Padu sebagai Batu

Kami mempunyai minggu yang agak baik di pasar, semua perkara dipertimbangkan. Keseluruhan pasaran berada dalam keadaan hijau sepanjang minggu, tumbuh sekitar 7%. Nampaknya kita akhirnya berada di hujung pasaran beruang. Tetapi, kita mesti melihat beberapa minggu lagi seperti ini sebelum mengatakan dengan pasti.

Jadi, sementara itu, kita tidak akan menahan nafas.

Bitcoin meningkat 5,86% sihat minggu ini, memimpin tiga syiling teratas.

Ethereum baru sahaja memperoleh minggu positif dengan kenaikan 0.31%.

XRP tidak menunjukkan tanda-tanda pergerakan yang nyata, mengakhiri minggu ini dengan kenaikan 2.29%.

Statistik Pasaran Cryptocurrency (8/31/18)

Statistik Pasaran Cryptocurrency (8/31/18)

Berita Cryptocurrency Domestik

Square Menang Besar dengan Paten Crypto: Pejabat Tanda Dagangan dan Paten A.S. meluluskan permohonan paten dari Square minggu ini untuk sistem Point-of-Sale (POS) baru. POS canggih akan menjadi keuntungan bagi pelanggan dan vendor. Dengan itu, pelanggan dapat membayar dengan menggunakan pelbagai mata wang, termasuk crypto, sementara pedagang masih menerima mata wang pilihan mereka, walaupun hanya fiat (dapatkan waktu, pedagang)

Lebih-lebih lagi, paten itu menggariskan bahawa transaksi cryptocurrency melalui POS adalah masa nyata, menyelesaikan masalah sebelumnya yang memerlukan banyak pengesahan untuk transaksi Bitcoin, misalnya.

Yahoo Memasuki Crypto Exchange Market (Dan Kemudian Tidak): Dengan mengekalkan komuniti crypto, Yahoo tiba-tiba melancarkan sokongan untuk jual beli cryptocurrency tanpa membuat pengumuman rasmi. Tetapi sebelum anda dapat mengatakan Satoshi ciri itu hilang secara misterius.

Setelah benar-benar dilancarkan, nampaknya Yahoo akan membenarkan anda memperdagangkan Bitcoin, Ethereum, Litecoin, dan Bitcoin Cash. Namun, tidak jelas kapan itu akan berlaku. Seorang wakil dari Yahoo masih belum memberikan komen.

Orang Terkenal Mengatakan Perkara

Elon Musk merasakan beberapa FOMO: Sebagai tindak balas terhadap aliran bot yang terus-menerus meniru dirinya dalam penipuan Twitter, Musk menulis tweet bahawa dia menginginkan beberapa ETH pada ketika ini “walaupun itu adalah penipuan.” Adakah tweet ini positif untuk komuniti Ethereum boleh diperdebatkan. Di satu pihak, anda mempunyai juggernaut teknologi yang menyatakan secara terbuka bahawa dia mengambil apa yang anda lontarkan. Sebaliknya, dia mungkin tidak melakukannya dengan alasan yang betul.

Pada ketika ini, saya mahukan ETH walaupun ia adalah penipuan

– Elon Musk (@elonmusk) 28 Ogos 2018

Vitalik membawa kepanasan kepada Craig Wright: Pada awal abad ini (atau mungkin hanya seminggu yang lalu), Ethereum wunderkind Vitalik Buterin mengatakan kepada pengikutnya, “Sekiranya saya melihat bukti yang tidak dapat dipertikaikan bahawa CSW adalah Satoshi, ia akan mengubah pendapat saya mengenai Satoshi lebih daripada mengubah pendapat saya mengenai CSW. ” Aduh.

Tweet itu muncul di belakang dakwaan Dr. Wright yang mendesak bahawa dia adalah Satoshi Nakamoto walaupun dia belum memberikan bukti yang munasabah.

Sekiranya saya melihat bukti yang tidak dapat dipertikaikan bahawa CSW adalah Satoshi, ia akan mengubah pendapat saya mengenai Satoshi lebih daripada mengubah pendapat saya mengenai CSW.

– Vitalik Bukan pemberi Ether (@VitalikButerin) 25 Ogos 2018

Scammer Wolf of Wall Street Menangis Penipuan Bitcoin: Mereka mengatakan bahawa seseorang perlu mengetahui satu. Artis penipuan terkenal, Jordan Belfort, bercakap dengan Bitcoin dalam temu ramah yang akan datang dengan CNBC. Dia menyamakan landskap Bitcoin dengan manipulasi saham yang dilakukan oleh syarikatnya ketika menipu pelabur.

Wawancara itu adalah sebahagian daripada dokumentari yang lebih panjang, “Bitcoin: Boom or Bust”, yang akan disiarkan Isnin depan.

apa yang baru di kebetulan

WeChat Melarang Akaun Berita Crypto ketika China Nampaknya Menyekat Pertukaran Crypto Luar Pesisir: China meneruskan tindakan keras kripto mereka memaksa WeChat mengambil tindakan terhadap berita cryptocurrency.

Lihat Pengaruh Blockchain Twitter Teratas di Dunia: Crypto Twitter adalah sumber utama untuk berita terkini. Berikut adalah senarai orang yang harus anda ikuti.

Mungkinkah Cryptocurrency Menjadi Penyelesaian Masalah Venezuela ?: Blockchain membawa banyak kebaikan kepada dunia, tetapi adakah cukup untuk menolong rakyat Venezuela?

Panduan Pemula untuk Pasar OTC di Crypto: Anda mungkin tidak mengetahuinya, tetapi anda mempunyai pilihan di luar pertukaran tradisional untuk melabur dalam cryptocurrency.

Peretasan Kafe Internet Siacoin (SC) dan Populariti Cryptojacking yang Meningkat: Cryptojacking menjadi semakin lazim, dan Siacoin kini menjadi sasaran terbaru.

Rekap Persidangan: ChainXChange di Las Vegas: Tidak berjaya ke Vegas untuk ChainXChange? Kami membuat anda diliputi dalam rangkuman ini.

Meneroka DAG dan Masalah Skalabilitas Blockchain dengan Constellation Labs: Constellation Labs mendekati masalah skalabilitas blockchain dengan infrastruktur yang sama sekali baru – DAG.

Kemudahan Perlombongan Bitcoin Texas Meningkatkan Crypto Mining ke Tahap Baru: Semuanya lebih besar di Texas, bahkan perlombongan. Ketahui bagaimana kemudahan menggunakan mekanisme penyejukan yang inovatif untuk mengurangkan kos.

NVIDIA Keluar dari Industri Perlombongan Cryptocurrency: NVIDIA membuang tuala untuk perlombongan crypto. Ketahui mengapa di sini.

Bolehkah Cryptocurrency dan Blockchain Diasingkan?: Crypto dan blockchain boleh bersatu seperti selai kacang dan jeli. Tetapi adakah terdapat kesahihan terhadap tuntutan bahawa satu boleh wujud tanpa yang lain?

Apa itu NFT? Token Non-Fungible, Dijelaskan: Cryptokitties menjadikannya popular, tetapi penggunaan NFT berkembang jauh melebihi koleksi. Ketahui potensi mereka dalam panduan ini.

Apa itu FOLM Coin (FLM) ?: Soalan hebat. Panduan ini merangkumi semua yang perlu anda ketahui mengenai “kunci pembayaran masa depan.”

Cara Algoritma Kriptografi dan Rantai Blok Selamat Hashing: Mari kembali ke asas. Crypto algos dan hashing adalah teras keselamatan blockchain.

Temu ramah: Memasuki Realiti Maya & Blockchain dengan Mary Spio CEEK VR: Kami duduk bersama Mary Spio dari CEEK VR untuk membincangkan VR dan blockchain. Anda tidak mahu ketinggalan yang ini.

Menimbang Perbahasan Kelulusan Bitcoin ETF SEC: SEC menolak (semacam) sekumpulan ETF Bitcoin. Dia adalah apa yang difikirkan oleh beberapa orang mengenai perkara ini.

Ethlend vs Salt: Platform Betul Crypto Lending: Anda tidak dapat HODL selama-lamanya – kadang-kadang anda memerlukan sejumlah wang untuk membayar bil. Kami menganalisis platform mana yang harus anda gunakan untuk mengambil pinjaman.

Membuka kunci Penyulitan Kunci dalam Satu Penjelasan Berguna: Kami mempunyai panduan ringkas untuk membantu anda memahami dengan tepat bagaimana kunci peribadi / awam anda berfungsi.

Apakah Kad Kripto? | Panduan Seluruh: Apa kebaikan semua crypto anda jika anda tidak dapat membelanjakannya di mana sahaja? Ketahui bagaimana kad kripto dapat membantu.

Temu ramah: Meneroka IoT dan Blockchain dengan Frederick Leung: IoT dan blockchain IOTW adalah wajar. Dengarkan apa yang dikatakan oleh Frederick Leung dari IOTW mengenai perkara itu.

Tidak ada IPO, Syarikat Teknologi Perlombongan Crypto Utama Fokus pada Inovasi Produk: Baca tentang bagaimana syarikat perlombongan crypto mendekati IPO dan apa kemajuan mereka terhadap produk mereka.

Siapa Dan Larimer? Biografi Pantas mengenai Arkitek Blockchain yang Berwawasan: Lelaki itu, mitos, tokoh yang kontroversial. Sejarah ringkas kehidupan Dan Larimer.

Apa itu Delegasi EOS? | Penjelasan Asas: Dua puluh satu entiti dengan banyak kawalan. Ketahui mengenai peranan perwakilan dalam ekosistem EOS di sini.

Apa itu DEX? Pertukaran Terdesentralisasi, Dijelaskan: Bukan kunci anda, bukan kripto anda. Kenaikan DEX mungkin menyebabkan kepala anda berputar dengan soalan. Kami mendapat sokongan anda.

Apa itu Kontrak Pintar? | Penjelasan untuk Pemula: Selain blockchain, inilah istilah yang mesti diketahui oleh semua orang. Pastikan anda tidak ketinggalan.

Rangkaian Pendidikan Blockchain: Era Baru Scholastics: Sekolah mungkin kelihatan terjebak dalam masa lalu yang kaku, tetapi blockchain berpotensi untuk mengubahnya.

Panduan Sejati Utara untuk Mata Wang Cryptocurrency di Kanada: Saya fikir kita akan melupakan saudara-saudara kita di utara, ya? Lihat panduan crypto ini untuk rakan-rakan kita di atas sempadan.

Bagaimana Kontrak Pintar Ricardian Mengaktifkan Penerapan Blockchain: Isu kontrak pintar yang wujud adalah mencegah penggunaan perniagaan secara meluas. Kontrak pintar Ricardian dapat membantu.

Tron vs. XRP, dan Kedua-dua Token Kontroversi Terhadap Dunia: Kedua-dua cryptocurrency yang anda suka benci. Walaupun menangani dua masalah yang berasingan, mereka mungkin lebih serupa daripada yang anda fikirkan.

Permainan Mudah Alih Blockchain Di Sini, Tetapi Anda Mungkin Tidak Terkesan: Anda mempunyai beberapa permainan mudah alih blockchain yang anda gunakan, tetapi kami telah memberi amaran kepada anda bahawa mereka bukan Flappy Bird.

China Mengumumkan Inisiatif Lab Blockchain Baru: Terus mendorong agenda blockchain, bukan crypto, China sedang berusaha untuk mewujudkan makmal blockchain baru. Buat keputusan, kawan-kawan.

Makmal Kaspersky Mengungkap Kebenaran Menakutkan Tentang Jenayah Siber dan Cryptocurrency: Ini bukan hari Jumaat ke-13, tetapi masih ada sebab untuk takut. Kaspersky Lab mendedahkan lebih banyak daripada beberapa jenayah berkaitan blockchain yang berlaku sekarang.

Apakah Bitcoin Oracle? Fungsi Baru pada Blockchain: Dalam dunia yang ideal, semua tindakan berlaku pada blockchain. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa maklumat (iaitu perubahan cuaca) yang mustahil dilakukan. Di sinilah oracle mula bermain.

Laman Pertukaran Bytecoin Terbaik untuk Pelabur Crypto: Sekiranya anda ingin membeli beberapa Bytecoin, kami memberi anda perlindungan.

Rangkaian Pembayaran Cryptocurrency Square Diluluskan: Sistem Point-of-Sale (POS) di seluruh dunia tidak lama lagi dapat menerima semua jenis pembayaran digital, termasuk cryptocurrency.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Bank Dunia Menerbitkan Bon Blockchain-Only: Di dunia pertama, Bank Dunia baru saja melancarkan bon di mana “keseluruhan proses bon – dari penciptaan hingga peruntukan dan pengurusan sepanjang kitaran hidup dua tahunnya – berlaku di blockchain.” Commonwealth Bank of Australia mengumpulkan $ 80 juta untuk mengatur bon tersebut, menamakannya “bond-i” untuk “instrumen hutang baru yang dikendalikan oleh blockchain.” Atau selepas Pantai Bondi yang ikonik di Australia.

Australia mengumumkan Blockchain Nationwide: Australia tidak dapat memperoleh cukup banyak teknologi blockchain. Pada hari Rabu yang lalu, agensi kerajaan Australia CSIRO mengumumkan kerjasama dengan firma undang-undang Herbert Smith Freehills dan IBM untuk membuat penyelesaian blockchain di seluruh negara yang tersedia secara umum untuk perniagaan di negara ini.

Australian National Blockchain (ANB) memberikan perniagaan “kontrak undang-undang pintar (SLC) yang mengandungi klausa pintar dengan kemampuan untuk merakam sumber data luaran seperti data peranti Internet of Things (IoT).” Juruterbang blockchain dijadualkan bermula tahun ini.

Forum Dasar Blockchain Rancangan OECD: Organisasi untuk Kerjasama dan Pembangunan Ekonomi menganjurkan forum di Paris pada 4 dan 5 September. Topik: teknologi blockchain dalam aktiviti kerajaan dan inisiatif awam.

Penceramah dari Hyperledger, Ripple, dan IOTA akan hadir serta pegawai dari Israel, Rusia, dan Itali di antara negara lain.

Poland Menjelaskan Percukaian Crypto: Setelah mendapat tekanan hebat dari penyokong crypto mengenai cadangan cukai pertama mereka, para perundangan Poland telah menulis rang undang-undang baru yang mempermudah cukai ke atas crypto. Cadangan baru tersebut menyatakan bahawa transaksi crypto-to-crypto akan percuma untuk individu dan juga perniagaan. Ini juga menggariskan bahawa pelombong crypto individu tidak akan dikenakan cukai atas ganjaran mereka tetapi orang lain yang bekerja untuk orang lain akan dikenakan.

Cadangan itu seolah-olah merupakan langkah ke arah yang tepat bagi pemerintah yang mulai hebat dengan sentimen anti-cryptocurrency.

Persidangan Cryptocurrency Perancangan Korea Utara: Betul, kawan-kawan. Korea Utara akan menganjurkan persidangan cryptocurrency dua hari, Persidangan Blockchain Antarabangsa Korea, pada bulan Oktober tahun ini. Banyak butiran mengenai persidangan itu belum dikeluarkan, termasuk senarai penceramah. Walau bagaimanapun, mereka yang menganjurkan ingin menggunakan persidangan sebagai peluang untuk menunjukkan kehebatan teknikal negara.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me