Robinhood Exchange Key Information

Robinhood (traditioneel) is enorm populair geworden dankzij zijn boterzachte interface en gratis handelsopties. Nu het platform een ​​cryptohandelstak heeft gelanceerd, vraagt ​​u zich misschien af ​​of het nog steeds dezelfde ervaring biedt. Dat zoeken we uit.

Gebruikersinterface en mobiele app

In vergelijking met de meeste beurzen is de handelsinterface op Robinhood Crypto vrij eenvoudig. Voor degenen die nieuw zijn in cryptocurrency, kan dit als positief worden beschouwd. Voor handelaren die meer geavanceerde interfaces willen gebruiken (zoals kandelaars, realtime orderboeken, etc.), is Robinhood waarschijnlijk niet de beste optie voor jou. Het feit dat deze beurs toegang biedt tot fiat-handel, maakt het echter een aantrekkelijke optie.

Robinhood Crypto heeft geen eigen speciale app. In plaats daarvan moet je de gewone Robinhood-app downloaden voor iOS of Android. Het leuke van deze app is dat je hem ook kunt gebruiken om te investeren in andere markten (d.w.z. aandelen en ETF’s). Voor veel mensen biedt Robinhood een gemakkelijkere optie dan het gebruik van meerdere platforms om verschillende investeringen, activa, enz. Te beheren.

Recensies van mobiele apps zijn over het algemeen vrij positief. Op Google Play heeft Robinhood 4,6 sterren met 80.595 beoordelingen. Op iTunes heeft het 4,8 sterren met meer dan 628.200 beoordelingen. Het staat ook gerangschikt als de 14e meest populaire app in de categorie Financiën op iTunes.

BTC-prijsinterface op Robinhood Crypto (web)

Robinhood Crypto heeft een eenvoudige gebruikersinterface.

Handelsopties en beschikbaarheid

Beschikbare cryptocurrencies op Robinhood zijn onder meer:

  • Bitcoin (BTC)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Bitcoin SV (BSV)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Ethereum (ETH)
  • Ethereum Classic (ETC)
  • Litecoin (LTC).

In vergelijking met de meeste crypto-uitwisselingen is het aantal beschikbare munten vrij beperkt. Hoewel Robinhood momenteel niet beschikbaar is voor handel op de beurs, ondersteunt het ook realtime marktgegevens voor tien extra crypto’s. Deze omvatten Bitcoin Gold (BTG), Dash (DASH), Lisk (LSK), Monero (XMR), NEO (NEO), OmiseGO (OMG), Qtum (QTUM), Ripple (XRP), Stellar (XLM) en Zcash ( ZEC). Het is mogelijk dat deze in de toekomst worden toegevoegd aan de lijst met verhandelbare crypto’s op Robinhood Crypto.

Een van de grootste beperkingen van de huidige handelsopties is een gebrek aan stablecoins. Wanneer je een altcoin op een andere beurs verhandelt en vervolgens geld overmaakt naar Robinhood om uit te betalen naar fiat, kan dit voor sommige handelaren een obstakel vormen. In wezen, als u crypto naar fiat wilt converteren, moet u zich ervan bewust zijn hoe lang het duurt voordat het geld uw Robinhood Crypto-account bereikt en de mogelijke prijsschommelingen in die periode..

Robinhood Crypto is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, vanaf maart 2019. Dit omvat 37 staten en Washington D.C. Robinhood sluit burgers van de resterende 13 staten uit van aanmelding. Hoewel dit voor veel gebruikers ontmoedigend kan zijn, is het belangrijk op te merken dat Robinhood actief werkt aan het uitbreiden van de geografische beschikbaarheid. Het is duidelijk dat er op dit vlak veel vooruitgang is geboekt. Toen de beurs bijvoorbeeld voor het eerst werd gelanceerd in 2018, was deze alleen beschikbaar in vijf staten. U kunt een actuele lijst met beschikbare staten vinden hier.

Robinhood beschikbaarheid kaart

Vanaf maart 2019 is Robinhood Crypto beschikbaar in 37 staten en Washington D.C..

Beveiliging: Is Robinhood Crypto veilig?

In vergelijking met andere services die door dit bedrijf worden aangeboden, zijn cryptocurrency-fondsen niet zo veilig. Robinhood verzekert bijvoorbeeld aandelen tot $ 500.000 in waarde. Ondertussen verzekert het bedrijf geen cryptofondsen. Als iemand toegang kan krijgen tot uw rekening en geld kan stelen, kunt u deze situatie niet gemakkelijk aan het bedrijf melden en een vergoeding ontvangen.

Net als bij andere gecentraliseerde beurzen zoals Coinbase, bezit u met Robinhood niet echt uw munten of privésleutels. Velen beschouwen dit als het grootste probleem met Robinhood. Bovendien kunt u zonder verdere verificatiestappen geen crypto van uw account naar een portemonnee buiten Robinhood overzetten.

Over het algemeen heeft Robinhood nooit geleden onder een grootschalige hack voor een van zijn services. Toch gebruikers hebben hacks gemeld van afzonderlijke accounts op verschillende sociale mediaplatforms. Als u ervoor kiest om Robinhood Crypto te gebruiken, zijn er een paar verschillende manieren waarop u de beveiliging van uw account kunt verbeteren. In de mobiele app kun je bijvoorbeeld Touch ID of Face ID inschakelen. U kunt ook een aangepaste pincode toevoegen of tweefactorauthenticatie inschakelen.

Robinhood-vergoedingen, handelslimieten, wachttijden voor goedkeuring

Vanaf maart 2019 beweert Robinhood Crypto (net als andere handelsopties met Robinhood) geen kosten, commissies of verborgen kosten te hebben. De 19 pagina’s tellende “Robinhood Crypto User Agreement” lijkt deze verklaring schijnbaar tegen te spreken. Er is een sectie met de titel “Kortingen en doorberekening van vergoedingen” waarvan sommigen zeggen dat het kan worden geïnterpreteerd als een manier voor de beurs om vergoedingen te combineren met de prijs van transacties. De beurs kan bijvoorbeeld voor bepaalde munten hogere gemiddelde prijzen bieden dan de markt. Ook al is dit misschien niet het geval, het is waarschijnlijk een goed idee om prijspunten in realtime te vergelijken met andere beurzen voordat u gaat handelen..

Robinhood beperkt stortingen en opnames tot $ 50.000 per dag. Het heeft ook wachtvereisten voor het opnemen van geld van uw rekening. Dit geldt zowel voor fondsen die u naar uw account overmaakt als voor fondsen die u verhandelt op de Robinhood Crypto-uitwisseling.

Goedkeuring kan enkele dagen (of langer) duren als er aanvullende documentatie nodig is om de accountverificatie te voltooien. Zodra Robinhood Crypto uw verificatie heeft goedgekeurd, kunt u uw bankrekening koppelen om direct tot $ 1.000 te storten. Het duurt doorgaans vier tot vijf dagen voordat de aanbetaling is vereffend met een Amerikaanse bankrekening.

Klantenservice ervaring

Er zijn verschillende mogelijkheden om contact op te nemen met het klantenserviceteam van Robinhood. Ze hebben bijvoorbeeld een toegewijde Twitter-account voor vragen van klanten. U kunt ook contact met hen opnemen via e-mail: [e-mail beveiligd] De belangrijkste klacht die de meeste negatieve recensies gemeen hebben, is dat gebruikers ‘kopiëren, plakken’ antwoorden krijgen die niet noodzakelijkerwijs de zorgen van de klant wegnemen.

Zelfs als dit het geval is, lijken de beoordelingen van klantenondersteuning overwegend positief te zijn. Toch zijn de meeste klantrecensies tot nu toe van toepassing op andere diensten die door het bedrijf worden aangeboden en zijn ze niet specifiek voor cryptohandel. Dit is begrijpelijk, vooral gezien het feit dat cryptocurrency zowel een nieuwer als een meer geografisch beperkt onderdeel is van het bedrijfsmodel van Robinhood..

Gevolgtrekking

Qua handelsopties heeft Robinhood nog een lange weg te gaan voordat het kan worden beschouwd als een van de grootste kanshebbers onder crypto-uitwisselingen. Het feit dat het voor velen in de VS een gemakkelijke manier ondersteunt om met fiat te handelen, betekent dat het waarschijnlijk zal blijven winnen indien beschikbaar. Geen kosten, het gevestigde gebruikersbestand voor andere Robinhood-services en het momentum van de pre-lancering van 2018 helpen allemaal om het aantal potentiële gebruikers voor deze uitwisseling te vergroten. Sommige problemen, zoals het bezit van een fonds en een beperkte geografische beschikbaarheid, zullen op de lange termijn waarschijnlijk moeten worden aangepakt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me