MyEtherWallet recensie

MyEtherWallet is in de eerste plaats een Ethereum- en token-portemonnee-generator.

De website biedt een open-source Ethereum-portemonnee waarmee gebruikers rechtstreeks vanuit een webbrowser kunnen communiceren met de Ethereum-blockchain.

U kunt de wallet direct inschakelen via computer harde schijven of een hardware wallets voor extra veiligheid.

mijnetherwallet

In deze MyEthereumWallet review kom je te weten wat de wallet te bieden heeft en of deze geschikt is voor wat je zoekt.

Publieke opinie

Er zijn over het algemeen twee zeer tegengestelde gezichtspunten als het gaat om MyEtherWallet.

Aan de ene kant bieden hardcore gebruikers van cryptocurrencies MyEtherWallet over het algemeen veel lof. Sommige hardcore Ethereum-fans zeggen dat ze niet zonder de applicatie zouden kunnen leven, omdat het essentieel is voor de acceptatie van Ethereum. Omdat het een gratis en open portemonnee is die Trezor- en Nano-hardware ondersteunt, zijn de meeste bases gedekt. De diepgaande functionaliteit in combinatie met beveiliging is een groot vinkje.

Nieuwe Ethereum-kopers lijken te worstelen met de portemonnee. Het is niet zo glad en vriendelijk als sommige aanbiedingen van grote bedrijven zoals Coinbase. Er blijven klachten dat de interface vaak verwarrend is met weinig intuïtieve flow die nieuwkomers nodig hebben.

mijnetherwallet

Gebruikersomgeving

U kunt eenvoudig uw MyEtherWallet laden vanuit de door u gekozen webbrowser en het kost u niet veel om met de interface te gaan werken.

Uw privésleutels worden niet opgeslagen op MyEtherWallet, dus het is in wezen een webapplicatie waarmee u Ethereum kunt controleren en ermee kunt communiceren.

Het is redelijk rudimentair qua ontwerp en richt zich op de fundamentele componenten waarmee gebruikers Ethereum kunnen verzenden en ontvangen.

Er is een mooie grote verzendtransactiebox waar u een etherbedrag kunt invoeren. De equivalente waarde wordt linksonder weergegeven, waardoor u onmiddellijk de huidige wisselkoersen kunt zien.

stuur myetherwallet

Het accountadres is klaar en gemakkelijk te vinden linksboven in het scherm. Kopieer en plak dit gewoon om ether uit een andere portemonnee te ontvangen.

Er zijn meer complexe gebieden in de interface waar u moet weten wat u doet. Slimme contractinteracties en ether-naar-bitcoin-uitwisselingsopties zijn beschikbaar, iets dat u misschien niet ziet op andere algemene cryptocurrency-portefeuilles.

Het is jammer dat de blockchain-verkenner niet is opgenomen, je moet op de etherscan-link aan de linkerkant van de portemonnee klikken om transacties te controleren.

Veiligheid

De echte schoonheid van MyEtherWallet is de mogelijkheid om de beveiliging af te stemmen op uw individuele behoeften. Het is een portemonnee aan de klantzijde, wat betekent dat alleen u toegang heeft tot uw privésleutels. Niemand bij MyEtherWallet zal ooit toegang hebben tot de sleutels.

Daarom is het belangrijk om elke keer dat u zich aanmeldt uiterst waakzaam te zijn voor phishing-aanvallen. De service is in het verleden meerdere keren aangevallen. Het beste wat u kunt doen, is een bladwijzer https://www.myetherwallet.com/ en alleen invoeren via die link. Log nooit in via Google of een e-mail.

Tijdens het installatieproces moet u selecteren waar u uw privésleutel wilt opslaan. Dit is cruciaal voor uw veiligheid en er zijn drie hoofdopties:

  • Hardware wallet – (meest veilig) Bewaar sleutels in hardware zoals Trezor of Nano, geld is niet toegankelijk zonder het apparaat.
  • Harde schijf – (minder veilig) Opgeslagen op uw computer, maar u bent nog steeds vatbaar voor malwareaanvallen.
  • Kopieer privésleutel – (minst veilig) Kopieer je sleutel of schrijf hem ergens op, je moet hem elke keer invoeren.

Er zijn nog steeds deuren voor hackers om toegang te krijgen tot uw account als u niet oppast. Ik vond de manier waarop de website je privésleutel laat zien op het generatiescherm niet leuk. Kan worden gepakt als iemand kijkt naar wat u aan het doen bent.

U heeft ook de mogelijkheid om met deze sleutel een papieren portefeuille af te drukken. Het wordt aanbevolen om een ​​back-up van uw portemonnee te hebben.

Toegankelijkheid

Het genereren en gebruiken van de portemonnee is complexer dan andere opties op de markt, maar daarmee komt een veel flexibeler Ethereum-platform.

Nieuwe gebruikers hebben misschien moeite met het aanmeldingsproces, omdat het iets meer lijkt te zijn ontworpen voor een meer technisch publiek.

De mogelijkheid om de portefeuille te gebruiken, is afhankelijk van waar u privésleutels hebt opgeslagen. Als u ze op uw harde schijf bewaart, is het geld alleen toegankelijk vanaf die computer. Trezor- en Ledger-gebruikers hebben de vrijheid om in te pluggen en de portemonnee-applicatie vanuit elke browser uit te voeren.

Er zijn niet veel toeters en bellen in de portemonnee. Het is meer een soort platform dat ‘ter zake komt en de klus klaart’. Het is eigenlijk vrij eenvoudig te bedienen als u de verschillende onderdelen begrijpt waaruit een fatsoenlijke cryptocurrency-portemonnee bestaat.

mijnetherwallet

De portemonnee heeft geen functies zoals pop-ups met QR-codes of een snelle scanner om het verzend- en ontvangstgebied te begeleiden. In feite is er niet eens een ontvangsttabblad dat sommigen in de war brengt, alleen uw openbare adres.

Er is een grote selectie tokens die bruikbaar zijn in de portemonnee, wat zo belangrijk is voor Ethereum-portefeuilles. Veel ethertransacties worden gebruikt om te investeren in ICO’s en verschillende tokens. Veel gebruikers vertrouwen op toegang tot verschillende tokens op het Ethereum-netwerk.

Gevolgtrekking

MyEtherWallet is een flexibele portemonnee die alle functies biedt die nodig zijn om te communiceren met het Ethereum-netwerk.

De gebruiker stelt zijn eigen beveiligingsmethoden in, die geen van alle privésleutels online laten staan. De mogelijkheid om te integreren met hardwareportefeuilles die andere valuta kunnen opslaan, is ideaal voor iedereen met grote portefeuilles. Bovendien kunnen ICO-investeerders ether hanteren volgens hun specifieke vereisten.

Over het algemeen heeft het geen superschoon gebruiksvriendelijk ontwerp, maar het heeft wel de ingebouwde mogelijkheden voor serieuze ethergebruikers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me