Minggu Ini dalam Cryptocurrency – 16 Februari 2018

Belilah Aku Tangga ke Syurga

Segala-galanya dilihat, orang-orang secara kiasan dan harfiah. Tindakan harga berada pada arah aliran menaik yang stabil sejak harga menjunam ke paras terendah sejak November 2017. Pada 6 Februari, kapitalisasi pasaran crypto secara keseluruhan merosot ke $ 276 bilion, turun dari $ 834 bilion pada paras tertinggi sepanjang masa pada bulan Januari.

Pada masa akhbar, pasaran telah memperoleh $ 200bn dari pasaran pasca bull-nya rendah pada $ 482bn, dan itu bermaksud bahawa aset di seluruh dunia lebih baik daripada yang mereka miliki sepanjang bulan.

Bitcoin: Memimpin paket pemulihan adalah anak emas crypto. Bitcoin kini berharga $ 10,120, yang sihat 17% naik dari $ 8.400 yang diraih pada hari Jumaat yang lalu.

Ethereum: Semua perkara yang dipertimbangkan, Ethereum telah melihat beberapa tindakan harga yang positif, walaupun merupakan langkah yang lebih konservatif daripada Bitcoin. Dengan harga $ 937, Ethereum naik 9% dari $ 847 yang dipaparkan minggu lalu.

Riak: Ripple mengambil kek minggu ini untuk prestasi terbaik daripada tiga teratas. Duit syiling jurubank mempunyai harga permintaan $ 1.14 pada saat penulisan, yang mana harganya adalah 21% meningkat dari $ 0.90 minggu lalu.

10 harga teratas cryptocurrency 2/16/18

Berita Domestik

CFTC Berjalan kerana Menjadi Pendengarannya sendiri mengenai Mata Wang, Mencadangkan Jawatankuasa Kecil: Seminggu dari keterangan Senat SEC / CFTC, Jawatankuasa Penasihat Teknologi CFTC telah mengadakan mesyuarat awam mengenai cryptocurrency dan teknologi blockchain. Mesyuarat itu merangkumi perbincangan mengenai potensi blockchain dan perlunya peraturan yang lebih kuat untuk pasaran cryptocurrency, dan jawatankuasa sebulat suara memilih untuk mewujudkan dua jawatankuasa kecil baru untuk menangani bidang-bidang ini.

BitConnect di Lawsuit Land: Tuntutan ketiga diajukan di Florida terhadap BitConnect minggu ini, menjadikan jumlah tuntutan mahkamah meningkat kepada lima negara. Sejak BitConnect menutup pintu pada bulan Januari, pengguna telah berpeluang untuk menuntut platform pinjaman kerana menjual sekuriti yang tidak berdaftar. Oh, dan pernyataan pembukaan tuntutan undang-undang terbaru ini membandingkan janji pelaburan quixotic BitConnect dengan khayalan Alice’s Wonderland – kita pasti jatuh ke lubang arnab dengan yang ini walaupun ruang mahkamah telah mengambil giliran untuk surealis.

tuntutan mahkamah bitconnect

Microsoft Melihat Ke Dalam Blockchain untuk Keupayaan ID: Didalam catatan blog, Microsoft menyatakan ia mulai mempertimbangkan potensi untuk menggunakan blockchain untuk identiti terdesentralisasi dengan Aplikasi Microsoft Authenticator. “Beberapa rantaian blok awam (bitcoin, ethereum, litecoin, untuk menamakan beberapa yang terpilih) memberikan asas yang kuat untuk rooting DID, merekod operasi DPKI, dan menambat pengesahan,” tulis pegawai bahagian Microsoft ID Ankur Patel dalam pengumuman rasmi.

Hampir tidak ada yang melaporkan keuntungan Crypto ke IRS: 0.04% warganegara AS yang menggunakan Credit Karma untuk cukai mereka telah melaporkan transaksi cryptocurrency dalam pemfailan cukai mereka. Walaupun 57% daripada 2,000 individu yang disurvei dalam laporan Credit Karma menunjukkan bahawa mereka menyedari keuntungan dari pelaburan kripto mereka, hanya 100 dari 250,000 orang Amerika yang telah menggunakan perkhidmatan tersebut untuk memfailkan cukai melaporkan apa-apa yang berkaitan dengan crypto. Sekarang, tidak semua orang yang menggunakan Credit Karma dilaburkan dalam kripto, tetapi kami bersedia bertaruh bahawa ia lebih dari 0.04%.

Lulus Buck, Uncle Sam: Arizona Menyahkan Pembayaran Cukai di Crypto: Mungkin orang akan membayar cukai atas keuntungan crypto sekiranya mereka dapat membayar dalam cryptocurrency. Sekiranya anda tinggal di Arizona, ini adalah kemungkinan, kerana Senat negara bagian Arizona telah meluluskan rang undang-undang yang akan membolehkan penduduk membayar cukai dalam mata wang kripto. Penduduk akan dapat melakukannya melalui “pintu masuk pembayaran, seperti Bitcoin, Litecoin atau cryptocurrency lain yang diiktiraf oleh jabatan, menggunakan sistem peer-to-peer elektronik.”

cukai bitcoin arizona

Fess Hingga Pemilikan: Seorang Anggota Kongres Meminta Transparansi Badan Perundangan Terhadap Holdings Crypto: Jared Polis (D), perwakilan Rumah AS dari Colorado, menghantar seorang petisyen minggu ini kepada Jawatankuasa Etika House yang meminta agar anggota Kongres mendedahkan pelaburan cryptocurrency mereka (sesuatu yang sudah mereka lakukan untuk aset tradisional melebihi $ 1,000). Polis adalah penyokong vokal blockchain di Rumah AS dan pengasas Blockchain Caucus.

SEC tidak Melancarkan Maklumat Mengenai ICO Tezos: SEC telah menolak permintaan David Silver untuk mendapatkan maklumat mengenai Tezos di bawah Akta Kebebasan Maklumat. Perak mewakili penggugat dalam tindakan kelas terhadap Tezos, yang menghadapi masalah undang-undang dari banyak tuntutan kerana token ICO masih belum diedarkan di tengah-tengah pergolakan pertempuran dalam projek. SEC meminta pengecualian 7 (A) dari FOIA yang “melindungi dari catatan pendedahan yang disusun untuk tujuan penguatkuasaan undang-undang, pembebasannya yang diharapkan dapat mengganggu kegiatan penguatkuasaan.”

Weiss Skeptikal Mengenai Tether, Amaran Isu: Mengikuti nilai cryptocurrency mereka yang sangat kontroversial, Weiss Ratings Agency mengeluarkan amaran rasmi mengenai Tether, dengan alasan bahawa pelabur harus berhati-hati bahawa Tether tidak pernah diaudit untuk mengesahkan bahawa setiap Tether disokong oleh jumlah yang sama dalam fiat. “Masalah besar: Tidak pernah ada audit, dan orang-orang di belakang Tether cukup teduh ketika ditanya. Mereka terus-menerus mendakwa token mereka disokong 100% dengan dolar sebenarnya, namun mereka gagal mengemukakan bukti untuk menyokong tuntutan ini. “

Yang Baru di CoinCentral?

Apa itu AdEx (ADX)? Panduan Pemula: AdEx (ADX) bermaksud “pertukaran iklan.” Mereka membina platform yang terdesentralisasi di mana pengiklan dan penerbit dalam talian dapat bertemu untuk merundingkan kontrak iklan.

Inilah LitePay, Pemproses Pembayaran Litecoin: Litecoin baru-baru ini melancarkan LitePay, platform penyelesaian pembayaran yang ingin menjadi “rangkaian pembayaran tanpa sempadan pertama di dunia.”

Apa itu Quantumstamp (QSP)? Panduan Pemula: Quantstamp adalah protokol pengauditan keselamatan untuk kontrak pintar. Ketahui lebih lanjut dalam panduan pemula kami.

Apa itu Storj? Panduan Pemula: Storj adalah penyelesaian penyimpanan fail sumber terbuka yang terdesentralisasi. Ia menggunakan enkripsi, file sharding, dan tabel hash berasaskan blockchain untuk menyimpan fail di rangkaian peer-to-peer. Tujuannya adalah untuk menjadikan penyimpanan fail awan lebih cepat, lebih murah dan peribadi.

Apa itu Bluzelle? Panduan Pemula: Ketahui lebih lanjut mengenai Bluzelle dan misinya untuk membuat pangkalan data terdesentralisasi pada blockchain dengan panduan pemula kami.

Apa itu SingularityNET (AGI)? Panduan Pemula: SingularityNET adalah pasaran terdesentralisasi untuk Kecerdasan Buatan (AI).

Apa itu Verge (XVG)? Panduan Pemula: Verge adalah cryptocurrency yang berfokus pada privasi yang bertujuan untuk memastikan urus niaga tidak dikenali dan tidak dapat dilacak sambil membenarkan throughput tinggi dan masa pengesahan yang cepat.

Apa itu Maker Dai? Panduan Pemula: Menawarkan pengganti stablecoin yang layak untuk Tether, Maker adalah platform kontrak pintar yang mengawal dan menjual Dai. Terdesentralisasi dan tidak dipercayai, platform Maker menstabilkan nilai Dai hingga satu dolar A.S. menggunakan mekanisme pasaran luaran dan insentif ekonomi.

David Sønstebø IOTA mengenai Pengewangan Data, Privasi Pengguna, dan Keutamaan 2018: Bennett Garner dari Coin Central baru-baru ini berpeluang untuk menemubual David Sønstebø, salah seorang pengasas bersama IOTA, untuk membincangkan bagaimana IOTA melaksanakan Tangle di dunia nyata. Sebagai sebahagian daripada perbualan, mereka juga membincangkan pengewangan data, melindungi privasi pengguna, dan keutamaan IOTA untuk tahun 2018.

Berjuta-juta XRB yang Hilang Telah Meninggalkan Bursa BitGrail: Ini Yang Kita Ketahui: Bitgrail baru-baru ini mengumumkan kebangkrutannya setelah kira-kira 15-17mln XRB hilang. Inilah yang kami ketahui mengenai keadaan perkara setakat ini.

Hush, koin privasi tahap protokol dan utusan selamat berdasarkan Zcash: Dilancarkan pada 21 November 2016, Hush adalah token, platform pesanan selamat, dan garpu pangkalan data Zcash 1.0.9.

Apa itu Eximchain? | Meningkatkan Pembiayaan Rantaian Bekalan untuk PKS: Eximchain adalah berasaskan MIT syarikat pembangunan perisian menggunakan blockchain untuk meningkatkan pembiayaan rantaian bekalan (SCF).

Ethereum Classic | Panduan Permulaan: Ethereum Classic adalah blockchain Ethereum yang asli dan memungkinkan untuk pelaksanaan aplikasi dan kontrak pintar yang terdesentralisasi.

Apa itu Aeternity? | Panduan Permulaan: Aeternity adalah platform baru untuk aplikasi terdesentralisasi (dapps) yang dilancarkan di testnet pada tahun 2017. Ia juga mengadakan tawaran token yang berjaya pada tahun 2017 untuk token Aeon (AE).

Pengasas Bersama MyEtherWallet Pecah dari Projek, Forks Software untuk Membuat Crypto Saya: Taylor Monahan, pengasas bersama MyEtherWallet (MEW), telah meninggalkan bayinya untuk memulakan usaha dalam usaha baru. Projek yang baru dilancarkan, dijuluki MyCrypto, mirip dengan yang asli, sehingga benar-benar merupakan garpu perisian kod MyEtherWallet.

Forbes Melancarkan Senarai Kaya Crypto: Ripple Royalty, Winklevoss Twins, & Tim Draper: Forbes melancarkan senarai kaya cryptocurrency pertamanya minggu lalu – periksa siapa yang membuat keputusan.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Atari Akan Melancarkan Duit Sendiri dengan Atari Token: Atari berniaga di Pong dan Pacman untuk model yang lebih baru: blockchain. Syarikat itu baru-baru ini mengumumkan bahawa ia akan melancarkan tokennya sendiri, Atari Token, dengan rancangan untuk membina platform hiburan berasaskan blockchain. “Teknologi blockchain siap untuk mengambil tempat yang sangat penting di lingkungan kita dan untuk mengubah, jika tidak merevolusikan, ekosistem ekonomi semasa, terutama di bidang industri permainan video dan transaksi dalam talian,” kata CEO syarikat Frederic Chesnais..

Di Olimpik, Mendapat Emas dan Mendapat Bayaran dalam Emas Digital: Ted-Jan Bloeman mencatat dua rekod dalam Sukan Olimpik ini: satu untuk pingat emas 12: 39.77 dalam luncur laju sepanjang 10,000m lelaki, dan satu untuk menjadi atlet Olimpik pertama yang menerima pembayaran dalam kripto. Orang Kanada menerima cryptocurrency untuk perjanjian penajaan selama satu tahun dengan ONG Social, komuniti crypto / media sosial dan CEEK VR, sebuah syarikat pembangunan realiti maya.

Saya sangat teruja untuk menjadi yang pertama #Crypto Atlet yang ditaja. Terima kasih @CEEK #Realiti maya dan @Ong_Sosial kerana berada di barisan hadapan teknologi dan pencapaian hebat ini. Menantikan hubungan yang baik dan masa-masa yang menggembirakan di masa hadapan. pic.twitter.com/mCHbNzkKW8

– Ted-Jan Bloemen (@TedJan) 31 Januari 2018

Pemerintah Korea Selatan Mengeluarkan Penyataan Petisyen Crypto Awam: Petisyen Korea Selatan yang meminta pemerintah melonggarkan peraturannya terhadap cryptocurrency telah mencapai 280,000 tandatangan. Menteri penyelarasan kebijakan pemerintah Hong Nam-ki menanggapi petisyen tersebut, dengan mengeluarkan pernyataan berikut: “Peraturan dasar pemerintah adalah untuk mencegah tindakan atau ketidakpastian yang menyalahi undang-undang mengenai perdagangan cryptocurrency, sementara dengan bersemangat memelihara teknologi blockchain.”

Coinbase Mengakui bahawa Bug membawa Platformnya untuk Membebankan Sebilangan Pengguna: Setelah mendapat banyak aduan di Reddit, Coinbase menyatakan bahawa kesalahan sistem telah membebankan beberapa pelanggan ketika mereka menggunakan laman web ini untuk membeli cryptocurrency. Beberapa pengguna mengadu dikenakan sebanyak 17x jumlah yang dimaksudkan. Jurucakap Coinbase di Reddit menulis bahawa syarikat itu “secara aktif menyiasat beberapa laporan dari pelanggan kami mengenai caj kad kredit atau debit yang tidak dijangka muncul pada penyata mereka dari pembelian Coinbase sebelumnya.”

lebihan kadar duit syiling

Jangan Mengharapkan Bank Pusat Eropah untuk Mematuhi Peraturan Crypto Sebentar lagi: Presiden ECB Mario Draghi tidak percaya terserah kepada pusat perbankan EU untuk memperkenalkan peraturan untuk cryptocurrency. Menjawab pertanyaan Twitter semacam itu dalam video #AskDraghi yang serius, dia dengan ringkas menjawab, “Bukan tanggungjawab ECB untuk melakukannya.”

Gibraltar akan Memperkenalkan Peraturan ICO Komprehensif Pertama di Dunia: Suruhanjaya Perkhidmatan Kewangan Gibraltar mengumumkan minggu ini bahawa ia merancang untuk membuat perundangan untuk mengatur ICO dalam beberapa minggu ke depan. Draf undang-undang ini akan mengawasi pemasaran, penjualan, dan pengedaran token ICO di wilayah Britain, dan ini akan menjadi undang-undang pertama yang secara langsung menargetkan ICO di dunia.

Bitgrail Bursa Itali Tidak Boleh Larut, dan Kami Masih Tidak Tahu Mengapa: Hujung minggu yang lalu, Bitgrail mengumumkan kebangkrutannya kepada dunia setelah XRB 15-17 juta hilang dari simpanan dompetnya. Masalahnya, pengasas Bitgrail, Francisco Firano mendakwa bahawa kerugian itu adalah hasil dari peretasan. Anggota komuniti (dan pasukan Nano) tidak begitu yakin, dan kemungkinan oportunis berniat jahat telah menggunakan bug penarikan di platform Bitgrail selama berbulan-bulan untuk mengambil lebih banyak mata wang daripada pertukaran daripada yang sebenarnya mereka depositkan.

Perlombongan Cryptocurrency Laju untuk Melewatkan Penggunaan Tenaga Isi Rumah pada tahun 2018: Perlombongan mencapai tahap kritikal di Iceland. Johan Snorri Sigurbergsson, pekerja penyedia tenaga Hitaveita Sudurnesja, mengira bahawa perlombongan cryptocurrency boleh melebihi 100 megawatt, lebih banyak daripada 340,000 penduduk negara itu setiap tahun. Negara sejuk telah menjadi pusat penambangan tahun ini kerana iklimnya sejuk dan sumber tenaga yang boleh diperbaharui.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me