Forbes Melancarkan Senarai Kaya Crypto: Ripple Royalty, Winklevoss Twins, & Tim Draper

Di pasar yang nampaknya tidak memaafkan, jelas ada yang menang dan kalah. Dari pelabur awal hingga usahawan industri, mari kita lihat pemenang blockchain yang sangat kaya sambil tersenyum puas kerana mereka bergulung-gulung … atau kita akan mengatakan syiling.

melarang senarai kaya

1. Chris Larsen – Umur 57 – Nilai Bersih $ 7.5 hingga $ 8 Bilion – Ripple Cofounder

Di tempat teratas, kami mempunyai Chris Larsen, orang asli San Francisco yang terkenal dengan pengasas bersama lembah silikon yang terkenal seperti E-Loan dan Prosper Marketplace. Sekarang ini, mogul perniagaan memiliki 5,2 miliar XRP dan berusaha mengembangkan Ripple melalui pelbagai perkongsian di dunia blockchain sebagai ketua eksekutifnya.

2. Joseph Lubin – Umur 53 – Nilai Bersih $ 1 hingga 5 Billion – Ethereum Cofounder

Lubin dikhabarkan memegang sekitar $ 10 bilion Ether dan merupakan salah satu pelabur terbesar di pasar raya besarnya. Namun, dia mengatakan bahawa dia perlahan-lahan menjual duit syiling untuk membayar pembiayaan projek. Lebih-lebih lagi, Lubin adalah pengasas ConsenSys, kira-kira 600 syarikat teknologi perisian blockchain pekerja yang kini mempunyai 6 pejabat di 5 negara.

3. Changpeng Zhao – Umur 41 – Nilai Bersih $ 1.1 hingga $ 2 bilion – CEO Binance & Pengasas

Pada musim panas 2017, Zhao melancarkan Binance, pertukaran yang tidak jelas yang kini melayani lebih dari 6 juta pengguna. Menurut Forbes, ia kini merupakan pertukaran crypto terbesar di dunia. Semasa memperoleh wang dari laman web ini, Zhao juga dikatakan sebagai pemegang utama dalam pertukaran aset digital asli Binance Coin (BNB), yang mempunyai jumlah penawaran hampir 200 bilion BNB dan diperdagangkan dengan harga sekitar $ 8 per syiling.

4. Cameron & Tyler Winklevoss – Berusia 36 Tahun – Bernilai Bersih $ 900 hingga $ 1.1 bilion – Pelabur Bitcoin Awal & Pengasas Gemini

Orang sering mengingati si kembar Winklevoss dari tuntutan mahkamah mereka yang terkenal dengan Mark Zuckerberg yang mengilhami filem “The Social Network”. Dengan berjuta-juta yang mereka terima dari penyelesaian itu, mereka mengambil sebahagian dana tersebut dan melaburkannya dalam Bitcoin pada masa awal tahun 2012. Kini, mereka memiliki platform perdagangan popular Gemini.

5. Matthew Mellon – Umur 54 – Pelabur Individu – $ 900 hingga $ 1 bilion – Pelabur Individu

Mellon kini adalah Pengerusi Jawatankuasa Kewangan Parti Republik New York. Beberapa tahun yang lalu, dia mula melabur dalam cryptocurrency dan dikhabarkan telah membuat kekayaan dengan kebanyakannya melaburkan dana ke peringkat awal XRP Ripple..

6. Brian Armstrong – Umur 35 – Nilai Bersih $ 900 hingga $ 1 bilion – CEO Coinbase

Diasaskan oleh Armstrong pada tahun 2012 dengan ibu pejabat di San Francisco, Coinbase adalah kekuatan dominan dalam industri pertukaran cryptocurrency global dan salah satu daripada beberapa pertukaran yang membolehkan pengguna membeli crypto dengan wang fiat.

7. Matthew Roszak – Umur 45 – Nilai Bersih $ 900 hingga $ 1 bilion – Bloq Cofounder

8. Anthony Di Iorio – Umur 43 – Nilai Bersih $ 750 hingga $ 1 bilion – Ethereum Cofounder

9. Brock Pierce – Umur 37 – Nilai Bersih $ 700 hingga $ 1 bilion – Pengerusi Yayasan Bitcoin

10. Michael Novogratz – Umur 53 – Nilai Bersih $ 700 hingga $ 1 bilion – Ketua Pegawai Eksekutif Galaxy Digital

11. Brendan Blumer – Umur 31 – Nilai Bersih $ 600 hingga $ 700 juta – CEO Block.one

12. Dan Larimer – Umur 35 – Nilai Bersih $ 600 hingga $ 700 juta – Block.one CTO

13. Valery Vavilov – Umur 38 – Nilai Bersih $ 500 hingga $ 700 juta – CEO Bitfury

14. Charles Hoskinson – Umur 30 – Nilai Bersih $ 500 hingga $ 6600 juta – Ethereum Cofounder

15. Brad Garlinghouse – Umur 47 – Bernilai Bersih $ 400 hingga $ 500 juta – CEO Ripple

Dilahirkan di Topeka, Kansas dengan MBA dari Harvard, Garlinghouse adalah Presiden Aplikasi Pengguna sebelumnya di AOL dan bekas CEO dan Pengerusi firma perkhidmatan awan Hightail. Kini, Garlinghouse adalah CEO di Ripple dan dikatakan memiliki sejumlah besar wang syiling XRP.

16. Barry Silbert – Umur 41 – Nilai Bersih $ 400 hingga $ 500 juta – Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Mata Wang Digital

17. Vitalik Buterin – Umur 24 – Nilai Bersih $ 400 hingga $ 500 juta – Pencipta Ethereum

Anggota termuda dalam senarai ini pada usia matang 24 tahun, Buterin mencadangkan Ethereum pada tahun 2013, ia mendapat penjualan ramai pada tahun 2014, dan teknologi itu disiarkan pada tahun 2015. Walaupun projek ini menjual 60 juta token semasa crowdsale, mereka menyimpan 12 juta untuk pasukan. Dengan nilai sekitar $ 800 per token, Buterin yang jelas berada dalam kedudukan kewangan yang baik.

18. Tim Draper – Umur 59 – Nilai Bersih $ 350 hingga $ 500 juta – Pengasas Draper Associates

Dikenal sebagai kapitalis teroka terkemuka di Silicon Valley dan peminat cryptocurrency yang sukar, Draper mula melabur dalam Bitcoin “sebelum ia hebat”. Draper kini berusaha untuk mengembangkan cintanya terhadap blockchain kepada orang ramai melalui pelancaran Draper Blockchain Intensif di Draper University di San Mateo, California.

19. Song Chi-Hyung – Bernilai Bersih $ 350 hingga $ 500 juta – Pengasas Upbit

Bagaimana Lelaki Ini Membuat Senarai?

Untuk membuat senarai kaya dengan cryptocurrency pertama di Forbes, penyokong mata wang digital yang kaya ini bernilai minimum $ 350 juta dan diperoleh dari industri cryptocurrency. Harus diingat bahawa nilai bersih adalah anggaran. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai setiap pelabur yang disenaraikan, sila kunjungi artikel asal mengenai Forbes.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me