Minggu Ini dalam Cryptocurrency – 16 Mac 2018

Saya Dip, Anda Dip, Kami Dip

Tepat ketika kami menyangka kami berada di luar lubang, pasaran cryptocurrency melemparkan kami kembali ke dalam. Harga telah berada pada aliran menurun yang stabil sejak jumlah keseluruhan pasaran crypto kembali berjaya pada pertengahan bulan lalu. Pada 17 Februari, permodalan pasaran adalah $ 519 bilion. Kini, ia bernilai $ 336 bilion, satu 35% jatuh pada bulan dan a 7% turun pada minggu.

Boleh menjadi musim pajak bagi warga AS, boleh menjadi FUD Google yang melarang iklan yang berkaitan dengan kripto. Terlepas dari pemangkinnya, pasaran berada pada tahap A-bearish pada masa ini, dan membuat kita tertanya-tanya apakah ini adalah peringatan berterusan dari kemalangan Februari.

Bitcoin: Dengan harganya sekitar $ 8,500, Bitcoin turun 5.5% sejak minggu lalu. Pasti, bukan penurunan yang dahsyat, tetapi masih bukan jenis tindakan harga yang ingin anda lihat.

Ethereum: Pesaing perak Crypto mempunyai sedikit untuk lapisan perak minggu ini. Berbanding dengan Bitcoin, Ethereum mengalami masalah dua kali ganda, dengan kerugian 11% pada minggu ini dengan harga semasa $ 619.

Riak: Nombor tiga dalam senarai kami berada dalam keadaan terburuk daripada rakan sebayanya, kerana Ripple turun 12% pada minggu ini pada $ 0,70 per XRP.

carta pasaran cryptocurrency 16 Mac

Berita Domestik

Crypto Datang ke Kongres – Kali ini, Dewan Perwakilan: Dewan Perwakilan Amerika Syarikat mengadakan perbicaraan rasmi mengenai cryptocurrency pada hari Rabu minggu ini. Diawasi oleh jawatankuasa kecil Pasar Modal, Sekuriti, dan Pelaburan, para akademik dan pemimpin industri membawa MO kripto kepada perundangan AS, termasuk pemimpin Kongres Blockchain Caucus, Tom Emmer. Mesyuarat itu berfungsi sebagai pemula bagi anggota kongres yang tidak mengetahui status peraturan kripto, dengan fokus khusus pada ICO.

Risiko Lindung Nilai? SEC Probes Cryptocurrency Hedge Fund: Kami tahu mengenai daging lembu SEC dengan ICO, tetapi sekarang, agensi pengawalseliaan AS mengejar dana lindung nilai crypto. Untuk melindungi kepentingan pengguna, SEC telah meminta maklumat mengenai ciri keselamatan dana, model harga, dan kepatuhan antara lain, dan beberapa dana nampaknya telah menerima panggilan dari Bahagian Penguatkuasaan SEC..

Tennessee Legislators Mendorong Bills yang Bercanggah di Crypto, Blockchain: Untuk lebih baik atau lebih buruk, keadaan semakin panas ke selatan untuk crypto. Baik Tennessee State House dan Senat sedang memproses undang-undang yang akan melarang pelaburan dana persaraan menjadi crypto, tetapi mereka juga memiliki tagihan di atas meja yang akan menyetujui “pihak berkuasa undang-undang untuk menggunakan teknologi Blockchain dan kontrak pintar dalam melakukan transaksi elektronik” dan akan “[ melindungi] hak pemilikan maklumat tertentu yang dijamin oleh teknologi Blockchain. ” Versi kedua-dua rang undang-undang tersebut telah disahkan di Senat sementara Dewan belum memilih versi perundangan mereka.

Langit Nashville

Kejutan, Kejutan: Token Utiliti Menawarkan Utiliti sebagai Kelas Aset Baru, Menurut Badan Perundangan Wyoming: Bertentangan dengan badan pengawalseliaan persekutuan yang, dalam beberapa bulan kebelakangan ini, nampaknya terkunci dalam perang pergolakan atas klasifikasi undang-undang crypto, Wyoming membantu cryptocurrency menempa jalannya sendiri. Wyoming House Bill 70 ditandatangani undang-undang minggu ini, undang-undang pertama di dunia yang mengiktiraf crypto sebagai kelas asetnya yang unik. Caitlin Long, pengasas bersama Wyoming Blockchain Coalition, berharap bahawa undang-undang penting akan “[memberi] contoh bagaimana ini boleh menjadi standard di bawah undang-undang persekutuan.”

Circle Invest Kini Tersedia untuk Warganegara AS di 46 Negara: 2018 akan menjadi tahun aktif untuk Circle syarikat yang berfokus pada blockchain. Sebulan setelah organisasi memperoleh Poloniex Exchange, pasukan telah mengumumkan bahawa mereka akan membuka platform pelaburan cryptocurrency baru mereka, Circle Invest, untuk “akses awal” kepada warga AS di setiap negeri yang melarang Minnesota, Hawaii, Wyoming, dan New York ( yang mereka harapkan untuk menambah “tidak lama lagi”).

Petro Terus Mendapat Penolakan dari Anggota Perundangan: Sekiranya diktator moden memutuskan untuk menaiki kereta api kripto, jangan terkejut apabila dunia politik yang lain tidak setuju. Awal minggu ini, Senator Florida Bill Nelson mengirim surat kepada Setiausaha Perbendaharaan Steven Mnuchin mengenai ICO Venezuela untuk petro, cryptocurrency yang ditaja oleh kerajaannya. Nelson, bersama dengan ahli politik antarabangsa lainnya, khawatir presiden Venezuela Nicolas Maduro akan menggunakan dana ICO untuk mengelakkan sekatan dan membiayai rejimnya.

Nicolas Maduro dan Bitcoin

Rang Undang-Undang Baru Boleh Menangkap Token Seks: Menurut sebilangan profesional industri, baik dari industri dewasa dan crypto-sphere, dua rang undang-undang baru yang dilancarkan melalui Kongres dapat menimbulkan masalah bagi cryptocurrency yang mensasarkan pekerjaan seks yang sah. Bil kesepakatan yang dibungkus, Memerangi Akta Pemerdagangan Seks Dalam Talian dan Berhenti Mengaktifkan Akta Pemerdagangan Seks (FOSTA-SESTA singkatnya) boleh “menimbulkan masalah bagi siapa saja yang terlibat dalam segala jenis pekerjaan seks,” percaya pengasas bersama Spankchain, Janith Griffith, kerana “[pengeluar] dapat menghadapi masalah,” mempromosikan pelacuran, “[dan] ia juga berpotensi menimbulkan masalah bagi pemegang token. “

Kembar Winklevoss Ingin Menghilangkan Penipuan Crypto dengan Organisasi Peraturan Sendiri: Cameron dan Tyler Winklevoss telah melakukan yang baik untuk diri mereka sendiri untuk beberapa lelaki yang, boleh dikatakan, konsep untuk Facebook dikeluarkan dari bawah mereka. Duo terkenal ini telah menjadi penggerak industri di dunia blockchain dengan Gemini Exchange. Sekarang, mereka menggunakan pengaruh mereka untuk mencadangkan badan pengaturan diri untuk pertukaran yang berpusat di AS. The Persatuan Komoditi Maya akan, mereka percaya, membantu meningkatkan keselamatan, ketelusan, dan standard pengurusan di seluruh bidang untuk pertukaran.

Yang Baru di CoinCentral?

Cara Membaca Whitepaper Cryptocurrency: Ya, kertas putih sering terasa seperti medan jargon teknikal dan konsep abstrak yang menyakitkan, tetapi jika anda melabur dalam projek, sangat penting untuk mengetahui apa itu – dan cara apa yang lebih baik daripada terus dari mulut kuda?

Apa itu Logam (MTL)? Panduan Permulaan: Ketahui lebih lanjut mengenai bagaimana pasukan Metal ingin mempercepat penggunaan dengan penyelesaian dompet serba boleh yang boleh diakses untuk semua keperluan crypto anda.

Apa itu World Wifi / WeToken (WT)? Panduan Permulaan: World Wi-Fi adalah projek blockchain yang menandakan akses ke router tanpa wayar milik peribadi.

Strip Club di Vegas ini membolehkan anda membayar tarian di Crypto: Ada maksiat untuk berjudi dengan wang dan seks internet sihir? Hebat. Sekarang anda dapat memberi makan kecenderungan menarik anda dengan tumpukan crypto anda di Legends Room di Las Vegas.

Apa itu WAX ?: WAX, kependekan dari Worldwide Asset eXchange, adalah pasaran terdesentralisasi global untuk aset maya permainan video.

Jawatankuasa Kecil House mengadakan Pendengaran Pertama mengenai Cryptocurrency, ICO: Dewan Perwakilan AS akhirnya memberi perhatian kepada pasaran cryptocurrency yang baru muncul pada hari Rabu yang lalu.

Penyelesaian Cryptocurrency Membantu Industri Pot Dengan Kesukarannya Berkembang: Apa Itu Mereka, Apa Yang Boleh Mereka Lakukan: Kedua-duanya mungkin akan membuat penolakan daripada ayah teman wanitamu, jadi mengapa tidak keduanya pergi bersama?

Temui Alexandra Prodromos, Driving Force Behind the Rise Chicago sebagai Hub Blockchain Terkemuka: Kadang-kadang, industri blockchain dikritik kerana tidak termasuk wanita yang mencukupi, sementara waktu lain, wanita yang berada di industri ini adalah antara anggotanya yang paling berpengaruh.

Binance untuk Melancarkan Blockchain Sendiri untuk Pertukaran, Token BNB: Seolah-olah sebagai tindak balas terhadap serangan phishing API terhadap beberapa penggunanya, Binance meningkatkan ante dengan mengembangkan blockchain sendiri.

Anda pernah mendengar ICO, tetapi Bagaimana dengan Pelaburan Modal Teroka di Crypto: Ini adalah muslihat anjing tua, tetapi ia bertahan dengan baik daripada kumpulan ICO yang mencabar kawasannya.

Apa itu Golem (GNT)? Panduan Permulaan: Bayangkan komputer super global yang didorong oleh teknologi blockchain. Setelah anda mendapat idea, lihat panduan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Apa itu DDEX? Pertukaran Digital Terdesentralisasi: DDEX memperkasakan perdagangan cryptocurrency dompet-ke-dompet. Keuntungan besar pertukaran DDEX adalah anda dapat menukar token dengan selamat tanpa perlu membuka akaun dan berkongsi nama, alamat, dan maklumat peribadi anda yang lain.

Lighting Labs Melancarkan Mainnet Beta Pertama, Mendedahkan Pembiayaan Benih: Lightning Labs baru saja melancarkan Lightning Network Beta mereka, dan pelepasan ini disertakan dengan sebilangan besar pelabur benih untuk pengembangan teknologi selanjutnya.

Loom Network Melancarkan Penyelesaian Penskalaan Ethereum: Minggu ini, Loom Network menggunakan penyelesaian penskalaan dApp mereka untuk produksi, bersama dengan laman web ujian – DelegateCall.

Bandar manakah yang akan menjadi Ibu Kota Teknologi Blockchain ?: Terdapat segelintir kota yang bersaing dengan Silicon Valley seterusnya untuk blockchain, tetapi yang akan menang?

Nod Penuh Bitcoin: Apa Itu dan Bagaimana Menyiapkannya: Node ini menyokong blockchain Bitcoin, dan jika anda dapat bertahan pada kurva pembelajaran untuk menetapkannya, anda boleh memainkan peranan anda sendiri dalam revolusi desentralisasi sebagai pemilik nod.

Blockchain Menyerang Dunia Bebas: Enam Permulaan untuk Menonton: Seiring kemajuan teknologi, freelancing telah menjadi alternatif yang lebih layak untuk jalan kerjaya tradisional, dan crypto berhasrat untuk menjadikannya lebih.

Pemerintahan E-Residensi dan Blockchain Estonia, Dijelaskan: Program E-Residensi membolehkan sesiapa sahaja di seluruh dunia untuk menyumbang atau memulakan perniagaan di Estonia, pelengkap yang sesuai untuk crypto masa depan yang terdesentralisasi sedang berusaha.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Bayi Beanie, McNuggets Ayam, dan Perjudian: John Oliver Talks Crypto: Di segmen TVnya Minggu Lalu Malam Ini, John Oliver membahas topik blockchain dengan gaya sardonik khasnya. Dari ucapan pedas hingga benar-benar merendahkan, dia menyamakan pelaburan di pasar dengan perjudian, tertawa melihat perbandingan blockchain dengan nugget ayam, menarik perbandingan Bayi Beanie yang sudah berusia, dan bahkan membicarakan EOS. Di atas segalanya, satu pesanan menyebar ke segmennya: pelabur berhati-hati dan berhati-hati.

Memperkenalkan Binance Chain, Langkah Seterusnya dalam Perjalanan Crypto Binance: Betul-Binance sedang berusaha melancarkan blockchain sendiri. Pertukaran itu menjadikan perkembangan itu terbuka di laman blog pada hari Selasa ini, tanpa tarikh yang ditetapkan untuk ketika pasukan itu merancang untuk meneruskan rangkaian ini. Langkah itu seolah-olah sebagai tindak balas terhadap pengguna Binance hack API baru-baru ini yang diderita, dan di antara penghijrahan koin BNB ke blockchain baru, ia memberikan kesan bahawa pertukaran mungkin berpindah ke model terdesentralisasi.

Binance berkembang terlalu cepat, dan terlalu sibuk untuk memulakan perkara lain. Jadi, yang boleh kami lakukan hanyalah dengan memulakan satu lagi Binance. https://t.co/r5RjPNyrDq

– CZ (tidak memberikan kripto) (@cz_binance) 13 Mac 2018

Korea Selatan Meringankan, Memberi ICO kepada Lampu Hijau: Pemerintah Korea Selatan membuat langkah untuk membalikkan larangannya terhadap ICO domestik. Pada akhir tahun lalu, pegawai Korea Selatan melarang ICO kerana takut risiko dan penipuan pelabur, tetapi menurut seorang pejabat pemerintah yang dikutip di kantor berita tempatan, “pihak berkuasa kewangan telah berbicara dengan agensi pajak negara itu, kementerian kehakiman dan pejabat kerajaan lain yang berkaitan mengenai rancangan untuk membenarkan ICO di Korea apabila syarat tertentu dipenuhi. “

SEC Thailand akan Melancarkan Gameplan untuk Peraturan Cryptocurrency: Kerajaan Thailand mempunyai rancangan untuk melepaskan undang-undang formal untuk mengawasi industri cryptocurrency, laporan dari awal minggu ini mendedahkan. Pemerintah berharap undang-undang tersebut dapat mengurangkan penipuan dan pengubahan wang haram di tanah air mereka, serta menetapkan kerangka rasmi untuk mengenakan cukai cryptocurrency. Peraturan dijadwalkan akan dikeluarkan menjelang akhir bulan.

Facebook Pertama, Sekarang Google: Iklan Crypto Tidak Akan Dihalang dari Perkhidmatan Google: Salah satu pemimpin internet adalah menghentikan aliran iklan yang berkaitan dengan crypto pada perkhidmatan dan platformnya. Google akan berhenti memaparkan apa sahaja yang berkaitan dengan cryptocurrency pada bulan Jun ini, “termasuk tetapi tidak terhad kepada penawaran syiling awal, pertukaran cryptocurrency, dompet cryptocurrency, dan nasihat perdagangan cryptocurrency.”

Israel Beritahu Crypto No Di Indeks Saham Tel Aviv: Yang formal pengumuman Lembaga Keselamatan Israel menunjukkan bahawa kerajaan Israel akan melarang sebarang firma berkaitan cryptocurrency / blockchain dari Indeks di Bursa Saham Tel Aviv. Oleh itu, mana-mana institusi kewangan yang berdagang, menambang, atau melabur dalam mata wang kripto tidak dapat menyenaraikan indeks di bursa, tetapi stok untuk syarikat tersebut masih layak di bursa.

Baitulmuqaddis Israel

Kerajaan Korea Selatan Merampas Tiga Pertukaran Kerana Dugaan Pengurangan: Menurut laporan tempatan, beberapa pengendali pertukaran Korea Selatan yang tidak bertanggungjawab telah berada dalam tahanan rasmi. Suspek dituduh menggelapkan dana pelanggan, dan Pejabat Jaksa Daerah Seoul Selatan merampas telefon bimbit, cakera keras, dan dokumen keras untuk bukti untuk menyokong kecurigaan ini.