Persaingan dalam sektor pertukaran cryptocurrency semakin meningkat berikutan bermulanya keadaan pasaran yang menaik. Pada masa ini, industri yang berpusat pada blockchain sedang berkembang dengan berita mengenai pembangunan wilayah baru.

Bitcoin, mata wang digital utama, telah melihat nilainya meningkat lebih dari 50 peratus dalam tiga bulan terakhir dan penganalisis pasaran kini meramalkan penembusan di atas $ 10,000 dalam beberapa minggu akan datang. Koin Libra Facebook juga telah diumumkan dan berita tersebut telah menghidupkan semula industri ini. Peristiwa giliran ini memaksa pertukaran kripto untuk memantapkan kehadiran mereka di pasaran baru muncul.

Pengambilan terbaik yang pernah saya lihat. pic.twitter.com/G3Vpdc6ggY

– Wei (@weizhouBinance) 20 Jun 2019

Platform Crypto Mengalami lonjakan Trafik

Menurut statistik Simiarweb, platform perdagangan cryptocurrency mengalami peningkatan trafik pengguna dalam beberapa bulan terakhir kerana kenaikan harga crypto. Potensi pertumbuhan diyakini telah memicu manuver pengembangan semasa oleh syarikat.

Binance menyaksikan pengunjung bertambah dari 27.2 juta pada bulan Februari hingga 42.45 juta pada bulan Mei. Kedatangannya, Coinbase, juga menyaksikan lalu lintasnya melambung tinggi. Jumlah pelawat di pelantarnya meningkat dari sekitar 20 juta menjadi 35.49 juta dalam jangka masa yang sama.

Syarikat Pertukaran Crypto Bergerak ke Pasaran Baru

Platform crypto utama seperti Binance dan Coinbase sudah berkembang ke wilayah baru dalam kesediaan untuk peningkatan pasaran.

Syarikat perdagangan crypto yang berpangkalan di Malta baru saja mengumumkan pelancaran anak syarikatnya yang dikawal selia A.S. yang akan memenuhi pelanggan Amerika dalam beberapa bulan, sementara Coinbase telah memperluaskan tawaran kad debit Visa untuk merangkumi enam lagi negara Eropah. Mereka termasuk Jerman, Sepanyol, Itali, Perancis, Ireland, dan Belanda

Berfokus pada pasaran Amerika, Coinbase sejak sekian lama telah menjadi peneraju industri di rantau ini dan langkah terbaru oleh Binance akan menjadikan dua pertukaran kripto terbesar di dunia satu sama lain.

Bercakap dengan CCN beberapa hari yang lalu, Ketua Pegawai Eksekutif Binance Changpeng Zhao membatalkan pemikiran ini dan menyatakan bahawa pasaran A.S. cukup besar untuk kedua-dua syarikat. Dia mengatakan bahawa bekerjasama akan lebih bermanfaat bagi semua orang berbanding bertumbuh dengan mengorbankan satu sama lain.

Perkongsian Binance A.S.

Kemasukan Binance ke pasaran A.S. dimungkinkan melalui pakatan dengan BAM Trading Services. Syarikat ini akan bertanggungjawab untuk mengendalikan platform tetapi akan menggunakan dompet, teknologi, dan sistem perdagangan bursa.

Tepat sebelum Binance US diumumkan, agensi itu mengemas kini terma dan syaratnya yang secara tegas menegaskan bahawa pihaknya berhak untuk menolak penyediaan perkhidmatan kepada pengguna di wilayah tertentu dan telah berhenti melayani warga Amerika di platform utamanya.

Sedikit yang diketahui mengenai BAM kerana syarikat itu tidak mempunyai sejarah dalam perdagangan tetapi telah didaftarkan sebagai perniagaan yang mematuhi Rangkaian Penguatkuasaan Jenayah Kewangan A.S. (FinCEN). Agensi baru nampaknya berpusat di San Francisco California.

Ketua Pegawai Eksekutif Binance Changpeng Zhao secara terbuka telah menunjukkan bahawa dia tidak akan berperanan dalam operasi platform A.S. berkata, “Saya tidak mempunyai tajuk undang-undang di sana. Saya tidak mempunyai peranan operasi di sana. Saya mempunyai pengaruh, hanya dengan pendapat saya, tetapi saya tidak menjalankannya dari hari ke hari. “

Exec juga telah menyatakan bahawa koin Binance (BNB) mungkin tidak tersedia di bursa barunya kerana landskap peraturan yang kompleks.

A.S. Adalah Pasaran Pertukaran Crypto Utama yang Dapat Memperluas Penguasaan Binance

A.S. adalah pasaran perdagangan crypto yang terkemuka. Ini mengikut data disusun oleh Data Light. Laporan itu mendedahkan bahawa pedagang Amerika sebagai yang paling produktif dalam sektor ini. Pengguna crypto yang berpangkalan di A.S. nampaknya melakukan sebahagian besar perdagangan di banyak bursa utama, termasuk Coinbase, Binance, dan Bittrex.

Ini menjadikan Amerika Syarikat sebagai pasaran utama bagi agensi yang ingin memanfaatkan lonjakan industri semasa dan masa depan. Coinbase adalah pertukaran yang paling popular di Amerika Syarikat. Kira-kira 60 peratus penggunanya berpusat di negara ini. Sebaliknya, lebih daripada 20 peratus daripada semua perdagangan yang berlaku di Binance dijalankan oleh pengguna yang berpangkalan di A.S..

Pertukaran yang berpusat di A.S. seperti Kraken, Coinbase, dan Gemini telah dapat melakukan perniagaan di wilayah tersebut dengan menerapkan pendekatan pematuhan pertama, sesuatu yang gagal dicapai oleh banyak platform yang ingin beroperasi di rantau ini.

Binance, yang ditubuhkan pada tahun 2017 telah mengelakkan pasaran A.S. kerana kerenah peraturan. Antara syarat yang digariskan yang harus dipenuhi oleh syarikat yang ingin beroperasi di Amerika Syarikat adalah berhenti memberikan perkhidmatan kewangan kepada negara dan entiti yang dibebankan oleh pemerintah.

Binance baru-baru ini mengemas kini Terma dan syarat untuk mematuhi dasar ini dan menyekat pengguna yang berada di negara-negara seperti Zimbabwe, Iran, dan Belarus daripada mengakses platformnya. Fasal tertentu yang menggambarkan perkembangan ini berbunyi seperti berikut.

“Dengan mengakses dan menggunakan Perkhidmatan, anda menyatakan dan menjamin bahawa anda tidak berada dalam daftar sekatan perdagangan atau ekonomi, seperti senarai Sekatan Majlis Keselamatan PBB, yang ditunjuk sebagai” Nasional yang Ditetapkan Khas “oleh OFAC (Pejabat Pengawalan Aset Asing Jabatan Perbendaharaan AS) atau dimasukkan ke dalam “Daftar Orang yang Ditolak” dari Jabatan Perdagangan AS.

Akses untuk Pembiayaan Dari Firma Modal Usaha A.S.

Sudah tentu, kepatuhan awal terbayar untuk Coinbase yang telah melayani pasaran A.S. sejak tahun 2012. Mematuhi undang-undang kerajaan telah membolehkan syarikat tersebut memperoleh dana dari syarikat modal teroka Amerika dan pelabur individu..

Coinbase pada masa lalu telah menerima dana dari firma modal teroka, Draper Fisher Jurvetson, USAA dan Bursa Saham New York. Ini telah membolehkan syarikat bergerak ke pasaran baru dan mengembangkan penawarannya.

Syarikat utama Silicon Valley umumnya mengelakkan pelaburan di syarikat luar negara kerana keperluan peraturan yang berbeza. Juga sukar untuk memantau prestasi perniagaan dari luar negara.

Banyak syarikat modal teroka yang memberikan pelaburan awal umumnya lebih suka menjadi rakan kongsi aktif. Ini tidak hanya memungkinkan mereka terlibat dalam proses pembuatan keputusan tetapi memungkinkan mereka untuk menghubungkan perusahaan baru ke jaringan bisnis mereka yang sudah mapan untuk meningkatkan jangkauan dan dominasi pasar.

Oleh itu, kemungkinan Binance masuk ke pasaran A.S. akan membawa kepada akses yang lebih besar kepada pembiayaan institusi dan meningkatkan peluang pengembangan.

Menurut yang baru-baru ini lapor oleh Reuters, ruang cryptocurrency dan blockchain mengalami lonjakan pendanaan institusi dari pertubuhan korporat utama. Sebilangan besar firma pelaburan memilih untuk melabur dalam syarikat permulaan dan agensi utama lain berbanding pelaburan langsung ke dalam crypto.

Strategi ini nampaknya lebih selamat memandangkan polisi peraturan A.S. yang ketat dan masalah keselamatan yang terus melanda sektor ini. Pada tahun 2018, sekumpulan syarikat cip biru termasuk Microsoft Corp nampaknya melabur sekitar $ 2.4 bilion untuk usaha kripto dan blockchain. Sebanyak $ 850 juta dana telah disuntik ke dalam projek-projek yang berkaitan sejauh ini tahun ini.

Pertukaran Crypto Lain Berpindah ke Pasar Baru

Kraken Memperluas ke E.U.

Kraken telah mendapat banyak manfaat dari pematuhan peraturan di A.S. adalah Kraken. Awal tahun ini, syarikat itu mengumumkan bahawa ia telah menerima dana sekitar $ 100 juta dari para pencipta.

Suntikan modal baru memungkinkan untuk memperoleh Crypto Facilities, sebuah firma perdagangan derivatif yang berpangkalan di UK. Pemerolehan itu dipercayai bernilai sekurang-kurangnya $ 100 juta dan membolehkan Kraken menyediakan niaga hadapan dan perdagangan spot.

Kemudahan Crypto dikawal sepenuhnya oleh Otoriti Kelakuan Kewangan UK. Akreditasi ini membolehkan Kraken memberikan perkhidmatannya kepada pengguna di kedua-dua Eropah dan Amerika Syarikat sambil mengelakkan percetakan pematuhan SEC dan Persekutuan yang berisiko. Seperti Binance, Kraken telah memisahkan pengguna A.S. ke platform utamanya.

Bittrex Telah Memperluas Perkhidmatannya ke Eropah, Akan Menawarkan Pasangan Perdagangan Euro

Pada bulan Oktober tahun lalu, platform perdagangan crypto Bittrex mengumumkan bahawa ia akan membuka pertukaran berasaskan Malta untuk pengguna yang berpangkalan di Eropah yang dijuluki Bittrex International. Platform yang kini melayani pelanggan bukan A.S. disesuaikan untuk mematuhi E.U. dan peraturan Kerajaan Malta.

Menurut catatan blog baru oleh syarikat itu, kini mensubsidi tawaran crypto – USD dan menurunkan yuran menjadi sifar. Tawaran promosi itu diumumkan sejurus selepas pengumuman “Pasar Euro Akan Datang Musim Panas Ini”. Hanya akaun yang mempunyai jumlah perdagangan terkumpul sekurang-kurangnya $ 30,000 yang memenuhi syarat untuk tawaran ini. Ini berlaku di semua pasaran yang merangkumi USDT, ETH, BTC, dan USD.

Syarikat itu juga mendedahkan bahawa ia akan mula mengeluarkan pasangan perdagangan Euro.

(Kredit Gambar Pilihan: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me