Minggu Ini dalam Cryptocurrency – Rekap Berita Mingguan

Bitcoin memecah $ 6,000: Tidak lama selepas kami menyiarkan buletin “Minggu Ini dalam Cryptocurrency” minggu lalu, Bitcoin melampaui $ 6,000 untuk pertama kalinya pada hari Jumaat. Harga terus meningkat, mencecah setinggi $ 6,194 (Sumber) pada hari Sabtu.

Tidak ada yang peduli dengan Bitcoin Gold: Berikutan Bitcoin Gold garpu minggu ini, harga BTG telah jatuh ke harga semasa $ 128.15. Ini meletakkan harga BTG hanya sedikit di atas harga 1/3 Bitcoin Cash. Selain pelabur yang nampaknya tidak berminat dengan duit syiling bercabang baru, ada sedikit berita mengenai BTG. Satu-satunya kisah berita BTG dengan sebilangan besar saham memperincikan bagaimana laman web BTG mengalami serangan DDOS besar sejurus selepas garpu.

Adakah Real Slim Shady, Tolong Berdiri: Seolah-olah dunia cryptocurrency tidak mencukupi, garpu Bitcoin SegWit2x yang akan datang sekitar 16 November akan membuat orang tertanya-tanya Bitcoin mana yang akan dianggap sebagai Bitcoin sebenar. Setiap pihak dipenuhi dengan tokoh-tokoh terhormat dalam komuniti Bitcoin, dan juga bahagian ideologi tegas anda yang saling memanggil di Twitter.

Bersedia untuk garpu: Garpu diramalkan akan berlaku sekitar 16 November. Untuk mempersiapkan diri, pastikan untuk mengikuti kerana pertukaran mengumumkan apa yang akan mereka lakukan untuk garpu. Sebagai contoh, Coinbase mengumumkan bahawa mereka “akan memanggil rantai dengan Bitcoin kesukaran yang paling banyak terkumpul” Gemini mengulangi pendirian ini dengan menyatakan “… kami akan mengukur kesukaran komputasi terkumpul dari blockchain untuk menentukan apa yang akan kami panggil Bitcoin dan BTC dan di platform Gemini“.

Sebaik sahaja kita menghampiri tarikh garpu SegWit2x, kita akan menyusun laporan mendalam mengenai setiap prosedur SegWit2x pertukaran utama. Nantikan laporan ini.

“Baiklah, blockchain mungkin menjadi ancaman”: Moody’s, syarikat penarafan kredit bon abad ke-plus, melancarkan laporan bertajuk “Pembayaran Digital Pengguna – AS” yang menyatakan bahawa “ancaman” cryptocurrency dan blockchain “jauh”, tetapi perniagaan akhirnya akan menggunakan teknologi tersebut. [Sumber: Majalah Bitcoin]

Di Rumah dengan ICO: Gergasi eCommerce sekolah lama Overstock.com sedang berusaha untuk meningkatkan pusingan ICO terbesar yang pernah ditetapkan pada $ 500 juta untuk anak syarikatnya yang dimiliki majoriti t0 (sebagai alternatif tZERO). Overstock telah wujud sejak tahun 1999, dan pada bulan Ogos 2017, adalah salah satu syarikat eCommerce utama pertama yang mula menerima Bitcoin sebagai pembayaran. Ketua Pegawai Eksekutif mereka Patrick Byrne juga pernah penyokong hebat teknologi blockchain. Selain itu, Overstock.com menjadi syarikat perdagangan awam pertama yang mengeluarkan saham mereka melalui blockchain pada bulan Disember 2016, menggunakan anak syarikat t0 untuk menjual 126,565 saham. Overstock telah berusaha untuk mengembangkan t0 menjadi platform perdagangan pertama untuk saham dan sekuriti berdasarkan blockchain. Dalam siaran akhbar, Byrne menyatakan bahawa “Walaupun banyak yang meragukan, pasukan tZERO bekerja keras untuk berada di ujung tombak dalam membuat dan melancarkan teknologi blockchain yang boleh dipercayai, berkebolehan dan terukur secara institusi untuk aset crypto.” ICO dijangka dilancarkan pada 15 November dan akan berlangsung sehingga 31 Disember.

Yang Baru di CoinCentral?

  • Apakah Bitcoin seterusnya? – Penulis CoinCentral, Aaron Mangal mengambil petikan soalan biasa ini.
  • [Dikemas kini] Cara Membeli Panduan Ethereum – Panduan pembeli Ether kami telah dikemas kini dengan pertukaran tambahan dan lebih banyak maklumat yang memperincikan perbezaan antara pertukaran terkemuka.
  • Lebih Banyak Ulasan dan Perbandingan Pertukaran – Kami terus menambahkan lebih banyak ulasan pertukaran dan perbandingan pertukaran untuk membantu pengguna kami mencari pertukaran cryptocurrency terbaik untuk keperluan mereka.

Sekiranya anda baru menggunakan cryptocurrency atau baru menggunakan CoinCentral, pastikan anda melihat beberapa panduan cryptocurrency pemula kami yang paling popular:

  • Apa itu Bitcoin?
  • Apa itu Ethereum?
  • Apa itu Ripple?
  • Apa itu Monero?
  • Ethereum vs Ethereum Classic

Lebih Banyak Berita Cryptocurrency Dari Seluruh Web

Jempol dari Woz: Steve Wozniak, pengasas bersama Apple Computers yang dicintai, berbicara pada Persidangan Money2020 dan menggambarkan Bitcoin sebagai “asli dan nyata” dalam arti bahawa ia tidak dapat dicairkan, sedangkan dia menyebut mata wang fiat seperti Dolar AS yang dapat dicetak sebagai ” jenis palsu. ” [Sumber: Majalah Bitcoin]

Tiada perkara baru dari dunia penipu Bitcoin: Hulu kepala dunia Kewangan tidak banyak mengatakan minggu ini setelah Bitcoin sesaat mencecah $ 6,000. Ini membawa kita untuk memikirkan bagaimana kapten industri kewangan seperti Ketua Pegawai Eksekutif JP Morgan Jamie Dimon yang memanggil siapa pun yang memperdagangkannya “bodoh” dan Larry Fink, Ketua Pegawai Eksekutif Blackrock, yang menyebut Bitcoin “indeks pengubahan wang haram” akan dilihat dalam dekad. Kita tidak semestinya cepat membuat ramalan, tetapi ada yang memberitahu saya jika Bitcoin terus berkembang, kita mungkin mula melihat beberapa berita dan permintaan maaf PR.

MIT melakukan perkara MIT: Massachusetts Institute of Technology (MIT) membuat berita lagi dan mengingatkan dunia mengapa ia dianggap sebagai pusat kuasa dan inkubator bakat teknologi dengan mengumumkan program perintis untuk mengeluarkan diploma melalui blockchain Bitcoin. Dengan menggunakan aplikasi yang disebut Blockcerts Wallet, 111 graduan akan dikeluarkan diploma dan akan dapat “berkongsi diploma mereka dengan segera dengan sesiapa sahaja yang mereka kehendaki, secara percuma, tanpa melibatkan perantara.” Jadi, sekarang bukannya lulusan MIT pasti memberitahu anda bahawa mereka mempunyai diploma dari MIT, mereka dapat menunjukkannya melalui blockchain.

Peraturan dari Down Under: Kerajaan Australia akan memilih undang-undang yang akan memberikan kuasa baru kepada pengatur perisikan kewangan AUSTRAC untuk mengawasi pertukaran mata wang digital. Australia berhasrat untuk mula mengatur pengubahan wang haram melalui Bitcoin dan cryptocurrency lain, dan jika diluluskan, undang-undang ini memerlukan pertukaran untuk mendaftar dengan kerajaan.

Amazon Mungkin Mula Menerima Bitcoin: Khabar angin mengatakan bahawa gergasi eCommerce Amazon mungkin mula menerima Bitcoin pada awal Oktober. Khabar angin ini berdasarkan tuntutan yang dibuat oleh sumber teknologi kewangan di Silicon Valley, menurut Akhbar Jerman Welt. James Altucher, yang terkenal dengan bukunya, podcast, pengalaman keusahawanan, dan iklan Facebook Facebook yang disasarkan “Crypto-Millionaire Hosts Free Cryptocurrency Masterclass”, juga mendakwa bahawa Amazon mungkin membuat pengumuman Bitcoin semasa panggilan persidangan pendapatan pada 26 Oktober. Pada saat menulis ini, Bitcoin tidak berharga $ 7,000 + jadi nampaknya tidak ada berita dari panggilan persidangan.

Penting untuk mengulangi bahawa kisah ini adalah khabar angin, dan harus diperlakukan sedemikian.

Perlombongan Venezuela untuk Menyelamatkan Inflasi: Apa yang pernah menjadi salah satu negara terkaya di Amerika Selatan telah menangani hiperinflasi yang melampau, yang diramalkan oleh IMF boleh mencecah 720% tahun ini. Banyak orang Venezuela telah menggunakan Bitcoin dan cryptocurrency lain sebagai alternatif daripada keadaan semasa. Operasi perlombongan yang menghasilkan $ 800 sebulan memberi warganegara dengan gaya hidup yang lebih baik di negara di mana gaji bulanan minimum adalah $ 40 yang ditambah dengan baucar kerajaan sekitar $ 56. Namun, rakyat Venezuela melakukan ini dengan risiko ditangkap kerana kecurian tenaga. [Berita Yahoo]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me