Ether Delta Exchange-recensie

Wat is de Ether Delta Exchange en kan ik erop vertrouwen?

Ether Delta is een crytpocurrency-uitwisseling die speciaal is gebouwd voor ERC20-token en Ethereum-handelsparen. De uitwisseling draait op door Ethereum aangedreven slimme contracten die verantwoordelijk zijn voor het beheer van handel, stortingen, opnames en portemonnee-integratie.

Als Ether Delta nieuw voor je is, ziet de algemene lay-out er misschien ongecompliceerd uit in vergelijking met Bittrex en Binance, en de gebruikersinterface kan in het begin lastig en uitdagend zijn om te gebruiken. Laat het je niet raken. Nadat u de ins en outs heeft geleerd, zult u zien dat Ether Delta een van de veiligste en meest gestroomlijnde handelservaringen biedt die er zijn.

Deze beoordeling heeft betrekking op:

Ether Delta’s belangrijkste kenmerken

Hoe het werkt

Ethere Delta functioneert als één groot slim contract. Slimme contracten houden toezicht op de meeste functies van de site, waaronder portemonnee-integratie, stortingen, opnames en handelsorders. Ze zijn het onderscheidende kenmerk van Ether Delta, waardoor het echt gedecentraliseerd is en gebruikers meer controle biedt dan andere reguliere exchanges.

Bij het openen van Ether Delta, zult u merken hoe compact de hele interface is. De portemonnee, het orderboek en de prijsgrafiek bevinden zich allemaal op dezelfde plaats en u hoeft niet eens een account aan te maken om te beginnen met handelen.

ED

In plaats van een account te openen zoals u zou doen op een oude beurs, kunt u met de slimme contracten van Ether Delta uw geld rechtstreeks beheren met uw eigen Ethereum-portefeuilleaccount. Je kunt eithEDdropdownimporteer een reeds bestaand Ethereum-account of maak een nieuwe met de uitwisseling. Als alternatief kunt u ook een Ledger Nano S- of Meta-mask-account synchroniseren met de centrale. We zullen elk van deze accountopties hieronder in meer detail bespreken, maar eerst gaan we kijken hoe we kunnen beginnen met handelen op Ether Delta. Om uw account (s) te beheren, klikt u op een vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek van de beurs. Vanaf hier kunt u portefeuilles en sleutels importeren / integreren en de Etherscan-pagina van een account openen.

Het is belangrijk op te merken dat u niet rechtstreeks vanuit uw Ethereum-accounts kunt handelen. Om de uitwisseling te gebruiken, moet u geld overboeken van uw persoonlijke portemonnee naar de uitwisselingsportefeuille. Om dit te doen, spring je naar het Saldo-vak aan de rechterkant van de pagina en selecteer je Storten. Alle fondsen die zich in uw persoonlijke portemonnee bevinden, worden vermeld onder ‘Wallet’, terwijl alle fondsen die zich in het slimme contract van de beurs bevinden, worden vermeld onder ‘Ether Delta’. Om een ​​overboeking te starten, moet u het aantal Ethereum- of ERC20-token invoeren dat u van uw portemonnee naar de uitwisseling wilt verplaatsen en op de blauwe knop Storten klikken.

ED aanbetaling

ED trekt zich terug


Nadat u dat heeft gedaan, geeft een pop-upvenster u een Etherscan-adres om uw transactie te volgen. Het geld komt op uw beursportefeuille zodra mijnwerkers de transactie verifiëren. Dit proces werkt precies hetzelfde voor opnames. U hoeft alleen maar op het gedeelte Opnames van de Balance Box te klikken, het bedrag in te voeren dat u van Ether Delta naar uw portemonnee wilt verplaatsen en op ‘Opnemen’ te klikken. Er is ook een overboekingsoptie om wissel- of portefeuillegelden rechtstreeks naar een ander Ethereum-portefeuilleadres te sturen.

En dat is alles wat er is. Het overdrachtsproces lijkt in eerste instantie misschien overdreven en vervelend, maar het is niets dat u niet al te maken heeft met reguliere uitwisselingen. Bovendien geeft het u extra controle over uw geld, aangezien de slimme contracten voldoen aan een groot aantal portefeuilles en opslagopties.

Hier zijn enkele van de opties die u heeft om een ​​extern Ethereum-account te synchroniseren met Ether Delta.

Ledger Nano S

Dit is misschien wel de veiligste en gemakkelijkste optie om uw privésleutels te beheren met de slimme contracten van Ether Delta.

Om te beginnen, sluit u gewoon uw Ledger Nano S aan op uw computer, ontgrendelt u deze en opent u de Ethereum-app. Vervolgens moet u contractgegevens inschakelen en browserondersteuning inschakelen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, herkent Ether Delta je Ledger en al het geld dat je hebt, wordt weergegeven in het gedeelte Persoonlijke portemonnee van het vak Saldo. Telkens wanneer u munten uitvoert of overmaakt, hoeft u alleen de transactie van uw Ledger te bevestigen – de Ledger Nano S slaat uw privésleutels en accountadres op, zodat hij voor de rest zorgt..

edlsn

Meta-masker

metamaskMeta Mask is niet zo veilig als de Ledger Nano S, maar het is een goede tweede. Het is een DAPP (gedecentraliseerde applicatie) die wordt uitgevoerd als een Chrome-plug-in en u kunt deze gratis downloaden in de webwinkel van Chrome. Zodra u het heeft gedownload, maakt u een wachtwoord waarmee u toegang krijgt tot uw Meta Mask-adres en privésleutel.

Uw Meta Mask-account zou zichtbaar moeten zijn in de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek van Ether Delta. Net als bij de Ledger Nano S, kunt u, zolang Meta Mask ontgrendeld en actief is, het geld beheren met behulp van de slimme contracten van Ether Delta.

Een nieuw account importeren of aanmaken

Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​bestaand Ethereum-account in Ether Delta te importeren. Om dit te doen, klikt u op de dropbox voor accountselectie in de rechterbovenhoek, selecteert u ‘Account importeren’ en geeft u het adres en de privésleutel van het account op.

Met Ether Delta kunt u ook een nieuw account maken met behulp van de slimme contracten van de beurs. Klik gewoon op “Nieuw account” in de dropbox en u krijgt een nieuwe portemonnee-ID en privésleutel. Zorg ervoor dat u beide ID’s vastlegt, vooral de privésleutel. Als u de privésleutel van het nieuwe account kwijtraakt, heeft u geen toegang tot uw geld.

newkeyed

accountbeveiliging

Ether Delta’s gedecentraliseerde karakter, slimme contracten en persoonlijke portemonnee-integratie maken het een van de veiligste uitwisselingen die er zijn.

Bij traditionele beurzen moet u een account openen om te handelen en geld aan te houden. Deze rekening bevindt zich in het netwerk van de beurs en al uw geld wordt op deze rekening gehouden. Wachtwoorden, gebruikersnamen en (soms) multi-factor authenticatie beveiligen uw account.

Met Ether Delta worden al uw rekeningen gebruikt om uw fonds te beheren bestaan ​​buiten van de uitwisseling. Om gebruikers toegang te geven tot deze accounts, werken de slimme contracten van Ether Delta samen met individuele portemonnee-adressen en privésleutels.

Dus als je geen privésleutels van een adres hebt, heb je geen toegang tot het geld van dat adres, of het nu in het oorspronkelijke account staat of binnen de slimme contracten van Ether Delta. Dit maakt Ether Delta veiliger dan traditionele uitwisselingen, die uw privésleutels voor u bewaren. Als iemand via bijvoorbeeld Bittrex of Binance toegang krijgt tot het account van uw exchange, betekent dit dat ze met uw geld kunnen doen wat ze willen. Met Ether Delta kunnen ze uw portefeuilleadres bekijken, maar zonder de privésleutel van dat account kunnen ze er niets in aanraken.

Dit is waarom de recente hacking Ervaren Ether Delta was niet zo schadelijk voor de uitwisseling als we hebben gezien bij eerdere uitwisselingen, zoals Youbit. De hacker hackte de exchange zelf niet, hij hackte alleen de domeinnaam van Ether Delta, dus het was meer een phishing-scam dan een echte hack. Als het een typische exchange was geweest, had de hacker de gecentraliseerde server van de exchange kunnen hacken, toegang hebben gekregen tot de hot wallet, het geld hebben gepakt en kunnen vluchten. Ether Delta heeft echter geen hot wallet omdat het geen geld vasthoudt voor zijn gebruikers. Alle gebruikers hebben hun eigen geld binnen de slimme contracten van de exchange, dus de enige manier waarop de hacker er toegang toe kon krijgen, was door gebruikers te misleiden om hun privésleutels te onthullen op een valse Ether Delta-website die hij gebruikte om het echte domein te vervangen..

Deze phishing-aanval bewees hoe stevig gedecentraliseerde uitwisselingen zijn. Zonder een gecentraliseerde bron om geld aan te houden, is de beurs beschermd tegen directe aanvallen op de beurs en op gebruikersfondsen.

Handelsparen

Ether Delta is exclusief voor Ethereum- en ERC20-tokens, dus de enige bestaande handelsparen zijn die tussen Ethereum en munten die op de blockchain zijn gebouwd.

Dit maakt de uitwisseling een hotspot voor munten die net uit hun ICO’s zijn gekomen. Elk ERC20-token kan zijn valuta op de beurs vermelden, zolang ze hun token op het platform registreren.

De meest verhandelde valuta’s omvatten onder meer Populous, OmiseGo, Veritaseum en EOS.

Handelskosten en limieten

U kunt gratis storten, opnemen en bestellingen plaatsen op Ether Delta. Wanneer u een bestelling uitvoert (d.w.z. kopen of verkopen met de bestaande bestelling van iemand anders), hoeft u slechts 0,03% te betalen.

Deze vergoeding is specifiek voor de uitwisseling, maar je moet ook voor elke transactie een vergoeding in gas betalen. Gas is een vergoeding die de mijnwerkers betaalt voor het verwerken van elke transactie. Gebruikers kunnen hun eigen gasprijs instellen in het vervolgkeuzemenu rechtsboven onder het gedeelte ‘Gasprijs’. Een hogere gasprijs zal waarschijnlijk resulteren in een snellere transactie, terwijl een lagere gasprijs een langzamere transactie betekent.

De standaard gasprijs is vastgesteld op 4 gwei voor elke transactie, wat overeenkomt met de volgende vergoedingen:

Transactie

Vergoeding

Stort ETH ~ 0.0003 ETH
ETH intrekken ~ 0.0001 ETH
Stortingsfiche ~ 0.0001 ETH
Token opnemen ~ 0.0002 ETH
Handel ~ 0.0003 ETH
Annuleer bestelling ~ 0.0002 ETH

Momenteel zijn er geen opname- of stortingslimieten op Ether Delta. Er is slechts een minimale transactiegrootte van 0,001 en een limiet voor het aantal bestellingen dat een account tegelijkertijd actief kan hebben (maximaal 5 kooporders en 5 verkooporders).

Klantenserviceedhelp

Ether Delta biedt geen sectie met veelgestelde vragen zoals de meeste uitwisselingen, maar het biedt wel een vervolgkeuzemenu ‘Help’ met nuttige bronnen.

Een van deze bronnen omvat een ondersteuningschat. Met deze chat kunnen gebruikers vragen stellen aan bedrijfsvertegenwoordigers en aan de leden van de Ether Delta-gemeenschap. Een nadeel van die chat is dat het een openbare chatroom is, dus vragen kunnen worden overstemd door posts van andere gebruikers. Vertegenwoordigers hebben echter de mogelijkheid om leden berichten te sturen om vragen beter te beantwoorden.

Het vervolgkeuzemenu bevat ook links naar een aantal handleidingen voor het gebruik van Ether Delta. Deze handleidingen leiden gebruikers meestal door naar Reddit-berichten die links naar nuttige bronnen bevatten.

Vertrouwen in de gemeenschap

De gemeenschap van Ether Delta is klein, maar degenen die voor de uitwisseling kiezen, zweren erbij. Over het algemeen zijn de consistente gebruikers loyaal aan het platform en geven ze er de voorkeur aan boven verouderde uitwisselingen vanwege de verbeterde beveiliging en eerbied voor door de gebruiker gecontroleerde fondsen.

Zijn oprichter, Zack Coburn, houdt een vrij laag profiel. Hij heeft een indrukwekkend ondernemend cv, maar hij krijgt niet veel aandacht van zowel media als nieuwswebsites.

Afsluitende samenvatting

Ik ben een groot voorstander van Ether Delta, alleen vanwege de extra beveiliging en veelzijdigheid in vergelijking met oudere uitwisselingen. Controle hebben over uw eigen privésleutels is een groot pluspunt, en de mogelijkheid om meerdere portefeuilles te integreren in de slimme contracten van Ether Delta stroomlijnt geldoverdrachten.

Dezelfde dingen die Ether Delta zo aantrekkelijk maken, kunnen het ook onaantrekkelijk maken voor gebruikers. Tussen het navigeren door slimme contracten en het leren overmaken van geld, kan de leercurve moeilijk zijn in vergelijking met andere uitwisselingen. De handelsparen zijn ook beperkt tot ERC20-tokens, waardoor het een van de weinige beurzen is die geen Bitcoin ondersteunt.

Over het algemeen is Ether Delta een geweldige uitwisseling die de educatieve hoofdpijn waard is die nodig is om het te gebruiken, vooral als u uw munten op een Ledger Nano S of Meta Mark houdt. Zijn gedecentraliseerde karakter en slimme contracten geven u meer macht over uw valuta dan welke andere beurs dan ook, en zodra u de interface kent, wordt het in en uit uw persoonlijke portemonnee overnemen van handelsfondsen een fluitje van een cent..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map