Minggu yang sukar untuk Ethereum

Minggu lalu, jumlah had pasaran cryptocurrency merosot 14.33%, sebahagian besarnya adalah kerana SEC menangguhkan keputusannya mengenai Bitcoin-ETF yang dicadangkan oleh CBOE, VanEck, dan SolidX.

Minggu ini, pasaran cryptocurrency merosot 5.7%, yang tidak seburuk apabila anda mempertimbangkan penurunan mendadak pada hari Rabu, $ 189,666,000,000, had pasaran terendah sejak awal November 2017.

Bitcoin sebenarnya meningkat 1.35% dan keseluruhan penguasaan pasarannya adalah 52.31%, tertinggi sebelum meluncur pada 18 Disember 2017.

Ethereum pemikiran Vitalik Buterin tergendala 16.90%, terendah sejak awal November 2017.

Riak turun 5.12%, dan sejumlah 91.46% turun dari tahap tertinggi sepanjang masa pada 4 Januari 2018.

Bitcoin Cash dan EOS turun 8.42% dan 11.46% masing-masing.

Berita Cryptocurrency Domestik

Pengasas Bersama Bitangels Menampar AT&T dengan Tuntutan $ 224 Juta:

Michael Terpin, pelabur cryptocurrency dan pengasas bersama kumpulan pelabur malaikat pertama yang memberi tumpuan kepada Crypto BitAngels, mengeluarkan syarikat gergasi telekomunikasi AT&T kerana peretasan yang diaktifkan oleh AT&Penipuan pertukaran SIM T. Terpin mendakwa telah kehilangan $ 24 juta dalam mata wang kripto kepada penggodam dan percaya bahawa telefon bimbitnya didedahkan oleh AT&Pekerja T bekerjasama dengan penggodam. Terpin juga menuntut ganti rugi berjumlah $ 200 juta. Keluhan itu menyatakan, “Apa AT&T seperti hotel yang memberi pencuri dengan kad pengenalan palsu kunci bilik dan kunci bilik yang selamat untuk mencuri barang kemas di peti besi dari pemilik yang sah. “

SEC Denda dan Larangan Pengasas ICO Minyak Penipuan berusia 76 Tahun:

Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa A.S. (SEC) mengumumkan bahawa pihaknya telah mengambil tindakan terhadap David Thompson Laurence dan syarikat penerokaan minyak dan gasnya, Tomahawk Exploration LLC. David Thompson Laurence, seorang penduduk California berusia 76 tahun, adalah satu-satunya ahli pengurusan syarikat itu.

Walaupun ICO gagal mengumpulkan wang, SEC menemui masalah dengan token yang dikeluarkan sebagai sebahagian daripada program karunia penjualan token dan menganggapnya sebagai sekuriti. Laurence bersetuju untuk menghentikan dan menghentikan perintah, bar pegawai dan pengarah, bar stok sen, dan denda $ 30,000.

Thompson diduga meningkatkan unjuran pengeluaran minyak yang bertentangan dengan analisis dalaman syarikatnya sendiri dalam bahan promosi, dan menyesatkan bahawa syarikatnya mempunyai sewa untuk tapak penggerudian apabila tidak. Tomahawk juga mendakwa bahawa pemilik token akan dapat menukar tomahawkoin menjadi ekuiti dan berpotensi mendapat keuntungan dari jangkaan pengeluaran minyak dan perdagangan sekunder token, “SEC mengaku.

Senat AS untuk Meneliti Kecekapan Tenaga Blockchain:

Jawatankuasa Senat AS untuk Tenaga dan Sumber Asli akan bertemu pada 21 Ogos untuk membincangkan kesan kenaikan permintaan blockchain terhadap harga elektrik. Namun, itu bukan semua omelan negatif. Mereka juga akan mengkaji bagaimana blockchain dapat memberi manfaat kepada industri tenaga. Pendengaran ini akan menjadi yang pertama seumpamanya dengan memberi tumpuan khusus pada blockchain dan sektor tenaga.

Cleveland Menjadi Rakan Bandar Pertama Institut Penyelidikan Blockchain:

Cleveland mungkin yang terakhir di NFL, tetapi bandar ini adalah salah satu tempat teratas untuk penggunaan blockchain. Pagi Khamis, Institut Penyelidikan Blockchain mengumumkan kerjasama dengan ibu negara Rock and Roll pada pertemuan Perkongsian Greater Cleveland. Kedua-duanya bersatu kerana mogul kereta Bernie Moreno. Moreno berharap dapat menjadikan Cleveland sebagai pusat inovasi blockchain melalui usaha yang dijuluki “Blockland.”

SEC Memulakan Siasatan ke Riot Blockchain:

Syarikat pertama yang disenaraikan NASDAQ yang memfokuskan secara eksklusif pada syarikat berasaskan blockchain dan Bitcoin, Riot Blockchain Inc. ($ RIOT), mendedahkan bahawa Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa telah melancarkan siasatan yang dapat menghalang pemilik dan pemegang saham daripada menjual saham di bawah pendaftaran tertentu penyataan.

Riot Blockchain mula menarik perhatian bola mata pada Oktober 2017, ketika ia dijenamakan semula dari Bioptix dan mengumumkan pivotnya ke dunia blockchain dan cryptocurrency. Berikutan pengumuman itu, harga saham Riot Blockchain hampir dua kali ganda. Riot Blockchain juga melancarkan satu siri pemerolehan dan pembelian yang paling banyak termasuk saham 11% dalam pertukaran mata wang kripto Kanada Coinsquare dan operasi perlombongan di bahagian tengah Amerika dengan 3000 Antminer S9s dan 12 MW kapasiti kuasa

Teknologi Blockchain Global Playboy Sues:

Kelihatan seperti kelinci tidak selembut dan suka dipeluk seperti yang mereka percayai. Playboy Enterprises menuntut syarikat pelaburan Global Blockchain Technologies kerana melanggar kontrak. Nampaknya, Global Blockchain tidak menepati janji mereka untuk menghasilkan dompet digital yang akan disatukan dengan laman media Playboy, Playboy.tv. Syarikat Heff juga mendakwa bahawa firma pelaburan gagal menyerahkan $ 4 juta, sebahagian besar dari perjanjian itu.

Ohio Mengiktiraf Data Blockchain secara sah:

Setelah menjadi yatim piatu selama bertahun-tahun, data blockchain kini diadopsi ke dalam kerangka undang-undang Ohio. Rang undang-undang itu, yang masuk ke undang-undang pada Jumaat lalu, mengakui data yang tersimpan di blockchain dan melalui kontrak pintar sebagai rekod elektronik. Ohio kini bergabung dengan Arizona di kelab kanak-kanak sejuk di negara-negara yang secara sah mengakui data yang disimpan blockchain sementara California masih dalam proses.

apa yang baru di kebetulan

Apa itu Protokol Kuadran (QUAD)? | Panduan Permulaan – Ketahui mengenai pasaran ini agar sumber data dapat menjual maklumat dengan lebih cekap kepada pengguna data. Pasukan di belakangnya percaya bahawa kita berada di puncak masa depan yang didorong oleh data dan ingin menyelesaikan banyak masalah yang telah mereka lihat berlaku di industri ini.

Pernah Tertanya-tanya Mengapa Kerajaan cenderung Membuli Cryptocurrency? – Sejak kecurigaan cryptocurrency, kerajaan di seluruh dunia telah berjuang untuk mengaturnya, terutamanya setelah ledakan harga Bitcoin tahun lalu.

Mata Wang Satoshi: Memahami dengan Pecahan Bitcoin – Ikuti semasa kami meneroka pecahan Bitcoin dan menerangkan betapa mudahnya mata wang Satoshi berfungsi berbanding dengan wang tunai setiap hari.

Ciri-ciri CoinCentral: Meletakkan Ripple (XRP) pada Percubaan | Pembahagian Duit Syiling Paling Bercanggah Crypto – Dengan khabar angin mengenai rasuah pertukaran untuk senarai dan tuntutan mahkamah dengan R3, mudah untuk mengetahui mengapa begitu banyak orang tidak menyukai projek ini. Tapi, adakah Ripple layak mendapat serpihan yang diterimanya?

5 Tanda Inovasi Blockchain yang Booming di Australia: Rumah kanggaru, koala, AC / DC, dan vegemite sedang dalam perjalanan untuk menjadi pemimpin dunia di ruang blockchain. Berikut adalah sekurang-kurangnya lima tanda inovasi blockchain di Australia sekarang.

Monitor Crypto Mengatur Blockchain Untuk Menarik Aset Anda Dari Kebakaran: Monitor Crypto berfungsi sebagai pengawal selia untuk menetapkan peraturan cryptocurrency, dan ini timbul kerana perlunya melindungi pelabur.

Cryptocurrency Hidup dan Baik: Jangan dengarkan pembenci dan penipu. Cryptocurrency masih hidup dan sihat. Tidak ke mana-mana. Setiap pasaran mempunyai tempoh bull and bear. Adalah wajar dan wajar bagi pasaran untuk membetulkan dirinya sendiri setelah berlakunya kenaikan besar-besaran. Selamat datang ke keadaan crypto sekitar Ogos 2018.

Siapa Ross Ulbricht? | Perjalanan ke Dark Net dan Cryptocurrency: Jalan Sutera adalah projek perintis yang memanfaatkan sifat terdesentralisasi asas Bitcoin.

Kit Alat Cryptocurrency CoinCentral: Kami bertanya kepada pembaca dan pemula cryptocurrency kami mengenai soalan terbesar mereka. Kami berunding dengan pakar cryptocurrency mengenai sumber maklumat terbaik dan perkara paling relevan yang mesti diketahui oleh sesiapa sahaja di ruang tersebut. Kami membuat penyelidikan sendiri berdasarkan pengalaman peribadi dan mengemas semuanya dalam panduan mesra pembaca dengan harga hanya $ 7.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Arab Saudi melarang Bitcoin:

Kerajaan Arab Saudi, melalui Lembaga Kewangan Arab Saudi, menyatakan bahawa cryptocurrency seperti Bitcoin adalah haram di Arab Saudi dengan tujuan “melindungi subjek dari diri mereka sendiri” dari “akibat negatif” dan “berisiko tinggi” yang berkaitan dengan mata wang digital. Otoritas Monetari Arab Saudi adalah bank pusat kerajaan dan bertanggung jawab untuk mengatur dan mengeluarkan Riyal, mengawasi bank dan pertukaran asing, dan memantau dan melindungi sistem keuangan domestik.

SAMA berkomentar, “Panitia meyakinkan bahawa mata wang maya termasuk, misalnya, tetapi tidak terbatas pada, Bitcoin adalah haram di kerajaan dan tidak ada pihak atau individu yang dilisensikan untuk praktik tersebut. Jawatankuasa ini memberi amaran kepada semua warganegara dan penduduk tentang kesesatan setelah skema ilusi dan kaya ini kerana risiko tinggi, keselamatan dan risiko pasaran yang terlibat, belum lagi penandatanganan kontrak rekaan dan pemindahan dana kepada penerima / entiti / pihak yang tidak diketahui. “

UEFA Edarkan Tiket Piala Super melalui Blockchain:

Bersukacitalah, peminat sukan. Tiket berasaskan blockchain mungkin menjadi norma baru tidak lama lagi. UEFA telah menguji sistem blockchain untuk tiket mudah alih sejak awal tahun ini. Dan, setakat ini, semuanya berjalan lancar. Sehingga organisasi merasa selesa memperluas pengedaran sistem blockchain ke Piala Super minggu ini. Tiket di blockchain mengurangkan risiko penipuan tiket dan membantu mengurangkan peningkatan penjualan pasaran sekunder. UEFA menyatakan bahawa mereka akan terus menggunakan blockchain yang bergerak maju.

Korea Selatan bertaruh besar di Blockchain:

Korea Selatan menggandakan teknologi mereka. Kementerian Ekonomi dan Kewangan minggu ini mengungkapkan bahawa pemerintah telah menganggarkan 1 trilion won (~ $ 880 juta) untuk inovasi teknologi pada tahun 2019. Perbelanjaan teknologi akan dilakukan di daerah sekitar Big Data, AI, dan, tentu saja, blockchain. Peruntukan 1 trilion won adalah peningkatan 80 peratus daripada perbelanjaan tahun 2018.

Iran Memberi A.S. Runaround, Membangunkan Crypto Sendiri:

Sebagai langkah untuk mengelakkan sekatan A.S., Iran mengumumkan rancangan untuk mengembangkan cryptocurrency nasionalnya sendiri. Pengumuman itu seolah-olah sebagai tindak balas kepada deklarasi Presiden Trump bahawa A.S. akan menarik diri dari perjanjian nuklear Iran. Ekonomi Iran paling tidak stabil sejak beberapa tahun kebelakangan ini, menyebabkan banyak orang Iran memandang ke arah aset luar seperti Bitcoin untuk mengekalkan nilai. Seolah-olah kerajaan Iran berharap dapat mengekalkan modal di dalam negara melalui pelancaran cryptocurrency.

Kerajaan UK Memanaskan Kontrak Pintar dalam Undang-Undang:

Kerajaan UK sedang menjalankan tugasnya untuk terus mengikuti zaman dan menjaga undang-undang Inggeris sesuai dengan teknologi moden. Suruhanjaya Undang-undang UK mendedahkan dalam laporan tahunan mereka bahawa kerangka undang-undang untuk kontrak pintar sedang dalam proses.