LocalBitcoins Review: wat u moet weten

LocalBitcoins bestaat al sinds 2012 en verbindt Bitcoin-kopers en -verkopers op een open, peer-to-peer marktplaats. Er zijn tal van redenen om Local Bitcoins aan te bevelen als een veilig en gemakkelijk te gebruiken handelsplatform. In deze Local Bitcoins Review leg ik uit wat ik leuk vind aan Local Bitcoins en hoe je kunt profiteren van het gebruik van het platform.

Belangrijke informatie over lokale Bitcoins

Voordat we in de review duiken, is het belangrijkste punt over het gebruik van Local Bitcoins om gezond verstand te gebruiken. Lokale Bitcoins is geen uitwisseling in traditionele zin. U hoeft uw bankrekeninggegevens niet in te voeren en Bitcoin te kopen. In plaats daarvan is Local Bitcoins een plek waar u andere mensen kunt ontmoeten die geïnteresseerd zijn in het kopen en verkopen van Bitcoins. Daarom moet u voorzichtig zijn bij het selecteren van handelaren om een ​​transactie mee uit te voeren. Hoewel Local Bitcoins maatregelen heeft getroffen om ervoor te zorgen dat u niet wordt opgelicht, kan het indienen van een klacht frustrerend en tijdrovend zijn.

Wat maakt lokale bitcoins anders dan andere beurzen

Zoals ik hierboven liet doorschemeren, is Local Bitcoins anders dan andere beurzen omdat het geen handelsbeurs is. Wanneer u een account aanmaakt bij de belangrijkste beurzen zoals Coinbase, Kraken of Bitstamp, koppelt u uw bankrekening rechtstreeks aan hun handelsplatform om uw koop- en verkoopopdrachten te financieren. In ruil voor het vergemakkelijken van uw transacties, brengen deze beurzen transactiekosten in rekening.

Lokale Bitcoins is anders. Stel dat u wat Bitcoins op Lokale Bitcoins wilt kopen. U maakt eerst een account en een portemonnee op Local Bitcoins, maar u koppelt uw bankrekeninggegevens niet rechtstreeks aan Local Bitcoins. In plaats daarvan zoekt u naar andere gebruikers die Bitcoins hebben en deze aan u willen verkopen.

koopopties

Wanneer u een gebruiker vindt die aanbiedt om Bitcoins te verkopen tegen een wisselkoers en voorwaarden die u bevalt, stuurt u hem een ​​bericht om over de transactie te onderhandelen. Dan zoek je een manier om de persoon te betalen. Voor online transacties kunt u contant geld storten via een bank, PayPal (tegen betaling) of een andere vorm van contante overboeking. Of in sommige gevallen kunt u persoonlijk afspreken en de persoon contant geld geven in ruil voor Bitcoin, vandaar de naam Local Bitcoins.

Nadat u heeft betaald, worden de Bitcoins vrijgegeven naar uw Local Bitcoins-portemonnee en van daaruit kunt u ze naar uw eigen persoonlijke portemonnee verplaatsen.

Hoe u oplichting op lokale Bitcoins kunt vermijden

Sinds Lokale Bitcoins is een peer-to-peer-uitwisseling, uw transacties zijn slechts zo betrouwbaar als de persoon aan de andere kant van de deal. Lokale Bitcoins houden alle Bitcoins in bewaring wanneer u online betaalt, dus als u kunt bewijzen dat u ervoor hebt betaald, worden de Bitcoins aan u vrijgegeven. Het is echter vrij eenvoudig om te voorkomen dat u een klacht moet indienen als u een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen volgt bij het doorlichten van de handelaren met wie u zaken doet..

Als u erover nadenkt om een ​​transactie uit te voeren, klikt u op de gebruikersnaam van de handelaar om meer informatie over zijn handelsgeschiedenis te zien …

handelaar voorbeeld

Ik zoek graag naar de volgende criteria wanneer ik een handelaar evalueer:

  1. Hebben ze meer dan 50 BTC verhandeld??
  2. Hebben ze meer dan 100 transacties voltooid??
  3. Hebben ze een feedbackscore van 97% of hoger??
  4. Zijn ze al meer dan een jaar op Local Bitcoins?
  5. Hebben ze hun informatie geverifieerd bij Local Bitcoins?
  6. Vertrouwen 20 of meer gebruikers deze handelaar?

Als de antwoorden op die zes vragen ‘ja’ zijn, dan heb je waarschijnlijk een goede ruil. Zoals u kunt zien in het bovenstaande voorbeeldscherm, voldoet gebruiker CeruleanShine aan al mijn criteria voor een betrouwbare handelaar. Ik zou me op mijn gemak voelen om een ​​transactie met deze persoon uit te voeren.

Natuurlijk moet je als nieuwe gebruiker van Local Bitcoins ook je reputatie opbouwen. Soms kan dit betekenen dat u kleinere transacties moet doen met minder gerenommeerde handelaren om uw aantal transacties en feedbackscores op te bouwen. Ik raad aan om deze eerste transacties onder de $ 200 te houden, dus als er iets misgaat, zit je niet aan de haak voor te veel geld.

Voor alle online transacties biedt Local Bitcoins escrow-bescherming. De verkoper plaatst de Bitcoins op een lokale Bitcoins-escrow-rekening (plus de verkoper moet 1% toevoegen als transactiekosten voor Lokale Bitcoins). U stuurt de betaling vervolgens naar de verkoper en markeert de transactie als ‘betaald’. Zodra de verkoper de betaling heeft ontvangen, geeft hij het escrow-bedrag vrij. Als de verkoper probeert weg te lopen met uw geld, kunt u een klacht indienen bij Local Bitcoins, samen met een betalingsbewijs, en zij zullen de borg aan u vrijgeven.

Waar kunt u lokale bitcoins gebruiken?

Als een peer-to-peer-uitwisseling is Local Bitcoins ontworpen om gedecentraliseerd en overal bruikbaar te zijn. Aangezien u contant kunt betalen en geen banken hoeft te gebruiken, kunt u, zolang er andere gebruikers in uw regio zijn, vrijwel overal ter wereld kopen en verkopen met lokale bitcoins. Er zijn twee belangrijke uitzonderingen; Lokale Bitcoins zijn vanwege regelgeving niet beschikbaar in Duitsland of de staat New York.

Hoeveel kunt u kopen en hoe betaalt u?

Lokale Bitcoin legt geen limieten op aan transacties. U bent vrij om te beslissen hoeveel u bereid bent te handelen. Als u verkoopt, kunt u ook uw eigen prijzen bepalen. Over het algemeen zullen gerenommeerde verkopers in staat zijn om een ​​paar dollars meer aan de wisselkoers te vragen dan minder ervaren verkopers.

Lokale Bitcoins biedt 50+ mogelijke betalingsmethoden voor haar handelaren. Gebruikers kunnen ermee instemmen om Bitcoin te kopen met alles van iTunes-cadeaubonnen tot contant geld dat via de post wordt verzonden. Zolang u en de handelaar het eens zijn over de contante overboekingsmethode, kunt u betalen zoals u wilt.

Betaalmethoden van Localbitcoins

Als u Bitcoins voor contant geld verkoopt op Lokale Bitcoins, is het logisch om een ​​soort transactie te eisen die moeilijk terug te draaien is. Om deze reden zijn stortingen in contanten, postwissels en bankoverschrijvingen populair. Als u iemand toestaat te betalen met een creditcard via Paypal, kan die persoon Bitcoin van u kopen en vervolgens de transactie betwisten met zijn creditcardmaatschappij, waardoor u geen geld meer heeft. Omdat veel lokale Bitcoins-gebruikers anoniem zijn, kan het moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om iemand op te sporen die een dergelijk schema gebruikt.

Vergoedingen voor het handelen op lokale bitcoins

Lokale Bitcoins brengt geen kosten in rekening aan kopers op het platform. In feite verwerkt Local Bitcoins geen van de contante transacties, aangezien alle deals rechtstreeks peer-to-peer worden gerouteerd. Voor verkopers vraagt ​​Local Bitcoins een vergoeding van 1% voor elke transactie. Deze vergoeding wordt toegevoegd aan het bedrag dat de verkoper in escrow plaatst bij Lokale Bitcoins als onderdeel van het dealproces. Sommige verkopers zullen deze vergoeding van 1% aan de koper doorberekenen in de vorm van een opslag op de Bitcoin-wisselkoers.

Lokale Bitcoins-beveiliging en privacy

Veel handelaren in de Verenigde Staten en andere landen met antiwitwaswetten zullen van u eisen dat u hen een identiteitsbewijs opstuurt voordat ze akkoord gaan met een deal. Dit maakt deel uit van een praktijk genaamd Know Your Customer (KYC), en is wettelijk verplicht in de Verenigde Staten voor handelaren die effecten verkopen. Als u uw anonimiteit wilt behouden, kunt u gewoonlijk andere handelaars vinden die bereid zijn transacties uit te voeren zonder de identiteitsverificatie.

Algehele beoordeling van het lokale Bitcoins-handelsplatform

Ik hoop dat je hiervan genoten hebt Lokale Bitcoins review en vond het nuttig. Over het algemeen is Local Bitcoins een gevestigd platform en voor het grootste deel is het een veilige en goedkope manier om Bitcoin te verhandelen. Zolang u uw gezond verstand gebruikt bij het selecteren met wie u deals wilt sluiten, kunnen lokale bitcoins een geweldig platform zijn voor al uw handelsbehoeften. Ik raad het aan als een gemakkelijke manier om aan de slag te gaan met Bitcoin-beleggen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map