Minggu Ini dalam Cryptocurrency – 15 Disember 2017

Minggu Ini dalam Cryptocurrency – 15 Disember 2017

Bitcoin Mengambil Nafas: Berikutan pecut Bitcoin hampir satu bulan, cryptocurrency utama berehat minggu ini dan melayang di sekitar $ 16,500.00 julat. Perlu diingat bahawa ini adalah selepas pengeluaran kontrak niaga hadapan, yang banyak orang berpendapat akan menandakan “pendek besar” token.

Ripple Goes HAM, Naik taraf dari Bologna: Ripple (XRP) agak tidak aktif selama beberapa bulan meletup dari sekitar $ 0,24 hingga ke ATH $ 0.87, telinga 300% melompat hanya dalam beberapa hari.

Ethereum Terus Berkembang: Ethereum melanda ATH baru $ 750.00 dan berjaya mengekalkan harga sekitar tahap itu pada penutupan minggu ini.

Kebangkitan Litecoin: Anak dari @SatoshiLite (Charlie Lee) melonjak dari sekitar $ 130 menjadi hampir $ 350 minggu ini. Kenaikan harga yang baik ini dianggarkan disebabkan oleh gerombolan pelabur baru yang mendapat akses ke Coinbase dan membeli pilihan yang paling murah.

coinmarketcap

SEC Mengeluarkan Penyataan Crypto yang hampir menyokong ?: Di dunia di mana banyak orang dalam komuniti cryptocurrency melihat mana-mana badan pengawas dengan mata yang letih dan curiga, berita ini mungkin membuat anda terkejut. Pengerusi SEC Jim Clayton mengeluarkan a pernyataan berhati-hati, namun menyokong mengenai ICO dan pelaburan cryptocurrency. Sambil menumpukan sebagian besar pernyataan itu untuk memberi amaran kepada pelabur mengenai kemungkinan masalah dengan melabur dalam ICO yang berada di luar bidang kuasa SEC.

“Telah ditegaskan bahawa cryptocurrency bukan sekuriti dan bahawa tawaran dan penjualan cryptocurrency berada di luar bidang kuasa SEC. Sama ada penegasan itu terbukti betul berkenaan dengan aset digital yang dilabel sebagai cryptocurrency akan bergantung pada ciri dan penggunaan aset tersebut. ”

Walaupun kata-kata amaran ini diterima dengan baik oleh komuniti orang-orang yang telah menjadi letih dengan ICO sampah keluar dari kayu, pernyataan itu berakhir dengan catatan positif.

“Kami di SEC berkomitmen untuk mempromosikan pembentukan modal. Teknologi di mana cryptocurrency dan ICO didasarkan dapat terbukti mengganggu, transformatif dan meningkatkan kecekapan. Saya yakin bahawa perkembangan dalam fintech akan membantu memudahkan pembentukan modal dan memberikan peluang pelaburan yang menjanjikan untuk pelabur institusi dan Main Street.

Saya mendorong pelabur Main Street bersikap terbuka terhadap peluang ini, tetapi untuk mengajukan soalan yang baik, menuntut jawapan yang jelas dan menerapkan akal sehat ketika melakukannya. Semasa menasihati pelanggan, merancang produk dan melakukan transaksi, pelaku pasaran dan penasihat mereka harus mempertimbangkan undang-undang, peraturan dan panduan kami, serta kerangka undang-undang sekuriti berdasarkan prinsip kami, yang telah melayani kami dengan baik dalam menghadapi perkembangan baru untuk lebih banyak lagi daripada 80 tahun. Saya juga mendorong peserta pasaran dan penasihat mereka untuk berinteraksi dengan kakitangan SEC untuk membantu analisis mereka di bawah undang-undang sekuriti. “

Ini adalah langkah besar untuk melegitimasi pelaburan cryptocurrency, dan juga mendorong sebarang potensi peraturan yang akan datang dari mendarat di permukaan yang lebih mesra.

Berkecuali Bersih RIP: Walaupun tidak berkaitan secara langsung dengan kripto, pencabutan netraliti bersih pada hari Khamis merupakan langkah pantas bagi usus setiap usahawan internet dan digital. Akhir dari netraliti bersih bermaksud bahawa penyedia perkhidmatan bersih akan dibenarkan untuk mengenakan bayaran ke laman web dengan kelajuan muat turun yang lebih pantas. Apa maksudnya untuk dunia kripto secara umum, hanya masa yang akan memberitahu.

Bitcoin adalah Budak Besar: Dengan cap pasaran melayang lebih dari $ 275 bilion, nilai keseluruhan semua Bitcoin melampaui nilai Coca-Cola, Toyota, Verizon, Bank of America, Chevron, AT&T, Walmart, Pfizer, dan Procter & Berjudi, dan berada di hujung Alphabet (Google). Apa maksudnya? Anak lelaki besar mempunyai graviti. Oleh kerana Bitcoin terus mengatasi nama isi rumah, ia akan terus menarik perhatian penduduk umum.

Indiegogo Gogoes ICO: Salah satu daripada platform crowdfunding terbesar di dunia mengumumkan akan mula menawarkan kemampuan untuk melabur dalam ICO kepada semua pelabur yang bertauliah dan tidak bertauliah. Indiegogo juga menyenaraikan perkongsian strategik dengan peniaga peniaga MicroVentures untuk memilih pelaburan kripto yang berkualiti.

Indiegogo

Coinbase Menambah Token Baru: Dalam temu bual dengan CNBC minggu ini, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Coinbase Brian Armstrong menyamakan bertukar menjadi menjadi Pasaran Saham 2.0. Terutama, dia memasukkan bahawa Coinbase akan menambahkan token baru ke platform pada 2018.

“Yang paling menarik bagi kami yang ada di platform hari ini adalah bitcoin, ethereum dan litecoin, tetapi masih banyak lagi yang akan ditambahkan ke platform pada tahun 2018 dan saya rasa ini akan menjadi sangat menarik ruang untuk semua jenis pelabur institusi untuk menjana wang. “

Untuk benar-benar memahami berat pernyataan ini, perlu diketahui bahawa Coinbase pada masa ini hanya mempunyai tiga token untuk dipilih oleh pengguna: Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin. Sebagai pertukaran mesra pemula utama, terdapat sebilangan besar pelabur yang telah mengehadkan diri kepada tiga token ini dan tidak menceburkan diri dalam altcoin lain. Sebarang altcoin yang ditambahkan ke Coinbase akan segera tersedia untuk banyak pelabur dalam platform Coinbase, dan tidak masuk akal untuk mengharapkan sekurang-kurangnya lonjakan sedikit dalam jumlah dan harga perdagangan.

Sejauh mana token yang mungkin akan kita lihat di Coinbase pada tahun 2018, terdapat beberapa khabar angin yang beredar. Walaupun semata-mata spekulatif, dua daripada pelopor utama adalah Ripple (XRP) dan Bitcoin Cash (BCH).

Yang Baru di CoinCentral?

Ini adalah minggu yang menggembirakan di CoinCentral kerana kami perlu mengusahakan beberapa panduan yang lebih manis.

Panduan cryptocurrency baru dibuat minggu ini:

 • Apa itu Einsteinium? – Token dengan nama brianiac yang menetapkan bar tinggi, panduan pemula.
 • Apa itu Decred? – Ketahui bagaimana pemerintahan dan pembuatan keputusan yang terdesentralisasi pada token blockchain beroperasi.
 • Apa itu NEM? – Panduan pemula untuk penyelesaian kelas perusahaan untuk memperkasakan ekonomi blockchain yang akan datang.
 • Apa itu Factom? – Panduan mengenai protokol blockchain yang menjadikan perniagaan lebih mudah dan lebih murah untuk menyimpan data pada blockchain.
 • Apa itu Stellar Lumens? – Ketahui lebih lanjut mengenai token yang bertujuan untuk mewujudkan “rangkaian kewangan di seluruh dunia yang terbuka untuk sesiapa sahaja.”
 • Dari mana datangnya Bitcoin? – Apabila papa Bitcoin dan mama mama benar-benar saling mencintai, mereka membuat Bitcoin baru. Hanya bergurau, cari di sini.
 • Berapa lamakah pemindahan Bitcoin? – Sekiranya anda pernah tertanya-tanya mengenai mekanisme di sebalik transaksi / pemindahan Bitcoin.

Lebih Banyak Berita Cryptocurrency Dari Seluruh Dunia

Craigslist Menambah Pembayaran Crypto: Craigslist pasaran diklasifikasikan dalam talian secara besar-besaran menggunakan ciri yang membolehkan pengguna menentukan bahawa mereka menerima pembayaran crypto. Walaupun ciri tersebut hanya terdiri dari kotak centang yang bertuliskan “cryptocurrency ok”, yang tidak terlalu buruk untuk Laman web ke-16 paling popular di Amerika Syarikat. Ini sepertinya lonjakan teknologi secara pesat, kerana Craiglist mempunyai laman web yang hampir sama sejak 1995.

pembayaran crypto

Penemuan ini pada mulanya disiarkan di Reddit dan disambut dengan reaksi bercampur-campur:

 1. “Tidak perlu lagi menggunakan wang tunai dan bimbang akan dicabul, itu benar-benar masa depan.”
 2. “Saya tidak merasa selamat bertransaksi di crypto dengan orang asing. Saya merasakan bahawa sangat mudah bagi skeezers untuk menyasarkan seseorang yang berpotensi membawa ribuan mereka (di dompet crypto mereka) berbanding seseorang yang mereka hanya dapat merampas barang yang mereka jual dan wang kertas $ 20 di dalam poket mereka. “
 3. “Kami melakukannya lelaki …. kami arus perdana sekarang. “

BreadWallet Rebrands to Bread, ICOS: Dompet Bitcoin yang popular memilih untuk menjenamakan semula dirinya dari BreadWallet ke Bread dan mengumumkan kempen ICO. Dompet ini mempunyai lebih daripada 750,000 pelanggan yang tersebar di 140 negara.

Roti ingin mengumpulkan $ 20 juta dari 15 hingga 23 Disember, di mana maksimum 160 token Roti akan dikeluarkan (900 BRD = 1 ETH). Perinciannya merangkumi:

 • $ 12 juta dikumpulkan dalam penjualan semula (habis dijual dalam 4 hari)
 • Jumlah token 106 juta untuk dijual
 • Token 32M yang akan digunakan untuk kos pentadbiran penjualan token
 • Token 22 juta akan disimpan untuk pembangunan masa depan.

Masalah di Korea Selatan: Banyak bank komersial dan kerajaan negeri Korea Selatan telah mula melakukannya tarik balik dari cryptocurrency dan telah menyatakan bahawa mereka tidak akan lagi menawarkan akaun untuk perdagangan cryptocurrency. Ini berlaku kerana pengawal selia Korea Selatan mengumumkan rancangan yang akan melarang semua bank Korea Selatan untuk mengambil bahagian dalam aktiviti berkaitan cryptocurrency. Ini secara semula jadi telah dan akan terus mempengaruhi pertukaran teratas Korea Selatan seperti Bithumb, Coinone, dan Korbit.

Apa yang berlaku adalah: Walaupun IOTA mengisyaratkan a perkongsian dengan Microsoft pada awal November 2017, secara resmi menyatakan bahawa saat ini tidak memiliki kerjasama formal dengan raksasa teknologi. Walau bagaimanapun, kedua-dua syarikat itu berkolaborasi untuk berinovasi dengan rangkaian Tangle IOTA tanpa perjanjian yang ditandatangani. Berikutan petunjuk “perkongsian” Microsoft, pangsa pasar IOTA meningkat dari $ 2,95 bilion menjadi lebih dari $ 13 bilion. Pada masa ini ia berjumlah sekitar $ 10 bilion, yang menarik untuk diperhatikan bagaimana reaksi pasar terhadap berita pertama, tetapi lebih kurang (sejauh ini) untuk penjelasan.

Korea Selatan menyalakan riak: Walaupun Korea Selatan secara sementara boleh melarang perdagangan cryptocurrency, itu tidak menghentikan pasaran cryptocurrency Korea Selatan mendorong harga Ripple naik 71% dalam jangka masa 24 jam. Dalam tempoh 24 jam ini, pertukaran utama Korea Selatan Bithumb, Korbit, Coinoine memproses sekitar $ 1.7 bilion perdagangan, yang lebih banyak daripada jumlah dagangan harian Bitfinex, Bittrex, Poloniex, Bitstamp, Binance, dan Kraken. Pemangkin untuk bull bull yang besar ini adalah percubaan pembayaran berasaskan blockchain Ripple yang dijalankan oleh bank Korea Selatan dan Jepun. Terdapat titik di mana pertukaran Korea Selatan (Bithumb, Korbit, Coinoine) menyumbang sekitar 50% dari semua perdagangan Ripple.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map