Blockport: de eerste sociale crypto-uitwisseling

Blockport is een Amsterdamse beurs gericht op het openstellen van cryptohandel voor alle gebruikers, ongeacht hun ervaringsniveau.

Het huidige investeringslandschap is gevuld met hoge toetredingsdrempels die beginnende investeerders vaak ontmoedigen om de sprong te wagen. Om de meeste munten te verhandelen, moet u ten minste 2 accounts hebben op afzonderlijke beurzen waarin de interfaces verwarrend en slecht ontworpen kunnen zijn. Bovendien zorgen lange goedkeuringsprocessen en het constant moeten verplaatsen van geld tussen rekeningen voor verdere hoofdpijn.

Het Blockport-team probeert dit op te lossen door liquiditeit, veiligheid, transparantie, bruikbaarheid en educatie toe te voegen aan het huidige landschap.

blockport dashboard

Blockport Key Details

Ticker: BPT

Type token: ERC20

ICO Token Prijs: 1 ETH = 2880 BPT

Fondsenwervingsdoel: 16666 ETH

Totaal aantal tokens: 69.440.000

Beschikbaar voor tokenverkoop: 49.600.000 (71,4%)

Ken uw klant (KYC): Nee

Accepteert: ETH

Wat is Blockport?

Blockport is de eerste in zijn soort als sociaal gebaseerde, hybride gedecentraliseerde uitwisseling. Het platform omvat verschillende aspecten van sociaal handelen en delen om beleggers te helpen zich meer op hun gemak te voelen in de verwarrende wereld van crypto.

Sociaal ontwerp

Met Blockport kunt u in contact komen met andere handelaren, praten over investeringsstrategieën en zelfs de handelsportefeuille van iemand anders kopiëren. Hierdoor kunnen nieuwe investeerders leren van de pro’s en krijgen ze een set zijwieltjes wanneer ze beginnen met handelen.

Het is niet moeilijk om te zien dat het kopiëren van portfolio’s populair wordt. Forums op Facebook en Reddit worden constant overspoeld met nieuwe handelaren die vragen in welke munten ze moeten investeren – Blockport’s portfolio-kopie elimineert het giswerk.

Het team bouwt ook een kennis basis, robuuste klantenservice en communitypagina om uw gebruikerservaring verder te verbeteren.

Hybride gecentraliseerde architectuur

Blockport maakt op unieke wijze gebruik van technologiearchitectuur van zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde uitwisselingen.

BlockPort-architectuur

Aan de gedecentraliseerde kant, uw geld blijft in een portemonnee waarin u de privésleutels bezit. Dit helpt hackaanvallen op het platform te voorkomen – een veelvoorkomend probleem bij gecentraliseerde uitwisselingen.

Aan de gecentraliseerde kant verloopt elke transactie die u doet via een externe uitwisseling en wordt deze voltooid off-chain. Dit neemt het liquiditeitsprobleem weg dat gedecentraliseerde beurzen soms kunnen hebben.

Door deze hybride structuur krijg je het beste van twee werelden.

Blockport-token (BPT)

BPT is een ERC20-token dat u gebruikt om premium-inhoud te kopen, handelsvergoedingen met korting te betalen en om in te wisselen voor sociale handelsfuncties.

Buiten de ICO kun je BPT kopen in de Token Shop op het Blockport-platform. U kunt ook BPT krijgen door uw portefeuille met andere handelaren te delen. Elke handelaar die uw portefeuille kopieert, moet een vergoeding betalen waarin u 90% ontvangt en Blockport de andere 10%.

Token-verkoop

Blockport haalt een maximum van 16.666 ETH op via pre-sale en crowdsale-rondes. Enkel en alleen 69.440.000 BPT ooit gemaakt, en 71,4% daarvan wordt toegewezen aan ICO-deelnemers. De resterende tokens worden verdeeld onder het team en vroege investeerders, de Token Store en de gemeenschap.

Blockport ICO-token distributie

Wedstrijd

Er is geen tekort aan crypto-uitwisselingen die concurreren met Blockport. De grote naam in de ruimte op dit moment is natuurlijk Coinbase. Beide platforms zijn gespecialiseerd in gebruiksvriendelijke interfaces die elke belegger gemakkelijk kan gebruiken.

Gedecentraliseerde uitwisselingen worden echter langzaamaan de norm, met verschillende opmerkelijke cryptoprojecten die hun eigen creëren, waaronder:

  • Komodo-platform
  • Golven
  • 0x

EtherDelta is een andere populaire gedecentraliseerde uitwisseling, maar het niet-intuïtieve ontwerp zorgt ervoor dat beleggers gemakkelijk fouten maken.

Blockport-team

Het Blockport-team werkt vanuit TQ, een technische hub die wordt ondersteund door Google en KPMG in Amsterdam.

Sebastiaan Lichter (Chief Product) en Kai Bennink (Chief Strategy) hebben het team opgericht. Beide oprichters hebben jarenlange ervaring in techniek en Bennink specialiseerde zich in blockchain aan de TU Delft.

Het meest opvallende is dat het team onlangs een partnerschap is aangegaan met Ark, een project dat een ecosysteem van onderling verbonden blockchains creëert. Met de focus van Ark op ontwerp en gebruiksgemak, is het logisch dat deze twee bedrijven zouden samenwerken. Lars Rensing, de CFO van Ark, werd ook aangetrokken als Blockport Advisor.

Blockport Pros

  • Grote probleemruimte. De wisselmarkt is gigantisch en er is ruimte voor meerdere succesvolle bedrijven. Topbeurzen faciliteren meer dan $ 1 miljard aan transacties per dag.
  • Partnerschap met Ark. Ark is een gevestigd blockchain-bedrijf met een sterke community. Blockport zal in staat zijn om toegang te krijgen tot de gemeenschap en zal waarschijnlijk ook hun technologie gebruiken.
  • Mooi ontwerp. Het ontwerp van Blockport blaast de meeste andere uitwisselingen uit het water. Ze zouden met hun gestroomlijnde ontwerpen geen moeite moeten hebben om gebruikersacceptatie te krijgen.

blockport roadmap

Blockport Cons

  • Onbewezen product. De uitwisseling is nog in ontwikkeling en het team zal binnenkort een bèta uitbrengen. Zonder een werkend product zijn er nog steeds veel risico’s.
  • Geen winstdeling. Kucoin en Binance, twee andere beurzen die ICO’s hebben gehouden, hebben winstdeling in hun tokens ingebouwd. Blockport mist dit.

Laatste gedachten

Blockport probeert de toetredingsdrempels van crypto-investeringen te verlagen door middel van eenvoudige gebruikersinterfaces en sociale handel. Dit is een broodnodig product in een branche die bol staat van slechte ervaringen en verwarrende processen.

Het team profiteert van de inherent sociale aard van investeren door een platform te bouwen waar nieuwe investeerders kunnen leren van en handelen met meer ervaren handelaren. Sterker nog, investerende veteranen worden betaald voor het delen van hun kennis en het verbeteren van de gemeenschap.

De voorverkoop voor het token is al gebeurd, maar je kunt nog steeds deelnemen aan de crowdsale op 24 januari. Zorg ervoor dat je aanvragen voor whitelisting vóór die tijd.

Meer informatie over Blockport vind je in hun whitepaper hier.

Aanvullende Blockport-bronnen

Telegram

Facebook

Twitter

Bitcointalk

Medium