Poloniex Review: Is Poloniex veilig?

Poloniex, gevestigd in Wilmington, Delaware, VS, heeft consequent een van de hoogste handelsvolumes van alle cryptocurrency-uitwisselingen. Ondanks het wijdverbreide gebruik van de uitwisseling, zijn er een aantal rode vlaggen u moet zich ervan bewust zijn voordat u deze site gebruikt om in cryptocurrencies te handelen.

Omdat dit Poloniex recensie is een waarschuwend verhaal, het zal een ander formaat aannemen dan sommige andere uitwisselingsrecensies op deze site. Naast het geven van de “belangrijkste informatie” over Poloniex, wil ik ook graag ingaan op een aantal zorgen. Voor degenen onder u die weinig tijd hebben en gewoon op zoek zijn naar een betrouwbare optie voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies, kunt u hier enkele van onze aanbevolen opties bekijken.

Behandeld in deze recensie:

 • Samenvatting bekijken
 • Poloniex Review: belangrijke informatie

  Poloniex klantenondersteuning

  Hoewel de problemen van Poloniex mogelijk verder reiken dan slechte klantenondersteuning, was dit alleen voldoende voor mij om persoonlijk te stoppen met het gebruik van de uitwisseling.

  Slechte klantenondersteuning is een enorm probleem voor de cryptocurrency-industrie als geheel. Als je andere recensies op CoinCentral hebt gelezen, is de kans groot dat je dit al meerdere keren hebt gehoord. Met dat gezegd zijnde, is het belangrijk voor mij om te vertellen dat de problemen met de klantenondersteuning van Poloniex veel dieper gaan dan de meeste.

  Poloniex-gebruikers hebben problemen met klantenondersteuning ervaren die weken of zelfs maanden duurden om op te lossen.

  • Andere reddit-gebruikers reageren in de thread en claimen soortgelijke problemen:
 • Reddit-gebruiker PuffinFluff beweert dat vertegenwoordigers van Poloniex zelfs beweerden: “Het kan 10 dagen tot 3 maanden duren voordat dit is opgelost.”
 • Reddit-gebruiker kailuakona11 claimt gedurende meer dan 3 weken geen antwoord.
 • Reddit-gebruiker nervotrep4ik “52 dagen en geen oplossing”
 • Reddit-gebruiker ugtarmas “Mijn Poloniex-account is een maand geleden” gehackt “. Ze houden mijn $ 70.000 vast en beantwoorden GEEN ondersteuningsverzoeken “.
 • Dit niveau van klantenondersteuning is duidelijk onaanvaardbaar voor een bedrijf dat miljoenen of mogelijk miljarden dollars aan cryptocurrency van gebruikers bezit.

  Intrekkingproblemen

  Bij veel van de bovenstaande problemen met klantenondersteuning vroegen Poloniex-gebruikers naar opnameproblemen die ze tijdens de uitwisseling hadden.

  Sommige gebruikers hebben ervaren intrekkingen “in afwachting van goedkeuring” gedurende langere tijd, ondanks dat hun rekeningen een goede reputatie schijnen te hebben.

  Zelfs als een nieuw account geld kan opnemen, het kan moeilijk zijn om uw opnamelimieten tot boven $ 2.000 per dag te verhogen.

  Als u Poloniex gebruikt, kunt u eindigen met een onverwerkte opname en maandenlange wachttijden van de klantenondersteuning.

  Wijzigingen in de gebruiksvoorwaarden

  Op 1 augustus 2017 heeft Poloniex wijzigingen aangebracht in hun “gebruiksvoorwaarden” dat maakten zich zorgen over veel gebruikers. Terwijl de zorgen van sommige gebruikers daarna werden weggenomen De officiële verklaring van Poloniex over Bitcoin Cash, er zijn nog een aantal interessante veranderingen. Dat gezegd hebbende, denk ik dat de meeste van deze veranderingen de broodnodige updates waren die elk bedrijf in de branche zou moeten hebben.

  Disclaimer: ik ben geen advocaat en enige interpretatie van de volgende “Gebruiksvoorwaarden” mag niet worden opgevat als juridisch advies.

  Gebrek aan updates van gebruiksvoorwaarden

  Bij het onderzoeken van hun vroegere “gebruiksvoorwaarden”, viel mij iets heel snel op. De … gebruiken “Wayback Machine” geleverd door archive.org, de laatste bewerking die ik in de gebruiksvoorwaarden van Poloniex kon vinden, was gedateerd 8 augustus 2015. De Wayback Machine liet zien dat dit het geval was in een momentopname van 19 juni 2017.

  Hoewel dit NIET per se een reden tot bezorgdheid is, vond ik dit vreemd. Poloniex, een bedrijf in een snelgroeiende branche, met een steeds veranderend juridisch landschap, had hun gebruiksvoorwaarden al bijna 2 jaar niet bijgewerkt. Ter vergelijking: concurrenten Coinbase en Gemini hadden in deze tijd een aantal updates doorgevoerd op hun pagina’s met juridische termen.

  1 augustus 2017 Poloniex “Gebruiksvoorwaarden” Hoogtepunten

  Reddit-gebruiker NLNico heeft geprobeerd veel van de wijzigingen van 1 augustus op de Bitcoin Markets SubReddit samen te vatten:

  • ‘Geen diensten voor mensen uit New Hampshire, New York, Washington
  • Uw commentaar op sociale media over Poloniex is nu het exclusieve eigendom van Poloniex.​Sectie 13
  • U zult niet: een webcrawler of vergelijkbare techniek gebruiken om toegang te krijgen tot onze Services of om gegevens te extraherenParagraaf 14
  • .. u zult deze site niet gebruiken voor enige illegale activiteit, inclusief maar niet beperkt tot illegaal gokken, witwassen van geld, fraude, chantage, afpersing, losgeldgegevens of de financiering van terrorisme of andere gewelddadige activiteiten.Sectie 1
  • Stoporders worden mogelijk niet uitgevoerd.​Paragraaf 6
  • Benadrukt dat handelen riskant is en dat u verantwoordelijk bent voor het naleven van de toepasselijke wetgeving.​Sectie 5
  • Poloniex staat gebruikers niet toe om tokens in te wisselen voor geldSectie 2
  • Sectie “niet-geclaimde eigenschap” toegevoegd [Paragraaf 29
  • Meer informatie over “arbitrage” [Sectie 23 en andere delen van de gebruiksvoorwaarden
  • Adres verandering [Sectie 8. Dit lijkt alleen een wijziging te zijn van waar de melding van inbreuk op het auteursrecht moet worden ingediend.
  • Typefouten opgelost
  • “Sneeuwstorm” is toegevoegd als excuus voor onderbreking [Paragraaf 27
  • enz. enz. enz.
  • Gebruik archive.org en text-compare.com voor een volledige vergelijking.
  • Ik heb niet alle nieuwe tekst gelezen, dus maak je eigen vergelijking. “

  Samenvatting van het commentaar van NLNico

  De meeste van de bovenstaande wijzigingen lijken redelijk eenvoudig en redelijk van een cryptocurrency-uitwisseling. Veel van de concurrenten van Poloniex hebben vergelijkbare bewoordingen in hun gebruiksvoorwaarden / servicevoorwaarden / gebruikersovereenkomst. Gezien de slechte klantenondersteuning en het vertrouwen van de gemeenschap van Poloniex, Ik denk dat u zich bewust moet zijn van ten minste een paar delen van hun gebruiksvoorwaarden:

  • U ziet af van uw recht om Poloniex voor de rechtbank te dagen voor veel problemen die zich kunnen voordoen tijdens het gebruik van hun service. Deze kwesties zullen in plaats daarvan via arbitrage worden behandeld.​Sectie 23
  • U doet afstand van uw recht om deel te nemen aan class action-rechtszaken of groepsbrede arbitrage.​Sectie 23
  • Poloniex kan uw account deactiveren als zij vermoeden dat u of anderen uw account gebruiken voor illegale activiteiten. U kunt uw “Tokens” echter gedurende 90 dagen na deactivering of annulering van uw account overdragen, tenzij dit wettelijk verboden is of door een geldige dagvaarding of gerechtelijk bevel.​Paragraaf 17
  • Aangezien sommige gebruikers de klantenondersteuning al 90 dagen niet hebben kunnen bereiken, kan dit een probleem zijn als u ten onrechte wordt beschuldigd van het gebruik van uw account voor illegale activiteiten.
 • “Het plaatsen van voorwaardelijke orders, zoals” stop-loss “of” stop-limiet “-orders, zal uw verliezen niet noodzakelijk beperken tot de beoogde bedragen, aangezien marktomstandigheden het onmogelijk kunnen maken om dergelijke orders uit te voeren.”​Paragraaf 6
 • “Als Poloniex na een periode van inactiviteit uw Tokens niet kan teruggeven aan een account van een derde partij, kan Poloniex de Tokens rapporteren en overmaken aan een toepasselijke overheidsinstantie op grond van de toepasselijke wetten inzake vernietiging of niet-opgeëiste eigendomsrechten.”​Paragraaf 29
 • Nog een Reddit-gebruiker, BehindTheGreenDoor, merkte op

  “Uitchecken sectie 16.

  ‘Poloniex bezit of controleert geen van de onderliggende software waarmee blockchain-netwerken worden gevormd en tokens worden gemaakt en verhandeld. Over het algemeen is de onderliggende software voor blockchain-netwerken meestal open source, zodat iedereen deze kan gebruiken, kopiëren, wijzigen en distribueren. Door de Services te gebruiken, erkent u en gaat u ermee akkoord (i) dat Poloniex niet verantwoordelijk is voor de werking van de onderliggende software en netwerken die Tokens ondersteunen en dat Poloniex geen garantie biedt voor functionaliteit, veiligheid of beschikbaarheid van dergelijke software en netwerken; en (ii) dat de onderliggende protocollen onderhevig zijn aan plotselinge veranderingen in de bedieningsregels (a / k / a “Forks”), en dat dergelijke Forks de waarde, functie en / of zelfs de naam van de Tokens die u opslaat wezenlijk kunnen beïnvloeden in uw account. In het geval van een Fork stemt u ermee in dat Poloniex de Diensten tijdelijk mag opschorten (met of zonder voorafgaande kennisgeving aan u) en dat Poloniex, naar eigen goeddunken, (a) haar systemen kan configureren of herconfigureren of (b) kan besluiten om niet het Forked-netwerk volledig ondersteunen (of stoppen met het ondersteunen), op voorwaarde echter dat u de mogelijkheid krijgt om tokens op te nemen op ten minste één van de nog bestaande onderliggende netwerken. U erkent en gaat ermee akkoord dat Poloniex absoluut geen enkele verantwoordelijkheid op zich neemt met betrekking tot de onderliggende softwareprotocollen, of deze nu Forked zijn of niet. ‘

  Het feit dat ze het moesten toevoegen vóór de BCH-vork, maakt de mogelijkheid om BCH-saldi te crediteren nogal somber. “

  Samenvatting van het commentaar van BeHindTheGreenDoor

  Zoals hierboven vermeld, leidde dit er aanvankelijk toe dat gebruikers zich zorgen maakten dat ze geen Bitcoin Cash zouden ontvangen na de splitsing, iets wat de meeste uitwisselingen eerden. Deze zorgen werden daarna weggenomen Poloniex heeft een officiële Bitcoin Cash-update gemaakt, aankondigen dat ze gebruikers Bitcoin Cash zouden crediteren.

  Hoewel Bitcoin Cash wordt gecrediteerd, lijkt het erop dat deze toevoeging aan de gebruiksvoorwaarden van Poloniex hen in staat zal stellen toekomstige cryptocurrency-forks niet te ondersteunen als ze dat willen.

  Poloniex Veelgestelde vragen

  Mocht u na het lezen van bovenstaande waarschuwing toch willen weten hoe Poloniex te gebruiken, hier zijn enkele antwoorden op veelgestelde vragen over de uitwisseling.

  Hoe u USD of andere fiat-valuta’s op Poloniex kunt storten?

  Poloniex ondersteunt geen stortingen, opnames of handel in fiat-valuta’s (USD, EUR, GBP, enz.). Ze zijn een alleen cryptocurrency-uitwisseling. Als u hoopt cryptocurrency te kopen met fiatvaluta, bekijk dan onze lijst met de beste opties.

  Hoe te kopen op Poloniex?

  Om cryptocurrency op Poloniex te kopen, moet u al een andere cryptocurrency hebben die ze ondersteunen.

  Stort uw cryptocurrency door op Saldi te klikken > Deposito’s & Opnames. Zoek de portemonnee waarnaar u wilt storten en stuur uw cryptocurrency naar dat adres.

  storting op poloniex

  Zodra uw storting op uw account is terechtgekomen, gaat u naar de uitwisselingspagina. Hier kunt u verschillende cryptocurrencies verhandelen voor Bitcoin, Ethereum, Monero of USDT.

  Zoek het paar dat u wilt verhandelen aan de rechterkant van de ruilpagina. U kunt vervolgens uw koopprijs en het bedrag dat u wilt kopen instellen en vervolgens uw kooporder plaatsen. Uw bestelling wordt alleen gevuld als andere Poloniex-gebruikers bereid zijn om hun cryptocurrency te verkopen tegen de prijs die u bij uw bestelling heeft geplaatst

  hoe te kopen op poloniex

  Wat zijn de kosten van Poloniex?

  Handelskosten zijn doorgaans lager dan 0,25%. U kunt meer informatie op hun site vinden hier.

  Er zijn geen stortingskosten, hoewel opnamekosten variëren afhankelijk van de cryptocurrency die u opneemt. Deze opnamekosten worden in rekening gebracht door het netwerk van de cryptocurrency, niet door Poloniex.

  Poloniex Review Samenvatting

  In de tijd dat ik Poloniex gebruikte, heb ik persoonlijk nooit problemen gehad met de uitwisseling. Toch waren de wijdverbreide problemen die naar voren kwamen op forums en van vrienden genoeg om me mijn geld op te laten nemen en verschillende sites te gebruiken.

  Als je op zoek bent naar een site die erg lijkt op Poloniex, raad ik je aan om Bittrex te gebruiken. Als u gewoon op zoek bent naar een eenvoudige manier om uw eerste cryptocurrency te kopen, raad ik Coinbase of een andere optie uit deze lijst aan.