Minggu Ini dalam Cryptocurrency – 2 Februari 2018

Adakah Terdapat Doktor di Bilik untuk Menghentikan Pendarahan?

Seni pertumpahan darah kuno adalah amalan perubatan yang biasa digunakan oleh doktor dari orang Yunani Kuno hingga pakar bedah Eropah pada abad ke-19. Diandaikan bahawa humor (darah dan cairan tubuh lain) membawa penyakit dan penyakit, jadi doktor akan berdarah pesakit mereka dengan harapan dapat menghilangkan penyakit mereka.

Nah, pasaran cryptocurrency berdarah tinggi sekarang, dan seperti praktik kuno, tidak banyak yang membuat keadaan menjadi lebih baik – juga jauh dari humor.

Bitcoin: Kawan besar ini telah melihat hari yang lebih baik. Bahagian bawah belum turun, tetapi kita mula tertanya-tanya di mana bahagian bawahnya kerana Bitcoin terus turun ke tahap sokongan yang lebih rendah. Pemukul berat Crypto turun 18% dari titik harganya hingga Jumaat lalu, duduk kira-kira $ 9,000. Ketika ramai di antara kita tidur di tempat tidur malam tadi, Bitcoin terkulai $ 7,800, lebih rendah daripada pembetulan mega Januari dan terendah sejak separuh kedua bulan November.

Ethereum: Pemenang pingat perak Coin Market Cap sebenarnya mengalahkan Bitcoin minggu ini, walaupun masih merah. Ethereum telah kehilangan kira-kira 8% dari nilainya dari minggu lalu, pada masa ini berharga $ 950. Seperti Bitcoin, ia turun sedikit ke tahap terendah malam tadi, menyentuh $ 779 buat pertama kalinya sejak hari pertama Tahun Baru.

Riak: Seperti minggu lalu, Ripple terkalahkan daripada tiga terbaik kami. Sudah habis 28% dari kemasukannya pada Jumaat lalu dengan harga permintaan sebanyak $ 0.88, dan ia menjadi serendah $ 0.64 semalaman.

tanda feb

Yang Berhormat: Walaupun terdapat pertumpahan darah di pasaran umum, DigixDAO ($ 319) sudah habis 28% sejak 24 jam terakhir dan 23% sejak seminggu yang lalu. Selain ini, tidak ada yang lain di pasar yang berenang dengan kejatuhan harga semasa.

Lebih 1 Juta Orang Bergabung dengan Robinhood untuk Perdagangan Crypto Percuma: Salah satu masalah terbesar dengan perdagangan cryptocurrency adalah bayaran yang tinggi. Coinbase, misalnya, mengenakan 1.49% untuk semua pesanan beli / jual, jumlah yang tidak senonoh jika dibandingkan dengan yuran perdagangan 0.1% Binance. Walau bagaimanapun, tidak ada yang percuma.

Pertukaran Utama Huobi ke Pejabat Terbuka di Amerika Syarikat: Orang Cina yang menubuhkan pertukaran Huobi mengawasi San Francisco untuk mencari lokasi pejabat baru. Dalam satu kenyataan kepada kakitangan Coin Central, Ketua Pegawai Strategi Huobi, Cai Kailong menyatakan, “alasan kami memilih AS adalah kerana mempunyai pasaran yang besar dan pelabur yang baik secara institusi.”

Ruby Selasa, Uber Palsu, dan Penculikan Terancang: Menurut Fortune.com, Louis Meza memikat mangsa / rakannya ke Uber yang dia “pesan” setelah makan di Ruby Selasa di Times Square. Sebaik sahaja masuk, seorang lelaki bersenjata di dalam kereta meminta kunci apartmen ke kediaman mangsa, akhirnya mencuri Ledger Nano S yang dijumpainya di dalam. Namun, Meza melakukan kesalahan besar dalam memindahkan dana dengan cara yang mudah dilacak dan tidak memakai topeng ketika memasuki bangunan mangsa (yang memiliki kamera pengintai).

Samsung Mula Menghasilkan Cip untuk Perlombongan Cryptocurrency: Seperti yang dilaporkan oleh TechCrunch, Samsung mengeluarkan cip ASIC untuk menambang cryptocurrency seperti Ethereum dan Bitcoin. Seorang jurucakap syarikat memberitahu syarikat berita gergasi “Perniagaan pengecoran Samsung kini terlibat dalam pembuatan cip perlombongan cryptocurrency. Namun, kami tidak dapat mendedahkan butiran lebih lanjut mengenai pelanggan kami. “

Mastercard Menikmati Kenaikan Keuntungan dari Pembelian Crypto: Walaupun anda tidak dapat menggunakan Mastercard untuk membeli Big Mac dengan Bitcoin, anda boleh menggunakannya untuk membeli cryptocurrency dari laman web seperti Coinbase. Walaupun pembelian ini membantu syarikat kad kredit, ia tidak boleh dipercayai dalam jangka masa panjang, menurut Ketua Pegawai Kewangan Martina Hund-Mejean. “Baru minggu lalu – ketika beberapa harga turun – anda sudah melihat trend perlahan,” kata Hund-Mejean mengenai pembelian crypto menggunakan kad kredit mereka.

Papa Zuck Tarik Palam pada Iklan Crypto: Selasa lalu, Facebook mengubah dasar periklanannya untuk melarang iklan yang berkaitan dengan cryptocurrency. Memetik “amalan promosi yang mengelirukan atau menipu” mereka dalam catatan blog mengenai perkara tersebut. Facebook ingin mengurangkan potensi penipu untuk menjangkau pengguna platform media sosial.

Anda Membelinya, Mereka Mengaudit: Berita lama masih menjadi berita, dan minggu ini, kedai media arus perdana dan crypto menggali berita mengenai dua panggilan pengadilan yang disampaikan kepada pertukaran Bitfinex dan Tether. Surat panggilan untuk tarikh pengundian bermula pada 6 Disember 2017, dan mereka melihat keabsahan Tether, koin alt popular yang “disatukan” ke mata wang fiat.

The Sherrif’s Back in Town: Texas Memerintahkan AriseBank untuk Menghentikan Operasi: Pengawal selia Lone Star State telah meneruskan usaha mereka untuk menjinakkan pelaku kripto liar yang tidak bertanggungjawab. Mereka membantu menjatuhkan BitConnect, sekarang mereka mempunyai laman web mereka di AriseBank, sebuah bank crypto yang digambarkan sendiri yang berpusat di Texas. Pegawai di negeri ini berpendapat bahawa “[the] Hentikan & Desist Order didasarkan pada penemuan Pesuruhjaya bahawa AriseBank melanggar Texas Finance Code Bab 31 dengan menggunakan istilah “bank” dalam nama dan bahan pemasarannya untuk menyiratkan bahawa itu adalah perniagaan perbankan di negeri ini “

Yang Baru di CoinCentral?

 • Cukai Cryptocurrency untuk Orang yang Tergesa-gesa: Anda mesti membayar cukai atas keuntungan cryptocurrency anda (tiada pengecualian)! Lihat panduan ringkas ini untuk membantu anda mengelakkan masalah dengan IRS.
 • Tezos dalam Kekacauan: Apa yang berlaku yang mungkin anda tanyakan? Tuntutan di sana sini, kesukaran pentadbiran, dan kekacauan dalam pertempuran.
 • Apa itu Lightning Network ?: Sekiranya anda pernah berurusan dengan Bitcoin, anda mungkin menderita melalui waktu transaksi selama satu jam (atau paling buruk, sepanjang hari), rangkaian kilat sedia membantu.
 • Rangkaian Kilat Di Sini: “Masa depan baru tiba di depan pintu rumah saya!” Baca artikel ini untuk mendapatkan pandangan mengenai pembelian fizikal pertama menggunakan Lightning Network.
 • Apa itu MediBloc?: Ketahui bagaimana projek blockchain yang agak baru ini dapat merevolusikan industri penjagaan kesihatan.
 • Apakah Rangkaian Permintaan?: Walaupun Jaringan Permintaan berusaha bersaing dengan PayPal sebagai sistem pembayaran global nombor satu, ia jauh lebih banyak daripada itu. Ketahui mengapa.
 • Apa itu Cryptocurrency Airdrop?: Pernahkah anda melihat kenaikan dompet cryptocurrency anda yang tidak dijangka dan tidak tahu dari mana duit syiling percuma itu berasal? Ketahui sebabnya dalam artikel ini.
 • Apa itu Siacoin?: Ketahui bagaimana Sia berhasrat untuk bersaing dengan pesaing warisan terpusat seperti DropBox, Amazon, Apple, dan Microsoft.
 • CoinCentral + NEO DevCon: Falsafah teras kami adalah untuk memberikan penyelidikan dan kandungan berkualiti tinggi kepada pembaca kami, jadi untuk mendapatkan maklumat pembaca kami terus dari sumbernya, kami berpeluang bertemu dan menemu ramah pengasas banyak projek inovatif di NEO ekosistem.
 • Apa itu Rentberry ?: Ketahui bagaimana teknologi blockchain ini akan menyelaraskan proses penyewaan untuk penyewa dan tuan tanah.
 • Apa itu Cindicator?: Lihat panduan pemula ini untuk peramalan kecerdasan hibrid, sebuah projek yang akan “untuk pengurusan modal pelabur yang cekap dalam pasaran kewangan dan kripto tradisional.”
 • Ke Perlumbaan: Ketahui lebih lanjut mengenai 5 Projek Bersaing untuk menjadi Platform Dapps Terbaik. Siapa yang akan keluar di atas?
 • Bitfinex dan Tether Dispoenaed oleh Pengawal selia A.S.: Adakah Tether telah menjadi penipuan selama ini? Ketahui mengapa Bitfinex dan Tether dibakar.
 • Apa itu Ethos?: Pandangan mendalam mengenai duit syiling, dan bagaimana projek ini ingin memudahkan sesiapa sahaja memiliki cryptocurrency.
 • Apa itu Burstcoin?: Dengan Bitcoin menerima kritikan kerana membuang tenaga, Burst menawarkan cara yang lebih mesra alam untuk menambang dan menjalankan blockchain yang terdesentralisasi. Ketahui lebih lanjut mengenai teknologi menarik di sebalik duit syiling mesra alam ini.
 • Apakah Bukti Kapasiti?: Artikel ini akan membantu anda menjadi lebih berpengetahuan mengenai bukti perlombongan kapasiti, atau kemampuan untuk menggunakan ruang kosong pada cakera keras anda untuk melombong duit syiling percuma.
 • Apa itu DigiByte?: Ditubuhkan pada tahun 2014, ia merupakan sebahagian daripada projek cryptocurrency kelas lama. Namun, walaupun usia dan perkembangannya yang berterusan sejak empat tahun yang lalu, DigiByte masih belum diketahui.
 • Apakah Pertukaran Atom?: Pengenalan bagaimana pertukaran atom berusaha menjadikan perdagangan lebih selamat, lebih cekap, dan tidak boleh dipercayai.
 • Ke Perlumbaan: Ini adalah persaingan yang ketat antara duit syiling ini. Ketahui lebih lanjut mengenai 4 syiling yang bersaing untuk menjadi pilihan privasi utama crypto.
 • NEO dan Blockchains di Seluruh China: Di permukaan, seolah-olah cryptocurrency dan China tidak selalu akur…. Bagaimanapun, NEO tidak berniat menghentikan rancangannya yang bercita-cita tinggi untuk menyebarkan teknologi blockchain ke seluruh China.
 • Apa itu QASH?: Ketahui lebih lanjut mengenai bagaimana firma cryptocurrency global ini menangani masalah kecairan yang timbul dari pelaburan crypto.
 • Apa itu Dentacoin?: Misi projek blockchain ini adalah untuk menyediakan penjagaan kesihatan pergigian yang berkualiti bagi hampir 80% populasi dunia tanpanya. Lihat bagaimana rancangannya untuk melakukannya.
 • Apa itu Nebulas ?: Internet Masa Depan? Melihat Nebulas, “Google untuk Blockchain” Baru yang menawarkan lebih banyak daripada mesin pencari.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Ibu Negara Taiwan Akan Membangun “Bandar Pintar” Berkat Perkongsian IOTA: Kota Taipei berharap dapat memberi manfaat kepada warganya dengan teknologi blockchain, dan akhirnya memilih Yayasan IOTA untuk membantu bandar ini merealisasikan matlamat teknologinya. Pesuruhjaya Jabatan Teknologi Maklumat di Kerajaan Kota Taipei Wei-bin Lee menyatakan “dengan Taipei City selalu berpikir ke depan dan dengan teknologi IOTA, perkongsian ini merupakan langkah strategik untuk mengantar era kota pintar kepada warga Taipei. Kami mengalu-alukan Yayasan IOTA ke Bandar Taipei dan sangat gembira untuk menempuh masa depan bersama. ” Projek dari perkongsian itu sudah dijalankan.

Adakah Bitcoin Jatuh Di Tengah Peraturan Perbincangan India?: Didalam transkrip oleh akhbar harian The Hindu, menteri kewangan India Arun Jaitley memberitahu penggubal undang-undang bahawa kerajaan India “tidak mengiktiraf cryptocurrency sebagai tender sah atau duit syiling dan akan mengambil semua langkah untuk menghapuskan penggunaan aset crypto ini”. Salah satu sebab sentimen anti-crypto ini dari pemerintah mereka adalah penggunaan cryptocurrency dalam aktiviti jenayah, seperti pengubahan wang haram.

Firma Utiliti Besar Eropah enggan menjual Tenaga Boleh Diperbaharui kepada Syarikat Perlombongan Crypto: Syarikat yang berpangkalan di Itali Enel memberitahu Reuters pada hari Khamis bahawa mereka “tidak berminat untuk menjual kuasa” kepada syarikat perlombongan cryptocurrency, Envion. Dalam laporan itu, Enel menyatakan bahawa ia “telah mengambil jalan yang jelas menuju dekarbonisasi dan pembangunan lestari dan melihat penggunaan intensif tenaga yang dikhaskan untuk perlombongan cryptocurrency sebagai praktik yang tidak berkelanjutan yang tidak sesuai dengan model perniagaan yang diterapkannya.”

Deutsche Bank Memberi Amaran kepada Pelabur Crypto Mungkin Mengalami “Kerugian Total”: Menurut Ketua Ketua Pelaburan Global Markus Mueller, kami masih lima hingga sepuluh tahun lagi dari “pemerintahan yang diperlukan” yang diperlukan agar cryptocurrency dianggap sebagai kelas aset, yang hanya akan berlaku apabila kepercayaan dan keselamatan dibuat. Mueller tidak memahami kebencian peminat kripto yang takut akan peraturan pemerintah, yang dapat melindungi pelabur daripada penipuan dan penipuan dalam industri.

Peraturan Crypto ‘Lembut’ dalam Karya untuk Arab Saudi: Dalam temu bual dengan Business Insider, pengawal selia kewangan utama memberitahu pasukan berita bahawa mereka tidak mempunyai niat untuk melumpuhkan pasaran cryptocurrency; namun, mereka memerhatikannya dengan teliti. “Kami masih menilai bagaimana respons peraturan kami yang sesuai,” kata ketua Lembaga Pasaran Modal Arab Saudi Mohammed El-Kuwaiz. “Saya rasa kita akan segera menemukan sesuatu.”

Pengeluar Wang Rasmi UK Royal Mint Melancarkan Crypto yang Disokong Emas: Ditubuhkan pada tahun 886 AD (1132 tahun yang lalu), syarikat milik kerajaan Inggeris, Royal Mint mengatakan duit syiling RMGnya akan menawarkan pemilikan emas secara langsung tanpa berurusan dengan kos pengurusan atau penyimpanan. Apa yang memisahkan cryptocurrency ini dari yang lain adalah ia disokong oleh aset ketara, dengan 1 RMG pada blockchain mewakili satu gram di peti besi Royal Mint.

Laporan Perkhidmatan Kastam Korea Selatan: $ 600 juta dalam Crypto Dagangan Secara Tidak Sah: Dalam siaran akhbar 31 Januari, Perkhidmatan Kastam Korea mengulas mengenai aliran wang rakyat melalui pertukaran mata wang asing, yang tidak sah di negara ini. Nampaknya, sekitar 637,5 juta dolar (~ $ 600 juta) telah diproses oleh warganegara Korea melalui pertukaran asing ini untuk apa yang dipercayai oleh pihak berkuasa sebagai pengelakan cukai, pengubahan wang haram, dan penipuan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me