U zoekt naar, maar u weet niet zeker wie u kunt vertrouwen. Er zijn schijnbaar eindeloze plaatsen om Bitcoin te kopen met uw zuurverdiende fiat-valuta. Hoe weet u welk bedrijf veilig en betrouwbaar is en een goede naam heeft?

xapo naar huis

Welnu, Xapo is een van de meest gerenommeerde bedrijven in de Bitcoin-wereld. Onlangs hebben ze $ 40 miljoen aan financiering opgehaald bij verschillende investeerders, wat helpt om hun legitimiteit te demonstreren.

Xapo biedt ook een Bitcoin-betaalpas die is gekoppeld aan uw Bitcoin-portemonnee, zodat u Bitcoin gemakkelijker kunt uitgeven dan de meeste andere services.

In deze Xapo-recensie duiken we in hun bedrijf en onderzoeken we hun reputatie om te zien of ze de hype waard zijn, of dat je beter af bent met een andere uitwisseling.

Xapo Key-informatie

Xapo begon zijn leven in Palo Alto, Californië in 2014. Niet lang daarna begon het snel te groeien en verhuisde het team naar Zwitserland vanwege de stabiliteit van de regelgeving en de internationale neutraliteit. Nu is Xapo opgericht in Hong Kong en opereert wereldwijd met kantoren in Hong Kong en Palo Alto, Californië.

De CEO van Xapo is Wences Casares, een internationale ondernemer met meer dan 20 jaar ervaring in het bouwen en verkopen van technologiebedrijven. Hij richtte de eerste ISP van Argentinië op toen hij in de twintig was. Vervolgens richtte hij Patagon op, een online makelaarskantoor, dat hij voor $ 750 miljoen verkocht. In wezen heeft deze man het grootste deel van zijn leven bedrijven opgericht en verkocht.

De president van Xapo is Ted Rogers, die Xapo meer dan vijftien jaar ervaring in het bedrijfsleven en financiën inbrengt. De COO van Xapo, Federico Murrone, heeft zijn hele leven zijn carrière op technologie gericht. Hij werkte als CTO van Patagon.

Wat betekent dit allemaal voor jou? Xapo wordt beheerd door legitieme zakenmensen en ondernemers. Ze hebben een lange geschiedenis van succesvolle bouwbedrijven. Bovendien staan ​​al hun reputaties op het spel met Xapo. Ze hebben zichzelf beschikbaar gesteld voor openbare controle. In een wereld waar veel bedrijven en beurzen zeer weinig openbare informatie over de teams hebben, is dit het vermelden waard.

Hoe Xapo te gebruiken om Bitcoin te kopen

xapo aanmelden

Het proces begint met het invullen van het bovenstaande aanmeldingsformulier. Je beantwoordt dan een paar vragen over jezelf (je moet ook AdBlock uitschakelen). U moet 18 jaar of ouder zijn om Xapo te gebruiken. U ontvangt natuurlijk een verificatie-e-mail.

xapo verifiëren

Zoals u kunt zien, moet u een mobiel nummer verifiëren voordat u iets met uw portemonnee kunt doen. Nadat u een telefoonnummer heeft opgegeven, kunt u een vakje aanvinken om 2FA in te schakelen onder ‘Beveiligingsinstellingen’.

Voordat u Bitcoin daadwerkelijk kunt kopen met uw nieuwe account, moet u een rijbewijs en een bewijs van verblijf uploaden. Als de informatie in uw documenten niet klopt, wordt u geweigerd.

Zodra u bent goedgekeurd, kunt u Bitcoin kopen met behulp van hun gebruiksvriendelijke interface met uw FIAT-valuta.

Is Xapo veilig?

Als het gaat om het bespreken van de veiligheid van een op Bitcoin gebaseerde service, zijn er drie factoren waarmee u rekening moet houden: de legitimiteit van het bedrijf, het bewaren van fondsen en de beveiliging van persoonlijke accounts:

Legitimiteit van het bedrijf. Xapo heeft een uitstekende reputatie in de Bitcoin-wereld. Ze zijn gevestigd in Hong Kong en hebben kantoren over de hele wereld. Hoewel er enkele klachten zijn over Bittrust over hun klantenondersteuning, lijkt het een legitiem bedrijf te zijn.

Bewaring van fondsen. Xapo beweert: “Combineer het gemak van een alledaagse Bitcoin-portemonnee met de beveiliging van een diepe kluis voor koude opslag.” Wat houdt dat precies in? Laten we naar de … gaan Xapo Veelgestelde vragen voor een antwoord:

“Diepe koude opslag is een soort koude opslag waarbij niet alleen bitcoins offline worden opgeslagen, maar ook het systeem dat de bitcoins bevat, was nooit online of verbonden met een netwerk. De privésleutels die aan dat systeem zijn gekoppeld, zijn gegenereerd in offline systemen, en het ondertekeningsproces van de transacties vindt ook plaats in offline systemen. De systemen die bij dit type opslag worden gebruikt, raken nooit het internet; ze worden offline gemaakt, ze worden offline opgeslagen en ze zijn offline bij het ondertekenen van transacties. “

Als dat te veel was om te verteren, betekent dit in wezen dat uw Bitcoin ongelooflijk veilig is omdat u nooit online bent.

Persoonlijke accountbeveiliging. U maakt een pincode en een wachtwoord aan wanneer u uw Xapo-account aanmaakt. Dit helpt uw ​​account te beveiligen. U kunt ook 2FA (tweefactorauthenticatie) inschakelen om uw account te beschermen.

Xapo geeft prioriteit aan beveiliging boven alles, wat betekent dat uw persoonlijke gegevens, Bitcoin en fiatvaluta waarschijnlijk veilig bij hen zijn. Het feit dat iemand een rijbewijs en een bewijs van ingezetenschap moet uploaden om klant te worden, geeft me extra vertrouwen in hen als bedrijf.

Xapo-klantenondersteuning

Xapo probeert uitstekende klantenondersteuning te bieden via e-mail, Twitter en Facebook:

E-mailadres: [e-mail beveiligd]

Twitter: https://twitter.com/xapo

Facebook: https://www.facebook.com/xapoapp

Het is echter vermeldenswaard dat slechte klantenondersteuning de grootste klacht is tegen Xapo wanneer u naar Xapo-recensies zoekt. Mensen met een breed scala aan problemen hebben problemen om de juiste hulp van Xapo te krijgen.

Dat gezegd hebbende, dit is een veel voorkomende vondst voor bijna elke cryptocurrency-uitwisseling. Dit komt waarschijnlijk doordat het een snelgroeiende bedrijfstak is, gecombineerd met ‘boze stemmen die het hardst zijn’.

Ondersteunde landen

Xapo is wereldwijd actief. Het Xapo-team heeft hard gewerkt om een ​​enorm aantal landen en FIAT-valuta’s te ondersteunen, variërend van Bhutanese Ngultrums (BTN) tot Zambia – Zambiaanse Kwacha (ZMK). Dit betekent dat Xapo alles ondersteunt, van minder populaire fiat-valuta’s tot populaire valuta’s zoals USD, EUR, GBP, JPY, RUB en CNY.

Koop- en verkooplimieten

Xapo heeft geen openbaar beschikbare informatie over kooplimieten. Zorg ervoor dat uw account volledig is geverifieerd voordat u aankopen doet. Xapo berekent een vergoeding van 1% op alle kooporders, met extra verwerkingskosten op basis van uw betaalmethode (vermeld bij het doen van uw aankoop).

Momenteel staat Xapo u niet toe om Bitcoin te verkopen. In plaats daarvan stellen ze voor om hun Xapo Debit Card te gebruiken om uw Bitcoin te besteden, in plaats van deze rechtstreeks voor een FIAT-valuta te verkopen.

Bitcoin verzenden vanuit uw Xapo-portemonnee

U kunt Bitcoin die op Xapo is gekocht naar elke Bitcoin-portemonnee sturen. Dit wordt gedaan vanaf binnen uw Xapo-account. Er zijn echter kosten verbonden aan het verzenden van Bitcoin van Xapo naar uw portemonnee. In plaats van hun steeds veranderende vergoedingsstructuur af te breken, neem dan hun uitsplitsing van vergoedingen direct.

Het minimale bedrag dat u vanuit Xapo kunt verzenden, is 55 bits, ook wel 0,000055 BTC genoemd.

Bitcoin ontvangen in uw Xapo-portemonnee

Om Bitcoin van een externe bron in uw Xapo-portemonnee te ontvangen, moet u uw portefeuilleadres verkrijgen vanuit uw Xapo-account. Gebruik dan dit Xapo-adres als het ‘verzenden naar’ -adres in uw externe portemonnee. Als dit verwarrend is, bekijk dan deze handleiding over het verzenden en ontvangen van Bitcoin.

Xapo rekent wel een vergoeding voor het ontvangen van kleine hoeveelheden Bitcoin, dus kijk op hun vergoedingspagina voordat u verzendt om er zeker van te zijn dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Xapo Recensieoverzicht

Xapo is een gerenommeerd bedrijf dat prioriteit geeft aan beveiliging. Als dat belangrijk voor je is (hint: het zou moeten zijn), dan is Xapo de moeite waard.

De meeste klachten die op Bittrust en andere Xapo-beoordelingssites worden aangetroffen, hebben te maken met hun klantenservice die niet aan elk verzoek beantwoordt en traag reageert. Volgens deze recensent hoeft dit echter niet per se een slechte zaak te zijn. Het betekent dat ze geven om de algehele veiligheid van hun bedrijf en niet voor elke klant achterover buigen.

De Xapo Bitcoin Debit Card is een unieke functie die niet beschikbaar is bij veel andere exchanges en wallets. Hoewel er een vergoeding is voor het verkrijgen van de kaart ($ 20 USD), is het een interessante manier om Bitcoin in de echte wereld te brengen.

Over het algemeen is Xapo uw tijd waard, vooral als u waarde hecht aan beveiliging.