De beste anonieme Bitcoin-portefeuilles

Dus je hebt eindelijk besloten om je bitcoin van een beurs te halen en in een portemonnee op te slaan. Slimme zet.

Door uw cryptocurrency in een portemonnee op te slaan, wordt het risico geminimaliseerd dat uw geld wordt gestolen door hackers die zich vaak richten op exchanges voor hun onheil.

Als extra beveiligingslaag moet u ook rekening houden met privacy bij het kiezen van een portemonnee. Veel mensen stellen het verlangen naar privacy gelijk. Als u een anonieme portemonnee gebruikt, worden uw persoonlijke gegevens van uw geld gescheiden, waardoor niemand u kan opsporen om een ​​stukje van die zoete, crypto-taart te krijgen.

Verrassend genoeg zijn er niet veel portemonnees op de markt die erop gericht zijn u anoniem te houden.

In dit artikel ga ik vier van uw beste opties schetsen, zodat u er een kunt vinden die het beste bij u past.

NOTITIE: Omdat Bitcoin in feite een openbaar grootboek is, er is geen manier om 100% anoniem te blijven. Als u op zoek bent naar volledige privacy, is het de moeite waard om andere munten zoals Monero of Verge te bekijken.

Samourai

Samourai is een van de nieuwste anonieme wallets die er is. Helaas is het product momenteel alleen in alpha, en je kunt het alleen gebruiken als je een Android-telefoon hebt. Voor een portemonnee met een primaire focus op privacy heeft Samourai nog steeds een geweldig ontwerp. De interface is eenvoudig en je kunt een groot aantal functies uitvoeren via sms-berichten.

Elke keer dat u bitcoin ontvangt, produceert de portemonnee een nieuw adres om te voorkomen dat iemand uw koopgedrag volgt. Samourai waarschuwt u ook wanneer u bitcoin meerdere keren naar hetzelfde adres verzendt om onbedoeld hergebruik van adressen te voorkomen. De portemonnee bevat ook andere veelvoorkomende privacyfuncties, zoals Tor- en VPN-ondersteuning, net zoals blockchain verduistering.

Samourai Bitcoin-portemonnee

Om de anonimiteit naar je telefoon uit te breiden, heeft Samourai ook een sluipmodus. Deze coole functionaliteit verbergt de portemonnee van je startscherm, opstartprogramma, applijst en recente apps. De enige manier om uw portemonnee te laten verschijnen, is door een geheime pincode te bellen. Dat zijn dingen op spionage-niveau.

Gevolgtrekking: Als Samourai alles kan waarmaken wat ze beloven, zal dit gemakkelijk een van de beste anonieme softwareportefeuilles zijn. Ze hebben verschillende privacylagen in het product ingebouwd, waardoor u over een gebruiksvriendelijke portemonnee beschikt waarvoor geen extra configuratie of plug-ins nodig zijn.

Electrum op Tails OS

Electrum is gemaakt in 2011 en is een van de meest vertrouwde softwareportefeuilles in de crypto-ruimte.

Verschillende leden van de community raden aan om deze portemonnee te gebruiken op een Tails-besturingssysteem (OS) om ervoor te zorgen dat u anoniem blijft. Als u deze portemonnee op Tails uitvoert, wordt al uw verkeer door Tor geleid – een anonimiteitsnetwerk dat het vrijwel onmogelijk maakt om uw activiteit te volgen.

U hoeft geen persoonlijke gegevens in te voeren om een ​​Electrum-portemonnee in te stellen.

De enige mogelijke manier waarop iemand u in verband kan brengen met uw transacties en portefeuillesaldi, is door de openbare adressen die u gebruikt uit te zenden.

Electrum genereert ook nieuwe adressen voor elke transactie totdat u de gap-limiet bereikt – standaard ingesteld op 20. Zodra u deze limiet heeft bereikt, kunt u nog steeds handmatig nieuwe adressen genereren door een script in de opdrachtconsole te typen. Wees echter voorzichtig, aangezien alle adressen die buiten de gap-limiet worden gegenereerd wordt niet automatisch hersteld van het zaad. Om deze te herstellen, moet u de gap-limiet verhogen of nieuwe adressen maken totdat de gebruikte zijn gevonden.

Als u van plan bent of al een hardware wallet gebruikt, kunt u deze in combinatie met Electrum gebruiken. De portemonnee ondersteunt plug-ins van derden voor populaire hardwareportefeuilles en services met meerdere handtekeningen.

Gevolgtrekking: Electrum wordt vertrouwd door de gemeenschap en biedt u een hoge mate van anonimiteit.

Dit gratis portemonnee is een geweldige optie voor gebruikers die vertrouwd zijn met het uitvoeren van alternatieve besturingssystemen en het gebruiken van de opdrachtregel. Als die dingen je intimideren, raad ik je aan een eenvoudigere oplossing te gebruiken.

BitLox

BitLox is een bitcoin hardware wallet met een privacy set die is ontworpen om uw anonimiteit te garanderen. De hardware kan vasthouden meer dan 100 portemonnees met de mogelijkheid om te creëren miljoenen adressen voor elke portemonnee. U hoeft zich geen zorgen te maken over het hergebruik van adressen met de schijnbaar eindeloze hoeveelheid portemonnee- en adrescombinaties.

BitLox gebruikt verborgen portefeuilles met gegevens die niet te onderscheiden zijn van willekeurige bytes om een ​​extra privacylaag te bieden en u aannemelijke ontkenning te geven. De portemonnee beveiligt ook de handtekeningen van uw transacties met een NIST gecertificeerde echte generator van willekeurige getallen. En indien nodig kunt u een noodpincode invoeren om alle gebruikersgegevens van het apparaat te wissen.

BitLox Extreme Privacy-set

De Extreme privacy-set aangeboden door BitLox bevat bovendien een USB-kluis van militaire kwaliteit met het Tails OS vooraf geïnstalleerd. Hiermee kunt u anoniem geld verzenden en ontvangen via het Tor-netwerk met behulp van hun Tor-compatibele webtool.

Conclusie: Als u geïnteresseerd bent in een veilige privéhardwareportemonnee, is BitLox een geweldige optie. Hoewel het duurder is dan zijn concurrenten (de Extreme Privacy Set is $ 198, -), heeft het product unieke privacymogelijkheden die de andere hardwareportefeuilles gewoon niet bevatten.

Darkwallet

Darkwallet is speciaal ontworpen om uw bitcoin-gebruik zo privé mogelijk te maken. Op hun website staat dat de portemonnee zich in de eerste openbare bèta bevindt, maar hun GitHub-pagina beweert dat het product alleen in alfa is. Hun GitHub-repo heeft ook al meer dan een jaar geen verplichting gehad, waardoor ik geloof dat dit project dood in het water is.

De portemonnee is alleen beschikbaar als plug-in voor Google Chrome maar bevat functies zoals multisig- en escrow-ondersteuning. Om uw transacties zo anoniem mogelijk te houden, gebruikt Darkwallet een combinatie van stealth-betalingen en CoinJoin compressie.

Net als de meeste andere anonieme wallets, genereert Darkwallet een nieuw openbaar adres voor elke transactie die u doet.

WAARSCHUWING: verschillende gebruikers hebben gemeld dat, hoewel de portemonnee operationeel is, deze vol zit met bugs. Bovendien duren transacties via Darkwallet vaak veel langer dan normale transacties op het bitcoin-netwerk.

Gevolgtrekking: ik raad aan tegen met behulp van Darkwallet. De beperkte informatie op hun website en inactieve GitHub-pagina baart zorgen. De ontwikkelaars stellen zelfs dat “het helemaal niet veilig is om de portemonnee te gebruiken.” Dat is meestal geen goed teken.

(Bekijk onze volledige lijst met aanbevolen Bitcoin-portemonnee en Ethereum-portemonnee-opties)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me