Renterekeningen voor cryptocurrency en uitleenprogramma’s zijn momenteel allemaal razernij in de blockchain-ruimte. Deze bedrijven vervangen hebzuchtige tussenpersonen en maken rentedragende cryptocurrency-accounts en goedkope leningen mogelijk die cryptocurrency als onderpand gebruiken.

Hierdoor kunnen ze hogere rentetarieven op spaarrekeningen en leenrentes bieden die over het algemeen lager zijn dan traditionele alternatieven. Platforms zoals Celsius aanzienlijk zijn gegroeid sinds ze gebruikers in staat stellen een aanzienlijk passief inkomen te verdienen op uw crypto-bezit, vooral in vergelijking met de rentetarieven op fiatgebaseerde spaarrekeningen.

Momenteel is een van de meest populaire uitleenplatforms voor cryptocurrency Celsius-netwerk. In deze review bespreken we alles wat u moet weten over het platform, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over of het geschikt is voor u. We gaan over:

Je kunt ook ons ​​meest recente interview met oprichter Alex Mashinsky bekijken.

Wat is Celsius Network?

Celsius Network is een cryptolening-app die beschikbaar is op Android- en iOS-apparaten.

Net als bij het storten van geld op een spaarrekening, levert het opslaan van cryptocurrency-fondsen in Celsius u wekelijks rente op over uw bezit. Het uitgangspunt is relatief eenvoudig:

  1. U stort cryptocurrency in de Celsius-app.
  2. Het bedrijf leent die middelen vervolgens uit aan particuliere en institutionele leners.
  3. Elke maandag ontvang je een vergoeding uit de inkomsten die Celsius haalt uit die leningen en andere activiteiten. Het Celsius-team heeft een rteruggave van 80% van de bedrijfsomzet aan gebruikers.

De functionaliteit van de app gaat echter veel verder dan enkelvoudige rentebetalingen.

Aan de andere kant van de kredietverlening zijn er ook leningen beschikbaar via Celsius. Door cryptocurrency als onderpand te plaatsen, kunt u geldleningen (of stablecoin) op verschillende termen. In tegenstelling tot de meeste traditionele leendiensten, vereisen Celsius-leningen geen kredietcontrole en verlenen ze u doorgaans binnen enkele minuten goedkeuring.

Een vergelijking van rentetarieven (Bron: Celsius)

Hoewel Celsius Network op zich geen portemonnee is, biedt het de mogelijkheid om ondersteunde cryptocurrency te verzenden en ontvangen via CelPay. CelPay brengt geen transactiekosten in rekening en stelt u in staat om cryptovaluta te verzenden via een link, bericht of rechtstreeks in de app.

Is Celsius Network veilig te gebruiken?

Ja, Celsius Network is veilig voor u om te gebruiken.

Het bedrijf werd in 2017 opgericht door Alex Mashinsky (CEO) en Daniel Leon (Founding President en COO). Mashinsky is opmerkelijk vanwege zijn werk door mobiele telefonie en gratis wifi naar de metro van New York City te brengen, wifi op Amerikaanse vluchten mogelijk te maken en Voice over IP (VoIP) te creëren. En Leon heeft een succesvolle carrière als sociaal ondernemer achter de rug en heeft als leider gediend bij verschillende organisaties, waaronder Atlis Labs, Beyon3D en GroundLink..

Tot op heden ondersteunt Celsius Network meer dan 101.000 gebruikers wereldwijd met meer dan $ 730 miljoen aan activa. Bovendien heeft het platform bijna gefaciliteerd $ 5,5 miljard aan leningen (ongeveer $ 8,2 miljard in de huidige BTC-prijzen). Het bedrijf heeft $ 12 miljoen aan rentebetalingen gedaan,

Houd er echter rekening mee dat Celsius Network een bewaarportefeuilleplatform. Het bedrijf houdt dus de controle over de sleutels voor elk van uw cryptocurrency-wallets. Hoewel dit feit voor de meeste mensen geen deal-breaker zou moeten zijn, is het essentieel om te weten.

Kun je geld verdienen met Celsius Network?

Celsius Network geeft u de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen met uw cryptocurrency-bezit, maar er zijn een paar stukjes informatie waarvan u op de hoogte moet zijn.

De belangrijkste manier om geld te verdienen met Celsius Network is door rentebetalingen ontvangen op uw bedrijf. Om deel te nemen, stort u eenvoudig cryptocurrency in een Celsius-portemonnee. Zodra u dat heeft gedaan, ontvangt u elke maandag rentebetalingen in uw portemonnee. U kunt kiezen of u deze betalingen in dezelfde soort of in CEL (het oorspronkelijke token van Celsius) ontvangt.

Rentetarieven van het Celsius-netwerk

Celsius Network biedt concurrerende APR’s voor verschillende cryptocurrencies.

Naast de traditionele crypto-rente, biedt Celsius Network ook de mogelijkheid om rente te verdienen op goud. In plaats van echt goud gebruikt Celsius echter XAUt en ERC-20-token met gouden achterkant.

De jaarlijkse rentetarieven variëren wekelijks en van munt tot munt. Ze lijken echter over het algemeen in het bereik van 3,00% tot 11,00% te liggen. Als u ervoor kiest om uw rentebetalingen in CEL te ontvangen, krijgt u bovendien een hoger rendement. Opgemerkt moet worden dat de “Earn in CEL” momenteel niet beschikbaar is voor Amerikaanse gebruikers.

Een belangrijke waarschuwing: Momenteel biedt Celsius Network geen enkele verzekering voor uw deposito’s. Dus als het bedrijf bijvoorbeeld het slachtoffer wordt van een hack, bestaat de kans dat u uw geld verliest.

Welke cryptocurrencies zijn beschikbaar op het platform?

Celsius-netwerk betaalt rente voor een breed scala aan cryptocurrency. De opties omvatten (maar zijn niet beperkt tot):

  • Celsius-token (CEL)
  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Rimpel (XRP)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • EOS (EOS)
  • En veel stablecoins.

U kunt BTC, ETH, XRP, BCH, LTC en XLM ook rechtstreeks in de app kopen.

Celsius Network-app

De Celsius-app ondersteunt een breed scala aan cryptocurrency.

Hoe is de klantenservice?

De Celsius Network-website bevat een speciale Helpcentrum dat zou al uw vragen moeten beantwoorden. Het bevat veelgestelde vragen over stortingen, opnames en beveiliging, naast verschillende andere onderwerpen.

Als u niet kunt vinden wat u zoekt in het Helpcentrum, heeft u ook de mogelijkheid om een ​​hulpverzoek in te dienen waarin een Celsius-vertegenwoordiger contact met u opneemt via e-mail.

Mocht u Celsius Network gebruiken?

Uiteindelijk is de beslissing en de verantwoordelijkheid om correct te gebruiken Celsius-netwerk is aan jou, en jij alleen. In vergelijking met andere cryptoleningplatforms biedt Celsius enkele van de beste rentetarieven in de branche – voor zowel spaarders als leners.

Een lijst met de Celsius-stablecoins en hun APY. (Bron: Celsius)

Elke houder van cryptocurrency kan profiteren van stevige rentetarieven, op voorwaarde dat hun hoofdsom veilig is. Meer dan 11% verdienen op stablecoin-stortingen kan ongelooflijk aantrekkelijk zijn voor elke belegger, vooral in onzekere tijden. Celsius vertegenwoordigt de leider van het pakket rentedragende cryptocurrency-accounts en uitleenplatforms, een categorie met andere legitieme spelers zoals BlockFi.

Hoewel Celsius technisch gezien uw cryptosleutels bezit en traditionele bankverzekeringen voor fiat-spaarrekeningen ontbreekt, kunt u er redelijk zeker van zijn dat, met de tot dusver onberispelijke reputatie van de oprichters van het bedrijf, uw cryptocurrency veilig moet zijn.

Als u op zoek bent naar unbank uzelf en scheid uw geld van het traditionele financiële systeem, Celsius-netwerk is een solide plek om te beginnen.

CoinCentral’s score