nog grotere hamers en gigantische lasers”, lacht Adrijan. “Nee, we kijken eigenlijk naar andere delen van het veiligheidsspectrum. We willen mensen over de hele wereld in staat stellen hun eigen bank te zijn met een verscheidenheid aan producten en diensten. We willen een toonaangevend, vertrouwd bedrijf voor cryptocurrency-beveiliging worden. Dit omvat in onze ogen producten, diensten en onderwijs. Dus het komende jaar zullen we uitbreiden op die gebieden. “

“Onze klanten rekenen erop dat we er zijn als alle andere beveiligingslagen, zoals hardware- en softwarelagen, uitvallen. We zijn de laatste verdedigingslinie, dus we nemen de erfenis van onze klanten zeer serieus. Sommige mensen denken misschien dat we soms overboord gaan, maar we willen de beste en geteste producten voor onze klanten. We bezuinigen niet. Mensen weten nog steeds niet hoe belangrijk het is om hun eigen bank te zijn. En hoe kwetsbaar hun privésleutels zijn. Daarom gaan we zo ver om die sleutels te beschermen. Het is de belangrijkste informatie die er is. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map