Sepatutnya, ini adalah minggu yang hebat sehingga Peguam Negara New York (NYSAG) mengemukakan tuntutan terhadap Bitfinex. TETAPI, itu tidak menjadi masalah kerana industri cryptocurrency semakin meningkat dari minggu ke minggu tanpa perasaan pertumpahan darah yang tidak dapat dielakkan yang mengikat pasaran beruang 2018.

Bitcoin meningkat kepada kira-kira $ 5,637, kemudian jatuh menjadi $ 5,277 setelah berita mengenai Peguam Negara New York (NYSAG) mengemukakan tuntutan terhadap Bitfinex. Walau bagaimanapun, Bitcoin hanya kehilangan kira-kira .2% untuk minggu ini.

Selebihnya pasaran cryptocurrency mengalami sedikit pertumpahan darah: Ethereum (10.26%), XRP (11.44%, Tunai Bitcoin (12.15%)

Beberapa permata dalam runtuhan 100 Teratas termasuk CasinoCoin (56%) dan MonaCoin (43%).

pasaran duit syiling cryptocurrency

Berita Cryptocurrency Minggu Ini

Hanya Blockchain It: Tanda Dagangan Nike “Cryptokicks”: Nike membuat gelombang di cryptoworld dengan berita mengenai jenama pakaian sukan ikonik yang menandakan istilah “Cryptokicks”. Langkah Nike mengisyaratkan syarikat $ 110B + memasuki cryptocurrency dan niche digital yang dapat dikumpulkan untuk memajukan jenama dalam talian di sekitar namanya. Dengan begitu banyak barang yang dapat dikumpulkan di bawah payung Nike (termasuk Jordan dan Converse), kemungkinan Nike akan berusaha memanfaatkan kepakarannya yang mendalam dalam membuat produk yang dapat dikumpulkan dengan mudah ke dalam bidang digital. Tanda dagang mencatatkan “Penyediaan blog dalam talian dalam bidang koleksi kripto; perkhidmatan hiburan, iaitu, menyediakan permainan komputer dalam talian… perburuan pemulih, kursus halangan atau pencarian harta karun; perkhidmatan hiburan, iaitu menyediakan aplikasi permainan mudah alih dalam talian interaktif; memberikan maklumat dalam talian yang berkaitan dengan penyesuaian yang dapat dikutip crypto untuk tujuan hobi atau hiburan ”

Nike telah mengemukakan permohonan tanda dagangan untuk CRYPTOKICKS.

Pemfailan menunjukkan bahawa Nike bermaksud melancarkan cryptocurrency yang disebut CRYPTOKICKS.

Berikut adalah analisis saya mengenai pemfailan dan implikasinya &# 128071;#nike#cryptocurrency pic.twitter.com/82gAPlzrXy

– Josh Gerben (@JoshGerben) 24 April 2019

Ooooo Bitfinex berada di Troubleeee (sekali lagi): Peguam Negara New York (NYSAG) mengemukakan tuntutan terhadap pertukaran cryptocurrency Bitfinex yang berkaitan dengan stablecoin Tether pada 24 April. Dokumen tersebut mencatat kecurigaan NYSAG bahawa Bitfinex masih membenarkan pedagang yang berpangkalan di New York untuk menggunakan platform tersebut, walaupun Bitfinex mendakwa ia tidak akan melayani pelanggan di New York City pada tahun 2018. Dokumen tersebut terus menuntut untuk menyiasat “penipuan berterusan dikeluarkan oleh Bitfinex dan Tether “dan bahawa Bitfinex dan Tether turut serta dalam” transaksi yang tidak diungkap dan berkonflik untuk menampung kerugian Bitfinex dengan memindahkan wang dari dana simpanan tether. ” Pejabat Peguam Negara menganggarkan sekurang-kurangnya $ 700 juta dipindahkan dari simpanan Tether. Tuduhan itu juga termasuk bahawa Bitfinex berusaha untuk menutup kerugian $ 850 juta dengan menggunakan Tether (USDT). Sebagai pengganti berita, pasaran cryptocurrency mendapat keuntungan sekitar $ 10 bilion.

Sorotan Pusat Coin

Mengapa Binance Coin Telah Menjadi Crypto Berprestasi Terbaik 2019: Sejak awal tahun 2019, Binance Coin (BNB) menerajui pek cryptocurrency, berkembang lebih dari 200 peratus dalam tiga bulan pendek. Ia telah merobohkan prestasi Bitcoin (38.9%), Ethereum (30.7%), Litecoin (187.8%), dan hampir semua cryptocurrency lain setakat ini tahun ini.

Bagaimana Blockchain Dapat Menyimpan Privasi Kami Sebelum Hilang: Banyak penyokong privasi peribadi telah mengambil langkah untuk menceburkan diri dalam bidang keusahawanan cryptocurrency dan cryptocurrency untuk membina penyelesaian yang dapat mengatasi masalah hak privasi kita yang semakin berkurangan di dunia digital.

Masalah Keselamatan Blockchain dan Cabaran Perundangan Pembangun blockchain menghadapi pelbagai cabaran keselamatan. Mereka juga harus mematuhi peraturan blockchain yang muncul yang ditetapkan oleh perundangan pemerintah. Mari kita teliti beberapa cabaran yang perlu ditangani pada tahun 2019 dan seterusnya.

Stogies di Blockchain: Raksasa tembakau Philip Morris mendedahkan rancangan untuk menggunakan blockchain untuk mengesan setem cukai di kotak rokok dengan menggunakan blockchain awam yang “dapat diakses secara meluas”. Eksekutif Philip Morris Nitin Manoharan menyatakan bahawa sekeping kecil kertas pada kotak rokok bernilai kira-kira $ 5,50 setiap paket dan sangat mudah dipalsukan (semudah mesin fotokopi beresolusi tinggi), yang menelan belanja industri tembakau dan kerajaan di seluruh dunia sekitar $ 100 tahun. Morris juga menganggarkan bahawa Philip Morris akan dapat menjimatkan $ 20 juta berkat kemampuan blockchain untuk mengurangkan penipuan dan mengotomatisasi proses dengan cara yang dapat dikesan dan telus.

Ethereum Staking untuk Menjadi Industri Tahunan $ 160M ?: Pencipta Ethereum Vitalik Buterin mencadangkan peningkatan penghargaan untuk pengesah untuk menjamin masa depan Ethereum 2.0, yang akan membolehkan entiti yang memiliki kira-kira 32 juta ETH untuk memperoleh sekitar $ 160 juta dalam ETH yang disasarkan setiap tahun. Peralihan ke Ethereum 2.0 melibatkan peralihan dari protokol konsensus bukti kerja menjadi bukti kepentingan untuk memperbaiki kesulitan proses transaksi yang berterusan dan mengurangkan kos rangkaian.