Minggu Ini dalam Cryptocurrency – 2 Mac 2018

Harga Naik – Bersedia untuk Berlepas?

Seperti phoenix yang naik dari abu, pasaran cryptocurrency sedang dalam kebangkitan, tetapi adakah angin di bawah sayapnya cukup untuk membuatnya terbang? Sepanjang minggu, kami mendapat sedikit ketakutan kerana Bitcoin gagal menembusi rintangan $ 12k dan turun kembali menjadi $ 9.4k. Namun, ia telah disandarkan sekarang, tetapi tidak sepanjang jalan kembali. Ketika kita menghampiri $ 11.5k dan mungkin $ 12k sekali lagi, perhatikan daya beli; jika ada jumlah yang cukup untuk mendorong kita mengatasi rintangan sebelumnya, kita akan dapat melambung tinggi. Secara keseluruhan, pasaran menunjukkan tanda-tanda kehidupan tetapi belum dilahirkan semula sepenuhnya. Dengan had pasaran keseluruhan $ 455bn, ia meningkat 0.04% dari minggu lalu.

Bitcoin: Burung besar menjadi tamak dengan bahagian pasarannya lagi. Walaupun hampir tidak mencapai + 80% yang kita miliki pada tahun ini, dominasi pasaran Bitcoin kembali ke sekitar 40%, tertinggi sepanjang tahun ini. Penurunan awal minggu menetapkan sedikit tindakan harga Bitcoin, tetapi masih meningkat 6% sepanjang minggu dengan harga permintaan $ 10,900.

Ethereum: Ketika dominasi pasaran Bitcoin meningkat, Ethereum sedang berusaha untuk terus mengikuti pangsa pasar dan tindakan harga. Crypto # 2 pada masa ini memakai tanda harga $ 855, malang 3% merosot dari titik masuk ke hari Jumaat minggu lalu.

Riak: Datang ketiga (kedua-duanya untuk kedudukan dalam pasaran dan pergerakan harganya minggu ini) Ripple kalah 11% nilainya sepanjang minggu ini, pada masa ini berharga $ 0.90.

pasaran crypto 1hb

Berita Domestik

Bill Gates Mengatakan Cryptocurrency Secara Langsung Membunuh Orang: “Pada masa ini, mata wang kripto digunakan untuk membeli fentanil dan ubat-ubatan lain sehingga merupakan teknologi yang jarang berlaku yang menyebabkan kematian dengan cara yang cukup langsung,” kata jutawan itu. Dia menambah bahawa cryptocurrency dikaitkan dengan pendanaan pengganas, dan dia percaya bahawa crypto dalam jangka panjang adalah “sangat berisiko.” Perubahan hati ini pelik datang dari Gates, yang sebelumnya menyebut Bitcoin lebih baik daripada wang fiat dalam temu bual di TV Bloomberg.

gerbang bil

Financial Giant HSBC Memeluk Crypto, JPMorgan Takut: HSBC sedang dalam proses melancarkan transaksi blockchain langsung ke dalam perniagaan. “Teknologi telah berjalan jauh, kami lebih selesa dengan keselamatan dan skalabilitasnya,” kata pengurus inovasi Senior HSBC, Joshua Kroeker. Di hujung spektrum yang lain, dalam laporan tahunan JPMorgan yang dikeluarkan pada hari Selasa petang, bank menyatakan bahawa cryptocurrency dapat menambahkan risiko seperti “pemprosesan pembayaran yang tertunda dan perkhidmatan lain.” Persaingan yang semakin meningkat dari pemula teknologi juga akan memaksa bank menurunkan harga dan yuran, akhirnya menyebabkan mereka kehilangan bahagian pasaran. Boo hoo.

Firma Pengurusan Wang $ 1 Trilion Akan Mula Melabur dalam Crypto: Firma yang berpangkalan di Boston Wellington Management Co. ingin mengambil tindakan dan kini meletakkan portfolio dengan syarikat yang terlibat dalam teknologi perlombongan dan blockchain. Sebagai contoh, syarikat itu sudah “melabur dalam membuat komponen pembuat chip,” pilihan yang baik melihat bagaimana beberapa pengeluar cip telah melonjak lebih dari 30% sejak tahun 2017. Selain itu, syarikat baru-baru ini meningkatkan sistemnya untuk membenarkan perdagangan derivatif Bitcoin.

Pemenang Pingat Emas Olimpik Melangkah ke Blockchain: Apolo Ohno mungkin juga memakai bitcoin di lehernya. Walaupun pemain skater itu menggunakan banyak tenaga untuk memenangi sejumlah lapan pingat dalam Sukan Olimpik ’02, ’06, dan 2010, Ohno kini mengalihkan fokusnya pada usaha blockchain baru HibridBlock. Platform pertukaran dan pembelajaran global akan mempunyai ICO pada bulan April dan diharapkan dapat mengumpulkan dana $ 50 juta.

apolo ohno

Pekerja CFTC Secara rasmi dibenarkan untuk memperdagangkan Crypto: Suruhanjaya Niaga Hadapan dan Perdagangan Komoditi Amerika Syarikat secara rasmi telah memberi pekerja yang OK untuk melabur dalam crypto. Peguam umum CFTC Daniel Davis mengeluarkan kebenaran dalam e-mel awal bulan ini berikutan keterangan Giancarlo di hadapan Senat AS. Menurut Giancarlo, pekerja tidak akan dibenarkan untuk mengusahakan peraturan untuk mata wang tempat mereka dilaburkan atas sebab konflik kepentingan.

Bayi Billion Dollar: Sejak Penciptaan Bitcoin, Pemerintah AS Telah Merampas $ 1bilion dalam Mata Wang Kripto: Mula-mula diterbitkan sebagai laporan oleh Fortune, kerajaan AS kononnya telah merampas kripto bernilai kira-kira $ 1 bilion dalam serangan terhadap aktiviti haram, seperti penangkapan pengasas Silk Road, Ross Ulbricht. Biasanya, aset ini dijual sedikit demi sedikit dalam lelongan rasmi kerajaan, menarik pembeli terkenal seperti Tim Draper pada masa lalu. Anda fikir bahawa kenaikan harga cryptocurrency selama bertahun-tahun akan membuat penjahat daripada pegawai AS. Pemikiran kedua, mungkin tidak, kerana $ 1bilion tidak cukup untuk menyentuh (apalagi meletakkan penyok) Hutang negara AS.

Pseudo Satoshi dalam Terlalu Jauh? Craig Wright Dituduh Mencuri $ 5bilion dalam Bitcoin: Lelaki yang menyatakan dirinya sebagai Satoshi Nakamoto, pencipta Bitcoin, sedang dalam masalah. Craig Wright disaman di Mahkamah Daerah Amerika Syarikat di Daerah Selatan Florida oleh seorang plaintif yang mewakili harta tanah David Kleiman. Setelah kematian Kleiman, penggugat berpendapat, Wright “memalsukan serangkaian kontrak yang bertujuan untuk memindahkan aset Dave ke Craig dan / atau syarikat yang dikendalikan olehnya. Craig mengundurkan kontrak ini dan memalsukan tandatangan Dave pada mereka. “

tweet craig wright

Berkley, CA, Menjadi Bandar AS Pertama yang Merancang ICO: Main-main dijuluki “Penawaran Awal Komuniti”, kota Berkley merancang untuk melancarkan ICO sendiri. Ben Bartlett, seorang anggota Majlis Bandaraya Berkley, mengatakan bahawa rancangan untuk ICO didorong oleh RUU Pajak Republik yang dilancarkan melalui Kongres pada akhir tahun lalu. Mata wang kripto akan menyediakan rumah mampu milik kepada Berkley yang kurang bernasib baik, kerana kehilangan tempat tinggal semakin meningkat di bandar dan di seluruh CA secara keseluruhan.

Yang Baru di CoinCentral?

Apa itu iExec RLC ?: Pengkomputeran awan yang terdesentralisasi kedengaran seperti gabungan kata kunci yang digunakan untuk menaip produk, bukan? Jangan bimbang, iExec mempunyai kelebihan untuk menyokong buzz, dan jika ini adalah pertama kalinya anda mendengar mengenai projek itu, itu masuk akal – pasukan tidak hebat.

Apa itu Counterparty (XCP) ?: Counterparty adalah platform untuk aset buatan pengguna di Bitcoin. Ini adalah protokol, sekumpulan spesifikasi, dan API. Secara bersama, ini membolehkan pengguna membuat dan memperdagangkan aset di atas blockchain Bitcoin.

BitFlyer’s Hailey Lennon Memasuki Pasar AS sebagai Pertukaran Bitcoin: Minggu lalu, Steven Buchko dari Coin Central dengan senang hati bercakap dengan Hailey Lennon, Pengarah Pematuhan di bitFlyer Amerika Syarikat. Mereka membincangkan penerokaan Hailey ke crypto, landskap peraturan semasa, dan bagaimana dia melihat peraturan berkembang dalam beberapa tahun akan datang.

Doug Polk Crypto Membariskan Pemukul Berat untuk Saluran Podcast Baru: Doug Polk kami sendiri kini mempunyai podcast cryptocurrency untuk melengkapkan saluran YouTubenya yang selalu popular. Di podcast, Doug membincangkan semua perkara crypto, dari teknikal hingga kejadian semasa, dengan tetamu terkenal di industri ini.

Token ONO NEO Airdropping kepada Komuniti: Dalam artikel ini, kami menerangkan bagaimana mendapatkan beberapa syiling “percuma” ini melalui saluran udara.

Behemoth Retail Dalam Talian Cina JD.com Melancarkan Blockchain Accelerator: Ketahui lebih lanjut mengenai peruncit Cina ini dengan lebih daripada 266 juta pelanggan dan lebih daripada $ 100 bilion barangan kasar.

Apa itu Blocknet (BLOCK) ?: Seperti yang mungkin anda ketahui, terdapat ratusan, jika tidak beribu-ribu, rantaian blok yang ada sekarang. Blocknet menghubungkan sistem blockchain terpencil yang ada pada masa ini untuk mewujudkan satu, ekosistem kohesif.

Apa itu Kad Monaco ?: Monaco Card adalah kad debit berjenama Visa yang diambil dari akaun bank yang dibiayai oleh cryptocurrency. Oleh kerana kad Visa, anda boleh menggunakan kad Monaco anda seperti kad yang lain.

Lingkaran yang Dibiayai Goldman Sachs Membeli Poloniex dengan harga $ 400 Juta: Baru satu hari di crypto: Circle Internet Financial Ltd. baru-baru ini mengumumkan pengambilalihan Poloniex dengan harga hebat $ 400 juta.

E-mel yang Bocor Tampaknya Membebaskan IOTA dari Kerentanan yang Dugaan: Perbualan yang bocor ini menarik kembali tirai IOTA dugaan kerentanan.

Apa itu Polymath ?: Polymath mempermudah proses undang-undang membuat dan menjual token keselamatan. Ini membuat standard token baru, ST20, dan menegakkan pematuhan pemerintah.

Apa itu Nexus (NXS): Apa sebenarnya Nexus? Ketahui mengapa Nexus mungkin merupakan salah satu daripada beberapa projek yang masih dalam proses 20 tahun.

Apa itu Santiment (SAN) ?: Masih di awal-awalnya, periksa sumber feed all-in-one maklumat cryptocurrency objektif yang merangkumi berita yang tidak berat sebelah, analisis projek, dan banyak data yang lain.

Projek NEO Pertama untuk Memecahkan Tahap Weiss A-Tier: Platform blockchain dan cryptocurrency yang berpangkalan di China NEO adalah projek pertama yang masuk ke dalam A-Tier, seperti yang ditentukan oleh piawaian Weiss Rating.

Apa itu Ubiq (UBQ) ?: Ketahui bagaimana projek ini bermaksud menstabilkan teknologi blockchain untuk digunakan dalam perusahaan.

Apa itu Nav Coin?: Ketahui lebih lanjut mengenai kerja menarik dalam pembayaran peribadi dan ruang dApps tanpa nama yang dilakukan oleh projek ini.

Apa itu Syscoin (SYS): Adakah pasaran terdesentralisasi ini adalah Amazon seterusnya? Lihatlah Syscoin, jawapan blockchain untuk platform e-dagang.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Di Deutschland, Crypto Kini Tender Sah (untuk Tujuan Cukai): Mengambil keputusannya dari Mahkamah Keadilan Kesatuan Eropah memutuskan cukai nilai tambah, Kementerian Kewangan Jerman menerbitkan panduan mengenai pendirian mereka terhadap cryptocurrency pada Selasa lalu. Pendiriannya menunjukkan bahawa untuk tujuan cukai sahaja, cryptocurrency akan dianggap sebagai tender sah. Ini berbeza dengan perlakuan kripto Amerika Syarikat, yang mengatakan, sebenarnya, semua aset kripto diiktiraf sebagai harta.

Peraturan Singapura untuk Melindungi Pelabur: Bank pusat Singapura (The Monetary Authority of Singapore) mempersoalkan apakah memerlukan lebih banyak peraturan untuk melindungi pelabur atau tidak. Bertujuan untuk menjadi hab cryptocurrency, negara kota tidak mengatur aset digital dengan harapan dapat membawa syarikat teknologi ke kawasan itu. Namun, bank pusat tidak mengenakan peraturan pada aset digital jika mereka menimbulkan risiko yang melekat, dan “menilai apakah peraturan tambahan diperlukan untuk perlindungan investor.”

Toronto-Dominion Bank Bergabung dengan Ban-wagon, Menyekat Pembelian Crypto dengan Kad Kredit: Mengambil petunjuk dari rakan sejawatnya dari Amerika dan Inggeris, TD memberi petunjuk tentang penggunaan kad kredit untuk pembelian cryptocurrency. Bank yang berpangkalan di Kanada membuat pengumuman pada 23 Februari, satu langkah yang dilakukan pada akhir Royal Bank of Canada untuk membersihkan kad kredit debit / kad kredit (sambil memberi amaran kepada warganegara mengenai risiko pelaburan yang wujud), tentu saja).

Kepulauan Marshall untuk Melancarkan Cryptocurrency Sendiri: Menjenamakan koin mereka sebagai Sovereign, Republik Kepulauan Marshall merancang untuk melancarkan aset digital tahun ini dan menjadikannya berfungsi sebagai tender sah. “Ini secara khusus ditujukan untuk keperluan jangka panjang negara,” kata David Paul, menteri bantuan kepada presiden. Kira-kira 70,000 orang menghuni lebih dari 1,100 pulau yang membentuk negara ini. Langkah ini berlaku dengan cara yang serupa dengan negara-negara seperti Venezuela, yang berharap agar mata wang digital yang dikendalikan oleh kerajaan akan membantu mengukuhkan ekonomi mereka.

Pulau Marshall

Ini Hanya Dalam: Sistem Kewangan Tanpa Sempadan Digunakan untuk Mengabaikan Sekatan Antarabangsa: Ada yang terkejut? Pemeriksaan media terus memilih cara-cara di mana ketua negara yang tidak bertanggungjawab telah beralih ke cryptocurrency untuk membiayai rejim mereka dan mengelakkan sekatan. Kami telah melihat ini dengan terang-terangan dengan petro Venezuela yang baru dilancarkan, cryptocurrency yang telah diakui oleh Presiden Maduro bertujuan untuk menggelakkan negara dari bencana ekonomi. Di Hemisfera Timur, Rusia ingin mencetak cryptocurrency nasionalnya sendiri, ruble crypto, dan Korea Utara masih dalam pemeriksaan antarabangsa kerana nampaknya membiayai serangan penggodaman terhadap pertukaran Korea Selatan.

Menteri Kewangan Austria Mahukan EU untuk Memperlakukan Crypto Seperti Emas, Turunan Lain: Hartwig Löger, Menteri Kewangan Austria, bertemu dengan rakan sejawatannya dari Portugal, Mario Centeno minggu ini untuk membincangkan peraturan yang mungkin diambil oleh EU terhadap cryptocurrency. Keluar dari pertemuan itu, kedua menteri mendapati bahawa peraturan yang mendasari peraturan yang menentukan perdagangan emas dan derivatif dapat meletakkan landasan yang bertanggungjawab untuk mengurangkan penipuan, pengubahan wang haram, dan pendanaan pengganas – bidang di mana cryptocurrency terlalu biasa.

China Mengambil Peranan Saudara Besar sebagai Polis Memantau Kegiatan Crypto Luar Negara: Dalam laporan oleh outlet berita China Yicai, Pihak berkuasa China telah memperhatikan orang yang “memindahkan pelayan mereka ke luar pesisir atau mendaftarkan syarikat ke luar negara” untuk menghindari peraturan. Oleh itu, pegawai akan menyemak akaun bank domestik yang berkaitan dengan “yang disyaki membantu pelabur domestik untuk melakukan transaksi mata wang digital di bursa luar negara.” Laporan itu tidak mengejutkan, kerana China telah menjadi salah satu pengkritik cryptocurrency paling keras dengan usaha berterusan untuk melarangnya.

1% daripada KDNK Global Akan Terpengaruh Apabila Gelembung Meletup: Dalam wawancara dengan Business Insider pada 27 Februari, ketua pegawai pelaburan Goldman Sachs Sharmin Mossavar-Rahmani mengatakan ketika gelembung crypto meletup, “hanya” 1% daripada KDNK global akan terjejas. Mereka yang melabur dalam crypto “akan terluka … Tetapi ia adalah bahagian yang sangat kecil dari KDNK global.” Dia mengatakan bahawa sementara crypto adalah “topik hangat” sekarang, cryptocurrency dalam bentuknya sekarang tidak akan bertahan.

* Erin Gorsline menyetujui catatan ini *