xCoins is niet jouw typische Bitcoin-uitwisseling. Het is een uitwisseling die zich richt op het verbinden van kredietverstrekkers met kopers. Dat klopt, geldschieters.

Kredietverstrekkers financieren hun account met Bitcoin en selecteren vervolgens hun rentetarief. Aan de andere kant van de transactie kiezen kopers uit een reeks leningen, kiezen de lening met de voorwaarden die ze leuk vinden (of ze kunnen automatisch worden gekoppeld aan een lening) en betalen vervolgens met de betaalmethode van hun voorkeur (creditcard, PayPal of ACH-overdracht).

Ze noemen het proces van het gebruik van geld als onderpand een gedekte lening. Volgens hun veelgestelde vragen kunt u de Bitcoin-lening op elk moment in de toekomst met Bitcoin terugbetalen en vervolgens uw geld terugkrijgen minus eventuele lagere kosten.

Iedereen die geïnteresseerd is in xCoins, stelt zichzelf misschien een paar vragen. De meest brandende vraag die we hebben gekregen, is of de site wel of niet een legitieme manier is om Bitcoin te kopen en verkopen.

Het antwoord: xCoins is verre van een perfecte service voor het kopen en verkopen van Bitcoin, maar het klaart de klus.

xCoins belangrijke informatie

xcoins startpagina

Op de site is verrassend weinig informatie over het bedrijf beschikbaar. Ze hebben geen ‘Over’ -pagina en er is ook geen openbare informatie over hen. Gelukkig vermelden ze wel een legitiem adres op hun website. Ze missen echter een telefoonnummer.

Hoewel het niet complex is, zou ik xCoins niet aanraden voor complete beginners in de wereld van Bitcoin. Overweeg om CoinBase te gebruiken om in plaats daarvan uw Bitcoin te kopen.

Publieke opinie van xCoins

xCoins heeft niet de beste reputatie in de Bitcoin-gemeenschap. In de loop van het afgelopen jaar dat ze actief waren, hebben ze een behoorlijk deel van de klachten ontvangen. Houd er rekening mee dat vrijwel elke uitwisselingssite meestal een aanzienlijke reeks negatieve recensies heeft, maar dat elke recensie meestal een afspiegeling is van het algehele platform of de algehele service.

Bijna elke klacht over xCoins komt van de kredietzijde van hun bedrijf. Veel voorkomende klachten op Bittrust en de BitcoinTalk-forums zijn:

 • PayPal-account opgeschort. De meest voorkomende klacht van geldschieters is dat hun PayPal-rekening 180 dagen is geblokkeerd vanwege mogelijke frauduleuze activiteiten. U ziet dat geldschieters worden betaald via PayPal, ongeacht de door de kopers geselecteerde betaalmethode. Als u veel leningen verstrekt, resulteert dit in een instroom van activiteit op uw rekening. PayPal ziet dit en vermoedt fraude.

  Deze klacht komt vaak genoeg voor om velen ervan te weerhouden deze dienst als kredietverstrekker te gebruiken. Het is onvermeld gebleven door xCoins, voor zover ik kon vinden, en er is waarschijnlijk geen oplossing voor. Het is een fundamentele fout van het xCoins-platform dat het xCoins-team in de nabije toekomst zou moeten bezoeken.

 • Geen antwoord van de klantenservice. Toen de dienst voor het eerst werd geopend, was xCoins ernstig onderbezet. Ze kregen behoorlijk wat publiciteit, wat de zaken natuurlijk een hoge vlucht nam. Als mensen problemen hadden, namen ze contact op met de klantenservice. Sommigen kregen geen antwoord, dus gingen ze naar Bittrust en BitcoinTalk om hun frustratie te luchten.

  In alle opzichten is dit probleem opgelost door meer vertegenwoordigers van de klantenservice in te huren. Er zijn ook reacties op beoordelingssites en de forums van xCoins-medewerkers, waaruit blijkt dat ze hebben geprobeerd het probleem op te lossen.

 • Kan geen geld opnemen. Hoewel dit niet de meest voorkomende klacht is, hebben sommige kopers geklaagd dat ze hun Bitcoin niet kunnen intrekken. Gelukkig zijn deze klachten door het xCoins-personeel aangepakt en verholpen.

xCoins heeft nog een lange weg te gaan bij het opbouwen van een uitstekende reputatie in de Bitcoin-gemeenschap. Ze zullen een manier moeten vinden om te voorkomen dat PayPal rekeningen blokkeert, als zoiets überhaupt mogelijk is. Bovendien moeten ze zich concentreren op klantenservice.

Wat is het xCoins-proces?

xcoins-proces

Er zijn twee kanten aan xCoins: kopen en uitlenen. Beide partijen hebben hun eigen proces.

Het koopproces:

 1. Maak een account aan.
 2. Specificeer hoeveel Bitcoin u wilt kopen en voer een betaling uit met uw voorkeursmethode (creditcard, betaalpas, ACH, echeck, PayPal).
 3. Ontvang Bitcoin in uw xCoins-portemonnee, die u vervolgens kunt (en zou moeten) overboeken naar uw eigen portemonnee.

Er is een ID-verificatieproces wanneer u zich aanmeldt, dus het is het beste om u op weekdagen tijdens kantooruren aan te melden, zodat hun personeel u kan verifiëren.

Het uitleenproces:

 1. Maak een account aan. Je hebt ook een PayPal-account nodig.
 2. Stort het bedrag van Bitcoin dat u wilt uitlenen in uw xCoins-portemonnee. Het minimumbedrag is $ 20 aan Bitcoin.
 3. Maak je vermelding. U dicteert het rentepercentage van de lening.
 4. Wacht op kopers en ontvang vervolgens de betaling op uw PayPal-rekening.

Wees gewaarschuwd, uw PayPal-account kan worden ingevroren vanwege het aantal en de aard van de deposito’s.

Hoewel het hele proces een beveiligde lening wordt genoemd, is dit technisch gezien kopen en verkopen. Er zijn een aantal mogelijke redenen om het een lening te noemen in plaats van een verkoop, een daarvan is het toestaan ​​van PayPal als betaalmethode.

Het lijkt er niet op dat mensen hun Bitcoin-leningen in de toekomst met Bitcoin terugbetalen. Dat is echter een optie die alle kopers hebben. In deze situatie zouden ze contact opnemen met de geldschieter om de Bitcoin terug te sturen en hun geld terug te krijgen. Dit geeft me een pauze, want ik vind dat er in ieder geval een ingebouwd systeem voor terugbetaling moet zijn.

Wat zijn de kosten voor kopen en uitlenen?

Kopers kunnen door verschillende tarieven bladeren, die door de kredietverstrekker worden bepaald. De tarieven liggen tussen 15% -30% van het totale geleende bedrag. Dit is ongebruikelijk hoog in de Bitcoin-wereld.

xcoins stappen

Kredietverstrekkers stellen hun eigen rentetarief in, en xCoins neemt een niet bekendgemaakt bedrag van het rentetarief. Kredietverstrekkers betalen dus geen kosten, maar er worden wel kosten in mindering gebracht wanneer hun Bitcoin wordt uitgeleend.

Laatste gedachten over xCoins

xCoins is in theorie een geweldig idee, maar in de praktijk laat het te wensen over.

In de eerste plaats het feit dat PayPal rekeningen van kredietverstrekkers met verrassende regelmaat blokkeert. Dit is genoeg van een probleem om te voorkomen dat ik mijn Bitcoin uitleen op hun platform – ik waardeer mijn PayPal-rekening.

XCoins is echter een redelijk goed platform om Bitcoin met PayPal te kopen. Er zijn slechts een handvol services die dit aanbieden, en de verkoop een lening noemen is een van de redenen waarom ze PayPal kunnen accepteren.

Dat gezegd hebbende, er zijn verschillende factoren waar u aan beide kanten van de transactie rekening mee moet houden voordat u xCoins met vertrouwen gebruikt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me