IDEX Exchange-recensie

IDEX is een op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde uitwisseling met Ethereum- en ERC20-tokenhandelsparen. Net als EtherDelta maakt het gebruik van slimme contracten waarmee gebruikers hun privésleutels kunnen beheren en in een veilige, peer-to-peer-omgeving kunnen handelen. Het bevat ook integraties van Ledger Nano S en Meta Mask Wallet, veiligere alternatieven voor fondsbeheer dan het handmatig invoeren van uw privésleutel.

In tegenstelling tot EtherDelta (of andere DEX’s), maakt IDEX echter gebruik van zijn slimme contracten om transacties voor zijn gebruikers te beheren. U tekent nog steeds een transactie af met uw privésleutel, maar de centrale zal de transactie zelf voor u naar de Ethereum-blockchain verzenden. Hierdoor kan de beurs de rekeningsaldi en orderboeken in realtime bijwerken en tegelijkertijd de stroom van netwerktransacties beheren om wrijving te verminderen. Dit geeft IDEX de gebruikerservaring van een gecentraliseerde centrale zonder in te boeten aan de veiligheid en gebruikerscontrole van een gedecentraliseerde centrale.

Hoe IDEX werkt

Zoals met de meeste door Ethereum aangedreven DEX, zijn slimme contracten de naam van het spel voor IDEX. U beheert al uw geld via het slimme contract van de beurs, en zolang niemand anders uw privésleutel heeft, kan uw geld niet worden aangeraakt als het eenmaal is opgeslagen in het contract, tenzij u zich hiervoor afmeldt.

Eenmaal op de beurs zul je merken dat alles wat je nodig hebt om te handelen direct voor je ligt. Uw portefeuillesaldi, de handelsgrafiek, orderboek, handelsparen en andere hulpmiddelen worden allemaal op één pagina weergegeven. Het lijkt misschien overweldigend om dit allemaal samen te hebben, maar we zullen elk onderdeel hieronder bespreken – en als alles op één pagina staat, is het uitwisselen een fluitje van een cent.

IDEX-uitwisseling

Allereerst moet u geld storten in het slimme contract van de beurs om aan de slag te gaan. In de rechterbovenhoek staat een dropbox voor je account waarmee je een nieuwe portemonnee kunt integreren of er een kunt maken via de uitwisseling. Als u besluit er een aan te maken, zal de centrale een privésleutel voor u en een Wallet Keystore-bestand aanmaken. Of u nu een nieuwe portemonnee maakt of een oude opent, u heeft vier opties om een ​​portemonnee op de beurs te openen:

  1. Keystore-bestand: U kunt uw privésleutel rechtstreeks uploaden met behulp van een KeyStore-bestand voor een Ethereum-adres dat u op de centrale of anderszins hebt aangemaakt.
  2. Handmatig ingevoerde privésleutel: U kunt ervoor kiezen om uw privésleutel handmatig in te voeren om het geld van een Ethereum-adres te ontgrendelen.
  3. MetaMask: U kunt uw MetaMask-portemonnee ontgrendelen en deze openen via de centrale.
  4. Ledger Nano S: U kunt uw Ledger Nano S in de beurs integreren en er rechtstreeks geld storten.

IDEX-portemonnees

Hardware wallet-integratie is een van de grootste extra voordelen van het gebruik van een gedecentraliseerde centrale zoals IDEX. Het gebruik van een Ledger om op IDEX te handelen, beschermt u tegen risico’s zoals malware en phishing-aanvallen. Meta Mask beschermt u tegen phishing-aanvallen, maar niet tegen malware, en zoals de EtherDelta DNS-hack heeft aangetoond dat het handmatig invoeren van uw privésleutels uw geld rijp maakt voor phishing en de meest kwetsbare optie is om toegang te krijgen tot fondsen.

Zodra u uw geld op de beurs in handen heeft, moet u het in het slimme contract van de beurs storten. Het lijkt een gekke extra stap, maar het is eigenlijk in uw voordeel, aangezien dit slimme contract uw geld veilig houdt terwijl u handelt en de uitwisseling toestaat transacties rechtstreeks naar het netwerk te verzenden. U kunt vanuit uw portemonnee storten op de centrale via het tabblad Snelle saldi bovenaan de pagina en de gasprijs voor deze transactie op uw gemak aanpassen.

IDEX Quick Balance

Zodra u geld op de beurs heeft, kunt u beginnen met handelen. Met IDEX kunt u markt- / limietorders creëren, en in tegenstelling tot andere DEX’s kunt u transacties annuleren zonder gas te betalen.

Dit is waar IDEX zich onderscheidt van het gedecentraliseerde milieu. U kunt transacties op IDEX annuleren zonder extra te hoeven betalen, omdat alle transacties door de beurs zelf worden uitgevoerd. Dus wanneer u zich aanmeldt voor een transactie, stemt u ermee in om die transactie uit te voeren, maar het slimme contract van de beurs is verantwoordelijk voor het uitzenden naar het netwerk, dus totdat de transactie is verzonden om te worden gedolven, kunt u de uitwisseling vragen om deze in te trekken..

Als u ooit heeft geprobeerd een bestelling op EtherDelta uit te voeren, loopt u het risico dat die transactie mislukt. Soms worden bestellingen door meer dan één partij geclaimd en aangezien het orderboek pas wordt bijgewerkt nadat een transactie op het netwerk is verwerkt, kan een verouderd orderboek ertoe leiden dat gebruikers trades proberen uit te voeren op orders die al zijn gevuld. Het systeem van IDEX lost deze hoofdpijn op door het orderboek in realtime bij te werken nadat een order is gevuld. Dit model biedt gebruikers het voordeel van door de gebruiker beheerd geld met het gemak van een nieuw bijgewerkt bestelsysteem dat ze zouden vinden op een gecentraliseerde beurs.

IDEX-accountbeveiliging

Over het algemeen bieden gedecentraliseerde uitwisselingen beveiligingsverbeteringen die gecentraliseerde uitwisselingen per definitie niet kunnen ondersteunen. IDEX is geen uitzondering. De uitwisseling zelf draait als een knooppunt op het Ethereum-netwerk, dus het zit vol met alle beveiliging die een blockchain-netwerk voor zijn gebruikers met zich meebrengt.

Verder houden de slimme contracten van de beurs fondsen vast totdat de privésleutel een transactie ondertekent om ze te verplaatsen. U kunt uw geld op de beurs houden en niet zweten dat het wordt aangetast, zoals we al te vaak hebben gezien met gecentraliseerde. De reden hiervoor is dat er geen centraal faalpunt is voor een hacker om geld aan te boren. Alle fondsen worden vastgehouden in slimme contracten op de Ethereum-blockchain, dus er is geen risico dat iemand een portemonnee-reserve hackt, omdat IDEX geen gebruikersgelden in één houdt.

De Ledger Nano S-integratie is nog een van de belangrijkste voordelen van IDEX en, gezien de algehele gedecentraliseerde structuur van de beurs, zorgt het voor een van de veiligste handelservaringen die er zijn.

Het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken in termen van beveiliging, is als IDEX’s domeinnaamserviceprovider is gecompromitteerd en een hacker zijn URL kaapt. We zagen dit gebeuren met Ether Delta, maar als zoiets zou gebeuren, is uw geld veilig zolang u uw privésleutels niet handmatig invoert op de nepwebsite.IDEX-markten

IDEX-handelsparen

Zoals we eerder hebben besproken, handelt de uitwisseling uitsluitend met Etherum- en ERC20-tokens. Als zodanig heb je geen toegang tot iets buiten de Ethereum-familie, maar dan heb je nog steeds genoeg opties.

Plus, net als EtherDelta, heeft IDEX vaak tokens die hun ICO’s hot-off voordat ze gecentraliseerde uitwisselingen bereiken, zodat u vroeg kunt instappen voordat iets een uitwisseling met meer volume bereikt.

IDEX-vergoedingen en limieten

IDEX rekent een vergoeding van 0,1% aan voor marketmakers (degenen die liquiditeit genereren door een nieuwe order voor het orderboek te creëren) en 0,2% voor takers (degenen die liquiditeit nemen door een order te plaatsen die al in het orderboek staat). Afnemers zijn ook verantwoordelijk voor het betalen van de gasvergoeding voor een transactie, een proces waar IDEX meer in detail op ingaat FAQs pagina

“Marktafnemers zijn verantwoordelijk voor het dekken van de gasvergoedingen voor elke transactie. Gezien ons ontwerp moet de beurs deze gasvergoeding betalen, geprijsd in ether, bij het verzenden van de transactie naar het netwerk en deze vervolgens aftrekken van het saldo van de marktafnemer. Bij het inwisselen van tokens voor ether komt het afgetrokken bedrag overeen met dat van de gasbijdrage. Bij het inwisselen van ether voor tokens, trekt IDEX het equivalente aantal tokens af op basis van de prijs van het activum in ETH. Deze prijs wordt berekend op basis van het gemiddelde van de laatste 10 transacties.

Ethereum-gasprijzen zijn gestegen en vaak is deze vergoeding hoger dan de IDEX-ruilvergoeding van 0,2%. Deze hoge gasprijzen hebben ertoe geleid dat we bestelminima hebben ingevoerd in een poging de kosten voor onze gebruikers te verlagen. “

De afnemer kan dus meer dan 0,2% betalen, afhankelijk van het netwerkverkeer. Dit betekent ook dat alle bestellingen minimaal 0,15 ETH moeten zijn voor makers en 0,05 voor afnemers, zodat de beurs transactiekosten efficiënt kan beheren. Bovendien is er een minimum opnamebedrag van 0,04 ETH voor zowel Ethereum als tokens. IDEX heeft geen handels- of opnamelimieten.

IDEX-klantenondersteuning

De centrale heeft een chatbox waar zowel gebruikers als ondersteuningsteams vragen en opmerkingen kunnen beantwoorden. De uitwisseling FAQs pagina is ook behoorlijk grondig en uitgebreid. Alex en Phil Wearn, de oprichters van IDEX, zijn ook actief op de subreddit van het project en reageren meestal snel op vragen en klachten van klanten.

De site bevat ook een Contact Formulier om contact op te nemen met het team en een link naar IDEX’s Telegram.

IDEX-gemeenschapsgevoel

IDEX bestaat nog niet zo lang, dus de gemeenschap van supporters groeit nog steeds en is lang niet zo groot als gecentraliseerde concurrenten.

Dat gezegd hebbende, bereikte de uitwisseling onlangs een mijlpaal van 50.000 gebruikers, een indrukwekkend cijfer voor een DEX die 5 maanden geleden werd gelanceerd. Verder zijn de meeste gebruikers die IDEX bezoeken positief over de ervaring, en sommigen zeggen dat het een alomvattend beter alternatief is voor EtherDelta.

Gevolgtrekking

In alle opzichten doet IDEX zijn groeiende reputatie als het aantrekkelijkere kleine broertje van EtherDelta eer aan (misschien is er weinig van toepassing op leeftijd hier, aangezien IDEX in feite EtherDelta overtreft door handelsvolume​Het tweelagige transactievereffeningsmodel omzeilt dezelfde valkuilen die het EtherDelta-systeem teisteren, en het zorgt voor een over het algemeen eenvoudigere, minder frustrerende handelservaring.

Toch heeft dit model zo zijn nadelen, namelijk dat het de uitwisseling niet helemaal onbetrouwbaar maakt. U beheert nog steeds uw privésleutels, maar u vertrouwt op de uitwisseling om transacties voor u uit te voeren, waardoor de laatste stap van het proces enigszins gecentraliseerd blijft. Gelukkig is de IDEX geïntroduceerd het AURA-token en hun nieuwe uitzetmodel om dit probleem op te lossen, dus verwacht dat de uitwisseling nog meer gedecentraliseerd zal worden naarmate 2018 vordert.

Het is nog steeds verplicht aan de Ethereum-blockchain zoals elke door Ethereum aangedreven DEX, en in tijden van netwerkproblemen kunnen gebruikers problemen tegenkomen. Alles bij elkaar genomen, verlicht het ontwerp van IDEX echter veel van de problemen die netwerkcongestie kan veroorzaken voor een DEX, en de gebruikerservaring / interface is schoner dan die van de concurrentie. IDEX is een rijzende ster in de gedecentraliseerde uitwisselingsruimte, en als je EtherDelta leuk vindt maar merkt dat je geïrriteerd bent door het gebruik ervan, is het zeker de moeite waard om het uit te proberen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me