Pasaran Mendarah Keras Sekarang, tetapi Jangan Panik – Kami Sudah Melihatnya Sebelum Ini

Untuk memetik Ralphie Parker dari Kisah Krismas:

“Oh, hidup seperti itu. Kadang-kadang, di puncak kegembiraan kita, ketika kegembiraan kita berada di puncaknya, ketika semuanya benar dengan dunia, bencana yang paling tidak dapat difikirkan menimpa kita. ”

Tidak ada petikan yang lebih tepat untuk mengontekstualisasikan pembalikan kekayaan pasaran cryptocurrency semasa. Mata bonus untuk suasana Krismas filem ini, ketika puncak pasaran baru-baru ini bertepatan dengan musim Krismas.

Sememangnya, musim percutian datang dengan peningkatan keyakinan dalam pasaran. Topik yang berkaitan dengan kripto membincangkan perbincangan pengumpulan Krismas, Ulasan Tahun 2017 melihat peningkatan kripto, dan pasaran mencapai permodalan tinggi sepanjang masa $ 830 bilion pada 7 Januari.

Perniagaan berkembang pesat, dan sepertinya semua orang menghasilkan wang. Tetapi menurut pengamatan Ralphie, “di puncak kegembiraan kita, ketika kegembiraan kita berada di puncaknya,” nasib memudar secepat mereka dibuat, dan “bencana [menimpa] kita.”

Dan perkara-perkara secara harfiah menurun. Kami tinggal dua minggu hingga 2018, dan harga berada dalam keadaan bebas kerana nombor hijau sebelumnya dimandikan dengan warna merah – manifestasi warna musiman yang kurang menyenangkan.

Pada masa penulisan, jumlah cap pasaran crypto berjumlah $ 430 bilion, kerugian 48% dari paras tertinggi sepanjang masa dua minggu yang lalu. Tether dikecualikan, tidak satu duit syiling di 100 teratas berwarna hijau, dan kerugian purata 24 / jam di 10 teratas adalah kira-kira 30%.

pendarahan

Oleh itu, jika anda ragu-ragu bahawa anda adalah satu-satunya yang mempunyai portfolio pendarahan sekarang, berasa lega – penderitaan menyukai syarikat, dan anda jauh dari keseorangan. Mungkin kami dapat menenangkan anda dengan lebih jauh. Pembetulan seperti ini pernah berlaku sebelumnya. Sebanyak empat kali, dan semuanya berlaku pada masa yang sama, tepat pada awal tahun baru.

Sejarah Mengulangi Sendiritren

Sejak tahun 2014, pasaran cryptocurrency telah mengalami banyak pembetulan dengan kedatangan tahun baru. Lebih-lebih lagi, dengan setiap tahun berturut-turut, pembetulan lebih teruk daripada tahun-tahun yang lalu.

Walaupun pasaran membuat kenaikan hingga sepanjang waktu, u / trollerroller dibuat siaran Reddit untuk r / cryptocurrency yang menunjukkan trend ini, memberi amaran kepada pengguna bahawa ia pasti akan mengulanginya sejurus selepas kenaikan harga pasaran baru-baru ini.

Melihat carta dikaitkan dengan jawatan, selari itu tidak biasa. Lebih-lebih lagi, penurunan ketika kita memasuki tahun 2017, usus yang memukul 36%, paling hampir mencerminkan lintasan pembetulan semasa pada 48%.

Dalam siaran, u / trollerroller mengaitkan trend berterusan ini kepada pelabur yang mengeluarkan wang untuk musim cukai. Ini boleh menjadi faktor penyumbang, tetapi analisis lain menunjukkan penjelasan tambahan / alternatif.

Satu catatan r / cryptocurrency mengaitkan pembetulan kitaran ini dengan Tahun Baru Imlek, juga dikenali sebagai Tahun Baru Cina. Menurut ke siaran oleh u / eclipsegum–Dan carta ilustrasi dikreditkan ke u / Secruoser – pasaran sentiasa hampir tiga minggu keluar dari Tahun Baru Imlek. Penduduk Asia, u / eclipsegum berpendapat, mengeluarkan wang mereka dari crypto untuk dibelanjakan untuk perjalanan dan hadiah, dan memandangkan ketika pasaran Asia membentuk sebahagian besar daya beli cryptocurrency, ini meletakkan penurunan dalam penilaian keseluruhan pasaran.

Jangan Panik, Tunggu, dan Mainlah dengan Pintar

Memandangkan trend bersejarah, kita tidak mempunyai alasan untuk merasa bimbang. Sebenarnya, untuk mengubah keadaan, kita harus bersyukur. Pasaran terus mendekati $ 900 bilion pada puncaknya, kenaikan hampir tiga kali ganda dari penilaian $ 300 bilion pada bulan Disember 2017. Pembetulan ini sihat, dan ia akan menetapkan semula pasaran ke kedudukan yang lebih stabil yang memungkinkan pertumbuhan terus berjalan ke hadapan.

Sekiranya anda baru belajar dan membeli selama percutian, ini mungkin akan menggoyahkan keyakinan anda bersama dompet anda. Saya tidak akan meremehkan keadaan anda, kerana anda mungkin akan turun dengan ketara dan itu adalah masalah yang besar.

Tetapi jangan takut, dan jangan panik menjual. Sekiranya sejarah terus berulang, segalanya akan segera kelihatan, dan pasaran akan terus bergerak ke arah pemulihan yang stabil. Contohnya, jika anda melihat pembetulan dari tahun lalu, tetapi hanya satu titik kecil pada carta satu tahun, kini tidak ketara di jalan menuju pertumbuhan yang lebih besar.

Oleh itu, tinggalkan portfolio anda untuk sementara waktu, beli penurunan jika anda merasa berani, dan – ya, itu betul –menghindari. Crypto mempunyai pertengkaran di dalamnya, dan akan ada lebih banyak lagi perayaan yang akan datang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me