Cmon, Lakukan Sesuatu …

Kami mempunyai minggu yang tidak lancar di pasaran, mengikut harga. Jumlah cap pasaran jatuh ke paras rendah sekitar $ 206B pada pertengahan minggu sebelum meningkat kepada $ 221.1B hari ini – keseluruhan kerugian kira-kira 2% jangka masa seminggu.

Kekurangan pergerakan harga ini hampir tidak ada berita penting. Jadi, kita tidak boleh terkejut. Walaupun, pada minggu-minggu seperti ini, lebih baik melihat trend harga ke arah yang lain. Mari kita periksa tiga syiling teratas.

Bitcoin mempunyai minggu terbaik, hanya kehilangan 1.01% nilainya.

Ethereum meneruskan penurunan harga mingguan (walaupun jauh lebih rendah) dengan harga 1.60% kerugian.

Setelah menjalani fenomena minggu lalu, XRP selesai minggu ini sebagai pecundang besar, mencatatkan a 3.83% penurunan harga.

Statistik Pasaran Cryptocurrency (28/9/18)

Statistik Pasaran Cryptocurrency (28/9/18)

Berita Cryptocurrency Domestik

Larangan Bye Bye Blockchain: Oh selamat hari! Google mengumumkan minggu ini bahawa larangan menyeluruh iklan berkaitan cryptocurrency akan berakhir pada bulan Oktober. Walau bagaimanapun, dasar yang dikemas kini tidak bermaksud iklan percuma untuk semua. Iklan untuk ICO, dompet, dan nasihat perdagangan masih dalam senarai hitam, dan iklan yang diluluskan hanya dapat berjalan di Amerika Syarikat dan Jepun. Mengikuti petunjuk Facebook, syarikat berkaitan kripto perlu mengisi aplikasi untuk mengiklankan produk atau perkhidmatan mereka.

Walmart Memberitahu Pembekal, “Blockchain atau Bust”: Pada hari Isnin, Walmart memberitahu rakan kongsi bahawa pembekal produk yang berpangkalan di California perlu bergabung dengan sistem blockchain rantaian bekalan mereka atau kehilangan perniagaan mereka. Peralihan ke penjejakan produk blockchain akan membantu Walmart mengurangkan skop penarikan balik sekiranya berlaku pencemaran. Wakil Presiden Keselamatan Makanan Walmart Frank Yiannas memberitahu wartawan bahawa Walmart telah mengetuai teknologi blockchain selama dua tahun, jadi syarat “tidak semestinya mengejutkan.”

Kemungkinan syarat ini tidak akan berhenti dengan hanya menghasilkan sama ada kerana juruterbang Walmart berjalan lancar. Mudah-mudahan, rantaian bekalan berasaskan makanan lain juga akan meningkat. Melihat anda, Chipotle.

Pemimpin Crypto Bertemu dengan Capitol Hill Heavies: Lebih daripada lima puluh peserta menyertai perbincangan meja bulat yang dihoskan oleh Wakil Warren Davidson, R-Ohio, pada hari Selasa untuk membincangkan masa depan dunia cryptocurrency. Titik utama yang dibuat adalah bahawa berat ketidakpastian peraturan akan menyekat inovasi kerana syarikat akan takut untuk berlebihan menggunakan sumber daya untuk melakukan pelanggaran undang-undang kerana salah tafsiran undang-undang.

Selain itu, para peserta mengkritik penerapan “Howey Test”, undang-undang sekuriti berusia 72 tahun, kepada mata wang digital. Pengerusi SEC Jay Clayton sebelumnya menetapkan kedudukan tegas bahawa dia tidak merancang untuk mengemas kini “Uji Howey” untuk cryptocurrency. Mike Lempres, Ketua Pegawai Dasar di Coinbase yang berpusat di San Francisco menyatakan, “Kita semua mahukan pasaran yang adil dan teratur, kita mahu semua perkara yang sama dilakukan oleh pengawal selia. Ia tidak harus dilakukan dengan cara yang sama seperti yang dilakukan pada masa lalu, dan kita harus terbuka terhadap hal itu. “

Circle Melancarkan Stablecoin (USDC): Mungkin dalam salah satu tren yang lebih aneh di ruang cryptocurrency, Circle syarikat pembayaran yang berpangkalan di Boston melancarkan stablecoin berpasangan dolar yang disebut USDC. Keluaran ini mengikuti pelancaran pertukaran cryptocurrency Gemini’s stablecoin (GUSD). Walaupun stablecoin ini tidak berada dalam persaingan langsung kerana kemungkinan hanya berasal dari setiap pertukaran (Circle = Poloniex), mereka diproyeksikan untuk mengukir sebahagian pangsa pasar dari pemimpin stablecoin Tether (USDT).

Pusingan Media

Kisah-kisah ini tidak menunjukkan penerapan yang inovatif, tetapi mereka menunjukkan cara-cara kecil di mana Bitcoin (dan blockchain) terus memasuki arus perdana.

Saya Ingin Menelefon Rakan: Bitcoin dan blockchain tampil di versi Australia dari rancangan permainan popular Who Wants to be a Millionaire.

blockchain bitcoin mengenai siapa yang mahu menjadi jutawan

Jenis batu bata mempunyai cincin yang bagus untuknya. Gambar ihsan dari pengguna Reddit MyPlanetpage.

Crypto Bobbleheads Terkumpul: Los Angeles Dodgers memperkenalkan lebih dari dua puluh ribu peminat ke Ethereum minggu ini dengan bobbleheads digital yang dapat dikumpulkan pada pertandingan mereka menentang Padres.

B.I.T.C.O.I.N (11 Mata): Scrabblehead bergembira. Bitcoin kini secara rasmi dalam kamus Scrabble.

apa yang baru di kebetulan

Elkrem Membolehkan Pembuatan Peranti IoT Blockchain: Elkrem menyatukan dunia IoT dan cryptocurrency. Ketahui caranya di sini.

Kerjaya Permainan Video Mempercepat ke Hyperdrive dengan Cryptogames: Anda kini dapat memperoleh sejumlah wang sampingan dari sofa di PJ anda berkat permainan cryptogame.

Alat NSA Digunakan untuk Membebaskan perisian hasad Crypto Mining oleh Penggodam: Ups! Eksploitasi NSA yang bocor memungkinkan penggodam melombong kripto menggunakan komputer anda. Seseorang dipecat …

Kelebihan Blockchain Di Luar Spekulasi: Ya, Bila Bulan? meme sejuk. Tetapi adakah anda pernah memikirkan semua jenis nilai blockchain yang lain?

Panduan untuk Pertukaran Cryptocurrency Indacoin yang berpusat di UK: Indacoin adalah Indahouse. Kami memberi anda pertukaran rendah dari pertukaran yang berpusat di UK ini dengan penukaran fiat.

Pengasas Ikigai Travis Kling di Cryptocurrency Hedgefunds, ICO dan Banyak Lagi: Nama yang rumit. Misi sederhana – pelaburan aset crypto yang lebih baik.

Bagaimana Cryptocurrency Nasional Venezuela Berfungsi: Enam bulan selepas pelancaran, kita melihat bagaimana Petro bertahan. Makluman spoiler: Tidak sihat.

Panduan Pemula untuk Stelitel: Penyelaman duit syiling privasi yang kurang dikenali, Stellite.

IPO Bitmain: Ancaman dan Wawasan yang Meningkat dari Pasar Beruang: Adakah IPO Bitmain masih menahan air di tengah-tengah pasar beruang? Mari kita cari.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Austria Menyatakan Bon dengan Blockchain: Katakan “Auf Wiedersehen” ke pangkalan data tradisional. Selasa depan, kerajaan Austria merancang untuk menerbitkan bon bernilai 1.15 bilion EUR dalam lelongan kepada orang ramai. Berikutan penerbitan, pemerintah akan membuat notaris data dari lelongan bon ke blockchain Ethereum. Nampaknya ini juga bukan yang terakhir untuk blockchain di Austria.

Menteri Kewangan Hartwig Löger menyatakan semasa pengumuman bahawa “teknologi blockchain adalah fokus dasar ekonomi bagi kami, dan dengan penubuhan Majlis Penasihat FinTech di Kementerian Kewangan, kami sedang mengembangkan strategi untuk membantu Austria memanfaatkan sebaik mungkin perkembangan ini . ” Terima kasih, Terjemahan Google!

Bitmain IPO Mengambil Beberapa Kekurangan: Perlombongan Bitcoin dan penambang ASIC, Bitmain, melancarkan prospektus IPOnya ke Bursa Saham Hong Kong dan mempamerkan pertumbuhan yang kuat, tetapi meruncing. Kebimbangan mula timbul daripada ancaman pasaran beruang dan pegangan cryptocurrency yang menyusut oleh Bitmain.

Swiss Crypto Bank Meningkatkan Seratus Mil: Seba Crypto AG yang beribu pejabat di Zug mendakwa telah mengumpulkan 100 juta franc Swiss ($ 104 juta) dari pelabur swasta dan institusi untuk menjadi salah satu bank terkawal pertama di dunia yang membenarkan pertukaran dolar dan euro dengan mudah ke dalam mata wang kripto. Syarikat perkhidmatan kewangan Switzerland ini dikendalikan oleh bekas pegawai bank UBS Group AG. Pelancaran usaha ini bergantung pada persetujuan lesen perbankan dari pengatur kewangan Switzerland, Finma, dan pasukan itu merancang untuk mengemukakan permohonan lesen pada akhir Oktober.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me